آموزش ماساژماساژ درمانی

ماساژ ریلکس چیست؟ | فواید و نکات مهمی که باید بدانید!

در زندگی استرس‌زا و پر از تنش دنیای امروز، نیاز به یافتن راهی برای دست‌یابی به آرامش جسم و روح، بیش از همیشه احساس می‌شود. اصلاح سبک تغذیه، بهبود کیفیت خواب و فعالیت بدنی منظم از جمله روش‌هایی هستند که برای حفظ سلامت جسمانی ضروری است. در این میان، تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن و ماساژ به خوبی می‌توانند در کنار تاثیرات مثبتی که بر بهبود شرایط جسمانی فردی دارند، باعث بهبود آرامش و سلامت روان شوند. ماساژ ریلکس یکی از انواع ماساژ است که با تکنیک‌های خاصی می‌‌تواند باعث کاهش استرس و تنش فردی شود. برای درک بهتر فواید ماساژ ریلکسی و تاثیرات شگفت‌انگیز آن بر روح و جسم تا انتهای مطلب پیش رو با ما همراه باشید.

ماساژ ریلکسی چیست؟

ماساژ ریلکسی چیست؟

ماساژ ریلکس نوعی روش درمانی بر پایه ماساژ است که با انجام تکنیک‌هایی خاص که باید توسط افراد آموزش‌دیده و مجرب در این حوزه انجام شود، باعث بهبود گردش خون و رفع تنش‌های جسمانی و روان می‌شود. در آموزش ماساژ ریلکسی بر این نکته تاکید بسیاری شده که در حین انجام کار فشار وارده نباید دردناک و آزاردهنده باشد. تکنیک‌هایی مانند افلوراژ (تکنیکی برای گرم کردن عضلات)، ورز دادن، پتریساژ (ورز دادن عمیق) و اصطکاک (ماساژ با استفاده از انگشتان دست) ازجمله تکنیک‌هایی هستند که با صلاجدید ماساژدرمان‌گر و نیاز فرد انجام می‌شود.

به طور کلی، روش‌های ماساژ درمانی متفاوت است، اما در جلسات ماساژ ریلکسی ضربات آرام، ریتمیک و ممتد، به صورت نوازشی و گردشی فشاری عمیق را بر ماهیچه‌ها و عضلات وارد می‌کنند. تکنیک‌هایی که در محیطی با موسیقی آرامش‌بخش و نور متعادل انجام می‌شود. برای انجام ماساژ باید دراز بکشید. از ابزاری مانند حوله‌های گرم یا روغن‌های مخصوصی هم برای بهبود تاثیرات ماساژ استفاده می‌شود. روغن اسطوخودوس، روغن نعناع فلفلی، اکالیپتوس، رزماری و روغن پرتقال از جمله روغن‌هایی هستند که برای تاثیرگذاری بیشتر ماساژ ریلکسیشن کاربرد دارند.

چرا به ماساژ ریلکسی نیاز داریم؟

آموزش ماساژ ریلکسی

ماساژ ریلکس همانطور که از نامش پیداست، به منظور آرامش بدن انجام می‌شود. حرکات نرمی که باعث کاهش تنش‌های عضلانی و رفع استرس‌های روزمره خواهد شد. زمانی که بدن آرام است، استرس و فشاری را متحمل نمی‌شود، کمتر در معرض آسیب‌های جسمانی و انواع بیماری‌ها قرار می‌گیرد. به همین علت انجام این روش درمانی در بین جلسات ورزشی، توصیه می‌شود. این ماساژ را می‌توان یکی از بهترین روش‌های آرامش برای پایان دادن به یک هفته شلوغ و پرکار در نظر گرفت که می‌تواند با کنترل هورمون کورتیزول و بهبود فعالیت هورمون سروتونین باعث افزایش انرژی و آرامش‌بخشی شود.

از سوی دیگر، افزایش بی‌اندازه استرس و اضطراب در طولانی‌مدت عوارضی مانند ناراحتی‌های گوارشی، زخم معده، حملات عصبی، افسردگی، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی، اختلال خواب، قاعدگی نامنظم، پرخوری و کم‌خوری‌های عصبی را به دنبال دارد. برای کاهش احتمال ابتلا به هر کدام از این بیماری‌ها، جلسات منظم ماساژ ریلکسیشن را در برنامه خود بگنجانید.

فواید ماساژ ریلکسی

فواید ماساژ ریلکسی

به طور کلی، ماساژ درمانی را می‌توان به عنوان یکی از بهترین روش‌ها برای ارتقای سلامت جسم و روان نام برد. در این میان، ماساژ ریلکس روشی اثربخش برای آرام‌سازی ذهن و روان است. معمولا تاثیرات این روش درمانی تا چند روز پس از انجام آن هم باقی می‌ماند و محدود به همان روز ماساژ نمی‌شود. اگر هنوز هم برای انجام چنین روش موثری برای سلامت خود تردید دارید، مهم‌ترین فواید ماساژ ریلکسی که در ادامه آورده شده را مطالعه کنید:

  • کاهش دردهای استخوانی و مفاصل مانند دردهای کمر و گردن؛
  • کاهش فشارخون؛
  • افزایش جریان گردش خون و بهبود رنگ پوست و ظاهر؛
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و در نتیجه بهبود حرکت مواد غذایی در روده و معده؛
  • کاهش تنش‌های عضلانی و رفع سردرد؛
  • کاهش استرس و اضطراب؛
  • رفع گرفتگی‌های عضلات وگره‌های ضلانی؛
  • تقویت سیستم ایمنی بدن؛
  • افزایش ترشح هورمون‌های دوپامین، اندروفین و سروتونین و کاهش فعالیت هورمون کورتیزول (هورمون استرس‌زا)؛
  • بهبود کیفیت خواب؛
  • تسریع فرآیند التیام زخم‌های سطحی بدن؛
  • بهبود آسیب‌های بافت‌های نرم؛
  • افزایش دامنه حرکتی و انعطاف‌پذیری؛

به یاد داشته باشید، ماساژ ریلکس روش درمانی برای بیماری مشخصی نیست؛ اما با هدف قراردادن استرس به عنوان عاملی موثر در ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌تواند با آرام‌سازی ذهن و روان باعث تسریع فرآیند ریکاوری و التیام بیماری‌های احتمالی جسم و روان شود.

نکات مهم برای پیش از انجام ماساژ ریلکسی

برای بهره‌مندی از تمام فواید ماساژ ریلکس و اثربخشی بهتر این درمان، پیش از رفتن به جلسه ماساژ نکات زیر را انجام دهید:

  • دوش بگیرید و بهداشت فردی را رعایت کنید:
  • با معده پر به ماساژ نروید؛
  • برای اثربخشی بهتر ماساژ، جلسه‌ای با زمان کافی را انتخاب کنید؛
  • در صورت وجود هرگونه بیماری جسمی یا روحی با درمان‌گر خود مشورت کنید؛
  • خانم‌های باردار هم پیش از انجام انواع ماساژ باید با پزشک خود صحبت کنند.

بهترین جایگزین برای ماساژ ریلکسیشن

جایگزین ماساژ ریلکسیشن

ماساژ درمانی انواع مختلفی دارد و با توجه به مرکزی که این جلسات را برگزار می‌کند و نظرات متخصصین آن مرکز و همچنین شرایط فردی می‌تواند متفاوت باشد. اگرچه ماساژ ریلکس برخلاف سایر انواع ماساژ فشار کمی به عضلات وارد می‌کند، اما ماساژ سوئدی، ماساژ لنفاوی، ماساژ سنگ داغ، ماساژ بافت عمیق، صندلی ماساژ و ماساژ رهاسازی مایوفاشیال از انواع مرسوم ماساژ درمانی است که می‌‌تواند به منظور کاهش استرس و تنش‌ها هم استفاده شود.

در میان انواع مدل‌های ماساژ، صندلی ماساژ می‌تواند یکی از بهترین روش‌های جایگزین برای ماساژ ریلکسیشن انتخاب شود. امروزه، صندلی‌های ماساژ مخصوص و حرفه‌ای طراحی و تولید شده‌اند که به خوبی می‌توانند بدون نیاز به هیچ وسیله‌ای و تنها با انجام تنظیماتی باعث کاهش تنش‌های عضلانی شود.

فواید استفاده از صندلی ماساژ

برای استفاده از صندلی ماساژ می‌توانید زمانی در حدود ۱۵ دقیقه تا ۳۰ دقیقه را انتخاب کنید. تاثیراتی که انجام منظم صندلی ماساژ برای افراد به همراه دارد، شامل موارد زیر هستند:

  • کاهش تنش‌ها و گره‌های عضلانی؛
  • بهبود تنفس؛
  • تسکین سردرد و دردهای عضلانی؛
  • کاهش استرس و اضطراب؛
  • افزایش تمرکز و توجه؛
  • بهبود روحیه و رهاسازی ذهن؛

صندلی ماساژ را می‌توان به عنوان یکی از آسان‌ترین ابزارهای ماساژ نام برد. وسیله‌ای قابل حمل که به راحتی می‌توان در هر ساعتی از شبانه‌روز از آن استفاده کرد.

سخن پایانی

ماساژ ریلکس را می‌توان یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود آرامش ذهن و روان معرفی کرد. درمانی که با ضرباتی نرم و با کمترین فشار می‌تواند باعث کاهش تنش‌های عضلانی، کاهش استرس و اضطراب، افزایش گردش خون، تقویت سیستم ایمنی و تسکین دردهای جسمانی شود. فراموش نکنید، برای انجام انواع روش‌های ماساژ مانند ریلکسیشن باید به متخصصین این زمینه و مراکز معتبر مراجعه کنید؛ چراکه انجام اشتباه تکنیک‌های این روش ممکن است باعث بروز آسیب‌های احتمالی شود.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا