تست سرطان سينه در منزل چگونه انجام میشود؟
تست سرطان سينه در منزل تا حدی میتواند شما را نسبت به وضعیت سینه خود آگاه کند. روشهای متعددی برای تشخیص سرطان سینه در بانوان و آقایان وجود دارد که در دسترس ترین و راحتترین آنها تست سرطان سينه در منزل میباشد. در این مقاله مروری داریم بر سرطان سینه، علائم، دلایل و روشهای جلوگیری و درمان آن. همچنین به طور مرحله به مرحله تست سرطان سينه در منزل را برای شما عزیزان قرار دادهایم.
عوامل موثر در سرطان سینه
عوامل مهم سبک زندگی شما میتواند در ایجاد سرطان سینه دخیل باشد. برخی از عوامل سرطان سینه که نمیتوانید آنها را تغییر دهید عبارتاند از:
- پیر شدن
- جهشهای ژنتیکی
- تاریخچه باروری
- داشتن سینههای متراکم
- سابقه شخصی سرطان سینه یا برخی از بیماریهای غیر سرطانی پستان
- سابقه خانوادگی سرطان سینه یا تخمدان
- درمان قبلی با استفاده از پرتودرمانی
شایعترین عوامل خطر سرطان عبارتاند از: افزایش سن، تنباکو، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، قرار گرفتن در معرض اشعه، مواد شیمیایی و سایر مواد، برخی از ویروسها و باکتریها، برخی هورمونها، سابقه خانوادگی سرطان، الکل، رژیم غذایی نامناسب، کمبود فعالیت بدنی یا اضافه وزن .
بزرگترین عامل خطر برای سرطان سینه جنسیت است. زن بودن مهمترین عامل خطر برای ابتلا به سرطان سینه است. با این که احتمال ابتلا اقایان به سرطان سینه نیز وجود دارد، اما سلولهای سینه زنان به طور مداوم در حال تغییر و رشد هستند که عمدتاً به دلیل فعالیت هورمونهای زنانه استروژن و پروژسترون است. بهتر است هر چند وقت یک بار بانوان تست سرطان سينه در منزل را انجام دهند.
بسیاری از زنان احساس میکنند که استرس و اضطراب باعث تشخیص سرطان سینه در آنها شده است. از آنجایی که هیچ مدرک روشنی مبنی بر ارتباط بین استرس و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه وجود ندارد، محققان در بریتانیا یک مطالعه آینده نگر بزرگ در مورد این موضوع انجام دادند.
علائم سرطان سینه
سرطان سینه زمانی اتفاق میافتد که سلولهای سینه غیرطبیعی میشوند و خارج از کنترل رشد میکنند. یکی از شناخته شدهترین علائم، توده قابل لمس سینه است، اما سرطان سینه همیشه باعث ایجاد توده در سینه نمیشود. تغییرات متعددی در پستان وجود دارد که زنان باید به طور مرتب آنها را توسط تست سرطان سينه در منزل بررسی کنند که ممکن است نشانه سرطان سینه باشد.
12 علامت سرطان سینه عبارتاند از:
- تورم یا ضخیم شدن سینه
- گودی پوست سینه
- پوسته نوک پستان
- قرمزی یا گرم شدن پوست سینه
- ترشحات جدید از نوک پستان که شیر مادر نیست، از جمله خون
- زخمهای پوستی
- برآمدگیها
- رگهای در حال رشد روی سینه
- نوک سینه فرو رفته
- تغییر در اندازه یا شکل سینه
- پوست “پوست پرتقال”.
- توده سفت در سینه
سایر علائم و نشانه های سرطان سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تغییرات پوستی روی سینه: پوسته پوسته شدن پوست
- درد در هر ناحیه از پستان
- درد نوک پستان
- توده در ناحیه زیر بغل (بغل)
راههای تشخیص سرطان پستان
گاهی اوقات، فرد ممکن است یک توده را کشف کند یا متوجه تغییراتی در سینه شود. پزشک یک معاینه فیزیکی برای بررسی تغییرات سینه انجام میدهد. علاوه بر تست سرطان سينه در منزل، روشهای پزشکی وجود دارد که میتواند تا حدودی سرطان سینه را تشخیص دهد.
آزمایشهایی که برای تأیید تشخیص سرطان سینه استفاده میشوند عبارتاند از:
-
ماموگرافی (نوع خاص اشعه ایکس)
ماموگرافی یک معاینه با اشعه ایکس خاص از پستان است که با تجهیزات اشعه ایکس خاص ساخته میشود و اغلب میتواند تومورها را بسیار کوچک تشخیص دهد. ماموگرافی یکی از بهترین روشهای رادیوگرافی موجود برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه است. این میتواند اکثر سرطانها را حداقل یک سال قبل از اینکه توسط خود پزشک یا بیمار احساس شود، شناسایی کند.
توموسنتز سه بعدی نوع جدیدی از ماموگرافی دیجیتال است.
-
سونوگرافی سینه
اولتراسوند (که سونوگرافی و مطالعه داپلر نیز نامیده میشود) یک روش پزشکی تشخیصی غیر تهاجمی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر (سونوگرافی) از ساختارهای داخلی بدن استفاده میکند. این امواج صوتی با شنوایی انسان قابل تشخیص نیستند.
-
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی پستان (MRI)
MRI شبیه به اسکنر توموگرافی کامپیوتری (CT) است که تصاویر مقطعی از بدن تولید میکند. نگاه کردن به تصاویر بدن به صورت مقطعی را میتوان با نگاه کردن به داخل یک نان با برش دادن آن مقایسه کرد. برخلاف سی تی اسکن، MRI از اشعه ایکس استفاده نمیکند. در عوض، از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر کامپیوتری بسیار واضح و دقیق از داخل بدن استفاده میکند.
-
بیوپسی
بیوپسی که در آن نمونههایی از بافت پستان برداشته و بررسی میشود.
بهترین سن معاینه پستان
همه زنان وقتی به سن 40 سالگی میرسند بر روی ماموگرافیهای غربالگری سالانه تمرکز میکنند. ماموگرافی میتواند تقریباً 90 درصد سرطانهای سینه را 2 سال قبل از اینکه یک توده احساس شود، آشکار کند. ویزیت ماموگرافی معمولاً 30 دقیقه یا کمتر طول میکشد و برای غربالگری ماموگرافی برای زنان 40 سال و بالاتر نیازی به مراجعه نیست.
نحوه تست سرطان سينه در منزل
تست سرطان سينه در منزل یک ابزار غربالگری مفید و مهم برای هر فردی محسوب میگردد. تست سرطان سينه در منزل بهتر است در کنار معاینات دکتر متخصص و سایر آزمایشات سرطان انجام شود. چرا که هرکدام از این روشهای تست سرطان سینه نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارند و در کنار هم است که میتوان تشخیص درستی در رابطه با سرطان سینه داد و از تست سرطان سينه در خانه نتیجه گرفت. بهتر است افراد در هر سنی که هستند این تست سرطان سينه را اجرا کنند که تا حدودی از شرایط سینه خود آگاه باشند.
◄ قدم اول تست سرطان سينه در منزل
- در مقالبل آینه ای صاف بایستید و بازوهای خود را در کنار باسن خود قرار داده و شانه هاتان را صاف نگه دارید ( قوز نکنید).
- سینههای شما باید حالتی طبیعی داشته باشد و هیچ گونه تغییر رنگ و یا تغییر سایز مشهودی وجود نداشته باشد.
- با نگاه کردن به سینههای خود در آینه در حالی که شانه های خود را صاف و بازوهای خود را روی باسن خود قرار داده اید، شروع کنید.
در صورت مشاهده هر یک از تغییرات زیر، آنها را به پزشک خود اطلاع دهید:
- تورم
- گودی
- قرمزی
- چروکیدگی
- درد
- برآمدگی پوست سینه
- بثورات پوستی
- نوک سینه ای که تغییر موقعیت داده است یا نوک پستان معکوس شده است (به جای بیرون زدن به سمت داخل هل داده شده است)
◄ قدم دوم تست سرطان سينه در منزل
- دست و بازوهای خود را بالا ببرید و نگه دارد.
- به دقت نگاه کنید و به دنبال علائم مرحله قبل بگردید.
◄ قدم سوم تست سرطان سينه در منزل
به دقت نگاه کنید تا ببینید که آیا مایعی رنگی (سبز، سفید یا زرد)، چرک و یا ترشحاتی غیر طبیعی از سینه شما خارج میشود یا خیر.
◄ قدم چهارم تست سرطان سينه در منزل
- به پشت دراز بکشید.
- دست راست خود را بالای سرتان قرار دهید و با دست چپ سینه سمت راست خود را با لمس کردن آزمایش کنید.
- با حرکت های دایره ای این کار را در اطراف نواحی سینه مانند زیر بغل ادامه دهید.
- سپس برای سینه چپ خود تکرار کنید.
◄ آخرین قدم تست سرطان سينه در منزل
- در حال ایستاده و نشسته نیز مرحله 4 را تکرار کنید.
- اگر احساس میکنید برای اینکار بهتر است پوستتان مرطوب باشد، میتوانید تست را زیر دوش حمام انجام دهید.
برای پیشگیری از سرطان سینه چه باید کرد؟
بدیهی است، همه موارد سرطان سینه قابل پیشگیری نیستند و افراد بدون تقصیر خودشان تشخیص داده میشوند. اما مطالعات نشان دادهاند که با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود میتوانید شانس ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
طبق یک مطالعه کوچک اروپایی، به نظر می رسد تمرینات قدرتی ساده در خانه به همراه ویتامین D و مکمل های امگا 3 خطر ابتلا به سرطان را در افراد سالم 70 ساله و بالاتر کاهش میدهد. علاوه بر رعایت این موارد هرچند وقت یک بار تست سرطان سينه در منزل را انجام دهید.
-
ویتامین دی
ویتامین D به بدن کمک میکند کلسیم را جذب کند که برای سلامت استخوانها ضروری است. ویتامین D همچنین به عملکرد صحیح سیستم ایمنی، ماهیچهها و عصبی کمک میکند. بیشتر ویتامین D زمانی ساخته میشود که شکل غیرفعال ماده مغذی در پوستی که در معرض نور خورشید است فعال شود. شما میتوانید مقادیر کمتری ویتامین D را در ماهیهای چرب، تخم مرغ و شیر غنی شده دریافت کنید.
ویتامین D ممکن است در کنترل رشد طبیعی سلول های سینه نقش داشته باشد و ممکن است بتواند از رشد سلول های سرطانی سینه جلوگیری کند. مطالعات نشان میدهد که ویتامین D ممکن است در برابر برخی بیماری ها از جمله سرطان سینه و سایر سرطانها محافظت کند.
-
اسیدهای چرب مگا 3
شما فقط میتوانید اسیدهای چرب امگا 3 را از غذاهایی که میخورید دریافت کنید. زیرا بدن شما نمیتواند این نوع چربی را به تنهایی بسازد. این مواد مغذی مهم در بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن به تهدیدات نقش دارند. بسیاری از تحقیقات در مورد اسیدهای چرب امگا 3 به این موضوع پرداختهاند که چگونه آنها برای سلامت قلب مفید هستند. با این حال، برخی از مطالعات نشان میدهند که امگا 3 ممکن است با کاهش التهاب، کند کردن رشد و تقسیم سلولهای سرطانی، و متوقف کردن سلولهای سرطانی از تولید رگهای خونی جدید، از رشد سرطان جلوگیری کرده یا آن را کند کند.
بیشترین غلظت اسیدهای چرب امگا 3 در ماهیهای آب سرد مانند ساردین، سالمون، شاه ماهی، ماهی تن، ماهی کاد، ماهی خال مخالی و هالیبوت یافت میشود. غلظت کمتری از این اسیدهای چرب در غذاهای گیاهی مانند دانه کتان، گردو، لوبیا شمالی، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا دریایی و سویا نیز یافت میشود.
-
تمرینات قدرتی
تمرینات قدرتی – که به آن تمرینات مقاومتی نیز میگویند – با اضافه کردن وزن یا مقاومت به حرکت باعث میشود عضلات شما سختتر کار کنند. این تمرینات استخوانها را تقویت میکند، تعادل و وضعیت بدن را بهبود میبخشد و کیفیت زندگی را افزایش میدهد.
برخی از مطالعات نشان میدهد که ورزش میتواند به کاهش التهاب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند – که هر دو ممکن است به کاهش خطر سرطان کمک کنند.
نمونههایی از تمرینات قدرتی عبارتاند از وزنه برداری، تمرینات باند مقاومتی، و تمرینات فشاری، اسکات و سایر تمرینات با وزن بدن.
نتیجه گیری تست سرطان سينه در منزل
اگر در هنگام تست سرطان سينه در منزل، فکر میکنید تودهای در سینه خود احساس میکنید، وحشت نکنید. اکثر زنان همیشه در سینههای خود تودهها یا نواحی تودهدار دارند و اغلب تودههای سینه خوشخیم هستند (نه سرطانی). تعدادی از علل احتمالی تودههای غیر سرطانی سینه وجود دارد، از جمله تغییرات هورمونی طبیعی، وضعیت خوشخیم سینه یا آسیب.
اگر در هنگام تست سرطان سينه در منزل متوجه توده یا تغییر دیگری در پستان شدید که جدید و نگران کننده است، از تماس با پزشک خود دریغ نکنید. این به ویژه برای تغییراتی که بیش از یک سیکل کامل قاعدگی طول میکشد یا به نظر میرسد بزرگتر یا برجستهتر میشوند، صادق است. اگر قاعدگی دارید، ممکن است بخواهید تا بعد از پریود صبر کنید تا ببینید که آیا توده یا سایر تغییرات سینه خود به خود ناپدید میشوند یا خیر. بهترین ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی برای تماس، کسی است که شما را میشناسد و قبلاً معاینه پستان شما را انجام داده باشد – برای مثال، متخصص زنان، پزشک مراقبتهای اولیه، یا پرستاری که با متخصص زنان یا پزشک مراقبتهای اولیه شما کار میکند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی داشتیم شما بانوان عزیز را بیشتر با سرطان سینه آشنا کنیم و تمامی راههای تشخیص و جلوگیری را در اختیار شما قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً هر چند وقت یک بار تست سرطان سينه در منزل را انجام دهید که اگر خدایی ناکرده دچار سرطان شدید در مراحل اولیه آن را بی دردسر خاموش کنید. همچنین باید بدانید که هرگونه نتیجه گیری از تست سرطان سينه در منزل را با مشورت پزشک انجام دهید تا نگرانی و استرس بیهوده نداشته باشید.