سلامتسلامت جنسی

علائم پروستات چیست و چگونه درمان می شود؟

بیماری پروستات چیست؟ پروستات بیماری رایجی است که معمولاً مردان در سنین بالا دچار آن می‌شوند. البته به اصطلاح عمومی تمامی بیماری‌های مربوط به پروستات را ” پروستات” می‌نامند. برای پیشگیری این بیماری‌ها، ابتدا باید بدانید که انواع بیماری‌های پروستات چیست . با خواندن این مقاله در رابطه با بیماری‌های رایج پروستات اطلاعاتی کافی دریافت کرده و خواهید فهمید روش‌های تشخیص، پیشگیری پروستات و درمان آن چگونه است.

پروستات چیست

شما می‌توانید بدون پروستات خود زندگی کنید (این پروستات برای زندگی ضروری نیست)، اما نقش مهمی در باروری و تولید مثل دارد و در دوران نوجوانی تحت تأثیر هورمون مردانه تستوسترون و محصولات جانبی آن رشد می‌کند.

پروستات چیست

پروستات مقداری از مایعات موجود در مایع منی شما را تولید می‌کند، مایعی که اسپرم را منتقل می‌کند. حدود 70 تا 80 درصد مایع منی از وزیکول‌های منی می‌آید، دو ساختار کوچک که مانند گوش خرگوش در بالای پروستات قرار دارند.

اعصاب و عروق خونی در امتداد هر طرف پروستات شما به نام بسته عصبی عروقی وجود دارد. اینها شامل فرایند به دست آوردن و حفظ نعوظ هستند. ماهیچه‌های پروستات شما همچنین به عبور مایع منی از مجرای ادرار هنگام انزال کمک می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید بیماری‌های رایج پروستات چیست مقاله را تا انتها دنبال کنید.

از بیماری هایی که توسط رفلکسولوژی درمان می شود پروستات است که در مقاله «درمان بیماری ها با رفلکسولوژی» به توضیح آن پرداخته‌ایم.

پروستات کجاست؟

پروستات کجاست؟

پروستات شما یک غده لاستیک مانند کوچک است که در داخل بدن شما، درست زیر مثانه فعالیت می‌کند. تقریباً به اندازه و شکل یک گردو است و در اطراف مجرای ادرار، لوله‌ای که ادرار را از مثانه از طریق آلت تناسلی شما می‌برد، قرار می‌گیرد. (مجرای ادرار هنگام انزال نیز منی را حمل می‌کند). از پهلو، پروستات بین قسمت جلویی سمت راست روده و قاعده آلت تناسلی قرار می‌گیرد. فقط مردان پروستات دارند.

راه های پیشگیری از پروستات چیست

داشتن یک سبک زندگی سالم بهترین راه برای حفظ سلامت بدن و محافظت در برابر سرطان است. با رعایت موارد زیر می توانید در حد زیادی از مواجهه با بیماری پروستات و درمان آن پیشگیری کنید:

  • حفظ وزن بدن سالم، سیگار نکشیدن، ورزش منظم و داشتن یک رژیم غذایی سالم می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها از جمله سرطان پروستات داشته باشد.
  • بررسی تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن غذاهای قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و هندوانه ممکن است پیشرفت و رشد سلول‌های سرطان پروستات را کاهش دهد. غذاهای قرمز حاوی یک آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن هستند.
  • طبق برخی مطالعات، خوردن میوه‌ها، به‌ویژه مرکبات مانند پرتقال، لیمو، گریپ‌فروت، لیموترش و ماندارین نیز ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
  • قهوه و چای سبز نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند، اما برای تأیید این موضوع باید مطالعات بیشتری انجام شود.
  • بررسی تحقیقات انجام شده در سال 2014 نشان داد که ممکن است بین چربی‌های اشباع شده و چربی‌های حیوانی و خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط وجود داشته باشد، بنابراین ممکن است کاهش مصرف این نوع چربی‌ها برای پروستات و درمان آن مفید باشد.
مقاله پیشنهادی: عوارض خودارضایی

تأثیر خودارضایی و سرطان پروستات چیست؟

ممکن است شنیده باشید که خودارضایی زیاد می‌تواند باعث سرطان پروستات شود. این موضوع، مورد مطالعه قرار گرفته است و تاکنون هیچ ارتباطی بین خودارضایی یا داشتن رابطه جنسی زیاد و سرطان پروستات یافت نشده است. در هر صورت، اثر ممکن است برعکس باشد، اما تحقیقات بیشتری برای دانستن چگونگی و چرایی آن مورد نیاز است.

علت پروستات چیست

از علت‌های شایع مشکلات پروستات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

علت پروستات چیست

  1. بزرگ شدن پروستات (هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات)

با افزایش سن، پروستات بزرگ‌تر می‌شود. حدود نیمی از مردان بالای 50 سال “هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات” را تجربه می‌کنند که به معنای تورم یا بزرگ شدن پروستات است. این می‌تواند به این معنی باشد که پروستات از اندازه یک گردو به اندازه یک زردآلو یا حتی یک لیمو بزرگ می‌شود. پزشک با انجام آزمایش های متعدد می تواند تشخیص دهد مرکز مشکل پروستات کجاست و درمان مناسب را تجویز کند.

  1. پروستاتیت

پروستاتیت التهاب پروستات است. این با بزرگ شدن پروستات متفاوت است، اگرچه برخی از علائم مشابه هستند. پروستاتیت می‌تواند باعث تورم، حساس شدن یا ملتهب شدن پروستات شود. پزشکان هنوز نمی‌دانند چه چیزی باعث این وضعیت می‌شود، اما می‌تواند در اثر مواردی مانند آسیب عصبی یا استرس ایجاد شود.

  1. سرطان پروستات

خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن افزایش می‌یابد. زمانی که زیر 75 سال دارید، احتمال ابتلا به آن 1 در 7 است. در 85 سالگی، این میزان به 1 در 5 افزایش می‌یابد. بنیاد سرطان پروستات استرالیا توصیه می‌کند که همه مردان بالای 50 سال در مورد آزمایش سرطان پروستات با پزشک عمومی خود صحبت کنند.

برای درمان پروستات می توان از ماساژ مراکز غدد جنسی استفاده کرد که در مقاله «مراکز حساس واکنشی غدد جنسی» به توضیح آن پرداخته‌ایم.

علائم پروستات چیست

برای برخی از مردان، بزرگ شدن پروستات هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند یا باعث ناراحتی نمی‌شود. برخی دیگر متوجه خواهند شد که بزرگ شدن پروستات باعث علائمی می‌شود، از جمله:

  • مشکل در ادرار کردن، از جمله شروع کردن یا دریافت یک جریان قوی یا ثابت
  • نیاز به ادرار کردن اغلب
  • نیاز به ادرار کردن ناگهانی، بدون تجمع طبیعی
  • بیدار شدن در شب برای رفتن به توالت
  • درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
  • یا درد هنگام انزال

علائم پروستات چیست

اگر هر یک از این علائم پروستات را تجربه کردید، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید، حتی اگر کمتر از 50 سال دارید. برخی از مردان ممکن است نگران باشند که این علائم به این معنی است که سرطان دارند، اما در بیشتر مواقع، بزرگ شدن پروستات به این معنی نیست. سرطان ایجاد شده است.

پروستاتیت انواع مختلفی دارد. پروستاتیت باکتریایی در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود و در صورتی که تشخیص داده شود که مشکل اصلی پروستات کجاست ، با تجویز آنتی‌بیوتیک قابل درمان است. همچنین پروستاتیت مزمن یا سندرم درد مزمن لگن وجود دارد.

علائم پروستات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نیاز به ادرار کردن فوری، اغلب در نیمه‌شب
  • درد هنگام ادرار کردن یا بعد از انزال
  • خون در ادرار شما
  • درد پایین کمر
  • درد در راست روده شما
  • احساس سنگینی در پشت کیسه بیضه شما
  • انسداد ادراری، به این معنی که در صورت نیاز نمی‌توانید ادرار کنید.

سرطان پروستات در مراحل اولیه خود لزوماً علائمی ایجاد نمی‌کند. علائم پروستات در مردان مبتلا به سرطان پروستات ممکن است به شکل زیر باشد:

  • نیاز به ادرار کردن مکرر یا ناگهانی
  • ادرار کردن برای شما مشکل است، از جمله مشکل در شروع یا حفظ جریان قوی یا ثابت
  • احساس می‌کنید بعد از رفتن به توالت مثانه خود را به طور کامل تخلیه نکرده‌اید
  • درد، سوزش یا ناراحتی هنگام ادرار کردن
  • خون در ادرار یا مایع منی
  • یا درد در قسمت پایین کمر، بالای ران، باسن یا قفسه سینه
  • احساس ضعف یا بی‌حسی در پاها
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • احساس خستگی، تنگی نفس یا سرگیجه
  • ضربان قلب تند
  • پوست رنگ‌پریده
  • سابقه خانوادگی: اگر پدر یا برادری دارید که سرطان پروستات داشته است
  • جهش‌های ژنتیکی ارثی در ژن‌های BRCA1 یا BRCA 2
  • داشتن بیماری ژنتیکی سندرم لینچ.

مهم است که در صورت مشاهده هر یک از این علائم پروستات یا تغییرات، همیشه به پزشک خود مراجعه کنید.

تحریک نقاط حساس زبان در کاهش درد پروستات بسیار مفید است و می توانید در مقاله «کانون های حساس روی زبان» آن را مطالعه کنید.

انواع آزمایشات پروستات چیست

در زیر، انواع آزمایش‌هایی را که ممکن است پزشک برای بررسی سلامت پروستات شما توصیه کند، توضیح داده‌ایم.

انواع آزمایشات پروستات چیست

  1. معاینه دیجیتال مقعدی (DRE)

با استفاده از یک دستکش و مقداری روغن برای تمیزی و راحتی، پزشک ممکن است تورم، برآمدگی یا هر چیز عجیب و غریبی حس کند که ممکن است نشانه‌ای از مشکل پروستات شما باشد.

این آزمایش نمی‌تواند سرطان پروستات را تشخیص دهد. این فقط می‌تواند به پزشک شما نشانه‌ای از سلامت پروستات شما بدهد و ممکن است به او کمک کند هرگونه ناهنجاری یا تغییر در پروستات شما را احساس کند.

  1. آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) پروتئینی است که توسط سلول‌های پروستات شما ساخته می‌شود. سطح PSA شما می‌تواند با استفاده از آزمایش خون اندازه‌گیری شود و نشانه‌ای از سلامت پروستات شما باشد.

سطوح PSA شما ممکن است متفاوت باشد، بنابراین پزشک ممکن است این آزمایش را چند بار انجام دهد تا نتایج شما را مقایسه کند و به تعیین خطر ابتلا به سرطان پروستات کمک کند.

  1. سونوگرافی

سونوگرافی آزمایشی است که از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از داخل بدن شما استفاده می‌کند. هنگامی که به پروستات خود نگاه می‌کنید، یک پروب سونوگرافی کوچک در رکتوم قرار داده می‌شود تا تصویری از پروستات دریافت کنید. می‌توان از سونوگرافی برای هدایت روش بیوپسی استفاده کرد.

  1. بیوپسی پروستات

بیوپسی پروستات برای تشخیص سرطان پروستات استفاده می‌شود. بیوپسی شامل گرفتن یک نمونه کوچک از پروستات برای آزمایش است که می‌توان آن را زیر میکروسکوپ مشاهده کرد. بسته به اینکه چه ناحیه‌ای از پروستات شما نیاز به آزمایش دارد، می‌توان آن را تحت بیهوشی عمومی یا موضعی و یا از طریق مجرای ادرار، رکتوم یا پرینه انجام داد.

  1. ام‌آرآی

MRI  یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی نوعی اسکن است که از آهنربا و پالس‌های فرکانس رادیویی برای ایجاد سیگنال‌های رادیویی که تصاویری از بدن شما را تشکیل می‌دهند، استفاده می‌کند.

درمان پروستات چیست

در برخی از مردان مبتلا به سرطان پروستات، سرطان بسیار آهسته رشد می‌کند و در طول زندگی آنها را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. سرطان پروستات مردان دیگر می‌تواند خیلی سریع رشد کرده و گسترش یابد. در حال حاضر، هیچ آزمایشی وجود ندارد که بتواند تشخیص دهد که یک مرد در هنگام تشخیص چه نوع سرطان پروستات دارد و دقیقا هر کدام از علائم پروستات نشانه کدام بیماری خواهد بود.

درمان پروستات چیست

از آنجایی که برخی درمان پروستات می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند که ممکن است بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد، برای مردان مهم است که همه گزینه‌های آزمایش و درمان پروستات خود را با پزشک خود همسر و خانواده خود در میان بگذارند.

سخن پایانی

با خواندن این مقاله به طور کامل متوجه شدید که بیماری‌های رایج پروستات چیست . همان‌طور که اشاره کردیم، علائم پروستات بسته به نوع بیماری متفاوت است در نتیجه نمی‌توان به طور قطعی گفت که درمان پروستات چیست. برای این کار پزشک شما با تجویز تعددی آزمایش و بررسی نتایج آن تشخیص خواهد داد که نوع بیماری پروستات شما چیست و چه نوع درمانی باید تجویز شود. خوشحال می‌شویم سؤالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

مطالعه بلاگ ناباروی مردان را توصیه میکنیم.

3.5/5 - (8 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

‫3 دیدگاه ها

  1. ممنون ازاطلاعاتی که بیزحمت ومطالعه فراوان بدست آوردیدوآن رابدون هزینه دراختیاربقیه میگذاریدواینکه…
    من خودم پرستات خوش‌خیم دارم وبه سفارش دوستانم ازروغن کدو(۱۵)قطره درروزمصرف میکنم که اززمان مصرف تاحال کاملاعلایم بیماری ازمن دورشدن ودرددرادرارندارم فشارادارم خوب وحتی نعوذم هم خوب شده که پیشنهادمن به کسانیکه پروستات یاعلائم آن را دارن(روغن کدو)است وخوردن کدو.
    ممنون وسلامتی همه بیماران🤲🙏

  2. با عرض سلام.بنده ۲۸ سالمه و ۲ ساله که ازدواج کردم.مشکلی دارم این هستش که زود انزالی شدید دارم.مشکل بعدی هم این هستش که در شرایط عادی یه احساس شبیه به ارضا شدن دارم و این خیلی اذیتم میکنه.یه مدت قرص فیناگرو ۱ میلی مصرف کردم که یک مقدار مشکلم برطرف د ولی باز هم با قطع دارو مشکلم شروع شده.طبعم به شدت گرمه.خواهشا راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا