تغذیهسلامت

برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم | معرفی 8 ماده غذایی مفید

یکی از مشکلاتی که ممکن است هر کسی را دچار کند، رفلاکس معده است. در برخی از انسان ها، رفلاکس معده مدام رخ می دهد و این مشکل اگر بیش از حد اتفاق افتد، می تواند عوارض بسیاری مانند سوزش سر دل را به وجود آورد. افرادی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، به دنبال راهی برای نابودی و ریشه کن کردن این بیماری می گردند. ما در این مقاله از لنداسپا، به این موضوع می پردازیم که برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم تا نتیجه بهتری بگیریم؟ برای آگاهی از آنها، تا آخر این مقاله ما را مطالعه فرمایید.

در برخی مواقع، نیاز است که شما از رژیم غذایی برای رفلاکس معده استفاده کنید؛ زیرا در این مواقع، بیماریتان آنقدر شدید شده که پزشک، رژیم غذایی رفلاکس معده را تنها راه بهبودی شما می بیند. به همین دلیل، می توانید تا زمانی که بیماریتان وخیم نشده، کمی غذاهای خود را محدودتر کنید.

رفلاکس معده چیست؟

در ابتدا باید از رفلاکس معده و علت آن آگاهی پیدا کنید. لازم است بدانید که معده، جایی برای ترشح اسید است؛ به همین دلیل، از پوششی برخوردار بوده که از آن در برابر اسیدهای معده، مراقبت می کند. اما این پوشش ها که مقاومت زیادی دارند، در برخی از قسمت های لوله گوارش وجود ندارند؛ مری نیز وصل کننده دهان انسان به معده است. وقتی که اسید معده در حال برگشت به مری است، می تواند آسیب های بسیاری به مری وارد کند و باعث سوزش این ناحیه شود.

تغذیه سالم برای مدرسه و معرفی بهترین خوراکی ها

رفلاکس معده چیست؟

به صورت کلی، برگشتن اسید معده به سمت مری را رفلاکس معده می گویند که در صورت تکرار، مری آسیب می بینید. علت اینکه چرا رفلاکس معده به وجود می آید برای هر کسی متفاوت است. برای مثال، برخی از افراد به دلیل استرس شدید، دچار رفلاکس  معده می شوند؛ زیرا اضطراب می تواند بر دریچه انتهایی مری تأثیر بگذارد و به شل شدن آن منجر شود. استفاده از دخانیات و بلافاصله خوابیدن بعد از خوردن مایعات خیلی گرم، از دیگر مواردی هستند ک می توانند رفلاکس معده را در پی داشته باشند.

برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم؟

برخی از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، می گویند برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم تا دیگر نیازی به رژیم گرفتن نداشته باشیم؟ در ادامه می توانید غذاهایی که برای درمان رفلاکس معده مناسب هستند را شناخته و از آنها استفاده کنید. این غذاها، می توانند به کاهش درد رفلاکس معده منجر شوند؛ همین طور ممکن است که غذاهایی که در ادامه معرفی می کنیم، اثری برای شما نداشته باشند. اما شما با امید داشتن، می توانید تمای غذاها را امتحان کرده تا آخر غذایی که مناسبتان باشد را بیابید.

صبحانه مناسب برای رفلاکس معده چیست؟

برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم؟

غذاهایی با فیبر بالا

وقتی انسان غذایی می خورد که فیبر زیادی دارد، مدت زمان بیشتری را احساس سیری می کند. در این صورت، به دنبال پر خوری یا خوردن غذاهای دیگر نمی رود. به همین دلیل، شما با نخوردن غذاهای مختلف، خطر ابتلا به رفلاکس معده را کاهش داده اید. خوراکی های بسیار زیادی وجود دارند که منبع فیبر هستند؛ برخی از این خوراکی ها عبارت اند از:

  • انوان نان سبوس دار
  • برنج قهوه ای
  • اوتمیل به همراه جو دو سر پرک
  • سبزیجات برگ دار مانند کلم بروکلی، اسفناج، سبزی خوردن و کاهو
  • سبزیجات غده ای مانند هویج، چغندر و سیب زمینی

مواد قلیایی

برخی از خوراکی ها باعث افزایش ترشح معده می شوند و بعضی از غذاها نیز بر عکس عمل می کنند. به آن دسته از خوراکی هایی که مصرف آنها، ترشح زیاد معده را به دنبال ندارد، مواد غذایی قلیایی می گویند. بیشتر گیاهان را می توان عضو دسته خوراکی های قلیایی دانست، مانند:

  • موز
  • سیب
  • ملون
  • خربزه
  • گلابی
  • انواع کلم مانند کلم بروکلی و گل کلم
  • رازیانه
  • دانه های گیاهی
  • آجیل

علائم رفلاکس معده چگونه است

سفیده تخم مرغ

اکنون تا حدودی می دانیم که برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم تا از شدیدتر شدن آن جلوگیری کنیم؛ در این بخش، به معرفی بقیه آنها می پردازیم. سفیده تخم مرغ، از دیگر مواردی به شمار می رود که برای بهبود رفلاکس معده مفید است. زرده تخم مرغ، چربی بسیار زیادی را درون خود جای داده که به همین دلیل، ممکن است باعث بدتر شدن رفلاکس معده شود. بهتر است که از زرده، نسبت به سفیده کمتر استفاده کنید؛ البته سفیده را نیز باید آب پز کرده و به اندازه مناسب بخورید.

رژیم غذایی برای رفلاکس معده

گوشت بدون چربی

چربی ها نسبت به سایر مواد غذایی، بیشتر در معده می مانند و هضم کندتری دارند. به همین دلیل بهتر است که به جای استفاده از گوشت های چرب، از گوشت هایی استفاده کنید که چربی زیادی ندارند. البته گوشت های بدون چربی را نیز نیاز است که به صورت بخار پز، کبابی و آب پز بخورید و تا حد ممکن، مصرف چربی های خود را به حداقل برسانید. از گوشت های بدون چربی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گوشت مرغ
  • گوشت بوقلمون
  • گوشت ماهی
  • سایر گوشت های دریایی

چربی های سالم

همان طور که می دانید، همه چربی ها برای رفلاکس معده مضر نیستند؛ در کل، بدن برای عملکرد بهتر، به چربی نیاز دارد؛ البته اگر روغن های سالم و مفیدی باشند. شما باید روغن هایی گیاه و روغن هایی که اشباع نشده هستند را جایگزین روغن های مضر، جامد، ترانس و اشباع نشده کنید. از فواید این روغن ها می توان به هضم راحت تر و کاهش التهاب بدن اشاره کرد. روغن زیتون، کنجد، آفتابگردان، سویا و کانولا را می توان در دسته روغن های سالم جای داد.

زنجبیل

در جواب به پاسخ سوال برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم تا کمتر اذیت شویم؟ می توان گفت که زنجبیل تا حدودی می تواند برای شما معجزه کند. زنجبیل، از خاصیت ضد التهابی برخوردار است که باعث بهبود سوزش سر دل می شود. می توانید مقداری از ریشه زنجبیل تازه را تهیه کرده و آن را پودر کنید؛ سپس پودر زنجبیل را با نوشیدنی و اسموتی های خود مخلوط کرده و بخورید. دمنوش زنجیبیل نیز از آن دسته موادی است که برای بهبود درد رفلاکس معده پیشنهاد می شود.

بررسی کامل فرق بای پس معده با اسلیو

برای رفلاکس معده چی بخوریم

شیر و ماست کم چرب

شیر و ماست، از دیگر محصولاتی هستند که موجب تسکین درد و سوزش سر دل شما می شوند. شیر، با برخورداری از ماده ای به نام بافر، این کار را انجام می دهد. خاصیت بافری را می توان همان خنثی کردن سوزش سر دل دانست. شیر از مری در برابر اسیدهای معده مراقبت می کند و به همین دلیل، فردی که به رفلاکس معده مبتلا است، با نوشیدن آن احساس آرامش بیشتری می کند.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تمامی لبنیات ها را نمی توان گزینه مناسبی برای بهبود رفلاکس معده دانست؛ زیرا لبنیات های چرب، می توانند تأثیر بر عکسی داشته باشند و به جای بهبود بیماری شما، موجب تشدید آن شوند.

بادام

به افرادی مثل ما، که نمی دانیم برای رفلاکس معده چی بخوریم تا زودتر نتیجه بگیریم، در طب سنتی توصیه می کنند که از بادام استفاده کنید. بادام نیز یکی از مواد قلیایی به شما می رود که اسیدهای ناشی از رفلاکس را کاهش می دهد. استفاده از بادام، چه به صورت خام و چه به صورت شیر بادام، می تواند درد شما را تسکین دهد.

مواد غذایی مضر برای رفلاکس معده

برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم چی نخوریم؟ مواد غذایی مجاز را پیش از این برایتان بازگو کردیم. اکنون به بیان خوراکی هایی می پردازیم که باید از مصرف آنها، خودداری کنید تا بیماریتان تشدید نشود. همان طور که تا کنون متوجه شده اید، یکی از مهم ترین چیزهایی که موجب بهتر یا بدتر شدن رفلاکس معده می شود، غذا است. به همین دلیل یا شما باید رژیم غذایی رفلاکس معده را رعایت کنید، یا از همان وقتی که بیماریتان وخیم نیست، از بدتر شدن آن جلوگیری کنید.

برای کبد چرب چی بخوریم تا درمان شود

مواد غذایی مضر برای رفلاکس معده

شکلات های کاکائویی

یکی از خوراکی های رایج که طعم خوبی هم دارند، شکلات های کاکائویی هستند. در این شکلات ها، ماده ای به نام گزانتین وجود دارد که باعث اثر گذاری بر دریچه انتهایی مری و شل شدن آن می شود. رفلاکس با مصرف کاکائو، تشدید می یابد و ممکن است باعث بروز مشکلات بیشتری نیز شود. برای اینکه بیماریتان زودتر بر طرف شود، بهتر است که موادی که در آن کاکائو استفاده شده را مصرف نکنید.

نعنا

نعنا از خاصیت شل شدگی برخوردار است و باعث شل شدن مری می شود. مصرف این ماده گیاهی برای افراد مبتلا به رفلاکس معده، می تواند اذیت کنند باشد. علاوه بر نعنا، شما از خوراکی هایی که در آنها از نعنا هم استفاده شده نباید بخورید. آدامس نعنایی، عرق نعنا، شربت نعنا و آب نبات نعنایی، از آن دسته محصولاتی هستند که باید از مصرف آنها خودداری کنید.

ادویه های تند، پیاز و سیر

خوردن این مواد برای کسانی که به رفلاکس معده مبتلا هستند، می تواند مضر باشد؛ زیرا این مواد باعث تشدید بیماری و سوزش سر دل آنها می شود. البته لازم است بدانید که ادویه های تند، پیاز و سیر، تأثیری بر ترشح معده ندارند؛ اما ممکن است به ناحیه های آسیب دیده مری، آسیب های بیشتری وارد کنند.

 ادویه های تند، پیاز و سیر برای رفلاکس مضر است

سخن نهایی

در این مقاله از لنداسپا، دانستیم که برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم و چی نخوریم. شما با پرهیز از غذاهایی که برایتان نام بردیم و مصرف دارو هایی که توسط پزشکتان تجویز شده، می توانید تا حد زیادی دردهای ناشی از رفلاکس معده را کاهش دهید و به آرامش برسید. شما با خواندن این مقاله، از پاسخ سوال هایی مانند برای رفلاکس معده چی بخوریم تا بهتر شویم؟ آگاه شدید و می دانید که برای بهبود خود، از چه موادی استفاده کنید.

توجه داشته باشید که اگر دردهایی را در سر دل خود احساس کردید و این دردها مدام ادامه یافتند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز دارو و توصیه های لازم، از بدتر شدن بیماری شما جلوگیری کند. اگر شما هم تجربه ای از درمان رفلاکس معده دارید، می توانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

فائزه عسگری

داشتن یک برنامه غذایی و رژیم سالم می تونه کیفیت زندگیت رو به شدت بالا بره. من برای همین اینجام تا کمکت کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا