همان طور که بالا رفتن قند خون می تواند به بدن آسیب برساند، پایین آمدن قند خون هم مشکلات خیلی زیادی برای بدن دارد. به همین دلیل هم شما باید هرچه سریع تر مهم ترین علائم قند خون پایین را بشناسید تا بتوانید در سریع ترین زمان ممکن، برای درمان آن اقدام نمایید. همه سلول های بدن برای این که بتوانند به بهترین شکل ممکن کار کنند، به انرژی نیاز دارند. در این شرایط، پایین آمدن قند خون موجب می شود که انرژی لازم برای انجام فعالیت های بدن تا حد خیلی زیادی پایین بیاید.
قند خون پایین که در علم پزشکی با نام هیپوگلیسمی شناخته می شود، می تواند مشکلاتی برای بدن به وجود بیاورد و موجب شود که نتوانید فعالیت های روزمره خود را نیز انجام دهید. به طوری که این مشکل می تواند روی همه بخش های بدن تاثیر بگذارد.
به همین دلیل هم بهتر است هرچه سریع تر نشانه های قند خون پایین را بشناسید و با استفاده از این نشانه ها، مطمئن شوید که آیا به این بیماری مبتلا هستید یا خیر. در ادامه هم به دنبال روشی برای درمان این بیماری بگردید. در این مقاله از لنداسپا، برای شما توضیح می دهیم که قند خون پایین نشانه چیست و چگونه می توانید این بیماری را تشخیص دهید.
قندخون پایین یا هیپوگلیسمی چیست؟
در صورتی که از میزان قند خون طبیعی اطلاع ندارید مقاله قند خون نرمال مخصوص شماست
قبل از این که علائم قندخون پایین را معرفی کنیم، باید بهتر این بیماری را بشناسید تا سریع تر برای درمان آن اقدام نمایید. برای شناخت قندخون پایین یا هیپوگلیسمی، باید گفت که هر کسی برای تأمین انرژی انجام کارهای روزمره خود، به انرژی نیاز دارد.
این انرژی از طریق میزان گلوکز و یا قندخون، تأمین می شود. هیپوگلیسمی به شرایطی گفته می شود که در آن، بدن شما قادر به تأمین این میزان انرژی یا قند نیست.
افرادی که دچار هیپوگلیسمی می شوند، میزان قند در خون در آنها به پایین ترین حالت خود می رسد و بدن آنها دچار اختلال می شود. همه پزشکان برای تشخیص قند خون پایین یا بالا، قند و گلوکز موجود در بدن را اندازه گیری کرده و آن را بر حسب میلی گرم در دسی لیتر اندازه می گیرند.
در حالت نرمان، بدن شما باید بین 60 تا 140 میلی گرم قند در خون داشته باشد. زمانی که میزان قند موجود در بدن شما از این میزان کمتر می شود، دچار کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی می شوید.
مقاله پیشنهادی:نشانه ها و علائم قند خون بالا را بشناسید تا به موقع آن را درمان کنید
بر اساس آمار و اطلاعات موجود، هر فرد مبتلا به دیابت یا قند خون باید به طور روزانه بین 80 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر قند را وارد خون بدن خود کند که این کار با استفاده از یک رژیم غذایی درست انجام می شود. بر این اساس، اگر میزان قند خون بدن پایین بیاید، ممکن است فرد با مشکلات بیشتری مواجه شود. اما چگونه مطمئن شویم که دچار قند خون پایین شده ایم؟
نشانه های قند خون پایین را بشناسید
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، شاید برای خیلی از افراد سخت باشد تا متوجه شوند که قند خون پایین نشانه چیست؟ در این شرایط، شما باید مهم ترین نشانه های قند خون پایین را بشناسید تا از این طریق، راحت تر متوجه شوید که آیا دچار قند خون پایین شده اید یا خیر. در این بخش، برخی از مهم ترین علائم پایین بودن قند خون را نام می بریم. پس با دقت به هر یک از آنها توجه کنید تا مطمئن شوید که آیا شما هم دچار افت قند خون شده اید یا خیر.
10 ماده غذایی برای افزایش پلاکت خون را در لنداسپا بشناسید!
- احساس گرسنگی مداوم
- لرزش دست و یا سایر اعضای بدن
- تعریق
- سردرد و سرگیجه
- تاری دید
- احساس خواب آلودگی یا خستگی مداوم
- احساس ضعف و گیجی
- رنگ پریدگی پوست
- عصبی شدن و تحریک پذیری
- عدم هماهنگی عضلات مختلف بدن
- پرخاشگری جسمانی یا کلامی
- داشتن ضربان قلب نامنظم و یا خیلی سریع
- تغییر در الگوی شخصیتی یا رفتاری
- عدم تمرکز
در صورتی که قند خون شما بیش از اندازه افت پیدا کند، ممکن است با علائم جدی تری مواجه شوید. در این بخش، برخی از مهم ترین علائم قند خون پایین را نام می بریم که ممکن است در صورت افت ناگهانی و خیلی شدید قند خون به وجود بیایند.
- تشنج
- حمله عصبی و بیهوشی
- عدم توانایی خوردن یا آشامیدن
- از دست دادن هوشیاری
- دلایل افت قند خون
بر اساس مواردی که پیش از این گفتیم، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که افت قند خون می تواند برای بدن بسیار مضر باشد. به علاوه، اگر هرچه سریع تر برای درمان این بیماری اقدام نکنید، نشانه های قند خون پایین می تواند مشکلات خیلی جدی تری برای بدن به وجود بیاورد. در این بخش، برخی از مهم ترین دلایل قند خون پایین را نام می بریم و با توجه به آنها، می توانید متوجه شوید که چرا افراد دیابتی دچار افت قند خون می شوند.
مصرف بیش از اندازه داروهای دیابت
در صورتی که شما تعادل را در مصرف داروهای دیابت خود رعایت نکنید، به احتمال خیلی زیاد دچار افت قند خون خواهید شد. علاوه بر این، باید مطمئن شوید که داروها برای خود شما تجویز شده اند. به علاوه، این احتمال وجود دارد که داروهای شخص دیگری را مصرف کنید که این مسئله می تواند دچار بروز هیپوگلیسمی در افراد شود. این مشکل در کودکان و یا افراد مبتلا به نارسایی کلیه، می تواند مشکلات خیلی جدی تری به وجود بیاورد.
استفاده بیش از اندازه از انسولین
زمانی که میزان انسولین بدن شما بیش از اندازه افزایش پیدا می کند، نوعی تومور نادر لوزالمعده به نام انسولینوما به وجود می آید که منجر به هیپوگلیسمی می شود. گاهی مواقع، این امکان وجود دارد که تومورهای موجود در بدن انسولین تولید کنند و این امر هم نتیجه مشابهی دارد.
تغییر در الگوی ورزش و یا شدید کردن ورزش ها
اگر فعالیت های بدنی شما کاهش یافته و احساس خستگی میکنید مقاله پیش دیابت را مطالعه نمائید
نوشیدن زیاد الکل
زمانی که افراد مبتلا به دیابت تمرینات ورزشی سنگین تر و شدیدتری انجام می دهند، طبیعتا انرژی بیشتری در بدن آنها از بین می رود. در این شرایط، دچار افت قند خون می شوند و ممکن است همزمان با انجام فعالیت های ورزشی، مشکلاتی برای آنها به وجود بیاید و دچار ضعف و بی حالی شوند.
افرادی که بدون خوردن غذای کافی، بیش از اندازه الکل می نوشند، بیشتر از سایر افراد در معرض افت قند خون هستند. دلیل این موضوع هم این است که با افزایش نوشیدن الکل، کبد نمی تواند به میزان کافی گلوکز موجود را منتشر کند و در این شرایط، میزان گلوکز موجود در خون تا حد خیلی زیادی پایین می آید و فرد دچار کاهش قند خون می شود.
حذف یک یا چند وعده غذایی
شما برای داشتن انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه خود، باید تمام وعده های غذایی را به طور کامل میل کنید. این مسئله برای افراد مبتلا به قند خون و دیابت، اهمیت خیلی بیشتری دارد. در صورتی که شما به صورت خودسرانه بعضی از وعده های غذایی خود را حذف کنید، از میزان گلوکز وارد شده به خون کاسته می شود و در نتیجه، دچار کاهش قند خون خواهید شد.
ابتلا به بیماری های زمینه ای
در صورتی که شما هم علائم قند خون پایین را دارید، باید اهمیت خیلی زیادی به سلامتی خود بدهید. به خصوص اگر دچار اختلالات هورمونی هستید، باید هرچه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید. اختلالات هورمونی اهمیت خیلی زیادی در تولید گلوکز برای قند خون دارد و اگر هورمون ها رشد کافی نداشته باشند، افراد مبتلا به دیابت و به خصوص کودکان دچار افت قند خون می شوند.
مصرف نکردن کربوهیدرات کافی
بدن برای تامین انرژی خود، به کربوهیدرات بسیار زیادی نیاز دارد و اگر شما نتوانید با رژیم غذایی درست و یا داروهای خاص، میزان کربوهیدرات مورد نیاز را به بدن برسانید، دچار افت قند خون خواهید شد.
فاصله های زیاد بین وعده های غذایی
بر اساس مواردی که پیش از این گفتیم، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که عدم مصرف به موقع وعده های غذایی می تواند تاثیر خیلی زیادی روی کاهش قند خون داشته باشد. به همین دلیل هم سعی کنید حتما وعده های غذایی خود را به صورت مرتب و مداوم مصرف کنید تا دچار افت قند خون نشوید.
دلایل غیر دیابتی افت قند خون
در بخش های بالا علاوه بر علائم قند خون پایین در افراد دیابتی، متوجه شدید که تنها این افراد دچار این مشکل نمی شوند. همچنین باید گفت که این مشکل می تواند در افراد غیر دیابتی و سالم هم به وجود بیاید. این شرایط هم دلایل خاصی دارد که در این بخش، برخی از مهمترین دلایل غیر دیابتی افت قند خون را به اختصار نام می بریم.
دلایل غیر دیابتی افت قند خون به صورت ناشتا
این امکان وجود دارد که شما به صورت ناشتا دچار افت قند خون شوید و این مشکل می تواند به خاطر دلایل متعددی به وجود بیاید. در این بخش، مهمترین دلایلی که موجب به وجود آمدن افت قند خون به صورت ناشتا می شوند را مشاهده می کنید.
- نوشیدن بیش از اندازه الکل
- ابتلا به بیماری های قلبی، کلیوی یا کبدی
- وجود تومورهایی در بدن که موجب تاثیر بر عملکرد لوزالمعده می شوند
- پایین بودن بعضی از هورمون ها
- مصرف داروهای خاص مانند آنتی بیوتیک ها و آسپرین
- کاهش سطح آنزیم های بدن
- جراحی معده
سخن پایانی
در این مقاله از لنداسپا، برخی از مهم ترین دلایل و علائم کاهش قند خون پایین را نام بردیم. همان طور که متوجه شدید، این مشکل می تواند باعث بروز مشکلات خیلی شدیدتری در بدن شود.
به همین دلیل هم سعی کنید اول از همه، علائم پایین بودن قند خون را بشناسید و سپس برای درمان آن اقدام کنید. فراموش نکنید که ممکن است نشانه های قند خون پایین در برخی از افراد با برخی دیگر متفاوت باشد. به همین دلیل هم بهتر است حتما برای اطمینان از این قضیه، به پزشک مراجعه کرده و آزمایش بدهید.
خداوند عزوجل شما را سعادت دارین نصیب گرداند بامعلومات بسیار مفید تان