سلامتسلامت روان

از 0 تا 100 ویژگی افراد درونگرا

منظور از درونگرا چیست؟ ویژگی افراد درونگرا چیست؟  شخصیت هر فرد، مجموعه‌ای از تمایلات رفتاری، عاطفی و شناختی است که در طول زمان و در موقعیت‌های مختلف نشان می‌دهد که افراد را از یکدیگر متمایز می‌کند. در بسیاری از نظریه‌های شخصیت، درون‌گرایی و برون‌گرایی ویژگی‌های کلیدی هستند که بعد بنیادی شخصیت را تعریف می‌کنند. افراد درونگرا چه ویژگی هایی دارند؟ آیا افراد درونگرا مضطرب و خجالتی هستند؟ از کجا بفهمیم که فردی درونگرا هستیم؟ تفاوت ویژگی افراد درونگرا و برونگرا چیست؟ در این مقاله به تمامی این سؤالات پاسخ داده‌ایم. همراه ما باشید.

درونگرا چیست؟

درونگرایی به‌عنوان یک ویژگی شخصیتی تعریف می‌شود. به‌گونه‌ای که فرد ترجیح می‌دهد احساسات و افکار خود را به درون خود جهت دهد، یعنی علاقه‌ای به بروز آن‌ها نداشته باشد. افرادی که دارای ویژگی های شخصیتی درونگرا هستند بیشتر بر احساسات درونی تمرکز می‌کنند و تمایل دارند با گذراندن زمان تنهایی انرژی کسب کنند. درونگراها شنوندگان طبیعی هستند؛ اما معمولاً پس از معاشرت طولانی‌مدت انرژی خود را از دست می‌دهند و بنابراین فعالیت‌هایی مانند خواندن کتاب، نقاشی و نوشتن را ترجیح می‌دهند که در آن‌ها می‌توانند زمان با کیفیتی را صرف تأمل کنند.

درونگرا چیست

ویژگی افراد درونگرا چیست؟

معمولاً روان‌شناسان با تعریفات زیر توضیح می‌دهند که درونگرا چیست و ویژگی افراد درونگرا چه مواردی است:

با تنهایی راحت هستند

افراد درونگرا می‌توانند به تنهایی سفر کنند و به سرگرمی‌ها بپردازند بدون اینکه احساس کنند نیازی به تقسیم آن زمان خاص با دیگران دارند. درونگراها تمایل دارند روی افکار خود تمرکز کنند.

در مقاله ویژگی افراد برونگرا به معرفی ویژگی‌های این افراد پرداخته‌ایم که می‌تواند مطالعه کنید.

اجتماعات کوچک‌تر را ترجیح می‌دهند

هم درونگراها و هم برونگراها می‌توانند اجتماعی باشند، تفاوت این است که اولی موقعیت‌های اجتماعی کوتاه‌تری را با گروه‌های کوچک‌تر مردم ترجیح می‌دهد. برای مثال، افراد درونگرا ممکن است از فعالیت‌های اجتماعی مانند مهمانی‌های کوتاه شام یا مجالس کتاب‌خوانی و شب شعر لذت ببرند.

قبل از صحبت فکر می‌کنند

درونگراها معمولاً قبل از پاسخ‌دادن به این موضوع فکر می‌کنند که چگونه می‌خواهند به یک سؤال یا نظر پاسخ دهند و احتمالاً در جلسات گروهی ساکت و متفکر هستند. اگر اغلب قبل از صحبت‌کردن فکر می‌کنید، ممکن است درونگرا باشید.

برای تجربیات منحصربه‌فرد خود ارزش قائل هستند

ارزیابی شخصیت ممکن است شما را در زمره افراد درونگرا طبقه‌بندی کند، اگر فعالیت‌های خاص مخصوص علایق خود را ترجیح می‌دهید که توجه عاطفی و فکری شما را جلب می‌کند شما فردی درونگرا هستید.

ویژگی افراد درونگرا

انواع دسته بندی افراد درونگرا چیست؟

در سال 2011، روان‌شناسان مدلی را برای طبقه‌بندی افراد درون‌گرا به 4 نوع مختلف پیشنهاد کردند، اما ممکن است بیشتر افراد درون‌گرا را با ترکیبی از انواع مختلف یا محدود به یک نوع خاص شناسایی کنند.

اگر به دنبال یک روانشناس حاذق در شهر تهران هستید به صفحه بهترین دکتر روانشناس تهران کیست مراجعه فرمیید

درونگراهای اجتماعی (Social Introverts )

ویژگی افراد درونگرا اجتماعی، به این شکل است که آن‌ها هم به تعامل در گروه‌های کوچک و هم در خلوت ماندن علاقه دارند. آن‌ها ترجیح می‌دهند با دوستان نزدیک خود بنشینند، اما ممکن است برای رفتن به مهمانی‌ها و معاشرت با افراد غریبه و چهره‌های ناآشنا مشکل داشته باشند.

درونگراهای متفکر (Thinking Introverts)

درونگراهای متفکر، اهل تفکر، مراقبه و همچنین بسیار خلاق هستند. از ویژگی افراد درونگرا متفکر این است که برخلاف درونگراهای اجتماعی، معمولاً به‌صورت عمدی از وقت‌گذرانی با جمعیت اجتناب نمی‌کنند. این افراد به طرزی ناخودآگاه حتی در حضور دیگران، آنها مرزهای دنیای درونی را با تخیلات و افکار متنوع حفظ می‌کنند.

درونگراهای مضطرب (Anxious Introverts)

ویژگی افراد درونگرا مضطرب، این است که ترجیح می‌دهد زمان خود را به تنهایی بگذراند و بر خلاف درونگراهای اجتماعی، در کنار غریبه‌ها خجالتی و ناراحت است. درونگراهای مضطرب نیز به طور گسترده در موقعیت‌هایی که با آن مواجه می‌شوند نشخوار فکری می‌کنند و خود را به‌گونه‌ای متفاوت تصور می‌کنند.

درونگراهای مهار شده(محدود شده یا Restrained Introverts)

درونگراهای محدود تمایل دارند قبل از صحبت یا عمل، با وسواس فکر کنند. آنها معمولاً با سرعت کمتری به انجام امور می‌پردازند و به نظر می‌رسد که سرشان همیشه شلوغ باشد. با این وجود، درونگراهای محدود آرام هستند و به‌ندرت اجازه می‌دهند که نیروهای خارجی، مانند استرس، بر تصمیم‌گیری‌شان تأثیر بگذارند.

با این بلاگ، نشانه‌های خیانت مرد به زن را بشناسید

مزایا و معایب درونگرا بودن

از مزیت‌های درونگرا بودن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • درونگراها اغلب به جزئیاتی که دیگران ممکن است فراموش کنند یا نادیده بگیرند اهمیت می‌دهند.
  • درونگراها تمایل دارند قبل از صحبت‌کردن فکر کنند، به این معنی که می‌توانند متفکرتر، عاقل تر و با ملاحظه تر باشند.
  • از ویژگی افراد درونگرا این است که اغلب شنوندگان مؤثری هستند.
  • اختصاص دادن زمانی برای تنهایی می‌تواند عزت‌نفس را افزایش دهد و سلامت روان را بهبود بخشد.
  • افراد درونگرا ترجیح می‌دهند با خود وقت بگذرانند که به آنها فرصت بیشتری می‌دهد تا درباره اینکه چه کسی هستند و چه می‌خواهند فکر کنند.
  • این تصور اشتباه وجود دارد که درونگراها دید محدودی نسبت به دنیای بیرون دارند، اما درون‌نگری می‌تواند چشم‌انداز وسیعی به آنها بدهد.
  • درونگراها گروه اجتماعی کوچک‌تری را ترجیح می‌دهند، به این معنی که در مورد دوستی‌ها و نحوه گذراندن وقت خود در معاشرت گزینشگرتر هستند و تمایل دارند دوستان صمیمی داشته باشند.
  • درونگراها تخیل عالی دارید و خلاق هستید
  • درونگراها دارای مهارت‌های تحلیلی و سازمانی خوبی هستند
  • مردم از صحبت و دردودل با درونگراها لذت می‌برند؛ زیرا درونگراها حرف آنها را قطع نمی‌کنند
  • تنهایی افراد درونگرا را آزار نمی‌دهد و حوصله‌شان سر نمی‌رود
  • درونگراها به‌راحتی راه‌های زیادی برای گذراندن اوقات فراغت پیدا می‌کنند
  • درونگراها به‌راحتی تصمیم می‌گیرند و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای برای مشکلات ارائه می‌دهند

از معایب درونگرا بودن نیز می‌توان موارد زیر را در نظر گرفت

  • برای پیداکردن دوستان جدید مشکل دارند
  • مردم نیازها و احساساتشان را درک نمی‌کنند
  • دیگران ممکن است فکر کنند آنها را دوست ندارند
  • مهمانی‌ها و سخنرانی‌های عمومی برای آنها بسیار خسته‌کننده است
  • از ویژگی افراد دروگرا این است که ممکن است زمانی که انرژی ندارند غمگین یا عصبانی به نظر برسند
  • ایجاد اولین تأثیر خوب در تخصص آن‌ها نیست
  • پروژه‌های گروهی ممکن است برای آنها چالش‌برانگیز و ناخوشایند باشد
  • به احتمال زیاد یک فرصت شغلی خوب را از دست خواهند داد

برای شناخت راهکارهای مناسب برای کاهش استرس این بلاگ را مطالعه نمایید.

آیا درونگراها خجالتی هستند؟

حال شما می‌دانید که ویژگی‌ های افراد درونگرا چیست؛ اما ممکن است بعضی افراد درونگرایی را با خجالتی بودن اشتباه بگیرند. درونگرایی و خجالتی بودن ممکن است برای برخی شخصیت‌ها هم زمان وجود داشته باشند، اما این ویژگی‌ها از یکدیگر متمایز هستند. افراد درونگرایی که خجالتی هم هستند از قرارگرفتن در مرکز توجه اجتناب می‌کنند و ممکن است اضطراب اجتماعی را تجربه کنند. به طور کلی، افراد درون‌گرا می‌توانند مکالمه را شروع کنند و تعاملات اجتماعی را راحت‌تر از افراد خجالتی انجام دهند، به‌خصوص با گروه‌های کوچک. درونگرایی افرادی را توصیف می‌کند که سطوح بالاتری از تحریک درونی را به بیرونی ترجیح می‌دهند. تنهایی برای افراد درونگرا انرژی‌زا است، اما آنها هنوز هم می‌توانند در محیط‌های اجتماعی، مهارت‌های اجتماعی و سازگاری را از خود نشان دهند.

مزایا درونگرایی

تفاوت خصوصیان برونگراها با خصوصیات افراد درونگرا چیست؟

افراد درون‌گرا و برون‌گرا به روش‌های مختلف به دنبال کسب انرژی هستند. افراد درونگرا به محرک‌های کمتری نیاز دارند، در سکوت فکر می‌کنند و دوستی‌های فردی را ترجیح می‌دهند. برونگراها از تحریک بیشتر لذت می‌برند و می‌توانند با انعکاس ظاهری هنگام پردازش احساسات، گذراندن وقت با دیگران و ملاقات با افراد جدید در گروه‌های بزرگ، دوپامین را تقویت کنند.

گاهی اوقات افراد جاه‌طلب، ترکیبی از شخصیت‌های درونگرا و برونگرا را نشان می‌دهند. آمبیگراها ممکن است از ترکیبی از ترجیحات برون‌گرایی – درون‌گرایی لذت ببرند که می‌تواند به این معنی باشد که اعتبارسنجی را هم در زمان تنهایی و هم در موقعیت‌های اجتماعی تجربه می‌کنند. هر دو بسته به روحیه یا خواسته‌های فرد ضروری هستند.

تفاوت خصوصیان افراد درونگرا و برونگرا

برای شناخت ترفندهای تقویت حافظه این بلاگ را از دست ندهید

چگونه بفهمیم درونگرا هستیم؟

در بخش‌های قبلی به طور واضح توضیح دادیم که خصوصیات افراد درونگرا چیست و چه مزایا و معایبی دارد. حال با توجه به توضیحات قبلی، جالب است بدانید که تمامی افراد درونگرا عادات رفتاری مشابهی دارند. اگر می‌خواهید بدانید که آیا درونگرا هستید، در ادامه اشاره کردیم که عادات رفتاری شما به‌عنوان فردی درونگرا چیست:

تماس‌های تلفنی (حتی مهم) را به تعویق می‌اندازید

یکی از عادات رفتاری شما این است که علاقه‌ای به پاسخ‌دادن به تماس‌های تلفنی را ندارد و منتظر می‌شود تا فردی که با شما تماس گرفته است، از طریق پیامک این ارتباط را برقرار کند. ممکن است در طول زنگ خوردن گوشی خود، به آن نگاه کنید؛ اما هرگز دکمه پاسخ را فشار ندهید.

در میهمانی‌ها و تجمعاتی که دوست ندارید خود را مشغول جلوه می‌دهید

بدترین اتفاق برای یک درونگرا چیست؟ هیچ‌چیز برای یک درون‌گرا بدتر از این نیست که در یک فعالیت اجتماعی باشد و احساس کند که کاسه صبرش لبریز شده است. در این موارد، بسیاری از افراد درونگرا به اولین عامل حواس‌پرتی در دسترس متوسل می‌شوند؛ تلفن همراهشان.

از نظر روانشناسی، بایسکشوال چیست با این مقاله، همراه باشید.

همان‌طور که همه ما می‌دانیم، درونگراها معمولاً تلفن را دوست ندارند – حداقل برای پاسخ به تماس‌ها. اما تلفن‌های همراه یک حائل عالی بین یک فرد درونگرا و یک موقعیت اجتماعی حوصله سر بر ایجاد می‌کنند. درونگراها را ممکن است در گوشه‌وکنار مهمانی‌ها پیدا کنید که بدون فکر در رسانه‌های اجتماعی می‌چرخند و وانمود می‌کنند که مشغول هستند؛ همه اینها برای جلوگیری از معاشرت خسته‌کننده و وقت‌گیر با افراد غریبه است.

از تماس چشمی اجتناب می‌کنید

همه افراد درونگرا خجالتی یا دارای اضطراب اجتماعی نیستند، اما برخی از آنها این‌طور هستند. درونگراهایی که واقعاً در شلوغی احساس ناراحتی می‌کنند، اغلب برای حفظ تماس چشمی مشکل دارند. به‌علاوه، آنها نمی‌خواهند دیگران را تشویق کنند تا با آنها صحبت کنند.

اگرچه بیشتر درونگراها گفتگوهای تک‌به‌تک را به سلام و احوالپرسی ترجیح می‌دهند، اما همین مورد نیز ممکن است برای درونگراهای استرس‌زا و سخت باشد، زیرا نیاز به تماس چشمی طولانی‌مدت دارد.

چگونه بفهمیم درونگرا هستیم

کمبود اعتماد به نفس میتواند زندگی شخصی شما را نابود کند به همین دلیل توصیه میکنیم بلاگ چگونه اعتماد به نفس خود را بالا ببریم را مطالعه کنید.

ساکت می‌مانید، حتی زمانی که می‌خواهید افکار و احساسات خود را فریاد بزنید

از ویژگی افراد درونگرا این است که معمولاً بسیار متفکر و تحلیلی هستند. آنها اغلب مشاهده را به شرکت در موقعیت‌های اجتماعی ترجیح می‌دهند؛ بنابراین هنگامی که زمان صحبت فرا می‌رسد، افراد درون‌گرا می‌توانند به‌سختی حرف دلشان را بزنند. این امر به‌ویژه در هنگام مکالمه با افراد برون‌گرا که بیشتر پرحرف و بی‌محابا هستند، سخت‌تر می‌شود.

بیشتر اوقات رؤیاپردازی می‌کنید

مطمئناً، رؤیاپردازی همیشه با عصبی بودن همراه نیست. خیال‌بافی می‌تواند یک فعالیت کاملاً بی‌ضرر یا حتی غیرعمدی باشد. افراد درونگرا بیشتر از همتایان برونگرا خود به گم‌شدن در افکار خود معروف هستند. اما، گاهی اوقات، رؤیاپردازی ممکن است یک حواس‌پرتی خوشایند باشد که برای جداشدن از موقعیت‌های اجتماعی استفاده می‌شود که یک درونگرا به دنبال فرار از آن است.

ویژگی افراد درونگرا

سخن پایانی

در این مقاله به شما عزیزان توضیح دادیم که خصوصیات و ویژگی افراد درونگرا چیست و چطور می‌توانیم بفهمیم که فردی درونگرا هستیم. در زندگی، معنای درونگرا شخصی است که ترجیح می‌دهد در احساسات و افکار درونی خود غرق شود تا اینکه فقط به آنچه در بیرون رخ می‌دهد فکر کند. به‌جای گروه‌ها یا جمعیت‌های بزرگ، افراد درون‌گرا ترجیح می‌دهند زمانی را به تنهایی یا با یک یا دو نفر بگذرانند.

خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.

در انتها توصیه میکنیم برای رها شدن از تنبلی و بی حالی، بلاگ چگونه تنبل نباشیم را مطالعه کنید.

4.4/5 - (31 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

‫11 دیدگاه ها

  1. سلام من تست شخصیت دادم جوابم آمد میانگرا دوباره تست دادم جواب آمد درون گرا و اهل ریسک و خطر نیستم اما من خجالتی ام اما احساسات خود را نشان میدهم یک معلم داشتم می گفت تو یا خیلی کم رو هستی یا خیلی پر رو یعنی من دو شخصیتی نیستم عصبانیت را نمی توانم کنترل کنم اهل خندیدن با صدای بلند هستم و ساده هستم همه چیز را تو دایره می ریزم اما خوش صحبت نیستم خیلی شخصیت پیچیده دارم با کودکان راحت صحبت می کنم حتی بازی و شوخی می کنم اما با افرا د دیگر نه با آنها راحت نیستم من چه شخصیتی دارم؟

  2. سلام،بسیار عالی و مفید بود.
    کاش میگفتید که هرکدوم از موارد درونگرایی بهتره با کدوم افراد ازدواج کنند؟
    و آیا یک درون‌گرا در کنار برون‌گرا آینده ای موفق دارند یاخیر؟

  3. واقعا حرف دلمو زدی و اینکه وقتی میبینم یکی مثل خودم درونگرا هست ذوق میکنم که حداقل یه نفر هست که مثل منه و یه چیزی از درونگرا هست که نگفتی یه وقتایی میشه که اصلا حوصله هیچی ندارم حتی خودم و اینکه اصلا گوشیمو روی هیچکس جواب نمیدم نمی‌دونم چرا ولی حوصله حرف زدن ندارم و اصن جوابش نمیدم رد نمیکنم چون ناراحت میشه فقط میزارم زنگ بخوره تا قطع بشه و من از صبح که میشه میرم توی اتاقم همش میشینم تو گوشی تا پسین صبا با ظهرا اصلن یه حال گوهی دارم ولی پسین که میشه اوکی تر میشم و اینکه شبا دوس دارم تنهای برم بیرون هندزفریمو بردارم یه آهنگ دپ بزارم که با حالم سازگار باشه و قدم بزنم و اینکه یه وقتایی میشه پیش خودم میگم من فردا میرم مثلا فلان جا ولی فرداش بی حوصله و اصن حال هیچیو ندارم و کسی حال ادمو درک نمیکنه میگم من دوس ندارم برم خونه داییم یا عموم ولی میگن نه تو باید بیایی تنهایی تو خونه میخوایی چیکار کنی ولی من خیلی خوشحال میشم اگه تنها باشم برای همیشه من 16 روز پدر و مادرم نبودن من تنها بودم وقتی تنهام حالم بهتره خیلی انرژی دارم و خیلی بهم خوش گذشت داخل خونه ولی وقتی داخل خونه هستن بی حوصله بی حال اصن حوصله خودمو ندارم مثل الان که دراز کشیدم و پشت گوشی ام و آهنگ تنتاسیون رو دارم گوش میدم اسمشم اینه the remedy for a broken heart اینهمه دردو دلمو فقط با یه سایت کردم الان اصلا حوصله خودمو ندارم و نمی‌دونم چرا مرسی از شما

    1. و اینکه فک کنم افسرده ام که به احتمال 80 درصد همینطوریه یا شایدم توی سنم این چیزا باشه 18 سالمم هست 🌚

  4. سلام من 39 سالمه و درونگرا هستم. درونگرایی واقعا خسته کننده میشه. نه می تونی راحت دوست پیدا کنی . نه دوستات نگه میداری چون واقعا انرژی مون بعضی وقتها تموم میشه. در صورتی که برونگراها خیلی شاد و راحت و پر قدرت هستن. یکجورایی میشه گفت که برونگراها دنیا رو می چرخونن.

    1. اکثر دانشمندها که تونستن مرزهای تکنولوژی رو جابجا کنن درونگرا بودن تصور کن ادیسون میخواست لامپ رو اختراع کنه اگر هرروز با رفیقاش میبود یا مهمونی میتونست؟؟؟نه
      تسلا درونگرا بود که تونست انرژی الکتریسیته رو اختراع کنه
      دست روی هر فیلسوف یا دانشمند یا ستاره شناس بذاری متوجه میشی درونگرا بوده
      برونگراها برای خراب کردن دنیا اومدن این رو همه میدونن هیچ انسان عاقلی تو برونگراها وجود نداره این رو بدون ادمهای برونگرا همیشه نیاز به تایید دیگران دارن برای رسیدن به هدفهاشون اما درونگراها نه ادمهای برونگرا بخاطر عقل کمی که دارن کلا تو فاز خوش گذرونی و رفیق بازی و ایناها هستن متاسفانه دوره ی الان به برونگراها بها میدن چون دنبال بچه پر رو میگردن دنبال ادم نخبه نیستن دنبال ادم متفکر نیستن

  5. من درونگرام و ترجیح میدم بیشتر به حرف دوستم یا اطرافیانم گوش بدم تا اینکه بیشتر صحبت کنم و اصلا نمیتونم احساسی که دارم رو نشون بدم به طوری که اکثرا دربارم اشتباه برداشت میکنن که از کسی خوشم نمیاد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا