آموزش ماساژماساژ درمانی

فواید ماساژ کف دست برای سلامتی و روش اجرای آن در خانه

از گذشته تاکنون، ماساژ درمانی یک از روش‌های اثربخش برای بهبود سلامت جسم و روان محسوب می‌شود. ماساژ کف دست هم یکی از انواع رایج و محبوب ماساژ بدن است که به خوبی می‌تواند باعث کاهش تنش ماهیچه‌های دست، آرامش انگشتان، مچ دست و همچنین بهبود دردهای عضلات دست شود. ماساژ کف دست از جمله ماساژهایی است که به راحتی در منزل هم می‌توانید آن را انجام دهید و از مزایای بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. برای آشنایی با فواید این ماساژ، آموزش ماساژ کف دست و تاثیر آن بر درمان بیماری‌ها تا انتهای مطلب پیش رو با ما همراه باشید.

فواید ماساژ کف دست

فواید ماساژ کف دست

ماساژ کف دست را می‌توان به عنوان یکی از روش‌های موثر برای آرام‌سازی جسم و روان معرفی کرد. از نظر جسمانی، ماساژ دست‌ها می‌تواند باعث بهبود جریان گردش خون، کاهش درد و سفتی عضلات دست، بهبود انعطاف‌پذیری و حرکت دست‌ها و همچنین کاهش تورم و التهاب شود. این تکنیک بر روی سلامت پوست دست هم تاثیر داشته و می‌تواند با آب‌رسانی بهتر باعث نرمی و کاهش چین‌وچروک شود.

یکی از مهم‌ترین فواید ماساژ کف دست، آرام‌سازی ذهن و کاهش تنش‌های روانی است. کاهش استرس و اضطراب، بهبود خلق‌وخو، افزایش تمرکز و بهبود سطح انرژی از دیگر تاثیرات ماساژ دست‌ها است که با انجام منظم این تکنیک درمانی تجربه می‌کنید.

آموزش ماساژ کف دست

ماساژ کف دست به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه با یکی از رایج‌ترین روش‌های آن آشنا می‌شویم:

  1. مرحله اول: ابتدا دست‌های خود را بشویید. سپس با مالش دست‌ها به یک‌دیگر آن‌ها را گرم کنید؛
  2. مرحله دوم: کف یکی از دستان خود را به طرف بالا بگیرید. انگشتان را از یک‌دیگر دور کنید. با استفاده از انگشت شست و انگشت اشاره دست دیگر، هر کدام از انگشتان این دست را از بخش پایین تا بالا با کمی فشار بکشید؛
  3. مرحله سوم: در این مرحله هم باید انگشتان دست را از پایین تا بالا بکشید. اما این‌بار با ایجاد حرکات دایره‌ای بر روی هر انگشت و کمی فشار این کار را انجام دهید. برای هر انگشت دو تا سه دفعه این ماساژ را تکرار کنید؛
  4. مرحله چهارم: حال انگشت شست خود را بر روی کف دست گذاشته و با حرکت دایره‌ای و فشاری ملایم، کف دست را ماساژ دهید. نکته‌ای که در طرز ماساژ کف دست باید توجه کنید، کنترل فشار وارده بر بخش‌های مختلف دست است؛ فشار بی‌اندازه یا خیلی کم نتیجه مطلوبی ندارد؛
  5. مرحله پنجم: در این مرحله باید بخش پشت دست خود را ماساژ دهید. با انگشت شست خود پشت دست را با ایجاد حرکات دایره‌‌ای و با فشاری متعادل ماساژ دهید؛
  6. مرحله ششم: در نهایت، دست خود را بر روی زانو گذاشته تا کمی آرام شود و با چند نفس عمیق ماساژ را پایان دهید. تمام مراحل قبل را برای ماساژ دست دیگر هم تکرار کنید.

ماساژ هر انگشت بر کدام نقاط بدن اثر می گذارد؟

ماساژ انگشت

چینش انگشتان دست و رگ‌های عصبی متصل به آن‌ها به شکلی هستند که ماساژ هر کدام از انگشتان بر روی ارگان خاصی از بدن تاثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث بهبودی و عملکرد بهتر آن بخش شود. در ادامه به بررسی تاثیر ماساژ هر کدام از انگشتان دست بر ارگان‌های متصل به آن‌ها می‌پردازیم:

انگشت شست

زمانی که دچار تپش قلب و افزایش ضربان قلب می‌شوید، انگشت شست خود را ماساژ دهید. این انگشت با سیستم قلبی و تنفسی ارتباط مستقیمی دارد.

انگشت اشاره

در زمان بروز مشکلات گوارشی، نفخ، اختلال در هضم و دردهای شکمی می‌توانید انگشت اشاره هر دو دست خود را ماساژ دهید. انگشتان اشاره ارتباط مستقیمی با سیستم گوارش انسان دارند.

انگشت وسط

ماساژ انگشت وسط دست هم می‌تواند باعث بهبود درمان بی‌خوابی، سرگیجه و تهوع شود؛ زیرا این انگشت با سیستم گردش خون و غدد درون‌ریز در ارتباط است.

انگشت حلقه

ماساژ انگشت حلقه اثرات مطلوبی بر بهبود خلق‌وخو و کاهش نشانه‌های افسردگی دارد. همچنین این انگشت با سیستم لنفاوی بدن که مسئول حرکت مواد سمی و آلاینده‌ها به بیرون از بدن بوده، در ارتباط است. به همین منظور ماساژ انگشت حلقه می‌تواند باعث بهبود عملکرد سیستم لنفاوی شود.

انگشت کوچک

بر طبق باور چینی‌ها ماساژ انگشت کوچک باعث بهبود عملکرد کلیه می‌شود. ژاپنی‌ها هم بر این باورند که ماساژ این انگشت نقش موثری در درمان سردرد دارد. ماساژ انگشت کوچک در کاهش وزن هم می‌تواند موثر باشد.

تاثیر ماساژ کف دست بر آرتروز

تاثیر ماساژ کف دست بر آرتروز

یکی از فواید ماساژ کف دست، افزایش گردش جریان خون است. وضعیتی که باعث کاهش سفتی دست در افراد مبتلا به آرتروز، شل شدن عضلات، کاهش التهاب و بهبود تحرک مفصل‌های دست می‌شود. زمانی که در حین انجام ماساژ فشار ملایمی را به دست‌ها وارد می‌کنید، می‌تواند با کاهش تنش‌های این عضلات، بر روی کاهش دردهای ناشی از آرتروز و آرتریت تاثیرگذار باشد. ماساژ دست همچنین می‌تواند با تسکین درد آرتروز باعث آرامش و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری شود.

ماساژ کف دست برای یبوست

همانطور که اشاره شد، ماساژ کف دست می‌تواند باعث بهبود مشکلات گوارشی و درمان یبوست شود. این ماساژ را می‌توانید به سه روش که در ادامه آموزش داده شده، انجام دهید:

ماساژ فشاری

برای انجام ماساژ فشاری باید بر روی کف دست خود به صورت نقطه‌ای فشارهایی را وارد کنید. در ادامه این حرکت را از انتهای انگشتان تا مچ دست ادامه دهید. این ماساژ می‌تواند باعث تحریک حرکت روده و هضم بهتر مواد غذایی در معده شود.

ماساژ دایره‌ای

ابتدا دست‌های خود را از ناحیه مچ دست به آرامی بچرخانید. سپس کف دست را با حرکات دایره‌ای ماساژ دهید. این ماساژ باعث بهبود گردش جریان خون و تسهیل حرکت روده می‌شود.

ماساژ فشاری بر روی نقاط خاص

برای رفع مشکلات گوارشی می‌توانید فشار ملایمی را بر روی فاصله میان بخش انتهای انگشت کوچک و کف دست وارد کنید و برای ۱ تا ۲ دقیقه نگه دارید. این ماساژ در کنار تسهیل حرکت روده باعث کاهش تنش سیستم گوارشی هم می‌شود.

روغن‌های مناسب برای ماساژ دست

روغن‌های مناسب برای ماساژ دست

استفاده از روغن‌های گیاهی مخصوص ماساژ دست می‌تواند با تغذیه پوست، رطوبت‌رسانی و روان‌کنندگی باعث اثربخشی بهتر تکنیک‌های ماساژ شود. برخی از محبوب‌ترین روغن‌هایی که برای انجام ماساژ درمانی کاربرد دارند، به شرح زیر هستند:

روغن نارگیل

روغن نارگیل که نوعی روغن حامل هم است، با بافت سبک و عطر خوش خود باعث آرام‌سازی ذهن و تاثیر بیشتر ماساژ می‌شود. روغنی که به راحتی جذب پوست شده، رطوبت و نرمی پوست را افزایش می‌دهد. روغن نارگیل با داشتن ترکیبات لوریک اسید، اثرات ضدالتهابی و ضدباکتریایی هم بر روی پوست دارد که در نهایت می‌تواند باعث تسکین دردهای عضلات و کاهش تنش شود.

روغن بادام

روغن بادام، روغن مناسب ماساژ برای افرادی با پوست حساس است که به راحتی جذب پوست می‌شود. روغنی سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب است که در کنار افزایش لطافت و نرمی پوست، باعث کاهش درد و التهاب بدن، تسکین دردهای عضلانی و کاهش درد مفاصل می‌شود. رایحه مطبوع روغن بادام هم بر روی بهبود روحیه و آرام‌سازی ذهن موثر است.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا یکی دیگر از روغن‌های مفید برای ماساژ کف دست است. روغنی با بافت سبک و خاصیت آب‌رسانی که برای افرادی با پوست خشک یک انتخاب عالی است. روغن جوجوبا سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است که می‌تواند بدون ایجاد چربی اضافی برای پوست، نرمی و لطافت پوست را بهبود بخشد. خواص ضدالتهابی موجود در این روغن هم می‌تواند باعث کاهش تنش و تسکین دردهای عضلانی شود.

روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس یکی از محبوب‌ترین روغن‌ها برای ماساژ بدن است. روغنی با رایحه آرامش‌بخش که به خوبی می‌تواند باعث تقویت روحیه، کاهش استرس، اضطراب و کاهش تنش‌های ذهنی شود. در کنار خواص آرامش‌بخش خود، روغن اسطوخودوس بر روی کاهش دردهای عضلانی هم تاثیرگذار است. این روغن با داشتن خواص ضدالتهابی می‌تواند باعث تسکین دردهای مفاصل و استخوان‌ها شود.

روغن نعناع

روغن نعناع هم یکی از روغن‌های پرکاربرد برای ماساژ کف دست است. این روغن با داشتن اثرات آرام‌بخش و خنک‌کننده می‌تواند باعث کاهش تنش‌ها و بهبود دردهای مفاصل شود. روغنی که با داشتن راحیه مطبوع خود باعث تقویت آرامش جسم و روان، کاهش استرس و همچنین افزایش سطح انرژی در بدن می‌شود. استفاده از روغن نعناع برای ماساژ بدن، با افزایش جریان گردش خون، داشتن خاصیت خنک‌کنندگی و اثرات ضد درد خود به خوبی می‌تواند باعث کاهش درد عضلات و مفاصل شود.

جمع‌بندی

اگر دچار مشکلاتی مانند درد مچ دست و انگشتان، التهاب مفاصل و تاندون‌ها و همچنین درد عضلات دست هستید، ماساژ کف دست را می‌توانید به عنوان یکی از روش‌های موثر برای بهبود دردها، کاهش تنش‌های مفاصل و آرامش ذهن انجام دهید. چینش انگشتان دست به صورتی است که ماساژ هر کدام از انگشت‌ها بر روی یکی از ارگان‌های بدن مانند سیستم گوارش، روده‌ها و کلیه‌ها تاثیرگذار است و می‌تواند باعث درمان مشکلات سلامتی مربوط به آن‌ها شود. انجام منظم ماساژ دست برای درمان خستگی روزانه ناشی از فعالیت‌های جسمانی هم توصیه می‌شود.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا