آموزش ماساژسلامتماساژ درمانی

نحوه انجام ماساژ پرینه چیست؟

انواع مختلفی از سبک‌های ماساژ برای مشکلات مختلف وجود دارد. یکی از ماساژ‌هایی که برای دوران بارداری توصیه می‌شود، ماساژ پرینه است. اما این که ماساژ پرینه چیست و چگونه انجام می‌شود، موضوعی است که در این مقاله، به بررسی آن می‌پردازیم.

آیا به موعد مقرر زایمان نزدیک می شوید؟ احتمالاً از ملاقات با نوزادتان و شمردن انگشتان دست و پاهای کوچک و ارزشمند او هیجان زده هستید! اما قبل از گرفتار شدن، می‌توانید موضوعات کوچکی را پیش از زایمان انجام دهید تا زایمان طبیعی، کمترین آسیب را برای شما داشته باشد.

اگر قصد دارید برای آماده‌سازی بدن خود اقداماتی را انجام دهید، ماساژ پرینه برای زایمان راحت را به لیست کارهای خود اضافه کنید. این ماساژ به نرم شدن بافت‌هایی از بدن که در حین خروج کودک در طول زایمان طبیعی کشیده می‌شود، کمک می‌کند.

همچنین با کمی توجه بیشتر به این ناحیه در هفته‌های آخر بارداری، می‌توانید از کبودی، پارگی یا اپیزیوتومی جلوگیری کرده و بهبودی‌های بافت بدن پس از تولد کودک را کمی آسان‌تر کنید.

در ادامه همراه ما باشید تا پس از بررسی و آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری به بررسی مزایا و معایب این سبک ماساژ بپردازیم.

ماساژ پرینه چیست؟

طراحی واژن بانوان کشسانی است. به این معنی که در حین زایمان، به اندازه‌ی کافی باز شده و بعد از زایمان، روند بهبود را پیش می‌گیرد و پس از چند روز پس از زایمان به حالت اولیه‌ی خود برمی‌گردد. ناحیه‌ی دیگری در بافت بدن بانوان وجود دارد به نام پرینه یا میان دو راه. این قسمت بافت بین واژن و مقعد را تشکیل می‌دهد. بافت این قسمت از بدن حالت کشسانی واژن را ندارد و ممکن است پیش از زایمان یا در حین زایمان، دچار آسیب و یا پارگی شود.

ماساژ پرینه چیست

برخی از پزشکان و افرادی که این کار را پیش از زایمان انجام داده‌اند، معتقدند ماساژ پرینه برای زایمان باعث راحتی و درد کمتر در حین زایمان شده و از پارگی میان دوراه جلوگیری می‌کند.

ماساژ پرینه عمل کشش و دست‌کاری بافت پرینه با استفاده از یک یا دو انگشت است. هدف آن این است که این بافت را برای کشش در هنگام زایمان واژینال آماده کند. شما می‌توانید این ماساژ را در خانه به‌تنهایی یا با کمک همسرتان انجام دهید.

آیا میخواهید با ماساژ عملکرد بسیاری از اعضای بدن خود را بهبود دهید؟ بلاگ ماساژ هپی را حتما مطالعه کنید.

فواید ماساژ پرینه چیست؟

حدود 40 تا 80 درصد از زنان به‌عنوان بخشی از زایمان طبیعی با درجه‌ای از پارگی پرینه مواجه می‌شوند. حدود دو سوم پارگی‌ها نیاز به بخیه پیدا می‌کنند. آسیب به پرینه می‌تواند منجر به مشکلاتی در کف لگن مانند بی‌اختیاری ادرار یا مدفوع، افتادگی رحم یا ناراحتی جنسی شود. اما فوایدی که همراه ماساژ پرینه در بارداری چه مواردی است؟

فواید ماساژ پرینه چیست
  • بافت را آماده زایمان می‌کند. ماساژ جریان خون را افزایش می‌دهد و به کشش بیشتر بافت و پوست، به همراه درد کمتر در هنگام زایمان کمک می‌کند.
  • خطر پارگی را کاهش می‌دهد. ثابت شده که تنها 1 نفر از هر 15 زن که به طور منظم ماساژ پرینه انجام می‌دهند، دچار پارگی پرینه می‌شوند و یا پارگی‌هایی را تجربه می‌کنند که نیاز به بخیه دارند.
  • نیاز به بخیه را کاهش می‌دهد. مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته، بیان می‌کند که حتی اگر ماساژ از پارگی جلوگیری نکند، نیاز به بخیه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. در کل ماساژ پرینه شدت پارگی را کاهش می‌دهد.
  • به کسانی که بافت سفتی در ناحیه پرینه دارند کمک می‌کند. این ماساژ برای زنانی که قبلاً در این ناحیه دچار آسیب‌دیدگی شدند و یا به واسطه ورزش سنگین، رقص یا اسب‌سواری پرینه سفت و سختی دارند بسیار مفید است.

با این ماساژ همچنین می‌توانید از نظر ذهنی و روانی برای زایمان آماده شوید و ترس‌هایی که ممکن است از زایمان داشته باشید را به کمترین میزان ممکن برسانید. به طور کلی این ماساژ عوارض خاصی ندارد. ولی توجه داشته باشید که اگر دارای بیماری مقاربتی هستید حتما از پزشک خود دراین‌باره مشورت بگیرید. هم‌چنین اگر از فشار زیاد دچار التهاب شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری

بهتر است این ماساژ توسط شخص دوم مثل همسر فرد انجام بگیرد. در ادامه با آموزش مرحله‌ای ماساژ پرینه در دوران بارداری همراه شما خواهیم بود. پیشنهاد می‌کنیم که این ماساژ را از هفته 34 تا 36 به صورت یک‌روزدرمیان و هربار 5 دقیقه انجام دهید.

آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری

در مقاله «ماساژ بارداری» به آموزش ماساژ برای بارداری پرداخته‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

– دست‌های خود را بشویید

هر جلسه ماساژ را با شستن دست‌ها شروع کنید. از صابون ملایمی استفاده کنید که پوست اطراف پرینه شما را تحریک نکند. همچنین ایده خوبی است که ناخن‌هایتان را کوتاه کنید تا به پوست لطیف شما ضربه نزند.

– یک موقعیت راحت پیدا کنید

خود را در فضایی قرار دهید که هم خصوصی و هم راحت باشد. ممکن است بخواهید ماساژ را درحالی‌که در رختخواب خود یا روی مبل دراز کشیده‌اید با پاهای باز و زانوهای خمیده انجام دهید. اگر می‌خواهید عمودی بنشینید، از بالش مخصوص بارداری برای حمایت از بالاتنه خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید این کار را در حمام انجام دهید. اما باید حواستان باشد که در موقعیتی نباشید که امکان افتادن شما وجود داشته باشد.

– ماساژ را شروع کنید

روغن طبیعی یا روان‌کننده شخصی را روی دست‌های تمیز خود بمالید و این کار را با قرار دادن یک یا هر دو انگشت شست در حدود 2 تا 3 سانتیمتر در داخل واژن خود شروع کنید. در اولین باری که ماساژ را امتحان می‌کنید، از آینه استفاده کنید. این ماساژ را می‌توانید با روغن‌های طبیعی مثل روغن زیتون، نارگیل و … انجام دهید.

سپس انگشتان شست خود را در امتداد دیواره پشتی واژن، به سمت مقعد فشار دهید. به یاد داشته باشید که قرار نیست خیلی محکم فشار دهید، بلکه فشار باید به حدی باشد تا تنها احساس کشش و یک سوزش خفیفی داشته باشید.

– کشش ایجاد کنید

انگشتان خود را در همین حالت کشیده، به مدت 1 تا 2 دقیقه نگه دارید. سپس با حرکت دادن شست خود به سمت بیرون و داخل با یک حرکت U شکل این کار را ادامه دهید. به یاد داشته باشید که شما بیشتر بافت داخل واژن را هدف قرار می‌دهید، اما باید این حس را هم در داخل و هم در خارج احساس کنید.

توصیه میکنیم در صورتیکه فرزند دارید حتما بلاگ ماساژ نوزاد رامورد مطالعه قرار دهید.

سعی کنید در طول ماساژ تا حد ممکن آرامش داشته باشید همچنین توجه داشته باشید زمان از دستتان در نرود. کل زمان ماساژ شما نباید بیش از 5 دقیقه در هر جلسه باشد. درصورتی‌که از شریک خود خواسته‌اید تا این کار را برایتان انجام دهد، توجه داشته باشید که اگر میزان فشاری که به شما وارد می‌شود، بیش از اندازه شده و سوزش بیشتری را برای شما به همراه داشت، حتماً با شریک خود در میان بگذارید. همچنین اگر حس می‌کنید درد و سوزشی که دارید، غیرطبیعی است، حتماً در این مورد با پزشک مشورت داشته باشید.

سخن پایانی

ماساژ پرینه ماساژی است که توصیه می‌شود در دوران بارداری انجام شود. این ماساژ باعث کشیده شدن و ارتجاع بیشتر ناحیه‌ی پرینه می‌شود. ناحیه‌ی پرینه یا میان دوراه، بافت میان واژن و مقعد است که ممکن است در حین زایمان طبیعی، دچار پارگی و آسیب بشود. در برخی موارد، این آسیب نیاز به بخیه دارد. ثابت شده است که بانوانی که ماساژ پرینه در دوران بارداری انجام می‌دادند، کمتر دچار پارگی پرینه شدند و یا اگر دچار پارگی هم شدند، میزان این پارگی به اندازه‌ای نبوده که نیاز به بخیه داشته باشد. همچنین آموزش ماساژ پرینه در دوران بارداری در اینجا بررسی شد که می‌توانید در صورت لزوم، از آن بهره‌مند شوید.

امیدواریم توانسته باشیم در آموزش ماساژ پرینه، شما را راهنمایی کرده باشیم. همچنین درصورتی‌که سؤالی در این زمینه برای شما وجود داشت، در قسمت نظر‌ات آن را برای ما به ثبت برسانید.

برای مقابله با ترک‌های بارداری به مقاله ««ترک پوستی» مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا بعد از زایمان باید به انجام ماساژ پرینه ادامه دهید؟

بعد از زایمان، بدن خودش در راستای ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده عمل می‌کند. همچنین اگر در ادامه‌ی زندگی، دلیلی برای آسیب دیدن پرینه، همانند زایمان طبیعی وجود نداشته باشد، لزومی ندارد که برای این ماساژ اقدام کنید. به همین دلیل، نتیجه می‌شود که این ماساژ، فقط برای دوران بارداری کاربرد دارد.

روغن‌های مناسب برای ماساژ پرینه چیست؟

ازآنجاکه بافت واژن، حساسیت بسیار زیادی دارد، باید توجه داشته باشید که برای این کار، به‌هیچ‌وجه از روغن‌های صنعتی و معدنی استفاده نکنید و به‌جای آن، از روغن‌های طبیعی استفاده کنید. روغن‌های پیشنهادی برای این کار، روغن نارگیل، روغن بادام شیرین، روغن آفتاب‌گردان، روغن ویتامین e و روغن‌های گیاهی است. برای این کار از استفاده روغن‌ بچه، خودداری کنید. توصیه می‌شود ماساژ پرینه با روغن زیتون را در این زمینه امتحان کنید.

معایب ماساژ پرینه چیست؟

در کل معایبی به‌خودی‌خود در ماساژ پرینه در دوران زایمان وجود ندارد. اما باید توجه داشته باشید که اگر شخص به بیماری‌های مقاربتی مبتلا باشد، این کار ممکن است اذیت‌کننده باشد و در این شرایط، بهتر است با پزشک مشورت شود. همچنین واردشدن فشار زیاد در این نواحی، می‌تواند خون‌رسانی بیش از حد به برخی اندام را موجب شده و باعث التهاب در این نواحی بشود. در این شرایط، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی برای شروع ماساژ پرینه مناسب است؟

توجه داشته باشید که لازم نیست در اوایل بارداری برای انجام این ماساژ اقدام کنید. طبق گفته‌ی پزشکان، بهتر است از هفته‌ی 34 تا 36 دوران بارداری، تا زمان بارداری، به‌صورت یک روز در میان برای این کار اقدام کنید و همان‌طور که گفتیم، توجه داشته باشید که این کار، بیشتر 5 دقیقه صورت نگیرد.

4.1/5 - (15 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام اگر ممکن است عکس و مطالبی که در سایت می گذارید از لحاظ انسانی و اسلامی رعایت شده باشد مثلاً حجاب و عفاف

    1. مثل اینه که بگی تو کتابهای پزشکی آناتومی بدن با لباس باشه !!!
      اگر بده کلا نگاه نکن چون شما استعداد تحریک شدنت خیلی بالاست و زبونم لال می ری جهنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا