تناسب اندام

رژیم غذایی نقرس چگونه است؟ | برای نقرس چه بخوریم؟

کسانی که به نقرس مبتلا هستند، می توانند با رعایت برخی رژیم های غذایی و خوردن و یا نخوردن برخی غذاها، تا حد خیلی زیادی این بیماری را در خود درمان و یا کنترل کنند. بدون شک رژیم غذایی در تمام  بخش های بدن تاثیر می گذارد و این مسئله درباره درمان بیماری های مختلف نیز صدق می کند که نقرس هم یکی از آنهاست. پس اگر شما هم دچار این بیماری شدید، بهتر است رژیم غذایی نقرس را بشناسید تا با خوردن و یا نخوردن بعضی از غذاهای خاص، بتوانید این بیماری را کنترل کنید.

در شرایط کلی، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مقوی می تواند کمک خیلی زیادی به سلامت کل بدن داشته باشد. علاوه بر این که اگر به هر بیماری هم مبتلا باشید، رژیم غذایی می تواند به کنترل و یا حداقل محدود کردن آن منجر شود. یکی از مهمترین کارهایی که برای داشتن یک رژیم غذایی سالم باید انجام دهید، این است که بدانید برای نقرس چه بخوریم ؟ بهتر است تا حد امکان از غذاهای چرب و یا خیلی شیرین دوری کنید و بیشتر غذاهای سالم بخورید.

در این مقاله با اصول رژیم کالری شمار آشنا شوید

از طرف دیگر، کسانی که به بیماری نقرس مبتلا می شوند، ممکن است علائم خاصی داشته باشند و بخواهند رژیم غذایی نقرسیها را رعایت کنند . اولین راهکاری که به ذهن خیلی از این افراد می رسد، مراجعه به پزشک و پرداخت هزینه برای خرید داروهای خیلی گران است. با این حال، باید به این افراد بگوییم که با داشتن یک رژیم غذایی مناسب هم می توانند تا حد خیلی زیادی از بروز این علائم جلوگیری کنند. در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات کاملی درباره رژیم غذایی نقرس در اختیار شما قرار خواهیم داد.

رژیم غذایی نقرسیها چگونه است

نقرس چیست؟

قبل از این که برای شما توضیح دهیم که برای درمان نقرس باید چه غذاهایی بخوریم و یا چه غذاهایی نخوریم، بد نیست اطلاعاتی درباره این بیماری به دست بیاورید. به طور کلی، نقرس به نوعی بیماری التهابی گفته می شود که اگر خیلی شدت یابد، شبیه به بیماری آرتریت خواهد شد.

در این مقاله با بهترین میان وعده های رژیمی آشنا شوید

مهم ترین دلیلی که بیماری نقرس در افراد به وجود می آید، این است که میزان اسید اوریک موجود در خون تا حد خیلی زیادی افزایش پیدا می کند و در نتیجه این امر، در داخل و یا حتی اطراف مفاصل سایر بخش های بدن، توده هایی به وجود می آیند که این توده ها در علم پزشکی، با نام کریستال اوراد شناخته می شوند.

زمانی که فردی به بیماری نقرس مبتلا می شود، مفاصل انگشتان و یا دست ها و پاها و یا حتی کلیه هایشان دچار التهاب زیادی می شود و شاید این درد به قدری شدید باشد که نتوانند حتی ساده ترین کارهای روزانه خود را هم انجام دهند.

علت بروز نقرس

مهمترین دلیل به وجود آمدن اسید اوریک در خون هم به خاطر این است که در بدن، یک نوع ماده شیمیایی که پورین نامیده می شود، تجزیه می شود. دلیل این مسئله هم می تواند موارد مختلفی به خصوص تغذیه نامناسب و ناسالم باشد.

علت بروز نقرس

به عنوان مثال، اگر شما به صورت مداوم غذاهایی مانند گوشت قرمز، انواع سرخ کردنی ها، الکل و نوشابه و یا حتی آب پرتقال بخورید، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری نقرس خواهید بود. البته توجه داشته باشید که دلایل دیگری مانند وراثت، اضافه وزن، استرس و اضطراب برخی داروها نیز می توانند موجب به وجود آمدن بیماری نقرس شوند.البته نگران نباشید شما با داشتن رژیم غذایی نقرسیها می‌توانید از این بیماری پیشگیری کنید.

در این مقاله با فواید طب سوزنی برای لاغری آشنا شوید

اهداف رژیم نقرس

رژیم غذایی نقرس چیست؟ نکته مهمی که درباره رژیم غذایی نقرس وجود دارد، این است که با رعایت آن، می توانید کمک خیلی زیادی به درمان خود کنید. زیرا همان طور که گفتیم، رژیم غذایی نامناسب و مصرف غذاهای ناسالم می تواند تاثیر بسیار زیادی در بروز این بیماری داشته باشد.

به همین دلیل هم اصلی ترین هدف رژیم غذایی نقرس، این است که هم علائم این بیماری را در خود کنترل کنید و هم تا حد خیلی زیادی از ابتلا به آن پیشگیری نمایید. به علاوه، با استفاده از یک رژیم مناسب برای درمان نقرس، می توانید به وزن دلخواه خود برسید و تناسب اندام داشته باشید. پس فقط کافی است که بیشتر غذاهایی که حاوی پورین هستند را نخورید و بیشتر غذاهای مصرف کنید که موجب تنظیم و کنترل میزان اسید اوریک بدن می شوند.

تاثیر رژیم در نقرس

بر اساس مواردی که پیش از این در اختیار شما قرار دادیم، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که اهمیت رژیم غذایی نقرس تا چه حد بالاست. یک رژیم غذایی سالم باعث می شود که سطح اسید اوریک بدن شما تا حد خیلی زیادی کاهش پیدا کند. پس بهترین رژیم، این است که تا حد امکان غذاهایی که حاوی پورین هستند را استفاده نکنید.

تاثیر رژیم در نقرس

زیرا اگر غذاهایی مصرف کنید که مقدار زیادی پورین دارند، سطح اسید اوریک بدن شما افزایش پیدا می کند و در نتیجه، به نقرس مبتلا خواهید شد. این در حالی است که اگر غذاهایی بخورید که پورین کمتر و محدودتری دارند، نقرس خیلی بهتر و راحت تر در شما درمان خواهد شد. حتی اگر هم به این بیماری مبتلا نباشید، داشتن یک رژیم غذایی مناسب به شما کمک می کند که از ابتلا به بیماری نقرس جلوگیری و پیشگیری کنید.

رژیم جنرال موتورز از جمله رژیم‌هایی است که ادعای کاهش وزنی معجزه‌آسا دارد

بهترین رژیم غذایی

رژیم غذایی نقرس چیست؟اگر شما و یا اطرافیانتان به بیماری نقرس مبتلا هستید، فقط کافی است که برخی نکات را رعایت کنید و با مصرف برخی غذاهای سالم، تا حد خیلی زیادی از شر علائم ناخوشایند بیماری نقرس خلاص شوید. در این بخش، برای شما توضیح می دهیم که بهترین رژیم غذایی نقرس شامل چه مواردی می شود و چگونه می توانید با مصرف برخی خوراکی ها، این بیماری را کنترل کنید.

֎ عدم مصرف غذاهای حاوی پورین

تا حد امکان، غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهیچه، طعمه، ماهی، شیر، آجیل و بیسکوییت که حاوی مقدار زیادی پورین هستند را مصرف نکنید و یا مصرف آنها را محدود کنید. زیرا در ابتدای این مقاله هم گفتیم که پورین موجب افزایش سطح اسید اوریک و در نتیجه، نشانه ها و علائم بیماری نقرس می شود.

عدم مصرف غذاهای حاوی پورین در نقرس

֎ مصرف غذاهایی با پروتئین های کم چرب

در عوض، بیشتر غذاهایی بخورید ک پروتئین های کم چرب دارند؛ برخی از این غذاها، شامل مواردی مانند مرغ، گوشت چرخ کرده، ماهی های حاوی امگا 3 (مثل ماهی سالمون و ماهی قزل آلا)، لوبیا و تخم مرغ هستند.

֎ مصرف نوشیدنی های طبیعی و سالم

مصرف بیشتر نوشیدنی هایی مانند آب، شیرینی طبیعی، چای سبز، نوشابه های بدون قند، شربت های طبیعی و آبنبات، می تواند کمک زیادی به درمان نقرس به شما کند. به طور کلی، مصرف مداوم نوشیدنی های طبیعی و سالم، تاثیر زیادی در درمان نقرس دارد.

֎ خوردن غذاهایی با فیبر بیشتر

سعی کنید تا حد امکان، سبزیجات و میوه هایی مصرف کنید که فیبر بیشتری دارند. به عنوان مثال، میوه هایی مثل سیب، گلابی، بامیه، خیار و کلم همچنین میوه های دیگری که سرشار از ویتامین C هستند هم می توانند در این امر تاثیرگذار باشند. مثلا مصرف میوه هایی مانند پرتقال، آلبالو، کیوی، آناناس و سبزیجاتی مثل هویج، خیار، گوجه فرنگی، برگ کلم، سیب زمینی، کاهو و شلغم شامل رژیم غذایی نقرسیها است.

֎ محدودیت و یا عدم مصرف الکل

همان طور که پیش از این نیز گفتیم، برای رژیم غذایی نقرسیها باید تا حد امکان نوشیدنی های سالم و طبیعی مصرف کنید و همچنین گفتیم که نوشیدنی هایی مانند الکل، می توانند باعث به وجود آمدن نقرس شوند. به همین دلیل هم بهتر است الکل را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف و یا آن را تا حدودی محدود کنید.

در این مقاله، با هم خواهیم فهمید که برای کبد چرب چی بخوریم

عدم مصرف الکل در رژِم غذایی نقرس

֎ نوشیدن مقدار کافی آب

به صورت کلی، نوشیدن مقدار کافی آب می تواند تاثیر زیادی در سلامت کلی بدن داشته باشد و باید بگوییم که همین آب، می تواند باعث کاهش میزان اسید اوریک بدن هم شود و در نتیجه، نقرس در شما درمان خواهد شد. پس حتما مقدار کافی آب در طول روز بنوشید.

֎ مصرف غذاهایی با میزان کافی اسید فولیک

برخی مواد غذایی مانند انواع نخود فرنگی ها و سبزی ها را بخورید تا سطح اسید فولیک بدن شما افزایش یافته و اوریک اسید هم کاهش پیدا کند.

֎ مصرف مقدار مناسب قهوه

بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف متوسط قهوه هم می تواند یکی از گزینه های بسیار مناسب در رژیم غذایی نقرس باشد. اگر این قهوه معمولی و به صورت کافئین دار باشد، تاثیر بیشتری دارد. به همین دلیل هم به هیچ عنوان در مصرف آن زیاده روی نکنید.

غذاهای مضر برای نقرس

همان طور که مصرف برخی غذاها برای رژیم غذایی نقرس مفید هستند، باید تا حد امکان از مصرف برخی غذاهای دیگر هم جلوگیری کنید. در ابتدای این مقاله هم گفتیم که اگر غذاهای مضر برای نقرس را مصرف کنید، ممکن است علائم این بیماری برای شما چندین برابر افزایش پیدا کند و دلیل این موضوع هم بیشتر شدن سطح اسید اوریک در بدن است.

رژیم اتکینز چیست و چگونه می تواند به کاهش وزن کمک کند

غذاهای مضر برای نقرس

لازم به ذکر است که حتی اگر افراد معمولی هم این مواد غذایی را مصرف کنند، شاید خیلی راحت دچار بیماری نقرس شوند. با این حال، خیلی مهم است که بیشتر افراد مبتلا به نقرس، این غذاها را نخورند تا علائم این بیماری در آنها تشدید نشود. در این بخش، مهم ترین غذاهایی که نمی توانید موقع ابتلا به نقرس بخورید را نام می بریم:

  • بر اساس موارد قبل، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که غذاهایی که حاوی پورین هستند، گزینه مناسبی برای درمان بیماری نقرس در نظر گرفته نمی شوند. به عنوان مثال، نباید غذاهایی مثل گوشت قرمز، سوسیس و یا کالباس را به میزان زیاد بخورید. زیرا این غذاها بیشتر پروتئین حیوانی دارند و موجب افزایش اسید اوریک بدن می شوند.
  • بیشتر ماهی های موجود در دریاچه های کوچک، مقدار بسیار زیادی آمینو اسید دارند و همچنین در بدن آنها، آلودگی های مختلفی مانند جیوه وجود دارد. تمام این موارد، موجب می شوند که سطح اسید اوریک بدن افزایش پیدا کند.
  • همان طور که پیش از این نیز متوجه شدید، مصرف برخی نوشیدنی های ناسالم مانند الکل، می توانند علائم نقرس را چندین برابر بیشتر کنند.
  • برخی میوه ها که مقدار بالای پورین دارند، مانند انگور شیرین، تمشک و یا توت، موجب بیشتر شدن میزان اسید اوریک بدن می شوند و در نتیجه، علائم نقرس در بدن شما افزایش پیدا می کنند.
  • توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه نمک، یکی از مهم ترین دلایل افزایش فشار خون است. از طرف دیگر، اگر فشار خون بیشتر از حد مشخصی شود، دچار نقرس خواهید شد.

فواید رژیم پروتئین برای لاغری چیست

جلوگیری از مصرف غذاهای چرب برای رژیم قرس
  • تا حد امکان، از خوردن حبوباتی مانند لوبیا، عدس و یا نخود یا حتی مغز هایی که روغن دارند مثل گردو، بادام، فندق و سایر موارد این چنینی بپرهیزید. زیرا آنها هم سرشار از پورین هستند و باید حتما به این نکته در رژیم غذایی نقرس توجه کنید.
  • غذاهای خیلی چربی مانند پیتزا، کیک، نوشابه، نوشیدنی های قنددار، نان کامل، سبوس های غلات دار و بیسکویت علاوه بر این که برای سلامت کل بدن مناسب نیستند، می توانند موجب تشدید نشانه های نقرس در بدن شوند.

نکات مهم در رعایت رژیم غذایی نقرس

در بخش های قبل، به طور کامل رژیم غذایی نقرس را شناختید و متوجه شدید که چه مواد غذایی برای این بیماری مناسب و چه مواد غذایی هم مضر هستند. توجه داشته باشید که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، رعایت برخی نکات در این رژیم، اهمیت بالایی دارند. در این بخش، برخی نکات رژیم غذایی در نقرس را مشاهده می کنید.

  • نوشیدن بین 8 تا 10 لیوان آب
  • عدم مصرف نوشیدنی ها و محصولات شیرین
  • جلوگیری از اضافه وزن و چاقی
  • افزایش مصرف سبزیجات و میوه ها
  • عدم مصرف غذاها و نوشیدنی هایی با فروکتوز زیاد
  • محدودیت در مصرف آبمیوه های طبیعی و خیلی شیرین
  • عدم مصرف زیاد چربی های اشباع شده در عوض، مصرف غذاهایی با منابع پروتئین
  • محدودیت در مصرف غذاهایی با میزان پورین بالا
نکات مهم در رعایت رژیم غذایی نقرس

نمونه ای از منوی رژیم غذایی نقرس

بر اساس مواردی که پیش از این گفتیم، به احتمال خیلی زیاد تاکنون متوجه شده باشید رژیم غذایی نقرس چیست و چه غذاهایی برای نقرس مناسب و چه غذاهایی نامناسب هستند. با این حال، ممکن است هنوز خیلی از افراد به درستی ندانند که باید برای صبحانه، ناهار، عصرانه و شام چه غذاهایی بخورند تا علائم نقرس در آنها کاهش پیدا کند. به همین دلیل هم ما در این بخش، نمونه ای از یک رژیم غذایی نقرس را به شما نشان می دهیم که تا حدودی بتوانید یک منوی غذایی برای خودتان تهیه کنید.

֎ نمونه مصرف صبحانه برای نقرس

  • غلات شیرین نشده و سبوس دار به همراه شیر بدون چربی و یا کم چرب
  • یک استکان توت فرنگی شسته شده و تازه
  • آب
  • قهوه

֎ نمونه ای از ناهار رژیم غذایی در نقرس

  • چند برش فیله و یا سینه مرغ سوخاری به همراه یک رول سبوس دار به همراه خردل
  • سالاد همراه با سبزیجات
  • یک قاشق غذاخوری مغزها و آجیل
  • روغن زیتون
  • سس سرکه بالزامیک
  • آب یا شیر کم چرب و یا بدون چربی

֎ پیشنهاد عصرانه برای رژیم غذایی نقرس

  • آب
  • یک فنجان گیلاس تازه
  • پیشنهاد شام برای رژیم غذایی درمان نقرس
  • لوبیا سبز بخارپز و یا حتی بوداده
  • ماهی سالمون برشته شده
  • آب ماست بدون چربی یا کم چرب نصف یا یک فنجان پاستا سبوس دار به همراه مقداری روغن زیتون و فلفل
  • خربزه تازه یک فنجان
  • چای گیاهی
 پیشنهاد عصرانه برای رژیم غذایی نقرس

چه مقدار آب باید در رژیم غذایی نقرس مصرف شود؟

مطابق با پیشنهاد و نمونه هایی که در بخش بالا در اختیار شما قرار دادیم، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که آب، یکی از مهم ترین مواد غذایی در رژیم غذایی نقرس است. بر این اساس، می توان گفت که برای درمان نقرس، باید مقدار نسبتا زیادی آب بنوشید. زیرا هیدراته شدن بدن می تواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود دردهای ناشی از نقرس داشته باشد. به همین دلیل هم سعی کنید حداقل 6 تا 8 لیوان آب در طول روز بنوشید.

سخن پایانی

همان طور که در این مقاله متوجه شدید، رعایت رژیم غذایی نقرس می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد ناشی از این بیماری داشته باشد و در عین حال، به سلامت جسمانی بدن شما نیز کمک خیلی زیادی کند. توجه داشته باشید که سعی کنید در کنار رعایت رژیم غذایی، سبک زندگی سالمی داشته باشید و به ورزش کردن نیز بپردازید. به علاوه، در مصرف هر غذایی، اعتدال را رعایت کنید و به هیچ عنوان مصرف بعضی از غذاها را به طور کامل قطع نکنید و یا بعضی دیگر را بیش از اندازه نخورید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

فائزه عسگری

داشتن یک برنامه غذایی و رژیم سالم می تونه کیفیت زندگیت رو به شدت بالا بره. من برای همین اینجام تا کمکت کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا