سلامت

بهترین روش های درمان عرق سوز در تابستان

یکی از مهمترین مشکلاتی که در فصل تابستان برای بسیاری از افراد به وجود می آید، عرق سوز شدن است. این عارضه زمانی به وجود می آید که غدد تعریق در بدن مسدود می شوند و عرق تولید شده، نمی تواند به سطح پوست برسد. این عارضه می تواند مشکلات بسیاری برای افراد در فصل اگر ما به وجود بیاورد. به همین دلیل بهتر است هرچه سریع تر به دنبال راهی برای درمان عرق سوز شدن باشند. در این مقاله، اطلاعات بیشتری درباره جلوگیری از عرق سوز شدن و روش های درمانی آن در اختیار شما قرار خواهیم داد.

قبل از اینکه روش های جلوگیری و درمان عرق سوز شدن زیر بغل را توضیح دهیم، شاید برخی از افراد فکر کنند که این عارضه کاملا معمولی و راحت است. با این حال، باید به این افراد بگوییم که به وجود آمدن عرق زیر بغل در فصل تابستان، می تواند مشکلات بسیار زیادی برای افراد به وجود بیاید بیاورد. به طوری که نتوانند کارهای معمولی خود را هم به پایان برسانند. در ادامه، اطلاعات بیشتری درباره دلایل این روش و روش های جلوگیری و درمان آن به دست خواهید آورد.

عرق سوز چیست؟

همان طور که در ابتدای این مقاله گفتیم، عرق سوز شدن به عارضه ای گفته می شود که در آن غدد عرق افراد مسدود شده و رطوبت امکان بیرون آمدن از سطح پوست را ندارد. به طور کلی، باید بدانید که همین عرق کردن که شاید برای خیلی از افراد آزاردهنده به نظر برسد، تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامت افراد دارد. به همین دلیل هم به هیچ عنوان نباید از موادی استفاده کنید که از تعریق شما جلوگیری کنند.

عرق سوز چیست؟

برای اطلاعات بیشتر درباره عرق سوز شدن کشاله ران و علت آن به این مقاله مراجعه نمایید.

مهمترین دلیل این موضوع هم این است که عرق باعث می شود که ضایعات و مواد مضر موجود در بدن شما به طور کامل از بین بروند. به علاوه، زمانی که عرق می کنید، در واقع بدنتان در هوای گرم در حال برقراری تعادل است تا بتواند دمای خود را متعادل نگه دارد. با توجه به این موارد، می توان متوجه شد که وجود غدد تعریق و عملکرد مداوم آنها، در سلامتی بسیار مهم است.

قبل از اینکه روش های درمان عرق سوز شدن را نام ببریم، باید بدانید که وقتی قطرات عرق در زیر پوست جمع می شوند و امکان خارج شدن آنها وجود ندارد، عرق سوز می شوید. در نتیجه این امر، چند لایه از پوست به یکدیگر ساییده می شوند و این مسئله موجب می شود که شخص احساس خیلی بدی نسبت به خود داشته باشد و موقع انجام هر کاری، احساس خارش و سوزش کند.

عرق سوز شدن علائمی مانند قرمزی و التهاب در ناحیه مورد نظر دارد. این عارضه پوستی بیشتر در آن نواحی از بدن به وجود می آید که غدد عرق در آنجا وجود دارند. در میان بخش های مختلف بدن، زیر بغل یکی از مهمترین بخش هایی است که بیش از اندازه باشد عرق سوزی می شود.

علت عرق کف دست چیست؟ نشانه ها و روش های درمان

علت عرق سوز شدن چیست؟

پیش از این نیز به اختصار گفتیم که مهمترین علت عرق سوز شدن که می تواند در هر کسی به وجود بیاید، این است که منافذ عرق مسدود شده و امکان خارج شدن آنها از بدن وجود ندارد. عواملی مانند گرما، تعریق خیلی زیاد و یا سایش پوست، باعث می شوند که عرق سوز شدن تشدید شود.

علت عرق سوز شدن چیست؟

علت دیگری که می تواند باعث عرق سوزی شود، اضافه وزن است؛ زیرا افرادی که اضافه وزن دارند، بخش های مختلفی در بدن آنها مانند گردن، زیر بغل، زیر سینه، کشاله ران و بخش های دیگر با یکدیگر ساییده می شوند و این امر منجر به عرق سوزی خواهد شد. یکی دیگر از رایج ترین بخش هایی از بدن که ممکن است عرق سوزی به وجود بیاید، ناحیه تناسلی است که بیشتر در خانم ها دیده می شود.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید یکی از مهم ترین دلایل عرق سوز شدن در بسیاری از افراد، بهم ریختن هورمون ها و عدم تعادل هورمونی است. به طور کلی، مهمترین دلایل عرق سوز شدن که ممکن است در هر کسی دیده شوند، عبارت اند از:

  • چاقی و اضافه وزن
  • بهم ریختن هورمون ها و مصرف داروهای هورمونی
  • مصرف داروهای کنترل بارداری
  • کمبود قند خون
  • یائسگی
  • دیابت
  • هیپوتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید
  • مصرف داروهای میگرن
  • اضطراب و استرس
  • داشتن سابقه هیپرهیدروز
  • وراثت

انواع عرق سوز شدن

یکی از مهمترین راهکار هایی که می تواند به شما کمک کند تا بهترین روش درمان عرق سوز را پیدا کنید، این است که انواع این عارضه را بشناسید. به طور کلی، عرق سوزی چندین نوع خاص دارد که هر یک از آنها را در این بخش مشاهده می کنید.

انواع عرق سوز شدن

عرق سوزی کریستالی

یکی از رایج ترین نمونه های عرق سوزی که در بسیاری از افراد به وجود می آید، عرق سوزی کریستالی است. در این نوع عرق سوزی، برجستگی هایی در بخش های مختلف بدن به وجود می آیند که تا حد زیادی شبیه به تاول های روی سطح پوست هستند. دانه های عرق درون این تاول ها جمع می شوند که در صورت تحریک نشدن، هیچ گونه دردی ندارند. بیشتر مواقع، نوزادان و کودکان خردسال به این عارضه مبتلا می شوند.

عرق سوزی خاردار یا سوز روبرا

یکی دیگر از نمونه های عرق سوز شدن که باید حتما راهی برای درمان آن پیدا کنید، عرق سوزی خاردار یا سوز روبرا است. در این نوع از عارضه، برجستگی های ملتهب و قرمزی در سطح پوست به وجود می آید که با سوزش همراه است. برخی از افراد این نوع عرق سوزی را با نام دانه گرمی هم می شناسند. لازم به ذکر است که اگر در زمان سریعی برای درمان عرق سوز شدن از این نوع اقدام نکنید، ممکن است گسترش پیدا کند و به جای دانه، به دانه های چرکی و عفونی تبدیل شود.

عرق سوزی عمیق یا پروفوندا

در نهایت، آخرین نمونه از عرق سوز شدن که خیلی کم در افراد دیده می شود، عرق سوزی عمیق یا پروفوندا است. در این نوع از عرق سوزی، لایه های عمیق پوست افراد دچار عرق سازی می شود و به همین ترتیب، درد بسیار زیادی هم خواهد داشت.

عرق سوزی عمیق یا پروفوندا (2)

گاهی مواقع، این امکان وجود دارد که فردی که مبتلا به این نوع عرق سوزی شده، احساس درد بسیار شدید و کبودی زیادی کند. در این شرایط، اگر فرد در زمان سریعی برای درمان اقدام نکند، ممکن است به بیماری های جدیدتری مانند سکته گرمایی، خستگی مفرط و گرگرفتگی مبتلا شود.

روش درمان عرق سوز (پزشکی)

بر اساس اطلاعاتی که در بخش بالا به دست آوردید، متوجه شدید که باید هرچه سریع تر به دنبال روشی برای درمان عرق سوز باشید. بسته به نوع عرق سوزی شما، روش های درمانی مختلفی برای آنها وجود دارند. از این رو، اول از همه روش پزشکی درمان این بیماری را با یکدیگر مرور می کنیم.

پماد

اگر می خواهید بدانید که چگونه عرق سوز را درمان کنیم و این عارضه را از بین ببریم، باید به شما پیشنهاد کنیم که بعد از مراجعه به پزشک، به احتمال زیاد پزشک برای شما نوعی پماد تجویز می کند. پمادهای مختلفی در این زمینه موجود هستند که برخی از آنها از عرق سوزی جلوگیری می کنند و برخی دیگر آن را درمان می کنند. به همین دلیل هم بسته به شرایط خود، پزشک متوجه می شود که کدام یک از آنها برای شما مناسب تر است. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از تشدید عرق سوزی، پماد ضد سایش است.

پودر تالک

یکی دیگر از محصولاتی که می تواند به عنوان درمان عرق سوز گزینه مناسبی برای شما باشد، پودر تالک است. این پودر که از یک ماده معدنی به نام تالک به وجود آمده، نوعی ماده سفید و نرم است که می تواند عملکرد فوق العاده ای برای درمان عرق سوز شدن داشته باشد. فقط کافی است که مقداری از این پودر را در بخش هایی که مستعد عرق سوزی هستند، مانند زیر بغل و یا کشاله ران خود بزنید. استفاده از این محصول در فصل گرما موجب می شود که تا حد زیادی از عرق سوز شدن دور بمانید.

روش درمان عرق سوز (پزشکی)

عمل جراحی

اگر هیچ یک از روش هایی که پیش از این گفتیم برای شما کارساز نبودند، به احتمال زیاد پزشک تشخیص دهد که برای درمان عرق سوز شما از عمل جراحی استفاده کند. البته باید بدانید که این عمل بیشتر برای افرادی کاربرد دارد که فصل زمستان هم دچار عرق سوزی می شوند و با استفاده از هیچ یک از روش های خانگی و یا پزشکی، نتوانستند خود را درمان کنند. البته باید گفت که این عمل بیشتر برای افرادی مناسب است که در بخش هایی مانند زیر سینه و یا زمستان دچار عرق سوزی می شوند.

روش درمان خانگی عرق سوز

بعد از اینکه متوجه شدید چه چیزی برای عرق سوز شدن خوب است و چگونه می توان برای همیشه از این مشکل خلاص شد، نوبت به آن می رسد که روش های درمان خانگی عرق سوز را نیز بشناسید. در صورتی که در فصل گرم عرق سوز شده باشید، با استفاده از برخی روش های ساده می توانید این عارضه را درمان کنید. برخی از مهمترین راهکار های خانگی که به شما کمک می کنند تا به درمان عرق سوز خود کمک کنید، شامل موارد زیر می شوند:

کمپرس آب سرد

یکی از ساده ترین راهکار های خانگی که به شما کمک می کند که تا حد زیادی عرق سوزی را در خود درمان کنید، استفاده از کمپرس آب سرد است. فقط کافی است که تکه های کوچک یخ را درون یک نایلون یا پارچه قرار داده و روی ناحیه مورد نظر خود قرار دهید. این کار را هر ده دقیقه یک بار انجام دهید. بعد از گذشت 6 ساعت، این بخش را با آب سرد بشویید و مجددا کمپرس آب سرد را روی آن قرار دهید.

کمپرس آب سرد

جوش شیرین

جوش شیرین یکی از ماسک های لایه بردار پوستی به شمار می رود. به همین دلیل هم می توانید از این ماده به عنوان یک گزینه مناسب برای درمان عرق سوز شدن استفاده کنید. فقط کافی است که جوش شیرین را با مقداری آب سرد مخلوط کرده و با استفاده از یک تکه پنبه، آن را روی ناحیه مورد نظر خود بمالید. با انجام این کار، جوش شیرین می تواند تمام آلودگی هایی که منجر به بسته شدن غدد تعریق شده اند را از بین ببرد.

آلوئه ورا

یکی دیگر از موارد فوق العاده ای که به عنوان یک روش عالی برای درمان خانگی عرق سوز در نظر گرفته می شود، آلوئه ورا است. به طور کلی، آلوئه ورا که در لوسیون ها و ماسک های زیادی هم کاربرد دارد، می تواند گزینه ای مناسب برای بخش های مختلف پوست در نظر گرفته شود. علاوه بر این، آلوئه ورا تاثیر بی نظیری برای درمان عرق سوزی نیز دارد. فقط کافی است که یک گیاه آلوئه ورا برداشته و ژل آن را بیرون بیاورید. سپس بعد از اینکه 20 دقیقه ژل روی ناحیه موردنظر شما ماند، آن را بشویید.

خیار

شما می توانید برای درمان عرق سوز در منزل، یک خیار را به صورت برش های نازک و یا رنده شده در بیاورید و سپس روی ناحیه موردنظر قرار دهید. بعد از گذشت 10 دقیقه، آن را بردارید. اگر بتوانید 3 بار در روز این کار را انجام دهید، عرق سوزی شما تا حد خیلی زیادی درمان خواهد شد.

گرمازدگی در تابستان بسیار پدیده ‌ی شایعی است برای پیشگیری از آن مقاله گرمازدگی چیست را مطالعه نمایید

خیار

ماست

یکی دیگر از مواد خانگی که می تواند گزینه ای فوق العاده برای عرق سوز شدن زیر بغل در نظر گرفته شود، ماست است. دلیل این موضوع هم این است که ماست خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی داشته و می تواند احتمال بروز عفونت در نواحی مختلف بدن را نیز تا حد خیلی زیادی کاهش دهد. فقط کافی است که مقداری ماست سرد را به مدت 15 دقیقه روی نواحی عرق سوز شده خود قرار دهید.

جلوگیری از عرق سوز شدن

بعد از اینکه با بهترین روش ها برای درمان عرق سوز در منزل آشنا شدید، ممکن است برای شما سوال پیش بیاید آیا می توانیم به طور کامل از عرق سوز شدن جلوگیری کنیم؟ برای پاسخگویی، باید بگوییم که راه هایی وجود دارند که با در نظر گرفتن آنها، می توانید کاری کنید که تا حد امکان به عرق سوزی مبتلا نشوید. برخی از بهترین روش ها برای رسیدن به این هدف، عبارت اند از:

  • داشتن وزن متعادل
  • پوشیدن لباس آزاد و گشاد موقع ورزش
  • جلوگیری از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان موقع انجام فعالیت های سنگین در هوای گرم
  • پوشیدن لباس هایی از جنس نخ
  • عدم پوشیدن لباس های پلاستیکی
  • نوشیدن آب به میزان کافی در طول روز
  • دوش گرفتن روزانه
  • شیو کردن موهای زائد بدن به ویژه در زیر بغل و ناحیه شرمگاهی
  • انجام ورزش هایی مانند مدیتیشن یوگا، در صورتی که علت عرق سوزی شما استرس و اضطراب باشد
  • استفاده از تهویه مناسب در محیط زندگی
  • رژیم غذایی سالم
  • عدم مصرف غذاهای چرب، چاشنی دار و کافئین و الکل
  • استفاده از رطوبت گیر در محیط مرطوب

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در بخش بالا به طور کامل متوجه شدید که چه چیزی برای عرق سوز شدن خوب است و این روش ها چگونه می توانند در این زمینه به شما کمک کنند. حالا شاید برای شما سوال پیش بیاید که از چه روش هایی می توانید مطمئن شوید که آیا شما باید به پزشک مراجعه کنید یا خیر؟ گفتیم که گاهی مواقع، شما می توانید در منزل با استفاده از مواد اولیه خیلی ساده، عرق سوزی را درمان کنید. این در حالی است که گاهی مواقع هم باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بر اساس آنچه پیش از این گفتیم، اگر در فصول سرد هم این عارضه می شوید و عرق سوزی شما بیش از اندازه عمیق است، به احتمال زیاد دلیل آن چیزی بیشتر از گرما باشد. در این شرایط، باید به یک پزشک متخصص و ماهر بروید.

سخن نهایی

در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات کاملی درباره درمان عرق سوز در اختیار شما قرار دادیم. همان طور که متوجه شدید، عرق سوزی می تواند یکی از مهمترین عارضه هایی باشد که با وجود خیلی ساده بودن، می تواند مشکلات زیادی برای فعالیت های روزمره افراد به وجود بیاورد.

به همین دلیل هم بهتر است بدانید بهترین روش برای درمان عرق سوز چیست و کدام روش خانگی، گزینه مناسب تر و ساده تری برای از بین رفتن عرق سوز شدن زیر بغل است. اگر شما هم از محصول خانگی دیگری برای درمان عرق سوز استفاده کرده اید، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا