سلامت

تنظیم سمعک را چگونه انجام دهیم؟

کم شنوایی یکی از بیماری‌های شناخته شده است که میلیون‌ها نفر آن را تجربه می‌کنند. نکته‌ای که در زمینه این بیماری قابل توجه است این می‌باشد که هیچ یک از بیماری‌های کم شنوایی، با دیگری یکی نیست و هر کدام از بیماران مبتلا به کم شنوایی، شرایط خاص و ویژه خود را دارا می‌باشند. هر فرد مبتلا به کم شنوایی، منحصر به فرد است و با مجموعه‌ای از شرایط و نیازهای خاص زندگی می‌کند که بر روند درمان او تأثیر می‌گذارد. همان‌طور که انتظار می‌رود، نیازهای فردی باید با راه‌حل‌های سفارشی سازی شده برآورده شود؛ به ویژه از نظر نحوه برنامه ریزی و تنظیم سمعک که رایج‌ترین روش درمانی برای کاهش شنوایی محسوب می‌شود.

چرا سمعک‌ها باید برنامه ریزی شوند؟

وظیفه اصلی سمعک، تقویت صداها است تا کاربر بتواند صداهای اطراف خود را به وضوح بشنود. با این حال، سمعک‌ها دستگاه‌های بسیار پیچیده‌تری نسبت به تقویت‌کننده‌های ساده صدا هستند. آن‌ها طیف وسیعی از ویژگی‌ها و عملکردهای دیجیتالی را ارائه می‌دهند که تمامی این ویژگی‌ها باید به خوبی تنظیم و متناسب با نیازهای شخصی فرد مبتلا به کم شنوایی، برنامه ریزی شوند. دو فرد مختلف ممکن است سطح یکسانی از کم شنوایی را تجربه کنند، اما دستگاه‌های آن‌ها ممکن است کاملاً متفاوت سفارشی شده و برنامه ریزی شوند.

شنوایی شناسان اهمیت سفارشی سازی و تنظیم سمعک برای هر کاربر را درک می‌کنند و بنابراین سعی می‌کنند با شما همکاری کنند تا سمعک شما را دقیقاً همان‌طور که مطابق با نیازهای شما است، برنامه ریزی کنند.

مقاله پیشنهادی : آناتومی گوش

چه فاکتورهایی را در سمعک می‌توان تنظیم کرد؟

عوامل زیادی در نحوه نحوه تنظیم سمعک و برنامه نویسی آن نقش دارند. بسته به نوع و مدل سمعکی که دارید و همراه با نرم افزار موجود در آن، شنوایی شناس می‌تواند عناصری مانند حجم، فرکانس، سطوح شدت، نسبت تراکم، حداکثر توان خروجی، کاهش نویز، پارامترهای میکروفون و موارد مشابه را تنظیم کند. اگر یکی از تنظیمات نسبت به نویز خیلی حساس باشد، می‌توان آن را برای تطبیق با سطح راحتی کاربر تغییر داد. بسیاری از فاکتورهایی که ذکر شد را می‌توان برای فیلتر کردن سطوح خاصی از نویز پس زمینه نیز تنظیم کرد.

چه فاکتورهایی را در سمعک می‌توان تنظیم کرد؟

زمان تنظیم سمعک

بیشتر سمعک‌هایی که امروزه تولید می‌شوند ماهیت دیجیتالی دارند. دستگاه‌های قدیمی قبلاً با یک پیچ گوشتی ساده تنظیم می‌شدند. در حقیقت، در گذشته تنظیمات زیادی در دسترس نبود. ولی امروزه صدها فاکتور را می‌توان در سمعک‌های دیجیتالی تنظیم کرد تا نیازهای شنوایی افراد کم شنوا را برآورده کند. برنامه نویسی و تنظیم سمعک در نتیجه ارزیابی کامل شنوایی با استفاده از اولویت‌ها و نیازهای کاربر انجام می‌شود. همچنین شایان ذکر است که تنظیم سمعک به معنی تنظیم مادام‌العمر آن نیست و نیاز است که طی دوره‌های مختلف، بیمار برای تنظیم مجدد به متخصص مراجعه کند.

بسیاری از افراد کم شنوا، از میزان عملکرد و کارایی سمعک خود شکایت دارند و به پزشک خود در جهت رفع این مشکلات مراجعه می‌کنند. باید گفت که وقوع این امر به این دلیل است که مغز باید برای سازگاری با صداهای جدید منتشر شده از دستگاه، که تنها در طول زمان در موقعیت‌های مختلف گوش دادن قابل تشخیص است، وقت بگذارد. سپس شنوایی شناس می‌تواند دستگاه را بر اساس این عوامل، تنظیم کند. بهترین رویکرد در فرایند عیب یابی در سمعک‌های دیجیتالی، همین امر می‌باشد.

برای آشنایی با روش های درمان عفونت گوش به مقاله «عفونت گوش میانی» مراجعه کنید.

فرایند برنامه ریزی تنظیم سمعک

برای اطمینان از استفاده بهینه از دستگاه شنوایی، متخصص سمعک شما از تعدادی ابزار تخصصی استفاده می‌کند تا دستگاه شنوایی شما به درستی برنامه ریزی شوند. از طریق اتصال دستگاه شنوایی به یک کامپیوتر خارجی و شبیه سازی انواع صداها و نویزها، متخصص شنوایی می‌تواند تغییراتی در برنامه ریزی داخلی دستگاه ایجاد کند تا بهترین نتایج را ارائه دهد.

فرایند برنامه ریزی تنظیم سمعک

دستگاه‌های شنوایی امروزی معمولاً یک برنامه تنظیم سمعک ندارند. کم شنوایی امری است که بسته به محیطی که در آن هستید می‌تواند تغییر کند. به همین دلیل، برنامه‌های متعددی وجود دارد که در دستگاه‌های شنوایی امروزی گنجانده شده است. به عنوان مثال، هنگامی که در یک مکان شلوغ هستید، ممکن است به تمرکز صدا یا تقویت حجم صدای بیشتری نیاز داشته باشید؛ بنابراین، ممکن است برنامه‌های متعددی برای تنظیم آن مورد نیاز باشد.

وقتی دستگاه‌های شنوایی در حال برنامه‌ریزی هستند، متخصص سلامت شنوایی شما از نرم‌افزار تخصصی استفاده می‌کند تا مطمئن شود که همه برنامه‌ها دقیقاً با نیازهای فردی شما مطابقت دارند. علاوه بر این، به هنگام تنظیم سمعک حرفه‌ای، متخصص از حداکثر راحتی فرد کم شنوا به هنگام استفاده از دستگاه شنوایی، اطمینان حاصل می‌کند.

بلاگ کم شنوایی آمیخته همه چیز را درباره این اختلال به شما توضیح خواهد داد.

طیف پیچیده‌ای از الگوریتم‌ها را می‌توان برای تنظیم سمعک به صورت سفارشی سازی شده مورد استفاده قرار داد که بهترین نتایج را از طریق استفاده از میکروفون‌های کاوشگر با وضوح صدای بسیار نزدیک به واقعیت، نقشه برداری گفتار مرئی (VSM) و اندازه‌گیری‌های صدا در گوش به صورت طبیعی، ارائه می‌دهد.

نقشه برداری گفتار مرئی (VSM) به پزشک می‌گوید که چگونه صداهای مختلف به پرده گوش برخورد می‌کند. این روش یک جایگزین عالی برای اندازه‌گیری‌های سنتی است. زیرا سمعک‌های امروزی اکنون می‌توانند به کاهش نویز و الگوریتم‌های کاهش بازخورد کمک کنند. این سیستم صدای فراگیر می‌تواند صداهای جمعیت را شبیه‌سازی کند تا تعیین کند که چگونه در کاهش نویز پیش می‌روند. این یک ویژگی مفید است. زیرا بسیاری از افرادی که سمعک دارند می‌گویند که این دستگاه‌ها در زمانی که همه چیز ساکت است، عالی کار می‌کنند اما به محض اینکه در یک رستوران یا حتی در ایستگاه قطار هستند، تحمل حجم زیاد صدا در پس زمینه بسیار سخت می‌باشد.

همچنین باید بدانید که برای اتصال سمعک به سخت افزار جهت تنظیم آن، نرم افزار و کابل مناسب این کار را نیاز دارید. برخی از افراد کم شنوا تمایل دارند سمعک‌های خود را برنامه ریزی کنند اما باید گفت که در این خصوص، تجهیزات این کار ممکن است برای این افراد بسیار گران تمام شوند و سطح دقت در برنامه ریزی و تنظیم سمعک نیز کاهش یابد؛ بنابراین همیشه باید یک شنوایی شناس واجد شرایط این کار مهم را برای شما انجام دهد.

ماساژ گوش برای ریلکسی و درمان فواید زیادی دارد. برای آشنایی بیشتر مقاله «ماساژ گوش» را مطالعه کنید.

آیا برنامه ریزی و تنظیم سمعک ، کاری پیچیده است؟

بسیاری از افراد ممکن است وسوسه شوند که دستگاه شنوایی خود را، خودشان تنظیم کنند اما باید اذعان داشت که این ایده خوبی محسوب نمی‌شود. در بسیاری از موارد، وقتی افراد این کار را انجام می‌دهند، در نهایت به طور ناخواسته تنظیمات برنامه را به صورتی تغییر می‌دهند که برای عملکرد طبیعی شنوایی آنها مناسب نیست.

آیا برنامه ریزی و تنظیم سمعک ، کاری پیچیده است؟

به همین علت، تقریباً می‌توان گفت در تمامی حالت‌هایی که دستگاه شنوایی توسط فردی غیر متخصص انجام می‌شود، نه تنها عملکرد آن در تجربه شنوایی فرد کم شنوا بیشتر نمی‌شود، بلکه ممکن است فرد کم شنوا با استفاده از سمعک خود، کم‌تر از حالتی که از آن استفاده نمی‌کند به وضوح صدای اطراف را دریافت کند.

در مقاله «کم شنوایی» به طور مفصل به بررسی کم شنوایی و درمان آن پرداخته ایم.

سخن پایانی

باید همیشه در نظر داشته باشید که تنظیم سمعک ، کاری تخصصی محسوب می‌شود که نیازمند یک متخصص شنوایی سنجی به همراه تجهیزات می‌باشد که بتواند آن را به بهترین شکل ممکن برای افراد شخصی سازی کرده و تنظیم کند؛ بنابراین، همیشه برای تنظیم سمعک خود، به متخصص این کار مراجعه کنید تا از بروز هر گونه مشکل در شنوایی خود در آینده، جلوگیری کنید و به بهترین حالت ممکن بتوانید صدای دنیای اطراف خود را بشنوید.

2.7/5 - (15 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا