سلولیت چیست ؟ درمان سلولیت پوست چیست؟ چه عواملی باعث بهوجود آمدن سلولیت میشوند؟ سلولیت پوستی نوعی عارضه است که ممکن است در برخی افراد به وجود بیاید. در کل این مشکل باعث لایهلایه شدن پوست در نواحی مختلف میشود. سلولیت انواع مختلفی دارد. از جمله سلولیت نرم، سخت، ادماتیک و عفونت سلولی که هرکدام از این موارد، در شرایط خاص خود به وجود میآیند. دلایل مختلفی باعث به وجود آمدن سلولیت میشوند. از اضافهوزن گرفته تا رژیم نامناسب و عوامل ژنتیکی. اما سؤالی که به وجود میآید این است که روش درمان سلولیت چیست؟ در واقع در انواع مختلف سلولیت، شاید بتوان این مشکل را با روشهای خانگی درمان کرد. اما شاید در برخی موارد این مشکل عود کرده باشد و لازم باشد برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد.
در این مقاله، بررسی میکنیم که سلولیت چیست و چه عواملی باعث به وجود آمدن آن میشود. همچنین راههایی که برای درمان این عارضه وجود دارد را معرفی میکنیم تا درصورتیکه با این مشکل دستوپنجه نرم میکنید و یا مستعد سلولیت هستید، بتوانید برای درمان و پیشگیری از آن اقدامات لازم را به عمل بیاورید.
سلولیت چیست
سلولیت باعث لایهلایه شدن پوست در نواحی مختلف بدن مثل قسمتهایی از ران، باسن، پهلو، بالای بازو و … میشود. زیادشدن بافت چربی در زیرپوست باعث به وجود آمدن این مشکل میشود. در واقع، زمانی که بافت چربی به میزان زیادی در زیرپوست جمع شود، باعث میشود که به پوست فشار وارد شده و پوست به سمت بالا کش بیاید. از طرفی سلولهای نگهدارندهی پوست در سایر قسمتهای پوست سعی بر نگهداشتن بافت پوستی دارند. همین موضوع باعث میشود در برخی از نقاط شاهد فرورفتگی و برآمدگیهایی باشیم که تحت عنوان سلولیت شناخته میشود.
این مشکل برای خانمها بیشتر از آقایان دیده میشود. چرا که ذاتاً بافت سلولهای پوستی مردان، استحکام بیشتری از بافت پوستی بانوان دارد و همین موضوع باعث میشود تا تودهی چربی در مردان توانایی برهمزدن نظم پوست را نداشته باشد.
در حالت کلی با سلولیت پوست خطری برای فرد وجود ندارد. اما در برخی موارد که شاهد عفونت سلولیتی باشیم باید برای درمان آن اقدامات لازم را به عمل بیاوریم. در ادامه همراه ما باشید تا بررسی کنیم علت سلولیت چیست و چگونه میتوان از این مشکل پیشگیری کرد.
علت سلولیت چیست؟
عوامل مختلفی باعث به وجود آمدن سلولیت پوستی میشوند. همانطور که گفتیم به دلیل نازک بودن بافت پوستی بانوان، این مشکل برای بانوان بیشتر از آقایان به وجود میآید. همچنین بهغیراز استحکام پوست، عوامل دیگری نظیر تغییرات هورمون در بانوان که به دلیل عادات ماهانه و مصرف قرصهای ضدبارداری به وجود میآید نیز در به وجود آمدن و تشدید سلولیت، مؤثر است. اما بهغیراز جنسیت، دیگر عوامل به وجود آمدن سلولیت چیست؟
1. عوامل ژنتیکی
یکی از مهمترین مواردی که باعث به وجود آمدن سلولیت، بهخصوص سلولیت پا میشود، عوامل ژنتیکی است. استعداد به وجود آمدن سلولیت پوستی در بدن فرد، از پدر و مادر شخص قابل انتقال است. این دلیل، خیلی قابلکنترل نیست و درصورتیکه از این موضوع مطلع هستید، باید برای پیشگیری از به وجود آمدن سلولیت پوست کارهای لازم را به عمل بیاورید.
2. اضافهوزن علت سلولیت پوستی
اصلیترین عامل به وجود آمدن سلولیت چیست؟ قطعاً اضافهوزن. زمانی که بافت چربی در برخی نقاط پوست افزایش پیدا کند سلولیت به وجود میآید. درصورتیکه فرد اضافهوزن داشته باشد، احتمال تجمع چربی در زیرپوست بیشتر میشود. توجه داشته باشید که اگر اضافهوزن شما ادامهدار باشد، باعث به وجود آمدن سلولیت پوست میشود. اما بد ماجرا آنجاست که پس از به وجود آمدن سلولیت، کاهش وزن شاید نتواند سلولیت به وجود آمده را از بین ببرد و لازم باشد تا کارهای بیشتری برای رفع این معضل انجام دهید. به همین دلیل توصیه میکنیم درصورتیکه دارای اضافهوزن هستید برای سلامتی و جلوگیری از چنین مشکلاتی تا وقتی که توان در بدن دارید، برای کاهش وزن اقدام کرده و پس از آن نیز از رژیم مناسبی استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم برای لاغری، ماساژ را امتحان کنید. برای یادگیری این ماساژ به مقاله «ماساژ لاغری» مراجعه کنید.
3. رژیم غذایی نامناسب
گاهی اوقات پیش از اینکه اضافهوزن باعث ایجاد سلولیت شود، رژیم نامناسب با به وجود آوردن بافت چربی و تضعیف پوست، میتواند باعث سلولیت شود. بهطورکلی مصرف سیگار، نوشیدنی الکلی، مصرف زیادی غذای کنسروی، مصرف زیاد غذای چرب و شور و تنقلات نمکی، میتواند از عوامل به وجود آمدن سلولیت باشد.
4. بالارفتن سن علت ایجاد سلولیت
با بالارفتن سن کلاژنسازی پوست در بدن کاهشیافته و پوست به سمت نازک شدن میرود. همین نازک شدن پوست، میتواند علت به وجود آمدن سلولیت بهخصوص سلولیت پا در نواحی مختلف بدن باشد.
موارد دیگری مثل عدم تحرک بدنی و استرس، باعث میشود تعادل سوختوساز بدن بر هم بخورد و بدن بیشتر مستعد ذخیرهسازی چربی باشد. چربی سازی زیاد بدن هم به معنی مستعد شدن برای به وجود آمدن سلولیت، بهخصوص سلولیت پا است.
انواع سلولیت چیست؟
پس از اینکه با علت سلولیت آشنا شدید و فهمیدید که سلولیت چیست، حال وقت آن است که انواع سلولیت را بشناسید. سلولیت انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
-
سلولیت نرم
این نوع سلولیت باعث میشود که برخی از نواحی بدن، با پستیوبلندی همراه باشد. اما بافت این نقاط نرم است و معمولاً دردی را برای فرد به همراه نخواهد داشت. بیشتر افرادی که به سلولیت مبتلا میشوند، این نوع سلولیت را در خود مشاهده میکنند. پزشکان بهترین راه درمان برای این نوع سلولیت را ورزش کردن و رعایت کردن رژیم غذایی مناسب میدانند.
-
سلولیت سنگین
زمانی که برآمدگیهایی که بر اثر سلولیت به وجود آمده است، عمیقتر از سلولیت نرم باشد و بافت آن نیز سفتوسخت باشد و همچنین با درد همراه باشد، در این شرایط میگوییم که شخص دچار سلولیت سخت است. این مورد، بیشتر به دلیل رژیم غذایی بد و گاهی ژنتیک اتفاق میفتد و در موارد زیادی دیده شده که افراد بدون داشتن اضافهوزن نیز به این نوع از سلولیت دچار شدهاند. درمان این سلولیت بهخصوص سلولیت پا از ورزش کردن گذشته است و اگر درد نواحی که سلولیت دیده میشود زیاد باشد لازم است تا شخص به پزشک مراجعه کند.
-
سلولیت ادماتوز
بدترین نوع سلولیت چیست؟ سلولیت ادماتوز، شدیدترین نوع سلولیت پوستی است. این نوع سلولیت گاهی با درد خیلی زیادی همراه است که میتواند راه رفتن، نشستن و … شخص مبتلا را تحتتأثیر قرار دهد. این نوع سلولیت پوست بهندرت در افراد دیده شده است و طبق نظر پزشکان، اصلیترین دلیل این نوع سلولیت، کم بودن گردش خون است. به همین دلیل مهمترین درمانی که برای این کار پیشنهاد میشود، راههایی است که در راستای افزایش گردش خون به بدن کمک میکند. راههایی مثل زهکشی لنفاوی.
-
سلولیت عفونی
نوع دیگری از سلولیت وجود دارد که کلاً عوامل آن با سلولیتی که تا به اینجا بررسی کردیم تفاوت دارد. عامل اصلی سلولیت عفونی، باکتریهایی هستند که بر روی سطح پوست وجود دارد و درصورتیکه زخمی بر روی پوست صورت بگیرد این باکتریها به درون بافت پوست نفوذ پیدا میکنند. این سلولیت بیشتر در اطراف لب، اطراف چشم و داخل بینی به وجود میآید که درمان آن مصرف چند روزهی داروهای آنتیبیوتیک، به تجویز پزشک است.
روشهای درمان پزشکی سلولیت چیست؟
روشهای مختلفی توسط پزشکان برای درمان سلولیت وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
- آکوستیک ویو تراپی : در این روش با استفاده صوت، سعی بر افزایش گردش خون میشود. افزایش گردش خون قاتل سلولیت است.
- کربوکسیتراپی : این روش برای رفع علائم ظاهری سلولیت مفید است. این کار با تزریق گاز کربندیاکسید به زیرپوست انجام میشود.
- پماد و کرم : پمادهای زیادی در راستای از بین بردن خطوط سلولیت وجود دارد که برای از بین رفتن ظاهر این عارضه مفید است. البته این روش، درمان سلولیت بهحساب نمیآید و تنها میتواند علائم ظاهری این مشکل را حل و رفع کند.
- اندرمولوژی : این روش با کمک ابزار مکنده در کنار ماساژهای سنگین و سفت به رفع برآمدگیها کمک میکند. این روش نیز از روشهای موقت درمان سلولیت بهحساب میآید.
- سابسیژن : از روشهای درمان سلولیت این است که با استفاده از آن سوزنهای مخصوص وارد بدن شده و چربیها را از زیرپوست برمیدارد. این روش برای درمان سلولیت بسیار مناسب است.
- کرایولیپولیز : این روش درمان سلولیت از روشهای تأیید شده توسط سازمان جهانی پزشکی است. در این روش با استفاده از دستگاههای مخصوص، چربی زیر بافت پوست، فریز میشود و این مورد به از بین رفتن سلولیت در پوست منجر میشود.
- لیزردرمانی : درمان سلولیت با لیزر به این شکل است که لیزر، با تحریک کردن سلولهای پوستی باعث سفت شدن بیشتر پوست میشود که سفت شدن پوست، به معنای کمتر شدن اثر سلولیت است.
- لیپوساکشن : در این روش با استفاده از امواج، بافتهای اضافی چربی از بدن خارج میشود که این عمل، باعث درمان سلولیت خواهد شد.
روشهای درمان خانگی سلولیت چیست
روشهای خانگی درمان سلولیت شامل چه مواردی میشود؟ در ادامه شما را با این روشها آشنا میکنیم.
1. ورزش کردن قاتل سلولیت
ورزش، قاتل سلولیت است. بدون شک ورزش کردن از مؤثرترین راهها هم برای پیشگیری و هم برای درمان سلولیت بهحساب میآید. با ورزش کردن، هم به چربیسوزی و کاهش وزن هم به دفع سموم بدن کمک میکنید و هم گردش خون را در بدن بهبود میبخشید. تمامی این موارد در پیشگیری و درمان سلولیت نرم، بهخصوص سلولیت پا مؤثر هستند.
2. رژیم غذایی مناسب
برای درمان و پیشگیری از سلولیت، بههیچعنوان رژیمهای سخت وجود ندارد. در واقع کافی است شما طی یک رژیم غذایی ساده و سالم پیش بروید تا این معضل را در خود از بین ببرید. در این رژیمها معمولاً توصیه به کمکردن مصرف قند، نمک، کربوهیدرات و چربی و در عوض مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی فیبر و پروتئین میشود. همچنین توجه داشته باشید که عادات بد که منجر به تشدید سلولیت میشود را ترک و یا کم کنید. عاداتی مثل مصرف زیاد نوشیدنی الکلی و یا استعمال دخانیات.
3. ماساژ برای درمان سلولیت
اگر از شخص بلد کاری بپرسید که قاتل سلولیت چیست، قطعاً ماساژ را به شما معرفی خواهد کرد. در کل ماساژ میتواند به افزایش جریان خون، در نتیجه سفت شدن پوست و از بین بردن سلولیت، مؤثر باشد. همچنین ماساژهایی وجود دارد که مختص از بین رفتن ظاهر بد حاصل از سلولیت است که میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
برخی از مواد هستند که میتوانید از آنها بهعنوان اسکراب، برای از بین بردن سلولیت استفاده کنید. در ادامه به بررسی این موارد، میپردازیم.
4. استفاده از قهوه برای سلولیت
یکی از روشهای مؤثر و مفید برای درمان سلولیت این است که در نواحی که پوست دچار تزلزل است، اسکراب قهوه بزنید. برای تهیهی این اسکراب، کافی است تا یکچهارم فنجان پودر قهوه، دو قاشق روغن نارگیل و سه قاشق شکر را بهخوبی مخلوط کرده تا یکدست شود. سپس با این اسکراب، نواحی سلولیت را با فشاری مناسب ماساژ دهید. برای اثربخشی، این کار را 3 بار در هفته انجام دهید.
5. استفاده از سرکه سیب
برای تهیه اسکراب سرکه سیب، باید یکسوم لیوان سرکه سیب را با دو سوم لیوان آب مخلوط کرده و کمی هم عسل به آن اضافه کنید. برای مدتزمان نیم ساعت با این اسکراب، نواحی دارای سلولیت را ماساژ داده و سپس آن را با آب ولرم بشویید. وجود مواد مغذی که درون سرکه سیب است در درمان سلولیت تأثیر زیادی دارد.
6. روغن نارنگی قاتل سلولیت
روغن نارنگی هم بهصورت مصرف موضعی و هم خوراکی، میتواند در از بین رفتن اثر سلولیت نقش مفیدی داشته باشد. برای ساخت اسکراب روغن نارنگی باید این روغن را با یک روغن سبک مثل روغن نارگیل مخلوط کرده و با آن نواحی سلولیت را ماساژ دهید.
سخن پایانی
در اینجا متوجه شدیم که سلولیت چیست و چه راههایی برای درمان آن مورداستفاده قرار میگیرد. در واقع سلولیت، همان برآمدگی و فرورفتگی موجود در پوست، بهخصوص در اطراف ران، باسن، پهلو و بازو است. سلولیت به دلیل تجمع چربی در این نواحی به وجود میآید. به همین دلیل، اکثر راههایی که برای درمان این معضل وجود دارد، در راستای کاهش چربی است. روشهایی نظیر لیپوساکشن، سابسیژن، لیزر و … از روشهایی هستند که توسط پزشک، برای درمان سلولیت مورداستفاده قرار میگیرد. همچنین روشهای خانگی متعددی نظیر ورزش، رژیم مناسب و استفاده از ماساژ با اسکرابهای خانگی، روشهایی هستند که در مسیر درمان خانگی سلولیت نقش مفیدی ایفا میکنند.
امیدواریم اطلاعات جامع و مفیدی را در رابطه با سلولیت در اختیار شما قرار داده باشیم. همچنین درصورتیکه سؤالی در این زمینه برای شما بدون پاسخ باقیمانده بود، در قسمت نظرات آن را برای ما به ثبت برسانید.
درمان جوش بعد از وکس صورت واقعا خیلی مهمه ممنون و خسته نباشید