پوست

سولاریوم چیست و چگونه پوست را برنزه می کند؟

استفاده از دستگاه سولاریم چند وقتی است که در ایران رواج پیدا کرده که مهم ترین دلیل آن هم این است که افراد بتوانند بدنی برنزه و جذاب داشته باشند. خیلی از افرادی که به پوست برنزه علاقه دارند، این دستگاه را می شناسند و برخی دیگر هم اطلاعاتی درباره آن ندارند و فقط می دانند که سولاریوم، باعث برنزه شدن بدن می شود؛ اما چگونه؟ ما در این مقاله از لنداسپا، برای شما توضیح می دهیم که اما سولاریوم چیست و چگونه به برنزه شدن بدن کمک می کند؟

سولاریوم چیست؟

سولاریوم دستگاهی با لامپ های برنزه کننده ای است که با تاباندن اشعه ایکس، موجب تیره تر شدن رنگ پوست می شود و با نام های تخت برنز و تخت آفتاب از آن یاد می کنند.

این دستگاه با کمک گرفتن از اشعه های همانند اشعه های که از خورشید تابیده می شوند، روند برنزه کردن پوست را سرعت می بخشد. اما تفاوت آنها در این است که اشعه ای از دستگاه سولاریوم ساطع می شود، قدرتی 5 برابر بیشتر از اشعه خورشید در ظهر تابستان را دارد.

سلول های پوست در بالاترین لایه خود، یعنی اپی درم، ماده ای به نام ملانین تولید می کنند. ملانین نوعی رنگدانه است که رنگ طبیعی پوست شما را تعیین می کند. هرچه میزان این ماده در پوست بیشتر باشد، رنگ پوست به سمت تیرگی می رود.

زمانی که اشعه ماوار بنفش به پوست شما برخورد می کند، میزان تولید ملانین در پوست افزایش می یابد. این اقدام پوست به قصد محافظت از خود انجام می شود، اما تاثیر چندان زیادی ندارد. این دستگاه اشعه UV زیادی از خود ساتع می کند که در تسریع این روند نقش اساسی دارد.

سولاریوم چیست؟

مقاله پیشنهادی:فواید آفتاب گرفتن چیست؟

در واقع این دستگاه را از یک تشک خورشیدی ساخته اند و در آن چند لامپ که اشعه ماوار بنفش از نوع UVB و  UVA قرار دارند که این اشعه ها از جهت بالا و پایین به بدن تابیده می شوند. بر اساس آمار و ارقام، در حال حاضر بانوان خیلی زیادی از این روش برای برنزه کردن پوست صورت و بدن خود استفاده می کنند.

روش برنزه کردن با سولاریوم

برنزه کردن با روش سولاریوم به دو صورت ایستاده و خوابیده انجام می شود. دستگاه هایی که حالت عمودی دارند، به صورت کابینی است و دستگاه های خوابیده به صورت تخت هستند که روی آن دراز می کشید. قدرت دستگاه ایستاده برای بدن 180 و دستگاه خوابیده برای بدن 160 وات و برای صورت 520 است. برای مراقبت بیشتر از پوست صورت خود در جلسات سولاریوم، از فیلتر های محافظ کمک می گیرند.

برنزه کردن با سولاریوم به روش ایستاده، یکی از محبوب ترین روش ها برای این کار به شمار می رود. این روش مناسب افرادی است که دوست ندارند روی تخت دراز بکشند و عرق بریزند. برای این روش، فرد باید لباس مناسب به تن کند و برای محافظت از چشم خود، عینک مخصوص بزنند. این عینک ها مانند عینک های عادی نیستند که کل پوست دور چشم را بپوشانند؛ بلکه فقط از خود چشم در برابر نور محافظت می کند. زیرا اگر پوست دور چشم را بپوشاند، رنگ پوست در آن قسمت تغییری نمی کند و رنگ کل نقاط در پوست یک دست نمی شود.

عینک سولاریوم
عینک سولاریوم

بهترین متخصص پوست شیراز چه کسی است؟ لیست 10 تایی 1402

سولاریم خوابیده در زمان کمتری رنگ پوست را برنزه می کند. خیلی از مراکز سولاریوم قبل از انجام هر کاری، فرمی را در اختیار فرد قرار می دهند که در آن رنگ و نوع پوستتان را مشخص می کنید و طبق همان لیست، مدت زمانی که باید در دستگاه باشید هم تعیین می شود. این زمان بسته به رنگ پوست فعلی و رنگ دلخواه شما، بین 5 تا 20 دقیقه طول می کشد. اگر قصد انجام سولاریوم را دارید، برای اطمینان از کار آن مکان که به این منظور مراجعه کرده اید، حتما این فرم را دریافت کنید.

بین نور خورشید و سولاریوم کدام بهتر است؟

تا اینجا آموختید که سولاریم چیست و چه کاربردی دارد. اما بین نور خورشید و سولاریوم کدام را انتخاب کنیم؟

البته باید به این نکته توجه کنید که کسانی رنگ پوستشان روشن تر است، نیاز به مراقبت بیشتری در برابر نور خورشید دارند. زیرا میزان تحملشان در برابر نور نسبت به افراد رنگین پوست یا آفتاب سوخته کمتر است. در چند سال اخیر با پدیده ای به نام سوراخ شدن لایه اوزون روبرو شده ایم که همین امر موجب تابش اشعه های مضر به زمین شد. این اشعه ها علاوه بر پوست، بر سلامت کل بدن تاثیرات مضر و جبران ناپذیری می گذارند.

اگر می خواهید از روغن برای آفتاب گرفتن استفاده کنید، ابتدا بطری حاوی روغن را خوب تکان دهید

بین نور خورشید و سولاریوم کدام بهتر است؟

بین نور خورشید و دستگاه سولاریوم، هیچ برتری خاصی وجود ندارد. زیرا در کشور هایی مانند آمریکا، کانادا و برزیل، برنزه کردن با این روش ها به شدت رواج داشته است. البته باید گفت که این کشور ها به ترتیب بالاترین آمار ابتلا به سرطان های پوستی را دارند. از آنجا که در دستگاه سولاریوم هم از اشعه های و پرتو های مضر استفاده می شود، کسانی که از این دستگاه برای برنزه کردن پوست خود استفاده می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات پوستی هستند. در نهایت، انتخاب روش مناسب برای برنزه کردن پوست به خودتان بستگی دارد.

عوارض سولاریوم

در قسمت قبل به یکی از عوارض سولاریوم، یعنی سرطان پوست اشاره کردیم که نتیجه تجمع رنگدانه ها در پوست است. اما این مشکلات فقط شامل سرطان نمی شوند؛ بلکه موارد زیادی را در بر می گیرند که در ادامه، به آن می پردازیم.

 جالب است بدانید این لوسیون ها ضمن مراقبت از پوست، به جذب بهتر اشعه ها که سبب تسریع روند برنز شدن می شوند کمک می کند.

آسیب به بینایی

استفاده از سولاریوم به خاطر وجود اشعه ماورا بنفش، احتمال ابتلا به ملانوم که نوعی سرطان چشمی است را افزایش می دهد. عدم استفاده از عینک، باعث می شود در آینده مشکلاتی نظیر آب مراورید و فتو کونژونکتیو گریبان شما را بگیرد.

آسیب به بینایی

پیری پوست

سولاریوم با کم آب کردن پوست، جوش ها و آکنه ها را از بین می برد، اما همین امر موجب پیر شدن پوست هم می شود. اشعه هایی که به منظوره برنزه شدن در این دستگاه به کار می روند، روند کلاژن سازی را در پوست کند کرده و خاصیت ارتجاعی پوست را کاهش می دهند. تجزیه فیبر های کلاژن و الاستین در سرعت یافتن این روند، نقش مهمی ایفا می کنند. همچنین سولاریوم مشکلاتی نظیر ترک، خشکی و خارش پوست را به دنبال دارد که همه این ها، نتیجه تابش بیش از حد اشعه UV است.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ و 10 کاری که باید انجام دهید

کک و مک و لکه های پوستی

پوستی که در برابر اشعه قرار می گیرد، رنگ و بافتش تغییر می کند و لکه دار می شود. اگر معتقدید که ترک و لکه هایی که به دلیل بارداری و تغییرات وزن روی بدنتان است را می توانید با سولاریم محو و درمان کنید، سخت در اشتباهید. زیرا برنزه کردن، این علائم را بیشتر نشان می دهد.

کاهش ایمنی بدن

قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش، تاثیرات مخربی بر ایمنی بدن دارد و احتمال ابتلا به بیماری های عفونی را افزایش می دهد. مشکلات کبدی، یکی دیگر از عوارض کاهش ایمنی بدن است که کل روند زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد. زیرا کبد یکی از اعضایی حیاتی بدن به شمار می رود.

کاهش ایمنی بدن

سوختگی

 برخلاف باور عموم که می گویند سولاریوم از ما در برابر آفتاب سوختگی محافظت می کند، باید بگوییم سولاریوم سوختگی را شدت می دهد. مهم نیست ملانین در پوستتان چقدر است؛ زیرا ملانین تا حد کمی می تواند از آفتاب سوختگی جلوگیری کند. پس سولاریوم حتما در هنگام سولاریم دچار سوختگی می شوید

چه کسانی نباید از سولاریوم استفاده کنند؟

  • بانوانی که اغلب مواقع آرایش می کنند.
  • افرادی که دارو هایی مصرف می کنند که در ساخت آنها موادی بکار رفته که باعث حساس شدن پوست می شود.
  • براساس تحقیقات، 75 درصد از افرادی که زیر 30 سال هستند و از دستگاه سولاریوم استفاده می کنند، دچار مشکلات و سرطان های پوستی می شوند. در نتیجه این افراد نیز نباید از سولاریوم استفاده کنند.
  • افرادی که زیر 18سال هستند و چشمان و موی روشنی دارند به طور کلی باید از این کار امتناع کنند. زیرا عوارض سولاریوم در آنها بیشتر خود را نشان می دهد.
چه کسانی نباید از سولاریوم استفاده کنند؟

اگر دچار مشکلاتی از این قبیل هستید، نباید به هیچ وجه از سولاریوم استفاده کنید:

  • کک و مک دارید.
  • پوستتان زخم شده
  • در هر دورانی دچار آفتاب سوختگی شدید شده اید. حتی کودکی
  • داروی خاصی می خورید.
  • در صورت شما خال های زیادی وجود دارد.
  • لک دارید

سخن نهایی

در اینجا باید اضافه کنیم که هیچ روش بدون ضرری برای برنزه شدن وجود ندارد. با این حال، در میان روش های مختلف، سولاریوم می تواند یکی از بهترین و راحت ترین روش ها باشد که البته سولاریوم هم مانند خیلی از روش های دیگر، عوارض محدود مخصوص به خود را دارد. مهم ترین نکته ای که باعث می شود که شما از این عوارض به دور بمانید، این است که به مراکز معتبر با تجهیزات مدرن مراجعه کنید. در این مقاله، به طول کامل آموختید که سولاریوم چیست و چگونه انجام می شود. پس برای برنزه کردن بدن خود، سولاریوم گزینه مناسبی است.

3.7/5 - (3 امتیاز)

مریم محمودی

من عاشق به اشتراک گذاشتن اطلاعاتم با بقیه هستم؛ بنابراین، چیزایی که از منابع مختلف و معتبر یاد می‌گیرم رو برات می‌نویسم. تمام مقاله‌هام با تحقیق و مطالعه زیاد نوشته می‌شن، پس می‌تونی به اطلاعاتی که بهت می‌دم اعتماد کنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا