سلامتسلامت روان

زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی چگونه است؟

زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی چالش های خاصی خودش را دارد که باید از قبل از ازدواج، از تمامی این سختی ها به طور کامل آگاه شوید. اختلال شخصیت رمزی به نوعی بیماری مزمن گفته می شود که موجب می شود فرد در بی ثباتی اخلاقی بسر ببرد و ممکن است زمانی خیلی خوشحال و یا مواقعی بیش از اندازه ناراحت باشد. این اخلاق می تواند تاثیر بسیار زیادی بر زندگی مشترک بگذرد. به همین دلیل هم خیلی از افراد درباره زندگی با فرد مبتلا به شخصیت مرزی سوال می پرسند که در این مقاله، به این سوال جواب می دهیم.

قبل از این که درباره رابطه عاشقانه با شخصیت دارای اختلال مرزی صحبت کنیم، خوب است بدانید که این افراد به خاطر داشتن وضعیت بی ثباتی اخلاقی، تفاوت های خیلی زیادی با افراد معمولی دارد. به همین دلیل هم باید توجه خیلی زیادی موقع برخورد با این افراد داشته باشید. با این حال، برخی از افراد می پرسند که آیا اصلا ازدواج و زندگی مشترک با شخصیت مرزی درست است؟ در این مقاله از لند اسپا، می توانید به طور کامل درباره این موضوع اطلاعات خود را افزایش دهید.

اختلال شخصیت مرزی چیست؟

همان طور که پیش از این نیز به اختصار گفتیم، اختلال شخصیت مرزی که با نام اختصاری BPD هم شناخته می شود، یکی از بیماری های روانشناختی مزمن به شمار می رود که موجب بی ثباتی در خلق و خوی افراد می شود. در نتیجه، افرادی که دچار اختلال زرد شخصیت مرزی هستند، ممکن است نتوانند رفتار متعادلی در شرایط مختلف از خود نشان دهند.

اختلال شخصیت مرزی چیست

به عبارت دیگر، می توان این گونه گفت که اختلال شخصیت مرزی در واقع نوعی اختلال روانی است که مهمترین علائم آن، مواردی مانند بی ثباتی رفتار و عملکرد هستند. علاوه بر همه این موارد، خوب است بدانید که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، بیش از سایر افراد در معرض آسیب رساندن به خود هستند. به نظر شما زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی چگونه است؟

برای آشنایی کامل تر به بلاگ اختلال شخصیت مرزی چیست مراجعه کنید.

زندگی با فرد مبتلا به شخصیت مرزی چگونه است؟

اگر قصد ازدواج دارید و متوجه شده اید که طرف مقابل شما دارای اختلال شخصیت مرزی است، باید بدانید که زندگی با فرد مبتلا به شخصیت مرزی تقریبا چگونه است. در این زمینه، خوب است بدانید که افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند، علاوه بر بی ثباتی در رفتار، ممکن است رفتارهای پرخطری از خود ارائه دهند.

رفتارهای پرخطر

به عنوان مثال، رانندگی با سرعت بسیار بالا و خطرناک، داشتن روابط جنسی متعدد و نامناسب، پرداخت هزینه های بیش از اندازه زیاد برای مسائل غیرضروری و سایر موارد این چنینی، می توانند جزو مهمترین خطراتی به شمار بروند که ممکن است افراد مبتلا به شخصیت مرزی در زندگی مشترک از خود نشان دهند.

خودآزاری و خودکشی

پیش از این نیز به اختصار گفتیم که افراد مبتلا به شخصیت مرزی بیشتر از سایر افراد در معرض آسیب رساندن به خود هستند. اگر این افراد در معرض ناراحتی و عصبانیت خیلی شدید قرار بگیرند، ممکن است به خودشان آسیب هایی وارد کنند و یا همسر خود را تهدید کند که بالاخره خود را می کشند.

احساسات بدون منطق

یکی دیگر از نشانه های که زندگی مشترک با شخصیت مرزی این است که این گونه افراد در بروز احساسات کاملا بدون منطق هستند و نسبت به سایر افراد معمولی، احساسات خود را به شیوه ای متفاوت ابراز می کند. ممکن است زمانی که برای اولین بار این فرد را می بینید و یا در اوایل روزهای آشنایی خود هستید، احساس کنید که با شما مانند یک پادشاه و ملکه رفتار می کند. با این حال، اگر کوچک ترین بی اعتنایی و بی توجهی به این شخص کنید، او با سرعت بسیار زیادی خشمگین می شود و احتمال دارد رفتار های پرخاشگرانه ای از خود نشان دهد.

در صورتی که طرف مقابل شما در چندین جلسه اول این رفتارها را از خود نشان داد، مطمئن باشید که او هم شخصیت مرزی دارد. به همین دلیل هم باید مطمئن شوید که آیا شما برای ازدواج با فرد مرزی آمادگی دارید یا خیر.

احساسات بدون منطق

تفاوت بین اختلال شخصیت مرزی و دوقطبی در چیست؟ توصیه میکنیم این بلاگ را از دست ندهید.

آیا فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می تواند ازدواج کند؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، متوجه شدیم که زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بیش از اندازه دشوار است. به همین دلیل هم این احتمال وجود دارد که نسبت به افراد معمولی، میزان طلاق در زوج هایی که یکی از آنها دارای اختلال شخصیت مرزی است، بیشتر باشد. زیرا آن ها نمی توانند به خوبی احساسات خود را توضیح داده و برای حل مشکلات راه حلی ارائه دهند. این افراد بیش از اندازه پرخاشگر هستند و با کوچک ترین بحث و ناراحتی، از کوره در می روند.

آیا فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می تواند ازدواج کند

با این حال، این به این معنی نیست که افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی امکان ازدواج کردن ندارند. کسانی که بخواهد برای شروع یک رابطه عاشقانه با شخصیت دارای اختلال مرزی اقدام کند، باید بدانند که روش هایی وجود دارند که با استفاده از آنها می توان تا حدودی این فرد را کنترل کرد. با این حال، باز هم به یاد داشته باشید که زندگی مشترک با شخصیت مرزی می تواند بسیار چالش برانگیز و آزار دهنده باشد.

مشکلات ازدواج با فرد مرزی چیست؟

همان طور که تاکنون متوجه شدید، رابطه عاشقانه با شخصیت دارای اختلال مرزی به هیچ عنوان کار ساده ای نیست و می تواند تغییرات بسیار زیادی در شکل و سبک زندگی شما به وجود بیاورد. به ویژه اگر طرف مقابل شما که دچار اختلال در شخصیت مرزی است، از درمان هم اجتناب می کند، می تواند کار شما را بسیار دشوار تر کند.

در این بخش، مهمترین مشکلاتی که ممکن است از ازدواج با فرد مرزی برای شما به وجود بیایند را نام می بریم. با دقت به هر یک از آن ها توجه کرده و بعد از در نظر گرفتن هر یک از این خطرات، برای ازدواج با فرد مرزی تصمیم بگیرید.

مقاله پیشنهادی ما در این بخش : علت پشیمانی از ازدواج چیست؟

نداشتن ثبات در زندگی مشترک

در ابتدای این مقاله به اختصار گفتیم که یکی از مهمترین علائم اختلال در شخصیت مرزی افراد، نداشتن ثبات است. حالا تصور کنید که شما فردی ازدواج کرده اید که دارای اختلال در شخصیت مرزی است. در نتیجه، خیلی سخت است که بتوانید ثبات را به زندگی مشترک خود هدیه دهید. زیرا این فرد نمی تواند در روابط خود ثبات داشته باشد که این مسئله می تواند بر زندگی مشترک تاثیر زیادی بگذارد. در نتیجه، شما زندگی مشترک با چالش و پر دغدغه ای خواهید داشت.

نداشتن ثبات در زندگی مشترک

خطرات جانی

پیش از این نیز متوجه شدید که فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی، ممکن است به خودش آسیب برساند. به طور کلی، تحقیقات نشان داده اند که افراد مبتلا به این اختلال بیش از سایر افراد سابقه خودکشی و خودزنی دارند. به همین ترتیب، ممکن است شما هم به عنوان شریک زندگی، در معرض این خطرات جانی قرار بگیرید. به همین دلیل هم باید گفت که زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می تواند یکی از پر دردسر ترین مسائل باشد.

ASMR چیست و از چه طریقی می‌تواند باعث تحریک‌پذیری احساس لذت در انسان شود؟

اضطراب و ترس در زندگی مشترک

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی با آن مواجه شوید، اضطراب و ترس در زندگی مشترک است. دلیل این موضوع هم این است که شما نمیدانید در مواجهه با شرایط و موقعیت های مختلف، باید دقیقا چه واکنشی از خود نشان دهید تا طرف مقابل شما خشمگین و ناراحت نشود. این مسئله می تواند یک اضطراب دائمی در شما به وجود بیاورد که موجب می شود از زندگی مشترک هیچ گونه لذت نبرید.

جدایی سخت

خطر مهم دیگری که می تواند برای زندگی با شخصیت مرزی شما را تهدید کند، داشتن فرایند جدایی بسیار سخت و دشوار است. تصور کنید که بعد از مدتی زندگی با شخصیت مرزی متوجه شدید که امکان ادامه زندگی با او را ندارید.

جدایی سخت

در صورتی که به تازگی متوجه علائم اوتیسم در کودک خود شده اید به مقاله علت اوتیسم مراجعه نمائید

در این شرایط، طرف مقابل شما مقاومت بسیار زیادی برای جدایی از خود نشان می دهد. زیرا این شخص از طرد شدن و تنهایی وحشت دارد و به هر طریقی که شده، حتی از طریق تهدید، ممکن است شما را از جدایی باز دارد. بسیاری از افراد ممکن است در این شرایط کوتاه بیایند و به خاطر طرف مقابل خود، ترجیح دهند که این زندگی دشوار و پر دردسر را ادامه دهند.

خیانت در فرد مبتلا به شخصیت مرزی

مشکلات زندگی مشترک با شخصیت مرزی در اینجا به اتمام نمی رسد. همان طور که پیش از این نیز گفتیم، فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی نیاز بسیار شدیدی به احساس دوست داشته شدن و توجه زیاد دارد. این در حالی است که اگر از طرف شما کمی احساس بی توجهی و یا طرد شدگی داشته باشد، احتمال دارد به سراغ افراد دیگری برود تا بتواند این خلأ را در خود جبران کند.

به طور کلی، این افراد به خاطر داشتن اعتماد به نفس خیلی پایین، بیشتر به سراغ کسانی می روند که بیش از اندازه از آنها تعریف کنند و آنها را دوست داشته باشند. این افراد فکر می کنند که طرف مقابل آنها نمی تواند از آنها وفادار بماند و به همین دلیل هم باور دارند که همسرشان در حال متحمل شدن یک عذاب روحی و روانی بزرگ است. از طرف دیگر، به خاطر ترس آنها از رهاشدگی، ممکن است شکاک تر و بی اعتماد تر باشند.

مهم‌ترین بخش برای درمان تله های شخصیتی شناخت آن‌ها و آگاهی از وجودشان در شخصیت فرد است

خیانت در فرد مبتلا به شخصیت مرزی

سخن نهایی

در این مقاله از لنداسپا، متوجه شدید که زندگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی تا چه حد دشوار و طاقت فرسا است. همان طور که گفتیم، فردی با این شخصیت می تواند تاثیر بسیار مخربی بر زندگی مشترک بگذارد. به همین دلیل هم تا حد امکان، مطمئن شوید که قبل از ازدواج طرف مقابل خود را به خوبی می شناسید و اطمینان حاصل کنید که از این اختلال رنج نمی برد. از سوی دیگر، اگر همسر شما دارای اختلال شخصیت مرزی است، بهتر است هرچه سریع تر برای درمان آن به یک درمانگر مراجعه کنید.

در انتهای این مطلب توصیه میکنیم اگر کودکی در سن دبستان دارید حتما بلاگ تقویت حافظه کودکان دبستانی را بخوانید.

سوالات متداول

آیا می توانم با یک فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی ازدواج کنم؟

به طور کلی، ازدواج با فردی که به اختلال شخصیت مرزی مبتلا است، بسیار دشوار به نظر می رسد. زیرا این فرد تنها ثبات اخلاقی ندارد، بلکه رفتارهای پر مخاطره هم از خود نشان می دهد که این امر می تواند هم به شما و هم به خودش آسیب برساند. به همین دلیل بسیاری از مشاوران پیشنهاد می کنند که از ازدواج با فرد مرزی تا حد امکان بپرهیزید.

چرا شخصیت مرزی برای ازدواج مناسب نیست؟

علاوه بر همه دلایلی که گفتیم، افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بیشتر از سایر افراد به احساس دوست داشته شدن و توجه نیاز دارند. در غیر این صورت، اگر طرف مقابل آنها نتواند این نیاز آنها را به طور کامل برآورده کند، ممکن است به همسر خود خیانت کنند. از سوی دیگر، این افراد به خاطر ترس از رها شدگی و طرد شدگی، بیشتر از سایر افراد به طرف مقابل خود شک می کنند و این موضوع می تواند زندگی مشترک را با مشکلات زیادی همراه کند.

4.2/5 - (9 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا