آموزش ماساژسلامتماساژ درمانیماساژ صورت

با ماساژ لنفاوی غدد لنف را تخلیه کنید

ماساژ درمانی امروزه و در زندگی مدرن، طرفداران بسیاری پیدا کرده است. ماساژ برای درمان دردهای خفیف و ناشی از ایستادن زیاد، راه رفتن بیش از حد، انجام کارهای سنگین، نشستن اشتباه و … بسیار موثر است و این چنین دردها را تا حد زیادی کاهش داده و حتی قطع می‌کند. ماساژ لنفاوی یکی از انواع ماساژهای بسیار حساس و مهم است و برای تخلیه لنف به کار برده می‌شود. تخلیه لنف باعث می‌شود که کارکرد سیستم لنفاوی بدن بهتر شده و عملکرد آن بهبود یابد. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی راجع به ماساژ لنفاوی و مزایا و موارد منع آن در اختیارتان قرار دهیم. پس اگر به دنبال نحوه ماساژ لنفاوی هستید ما را در این مقاله همراهی کنید.

غدد لنفاوی چیست و در کجای بدن قرار دارد؟

در ابتدا می‌خواهیم بگوییم که کلا غدد لنفاوی چه هستند. غدد یا گره لنفاوی، گره‌هایی بیضی شکل (تقریبا شبیه به لوبیا) و کوچک هستند که توسط لوله‌هایی که “عروق لنف” نامیده می‌شوند، به هم دیگر وصل می‌شوند. این غده یا گره‌ها حامل مایعی زرد رنگ و شفاف که “مایع لنف” نامیده می‌شود هستند. لنف در تمام قسمت‌های بدن از جمله بافت‌ها، عضلات، تاندون‌ها و دیگر اندام بدن گذر می‌کند و با گردش در بدن باعث پاک سازی و خارج شدن سموم بدن می‌شوند.

غدد لنفاوی چیست و در کجای بدن قرار دارد؟

این گره‌ها، در تمام قسمت‌های بدن وجود دارند که حدودا 70 درصد این غدد در نزدیکی و زیر پوست بدن هستند. وظیفه غدد لنفاوی این است که بدن را در برابر حملات باکتری‌ها و یا ویروس‌ها محافظت کنند. در واقع این غدد سرشار از گلبول‌های سفید هستند و بدن را در برابر عوامل خارجی و میکروب‌ها حفظ می‌نمایند. پس در اولین قدم این غدد لنفاوی هستند که بدن را در مواجهه با حملات میکروبی، عفونت‌ها و … محافظت می‌کنند.

ماساژ لنفاوی چیست؟

همانطور که گفتیم این نوع ماساژ بسیار حساس است. این ماساژ به صورت بسیار آرام و ملایم اطراف غدد لنفاوی صورت می‌گیرد و مایعات لنف موجود در بدن را تحریک می‌کند که حرکت کنند؛ زیرا اگر در بدن تجمع پیدا کنند، باعث گرفتگی غدد لنف خواهند شد. مایعات لنفاوی که در بالا اشاره کردیم، این وظیفه را بر عهده دارند که سم‌های درون بدن را از آن گرفته و مواد زائد بدن را دفع کنند.

اگر سیستم لنفاوی شما سالم و سلامت باشد،این مایعات به طور طبیعی و با حرکات بافت‌ها، عضلات و دیگر اندام‌های شما دفع می‌شود. اما باید بگوییم که ممکن است به علت برخی عوامل مانند بیماری، آسیب بافت و دیگر موارد، این مایعات از بدن شما تخلیه نشود. پس در برخی اندام‌ها به خصوص پا یا دست، تجمع یافته و متورم می‌شوند. در اینجاست که شما با ماساژ لنفاوی به راحتی می‌توانید این مشکل را رفع نمایید.

مزایای ماساژ تخلیه لنف چیست؟

همانطور که گفتیم ماساژ غدد لنفاوی باعث می‌شود که مایع لنف و سموم بدن حرکت کرده و خارج شوند. پس سیستم لنفاوی و دفاعی بدن بهتر کار می‌کند. در قسمت پایین شرح خواهیم داد که با ماساژ غدد لنفاوی چه مزیت‌هایی به سراغ شما می‌آید.

  • ترشح اندورفین در بدن اتفاق میفتد.
  • خون در بدن بهتر جریان خواهد یافت.
  • با افزایش جریان خون، مواد مضر از بدن دفع می‌شود، پوست بهتر تغذیه شده و طراوت پیدا می‌کند.
  • باعث تقویت اندام بدن خصوصا عضله‌ها می‌شود.
  • باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • اگر در بدن گره‌ی متورم شده وجود داشته باشد، کمتر خواهد شد.
  • در برخی موارد دیده شده است که سردرد را نیز تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.
  • کاهش استرس و تنش‌هایی که در روز رخ خواهد داد را سبب می‌شود.
اگر دچار سردرد شده اید و به دنبال راهی برای رهایی از آن هستید به مقاله «ماساژ سردرد» مراجعه نمایید.

ماساژ تخلیه لنفاوی برای چه کسانی مناسب است؟

در قسمت‌های بالا عنوان کردیم که ماساژ لنفاوی چیست . حال می‌خواهیم بگوییم این مورد برای چه کسانی مناسب است. باید خدمتتان بگوییم که ماساژ غدد لنفاوی برای تمام افراد مفید است. اما در کل برای افرادی که در پایین اشاره می‌کنیم، بیشتر پیشنهاد می‌شود:

  • کسانی که بیمار شده اند یا در دوره‌ی نقاهت هستند.
  • کسانی که جراحی کرده اند.
  • در مواقعی که خسته و کم حوصله هستید بسیار مفید است.
  • کسانی که ورزشکار هستند، ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند و حتی در انجام حرکات ورزشی آسیب دیده اند.
  • اگر دوست دارید همیشه انرژی زیادی داشته باشید و در طول روز کارهای بیشتری انجام دهید این ماساژ برای شما مناسب است.
  • کسانی که دچار استرس، کم خوابی یا بی خوابی هستند.
  • افرادی که آرتروز دارند

حال می‌خواهیم بگوییم که چطور باید غدد لنفاوی را ماساژ داد. اگر به دنبال این هستید که مراحل ماساژ لنفاوی را یاد بگیرید، در ادامه ما را همراهی کنید.

اگر مشکل کم خوابی دارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله «درمان بی خوابی» را مطالعه کنید.

نحوه ماساژ لنفاوی پا و صورت چیست؟

این نوع ماساژ باید به آرامی و با ملایمت انجام گیرد. همچنین باید با ریتم یکسان، به صورت ضربه‌ای باشد و فشار وارده به سمت بالا صورت پذیرد یا می‌توانید پوست را به آرامی بکشید و سپس آن را رها کنید. با انجام این کارها مایعات لنفی را به خارج شدن از بدن تشویق می‌کنید. این کارهای گفته شده از نوک سر شروع شده و تا کف پاهای شما ادامه پیدا خواهد کرد.

در این قسمت از مقاله، نحوه ماساژ لنفاوی پا را برایتان شرح می‌دهیم، پس با ما همراه باشید.

  • برای انجام ماساژ پا، یک عدد بالش کوچک زیر پاهایتان قرار دهید.
  • در ابتدا ماساژ را از قسمت ساق پا شروع کنید. از بالای ساق به کمک دو دست خود به پا فشار وارد کرده و تا پایین ساق پا ادامه دهید. (10 مرتبه)
نحوه ماساژ لنفاوی پا (4)
  • در مرحله بعد یکی از دستان خود را نزدیک کشاله ران و دست دیگر را بر روی باسن قرار دهید. سپس دست خود را با فشاری ملایم از قسمت کشاله ران به سمت خارج ران و به سمت بالا بکشید. (10 الی 15 مرتبه)
  • برای قسمت زانو از زیر زانو آغاز کنید. یکی از دستانتان را روی ساق و دست دیگر را پشت ساق پا قرار دهید. پوست را به سمت بالا بکشید. این حرکات را به سمت مچ پا و بالای پا تکرار کنید. (8 الی 10 مرتبه)
  • برای ماساژ انگشتان پا از انگشت شست دست خود استفاده کنید. ماساژ را از نوک انگشتان پا شروع کرده و تا کف پا ادامه دهید (5مرتبه)
نحوه ماساژ لنفاوی پا

حال به ماساژ صورت می‌پردازیم.

  • ابتدا توسط بینی نفس عمیق بکشید و کف دست خود را بر روی شکم بگذارید. تنفس عمیق را تا زمانی که احساس کنید شکم به دست فشار می‌آورد ادامه دهید تا شکم کاملا صاف شود. این کار را 3 الی 5 مرتبه تکرار کنید.
  • به کمک کف دست به پیشانی فشار کمی وارد کرده و پوست را به آرامی بکشید. سپس از پیشانی به سمت کناره‌های صورت رفته و در نهایت تا غدد لنفاوی گردن همین عمل را انجام دهید. (5 الی 8 بار)
نحوه ماساژ لنفاوی صورت
  • انگشتان وسط دست را در وسط پیشانی قرار داده و از آن جا به سمت نزدیکی گیج گاه رفته و پوست را بکشید. (5 بار)
  • برای قسمت زیر چشم دقت کنید که فشار زیادی وارد نکنید. انگشتان حلقه را به آرامی به صورت چرخشی اطراف چشم دوران دهید. (5 بار)
نحوه ماساژ لنف صورت
  • هر چهار انگشت خود را زیر چانه قرار داده و به سمت گونه‌ها بکشید. (6 الی 10 بار)
ماساژ لنف صورت

توجه داشته باشید که برای ماساژ، در راحت‌ترین شکل ممکن قرار بگیرید. (می‌توانید دراز بکشید، یا بنشینید و حتی بایستید. ) همچنین حرکات گفته شده، حتما به سمت بالا باشند.

موارد منع ماساژ لنفاوی چیست؟

موارد منع ماساژ لنفاوی چیست؟

حال که فهمیدید ماساژ تخلیه لنف چیست و چه مزایایی دارد، باید این نکته را نیز بدانید که برای چه کسانی توصیه نمی‌شود. در کل می‌توان گفت که ماساژ لنفاوی برای اکثر افراد مناسب است. اما برای گروهی از افراد به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود که در پایین به آنها اشاره خواهیم کرد.

افراد مبتلا به :

  • فشار خون بالا
  • نارسایی قلبی ( یا هر گونه بیماری که به قلب مرتبط است )
  • نارسایی کلیوی
  • انواع بیماری‌های عفونی
  • پلاکت خون پایین، منعقد نشدن یا دیر منعقد شدن خون

اگر فردی با هر کدام از موارد بالا در حال دست و پنجه نرم کردن بود، حتما باید با پزشک مشورت کند و سپس این ماساژ را انجام دهد. از طرف دیگر، اگر کسی دچار سرطان بود، آن قسمتی از بدن که مربوط به سرطان است نباید ماساژ داده شود.

مقاله پیشنهادی: ماساژ درمانی چیست

سخن آخر

در این مقاله به شما گفتیم که ماساژ لنفاوی چیست ، مزایای آن را برایتان شرح دادیم و به طور مختصر نحوه انجام ماساژ لنفاوی را توضیح دادیم. اگر شما متوجه ورم کردن قسمتی از اندام بدن مانند دست، پا، زیر بغل و شکم در بدن خود یا اطرافیانتان شدید، به احتمال زیاد گره‌های لنفاوی در آن قسمت تجمع یافته اند و نتوانسته اند خارج شوند. یکی از راه‌های بهبودی این است که به پزشک یا مراکز ماساژ درمانی مراجعه کنید. روش آسان‌تر این است که شما به راحتی با انجام حرکات گفته شده، برای خود و یا دیگران ماساژ انجام دهید و تورم غدد لنفاوی را بهبود ببخشید.

3.2/5 - (11 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

‫5 دیدگاه ها

  1. با سلام ممنون از مطالب خوبتان
    لطفا از تصویرهایی استفاده کنید که مورد پسند و رضایت خداوند باشد یا تصاویر سانسور شود تا موجب گناه نشود.
    با تشکر

    1. خدایی عمرا اگر مطالب و خونده باشی. ذهنتون کلا درگیر تصاویر بوده،
      ممکنه بفرمایید کدوم تصویر مشکل شرعی داشته وقتی مطلب آموزشی هست

  2. خودارضایی دارای تبعات جسمانی و روانی فراوانی است که موجب اختلالات شدید در زندگی جنسی و روحانی فرد می‌گردد، جدای از آن عقلاً آگاه‌ترین فرد نسبت به شی ساخته شده، سازنده آن شی می‌باشد که طریقه صحیح و اصولی استفاده از آن شی را از همه بهتر می‌داند، حال خداوند که آفریننده ماست و آگاه‌ترین است به احوال و طریقه کارکرد صحیح جسم و روح ما، این عمل قبیح را حرام اعلام کرده است که قطعاً و یقیناً به ضرر ماست…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا