لب ترکخورده یا شکاف دار اصطلاحی است که برای لبهای خشک به کار میروند. برای درمان این مشکل لازم است علت خشکی لب را شناسایی کنید که در ادامه با شایعترین آنها بیشتر آشنا میشویم:
● آب و هوا
● بیشازاندازه خیس کردن لب
● تحت درمان بودن
● تنفس اشتباه
ناگفته نماند که چنین مشکلی برای بسیاری از افراد به وجود میآید. اما برخی هستند که با نوع شدیدتری از آن درگیر هستند که معروف است به کیلیت. cheilitis کیلیت عموماً به دلیل عفونت پیش میآید و مشخصه اصلی آن پوست ترکخورده دو طرف دهان است.
جای نگرانی نیست و معمولاً میتوانید برای درمان خشکی لب از روشهای درمانی ساده و موارد پیشگیریکننده استفاده کنید. توجه داشته باشید که در صورت ادامهدار و شدیدتر شدن خشکی لب لازم است حتماً از پزشک خود کمک بگیرید.
نشانههای خشکی لب کداماند؟
علائم زیر نشان میدهند که فرد دچار خشکی لب شده است:
● پوستپوست شدن و ترک خوردن
● تبخال
● زخمهای روی لب
● تورم
● خونریزی
علت خشکی لب چیست؟
لبها مانند پوست سایر بخشهای بدن غدد چربی ندارند. این یعنی بیشتر در معرض خشکی و پوستپوست شدن قرار دارند. از طرفی، کمبود رطوبت این وضعیت را بدتر میکند- چه به دلیل آبوهوا باشد چه مربوط به کمبود مراقبتهای فردی-. از رایجترین مشکلات پوستی، خشکی لبها است که به عوامل داخلی و خارجی بسیاری بستگی دارد. در ادامه به مواردی که علت خشکی لب هستند اشاره میکنیم:
◄ کمآبی بدن
اولین نشانه کمآب شدن بدن، خشکی لب است. لبها برخلاف سایر اندامها دارای غدد سباسه نیستند. به همین دلیل در معرض از دست دادن رطوبت قرار دارند. در آبوهوای خشک، ترک لبها افزایش مییابد. از سوی دیگر، در هنگام مریضی و اسهال، بدن آب زیادی از دست میدهد و خشکی لب شدت پیدا میکند. بهتر است برای پیشگیری از خشکی لب براثر کمآبی بدن، روزانه 8 لیوان آب بخورید.
◄ لیسزدن لبها
همانطور که بالاتر برایتان نوشتیم، لیسیدن یا خیس کردن لبها با زبان میتواند به خشک شدن آنها بینجامد. اغلب افراد در هنگام خشکی لبها، آنها را با بزاق خیس میکنند. اینکار موجب تشدید خشکی لبها میشود. آب دهانی که با زبان روی لبها مینشیند کاری میکند تا شکاف روی پوست لب ایجاد شود و وضعیت را بدتر کند. لیسیدن مکرر لبها، فقط چندثانیه لبها را مرطوب میکند و زمانی که آبدهان بخار میشود، خشکی لبها افزایش مییابد. از دیگر عادات اشتباه که باعث آسیب دیدن پوست لب میشود، خیس کردن و جویدن لبها است. بنابراین اگر عادت به انجام چنین کاری دارید لازم است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید!
◄ محافظت نکردن از لب ها یکی از علت های خشکی لب
- محافظت نکردن از لبها در آبوهوای سرد و آبوهوای گرم و خشک، احتمال دارد دلیلی برای خشکی لبها باشد. به همین دلیل لازم است محافظت از لبها را جدی بگیرید. رطوبت ناچیزی که در فصل زمستان وجود دارد ازجمله دلایل خشکی لب است. آبوهوای سرد با ایجاد ترک روی لبها موجب کاهش زیبایی آنها میشود. همچنین نباید از تابش مداوم نور خورشید در تابستان هم بهعنوان دلیلی دیگر و تشدید ترک خوردن لبها غافل شد. آبوهوای داغ و گرم، به دلیل وزش بادهای خشک، لبها را در معرض خشکی قرار میدهد. همین موضوع باعث خشکی لب در تابستان میشود.
- حضور در فضای باز برای مدت طولانی و انجام فعالیتهای سنگین که باعث از دست دادن آب بدن میشود، مانند ورزش کردن، باعث از دست رفتن رطوبت لبها میشود.
- نورخورشید در روزهای گرم و نوشیدن نوشیدنیهای داغ در روزهای سرد، از دیگر عوامل پوسته پوسته شدن لبها به حساب میآید.
- نوشیدنیهای حاوی الکل و کافئین از عوامل تشدید خشکی و ترک لبها است و یکی از علت های خشکی لب به حساب میاید.
◄ وجود محرکها از علت های خشکی لب
وجود سدیم لوریل سولفات در برخی خمیردندانها، علت خشکی لب ها است. بهتر است برای پیشگیری از ترک لبها از خمیردندانهای حاوی این ماده پرهیز کنید. سینامیت ماده محرک دیگری است که در برخی آدامسها، شیرینیها و خمیردندانها بهکار میرود. از دیگر محرکها میتوان به اسید میوهها اشاره کرد؛ برای مثال: مصرف پرتقال و لیمو ترش در زمان سرماخوردگی باعث اگزما لب میشود. جای تعجبی ندارد اگر بعد از مصرف یک برش انبه، لبهایتان شروع به سوزش کنند؛ زیرا انبه حاوی وکسیکودندرون که میتواند به پوست لبها آسیب بزند.
◄ آلرژی و حساسیت علت خشکی لب
خشکی لبها نشانهای از حساسیت به کبالت و نیکل است. اگر در ساختار لوازمآرایش پروپیل گالات یا فنیل سالیسیلات به کار رفته باشد، احتمال خشکی لبها را افزایش میدهد. همچنین گایازولن در ترکیب برخی خمیردندانها باعث تحریک و حساسیت میشود. بهتر است برای حفظ زیبایی لبها از مصرف موادغذایی حاوی رنگ خوراکی پرهیز کنید.
- استفاده مدام از محصولات صابونی و محصولات آرایشی غیراستاندارد یا نامرغوب، موجب بروز حساسیت در پوست لبها میشود.
- استفاده کردن از حجمدهندهی لبها دلیل دیگری برای ایجاد التهاب و تحریک لبها است که برای حفظ سلامتی و زیبایی بهتر است از آنها دوری شود.
- اگر در دسته افرادی قرار دارید که به آجیل حساسیت دارند، پس لازم است هنگام خرید محصولات آرایشی که در ترکیباتشان دانههای روغنی به کار رفته است، دقت کنید.
◄ عادت تنفس از راه دهان
بیماریهایی مانند سرماخوردگی، سینوزیت و آپنه خواب که راههای تنفسی را مسدود میکنند و فرد تنها قادر به تنفس از راه دهان است، احتمال خشکی لبها را افزایش مییابد. همچنین کسانی که عادت به نفس کشیدن از راه دهان دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض خشکی لبها قرار دارند.
تنفس اصولی و درست از بینی است. بنابراین اگر زمانی از خواب بیدار و متوجه باز بودن دهانتان شدید، باید منتظر خشکی لبها هم باشید. همچنین به دلیل گرفتگی بینی، افراد مجبور میشوند تا با دهان نفس بکشند پس لازم است اقدامات درمانی لازم در این مورد انجام شود.
◄ درمان با دارو؛ علت خشکی لب
اگر دلیلی برای خشکی لبهایتان پیدا نمیکنید، بهتر است سری به قفسه دارویی خود بزنید. خشکی لب میتواند عارضهای جانبی از مصرف داروها باشد.
یادآوری میکنیم که همه ما دچار ترکخوردگی لب میشویم مخصوصاً اگر پوست خشکی داشته باشیم. اما اگر فرد تحت درمان با داروهای شیمیایی باشد، احتمال پوستپوست شدن لبها بیشتر میشود. داروهایی که در زمینه درمان سرماخوردگی، آلرژی، درد، شیمیدرمانی، آکنه و افسرگی کاربرد دارند، باعث کم آبی بدن و خشکی لب میشوند. اگر هنگام مصرف داروها با خشکی لبها مواجه شدید، بهتر است با پزشک مشورت کنید. گاهیاوقات مصرف روغنهای ناسالم یا بیماریهای کبدی علتی برای خشکی لبها تلقی میشود. چه داروها و مکملهایی باعث بروز این مشکل میشوند؟
● مصرف بیشازاندازه ویتامین A
● رتینوئیدها retinoids (رتین A، دیفرین) دارو برای مراقبتهای پوستی
● لیتیوم lithium (برای درمان اختلالات شخصیتی)
● داروهای شیمیدرمانی
بهتر است بدانید که
افرادی با مشکلات کمآبی یا سوءتغذیه هم از دیگر موارد نیازمند به درمان خشکی لب هستند. فرد مبتلابه کمآبی و سوءتغذیه به دلیل شرایط سلامتی بیثباتی که دارد حتماً و فوری باید تحت درمان قرار بگیرد.
◄ سیگار کشیدن
خشکی لب ها از عارضههای رایج در هنگام سیگار کشیدن است.
◄ عفونتهای قارچی
هنگامی که خشکی لبها همراه با ترکخوردگی، قرمز شدن و سوزش شدید باشد، احتمال دارد هشداری برای عفونتهای قارچی به حساب بیاید.
در چنین حالتی، خشکی گوشههای لب به راحتی درمان نمیشود و نیاز به پمادهای آنتی بیوتیک است.
◄ سایر علت خشکی لب
بدیهی است که نبود یک رژیم غذایی سالم و مقوی باعث کمبود ویتامینها و مواد مغذی در بدن میشود. اگر علت خشکی لبها را در موارد بالا پیدا نکردید، پس باید به دنبال دلیل در موارد زیر باشید.
- کمبود ویتامینهای A، B، C
- کمبود نیاسین
- دیابت
- اختلالات خونی مانند کاوازاکی
- یک بیماری خودایمنی به نام سندروم شوگرن
- ماکروسیتوز
چه روشهایی برای درمان خشکی لب ها وجود دارد؟
تا اینجای مطالب، در رابطه با علت خشکی لب مفصل صحبت کردیم. بعد از شناسایی علت خشکی لب ها عموماً برای درمان خشکی لب ها از روشهای درمانی خانگی استفاده میکنند. اکنون قصد داریم راهکارهایی کم هزینه برای درمان و مراقبت از لبها معرفی کنیم. اما اول از همه لازم است تا لبها رطوبت کافی داشته باشند. موارد زیر روشهای پیشنهادی ما برای درمان هستند:
● در طول روز از بالم یا پمادهای لب استفاده کنید.
● آب بیشتری بنوشید – معمولاً 1.5 لیتر معادل 8 لیوان-.
● استفاده از دستگاه بخار یا رطوبت ساز در خانه
● لبها نباید در معرض هوای سرد قرار بگیرند و لازم است در چنین شرایطی آنها را بپوشانید.
● و از همه مهمتر، تابش نور خورشید است که با افزایش سن، علت همیشگی خشکی لبها شمرده میشود. در این مورد توصیه میکنیم از بالمهای با حداکثر SPF(15) قبل از بیرون رفتن از خانه استفاده کنید. این نوع از بالم نه تنها سطح رطوبت پوست لب را متعادل نگه میدارد بلکه SPF موجود در آن از خشکی بیشتر لبها جلوگیری میکند.
چه زمانی برای درمان فوری خشکی لب اقدام کنیم؟
فراموش نکنید درصورتیکه با مراقبتهای فردی موفق به کاهش شدت خشکی لب (کیلیت) نشدید لازم است تا به متخصص پوست مراجعه کنید. همانطور که بالاتر هم برایتان نوشتیم در کیلیت، دو طرف دهان درگیر خشکی میشود و پوستپوستهای بیشماری روی لبها شکل میگیرند.
کیلیت نشانههای زیر را با خود به همراه دارد:
● ممکن است لبهایی به رنگ صورتی تیره یا قرمز داشته باشید.
● وجود بافت تودهای شکل روی لبها
● بیشتر شدن زخمهای روی لب
● به وجود آمدن پلاکهای سفید روی لبها
بهتر است بدانید
کیلیت در بسیاری از موارد به دلیل عفونت یا بیماریهای التهابی شکل میگیرد؛ التهاب رودهای، مشکلات دندانی و تولید زیاد از حد بزاق باعث میشوند تا رنگ عادی لبها به رنگهای صورتی تیره یا قرمز برگردد. همچنین باکتری فرصت ورود به درون ترکها پیدا میکند و باعث التهاب میشود.
چه کسانی بیش از دیگران دچار کیلیت میشوند؟
کودکانی که از پستانک استفاده میکنند و هر فردی که انواع ارتودنسی را روی دندانهایش انجام داده یا دندان مصنوعی دارد بیش از دیگران به درمان خشکی لب ها به دلیل کیلیت نیاز خواهند داشت.
کمآبی بدن و سوءتغذیه دو علت خشکی لب هستند که نباید نادیده گرفت.
فردی که از کمآبی بدن رنج میبرد نشانههای زیر را دارد:
● سرگیجه و سردرد
● یبوست
● ادرار زیاد
● خشکی دهان
● در موارد نگرانکننده و شدیدتر، فرد مبتلا ممکن است دچار افت فشارخون، تب، تنفس سریع یا تپش قلب تند شود.
سوءتغذیه هم یکی دیگر از علت خشکی لب ها است و بسیاری از نشانههای کمآبی بدن را در کنار موارد زیر شامل میشود:
● ضعف عضلانی
● پوسیدگی دندان
● تورم شکمی
● شکننده شدن استخوانها
همچنین این بیماری به دلیل کمبود مصرف ویتامین پیش میآید. بنابراین لازم است تا افرادی که از رژیمهای غذایی محدود استفاده میکنند (مثلاً گیاهخواران) نسبت به فرایند ویتامین رسانی به بدن خود آگاهی کامل داشته باشند.
آیا افراد الکلی هم دچار خشکی لب میشوند؟
بله، یکی دیگر از انواع علت خشکی لب میتواند سوءتغذیه ناشی از اعتیاد به مصرف الکل باشد. بنابراین فرد با بحران کمبود ویتامین روبهرو میشود که اصلیترین دلیل آن تداخل با جذب ویتامین در بدن است.
روش های درمان خشکی لب در طب سنتی کداماند؟
بعد از آشنایی با علت خشکی لب و مراقبتهای خانگی، ازجمله گزینههای جدی بسیاری از هموطنان ما برای جلوگیری از ترک خوردن لبها، طب سنتی است. درمان خشکی لب در طب سنتی راهی آسان برای خلاص شدن از ترک و پوسته پوسته شدن لبها است. متخصصان طب مکمل اعتقاد دارند که حرارت کبد و کلیه و کمبود ویتامین B2 از عوامل تاثیرگذار در خشکی لبها است. عموما ترک و خشکی لبها در فصلهای پاییز و زمستان اتفاق میافتد. این مشکل که در ظاهر ساده به نظر میآید، برای بسیاری از افراد آزاردهنده و دردآور است به خصوص زمانی که همراه با خونریزی باشد.
درمان خشکی لب در طب سنتی یک روش درمانی سالم و تضمینی برای رفع خشکی لب است. همه انسانها لبهای نرم و برجسته را زیبا و جذاب میدانند. به همین دلیل حفظ رطوبت لبها و پیشگیری از خشکی آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر از انجام مراقبت برای لبها غافل شوید، آنها ظاهر نرم و برجسته خود را از دست میدهند. از سوی دیگر، لبها فاقد لایه محافظتی هستند به همین دلیل محافظت از آنها ضروری است.
یکی از آسیبهایی که موجب از دست رفتن رطوبت و نرمی لبها میشود، اگزما است که در اثر حساسیت تماسی و یا عوامل خوراکی ایجاد میشود. در چنین حالتی، لبها خشک و پوسته پوسته میشوند. طب سنتی راهکارهای بسیاری برای درمان خشکی لب ارائه داده است که در زیر تعدادی از روش های درمان خشکی لب در طب سنتی آورده شده است که شاید برای شما هم تازگی داشته باشد:
1- درمان خشکی لب با زالو
استفاده از زالوها راهی ساده برای درمان خشکی لب در طب سنتی است. اگر علت خشکی لب ها عفونتهای قارچی یا باکتریایی باشد، با قرار دادن زالو بر روی لبها، درمان خواهد شود. باکتریها با مکیدن مایعات موجود در لبها موجب خشکی آنها میشوند و با زالو درمانی به راحتی از شر آنها خلاص خواهید شد. بهتر است این روش درمانی زیر نظر متخصص انجام شود. زالو درمانی کاربردهای دیگری دارد که در مقاله «زالو درمانی برای اعصاب» توضیح داده ایم.
2- درمان خشکی لب با حجامت
اگر خشکی لبها بر اثر خشکی مزاج ایجاد شود، با حجامت به راحتی قابل درمان خواهد بود. کبد مرکز تنظیم خشکی بدن است و اگر رطوبت کبد بر اثر غذاهای با طبع گرم و خشک و غذاهایی با طبع سرد و خشک از بین برود، خشکی و خارش پوست افزایش مییابد. برای درمان خشکی کبد میتوان از انواع عرقهای گیاهی مانند کاسنی و شاهتره استفاده کرد. همچنین چرب کردن نواحی خشک شده با روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، روغن بادام شیرین و روغن بنفشه به کاهش خشکی کمک بسیاری میکند.
با وجود تمام راهکارهای ذکر شده در بالا، حجامت بهترین راه درمان سنتی برای خشکی پوست و لب ها است. با حجامت کردن کبد زیر نظر متخصص طب سنتی، خشکی و ترک لبها به طور کامل درمان خواهد شد.
3- مصرف مواد قندی برای لب های ترک خورده
با دو قاشق چایخوری قند و یک قاشق غذاخوری عسل شروع کنید. بعد از ترکیب این دو و ساختن یک ماده خمیری شکل، آن را چند دقیقه روی لبها قرار دهید. در مرحله آخر لبها را با این ترکیب ماساژ و بعد با آب نیمه گرم شستوشو دهید.
4- عسل و خشکی لب ها
عسل این ماده معجزهآسا دارای خاصیت شفابخشی و خواص ضد باکتریایی است و با استفاده مکرر از آن میتوانید ترک و چاک خوردگی لب را درمان کنید. شما میتوانید چند روز و روزانه چند مرتبه عسل را روی لبها بگذارید تا نتیجه را ببینید. همچنین ترکیب عسل و گلیسیرین پیش از خواب پیشنهاد میشود.
5- گلبرگ های گل رز و شفای لب ها
وقتی علت خشکی لب را یافتید وقت آن است تا یکی از خوشبوترین موجودات هستی را برای درمان سنتی انتخاب کنید. برای نتیجه گرفتن لازم است تا گلبرگها را در شیر یا گلیسیرین بخیسانید و بعد از تبدیلشدن به خمیر، روی نقاط ترک خورده لب قرار دهید. روزانه 2-3 مرتبه و شبها پیش از خوابیدن این کار را تکرار کنید.
6- روغن نارگیل برای رطوبت رسانی عالی
یکی از روشهای رایج برای درمان خشکی لب ها در طب سنتی ، استفاده از روغنهای گیاهی است. ماساژ دادن لبها با روغنهای سالم و گیاهی، از بروز هرگونه خشکی و پوسته پوسته شدن جلوگیری میکند. یکی از روغنهای موثر در این راه، روغن نارگیل است. روغن نارگیل قابلیت درمان ترک و خشکی لبها را در سریعترین زمان دارد. همانطور که بالاتر برایتان نوشتیم، هوای سرد و خشک، پوست پوست شدن لب ها را تشدید میکند. برای درمان خشکی لب روزانه چند مرتبه از این مرطوب کننده طبیعی روی لبهایتان بمالید.
7- برش های خیار و معجزه درمان لب خشک
خیار، پرطرفدارترین رطوبت رسان پوست است و میتوانید در فصل تابستان از این میوه برای کنترل خشکی لبهایتان استفاده کنید. کافی است روزانه دومرتبه و هر بار یک دقیقه لب ها را با خیار ماساژ دهید.
8- عصاره وانیل و مزه بهیادماندنی روی لب ها
پیشنهاد میکنیم ترکیب زیر را امتحان کنید:
دو قاشق چایخوری شکر+ یک قاشق چایخوری سودا+ دو قاشق چایخوری روغنزیتون+ یکچهارم قاشق چایخوری عصاره وانیل
لازم است ترکیب بالا را به مدت یک دقیقه یا حتی بیشتر روی لب ماساژ دهید و بعد لبهایتان را بشویید. فراموش نکنید که اگر مقدار زیادی از این ترکیب درست کردید میتوانید در یک ظرف دربسته به مدت هفت روز آن را نگهدارید و روزانه 3-4 مرتبه در روز از آن استفاده کنید.
9- آبلیمو و ترشی نجات بخش برای لب
بهتر است از ترکیب زیر برای درمان خشکی لب استفاده کنید:
یک قاشق چایخوری آبلیمو+ یک قاشق غذاخوری عسل+ نصف قاشق چایخوری روغن کرچک
ترکیب آمادهشده را بهصورت ماسک روی لبها قرار دهید و دست کم 7 دقیقه بگذارید استراحت کند و بعد با آب شستوشو دهید. این روش درمانی را باید روزی یکمرتبه و به مدت 7-10 روز ادامه دهید.
10- بهدانه معجزه زیبایی لب های خشک شما
برای زیبایی لبها کافی است هرشب مقداری بهدانه را در آب داغ خیس کنید و روز بعد، لعاب ایجاد شده را به آرامی روز لبها ماساژ دهید.
11- ماسک لب خانگی با طعم شکلات
یک طعم و بوی فوق العاده برای شما
ساخت ماسک لب با شکلات که به پوست شما نرمی و لطافت می بخشد. ترکیبات آبرسان این ماسک لب شامل روغن زیتون و عسل است و ترکیبات لایه بردار این ماسک شامل شکر و پودر کاکائو می باشد.این اسکراب لب به طور خیلی شگفت انگیزی پوست لب شما را ترمیم خواهد کر
معرفی 9 اسکراب لب خانگی
در ادامه قصد داریم چند راه حل به شما بگوییم که به راحتی و در منزل خودتان بتوانید انواع اسکراب لب را بسازید.
۱. با اسکراب لب کیوی لب هایتان را سورپرایز کنید
به جز اسکراب کیوی فکر نمیکنم که راه بهتری برای نرمی و لطافت پوست لب هایتان مثل وقتی که در تابستان هستند داشته باشیم.
به گفته من ایمان دارید یا خیر؟ کیوی یکی ازبهترین میوه ها برای از بین بردن خشکی لب ها و جلوگیری از پوسته پوسته شدن لب ها به شمار می آید. من به شما توصیه می کنم یک کیوی را له یا رنده کنید و مقداری آب لیموی تازه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه روی لب های تان بگذارید.
۲. اسکراب یا ماسک لب بادام و نعنا
شکر قهوه ای،روغن بادام شیرین،نعنای تازه و عسل از مواد مورد نیاز برای ساخت اسکراب لب خانگی ما هستند.
مواد اولیه را با یکدیگر در یک ظرف مخلوط میکنیم تا به صورت خمیر درآید. سپس ماسک ساخته شده را برای پوست لبها بگذارید.ترکیب نعنا و بادام به مرور خشکی لب ها را از بین میبرد و به خوبی پوست لب شما را آبرسانی می کند.
شاید نیاز نباشد که هر روز از این پالم لب استفاده کنید و تا چند روز خیالتان راحت باشد.
۳. اسکراب لب عسل و نارگیل
دیگر نیاز نیست پول زیادی را برای خرید اسکراب لب هایتان جمع کنید.فقط کافیست به آشپزخانه بروید و دست به کار شوید.فقط نیاز دارید که در خانه مواد زیر را داشته باشید:
- روغن نارگیل
- عسل
- شکر
- مقدار کمی آب
با ترکیب مواد بالا در کمتر از ۵ دقیقه ماسک برای لب های تان بسازید و خشکی لبها و پوسته پوسته شدن آن را از بین ببرید.
۴. اسکراب لب با دارچین
استفاده از دارچین در اسکراب های لب باعث می شود که پوست لب شما علاوه بر اینکه نرم و لطیف میشود،یک مقدار حجیم تر نیز می شود.در دارچین عناصری وجود دارد که باعث تحریک لب ها می شود و به طور کاملا طبیعی آنها را حجیم تر می کند.
۵. ساخت ماسک لب با آدامس بادکنکی
یک ماسک لب جذاب و بسیار خوب برای ترمیم کردن پوست لب های شما.یک اسکراب لب که برای شما یک نوستالژی را زنده میکند. شما نیاز به شکر و روغن زیتون و طعم دهنده آدامس بادکنکی دارید. اگر دوست داشته باشید میتوانید مقداری رنگ خوراکی به این ترکیب اضافه کنید تا کمی به دوران کودکی خودتان سفر کنید و نرمی و لطافت را به پوست لب های تان برگردانید.
6. ماسک لب با طعم دلخواه خود شما
درست است که دستورات آشپزی خیلی آسان نیست،ولی شما میتوانید طعم مورد علاقه خودتان را بسازید.فقط کافیست مقداری پودر ژله به همراه مقداری شکر برای از بین بردن پوسته پوسته شدن سطح لب ها مخلوط کرده و روی لبها بگذارید.
7. اسکراب لب لیمویی
یک ماسک خیلی راحت و خیلی موثر.موادی که نیاز داریم در همه منازل موجود است. شکر،لیموی تازه و روغن نارگیل.ترکیب این سه برای شما یک ماسک ایده آل را به وجود می آورد. با خشکی لب در فصل زمستان خداحافظی کنید.
8. اسکراب لب با شکر به علاوه وانیل
شکر قهوه ای به همراه وانیل در کنار رایحه خوب،پوست شما را نیز احیا می کند.
9. اسکراب لب طبیعی و خانگی
آیا شما میدانید که کدام نوع شکر برای لب ها بهتر هستند؟ به شما پیشنهاد می کنم که شکر سفید را با شکر قهوه ای ترکیب کنید و به آنها مقداری عسل به همراه روغن زیتون اضافه کنید تا نرم کنندگی بیشتری داشته باشند.
سخن ما با شما
این مقاله کوتاه با این هدف نوشتهشده است تا همراه شما برای روزهای پرمشغله و احتمالاً سخت باشد. علاقهمندیم تا کنار شما، آداب مراقبت از پوست لب را بیش از هرزمان دیگری یادآوری کنیم و امیدوار باشیم بعد از شناسایی علت خشکی لب برای درمان و مراقبت از این عضو حساس جدی باشید.
شما چطور از این عضو مهم بدنتان مراقبت میکنید؟! در بخش دیدگاه میتوانید تجربیات خود را برایمان ثبت کنید.