مهم ترین علت کبودی بدن چیست؟
قطعا برای شما هم پیش آمده که بدنتان با جسم سفتی برخورد کند و کبود شود؛ این کبودی کاملا عادی بوده و بعد از گذشت چند روز، از بین می رود. اما برخی از افراد، دچار کبودی های وحشتناک می شوند، بدون اینکه تصادفی با جسم سفتی داشته باشند. علت کبودی بدن این عده از افراد چیست؟ آیا یک چیز عادی است یا باید برای آن نگران بود؟ آیا کبودی بدن خطرناک است؟ کبودی بدن از چیست؟ چه بیماری هایی باعث کبودی بدن می شود؟ برای رسیدن به پاسخ تمامی این سوال ها، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
در ابتدا لازم است بدانید که اصلا کبودی چگونه به وجود می آید. وقتی که با چیز سفتی برخورد می کنید، عروق خونی زیر پوست پاره می شوند و باعث می شود که خون از داخل آنها به بیرون درز پیدا کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، لکه های آبی متمایل به بنفش روی پوست ظاهر می شوند که در زبان فارسی به آن کبودی گفته می شود. برای اینکه دلیل کبودی بدن را بدانید، تا آخر این مقاله را از دست ندهید.
کبودی بدن نشانه چیست؟
پیش از این، یکی از دلایلی که باعث کبودی بدن می شود را برای شما بیان کردیم، برخورد ناگهانی و محکم با یک چیز سفت. اما اکنون می خواهیم بدانیم که چرا بدنمان بدون اینکه با جسم سفتی برخورد کند، دچار کبودی می شود. مهم ترین علتی که کبودی بی دلیل بدن را در پی دارد، افزایش آسیب پذیری رگ های خونی است. با بالا رفتن سن، رگ ها ضعیف تر و پوست نازک تر شده که در نتیجه باعث کبودی بی دلیل می شوند.
بهترین نژاد گربه برای نگهداری در آپارتمان کدام است؟
همچنین یکی دیگر از دلایل کبودی بدن، ارثی است که از طرف والدین به شما می رسد. پس اگر کسی از اقوام خویش را دیدید که کبود می شود، ممکن است که شما هم این مشکل را داشته باشید. تشخیص درباره اینکه کبودی های بدنتان عادی بوده یا بیشتر از حد معمولی است، کار بسیار دشواری محسوب می شود اما نشدنی نیست.
انواع کبودی بدن
تا حدودی از علت کبودی بدن آگاه شدید، اکنون می خواهیم بدانیم که کبودی بدن چند نوع دارد. در ابتدا باید بدانید که هر نقطه از بدن، به دلایل مختلفی می توانند کبود شوند. کبودی ها، همیشه بنفش و آبی نیستند. در مواقع خیلی شدید، رنگ آنها به سیاهی نیز می زند؛ اما در موقعی که شدت کبودی زیاد نیست، می توانید رنگ های مختلفی از قبیل قرمز، بنفش، آبی، سبز، قهوه ای و زرد را روی پوست خود ببینید. هنگامی که کبودی زرد رنگ می شود، به این معناست که کبودی شما در حال بهبود است.
در این مقاله از لنداسپا، ما اطلاعات کاملی درباره علائم کمبود ویتامین دی در اختیار شما قرار داده ایم.
معمولا 3 نوع کبودی در بدن رخ می دهد که با یکدیگر تفاوت دارند. اولین آنها، کبودی های زیر جلدی هستند که همان طور که می دانید زیر پوست به وجود می آیند. دومین آنها، کبودی های داخل عضلانی هستند که همان طور که از نام آن پیدا است، در داخل عضلات رخ می دهند. سومین آنها، کبودی های پیوستی هستند و در درون استخوان ها ایجاد می شوند.
علت کبودی بدن
پیش از این تعدادی از علت هایی که باعث ایجاد کبودی بدن می شد را برای شما بازگو کردیم. اکنون به سایر دلایلی که ممکن است لکه های زشت و بد رنگی روی بدن شما ایجاد کنند می پردازیم. اگر بدنتان بی دلیل کبود می شود، 16 دلیل و بیماری وجود دارد که ممکن است به یکی از آنها مبتلا شده باشید. برای آگاهی از علت کبودی های بی دلیل بدن، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
10 ماده غذایی برای افزایش پلاکت خون را در لنداسپا بشناسید!
֎ آسیب های ورزشی
وقتی که شما ورزش می کنید، ممکن است آسیب هایی ببینید؛ شکستن استخوان ها، در رفتن مفاصل، پیچ خوردگی عضله ها، تورم عضلانی، کبودی و پارگی تاندون ها، آسیب هایی هستند که ممکن است حین ورزش کردن برای شما به وجود آیند. همچنین وقتی که در انجام ورزش زیاده روی کرده اید یا با جسم سفتی برخورد می کنید، احتمال ایجاد این آسیب ها در بدن بیشتر و بیشتر می شود.
֎ ترومبوسیتوپنی
ترومبوسیتوپنی، از دیگر علت کبودی بدن است که ممکن است در هر فردی به وجود آید. ترومبوسیتوپنی، یعنی که تعداد پلاکت های خون، کمتر از حد طبیعی باشد که دلایل بسیار زیادی می توانند منجر به این بیماری شوند. همین طور، لازم است بدانید که شدت علائم ترومبوسیتوپنی، در هر فردی با دیگری متفاوت است. از علائم این بیماری می توان به کبودی های بنفش، قرمز و قهوه ای رنگ به همراه دون دون های ریز روی پوست اشاره کرد.
֎ تکان خوردن مغز
هنگامی که ضربه ای به سر وارد می شود یا سر تکان شدیدی می خورد، آسیب خفیفی به مغز وارد می شود که علائم آن، به شدت ضربه و خصوصیات ذاتی فرد بستگی دارد. علائمی که با وارد شدن ضربه به سر فرد بروز پیدا می کنند، ممکن است بلافاصله بعد از ضربه، چند ساعت بعد از ضربه، چند روز پس از ضربه و یا حتی چند ماه بعد از ضربه خود را نشان دهند. از علائم تکان خورد مغز می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- آسیب هااست گیجی
- خواب آلودگیخواب آلودگی
- کندیکندی
- منگی
- دو تایی دیدن
- تار دیدن
- حالت تهوع
- حساسیت به صدا و نور
- مشکلات تعادلی
- واکنش به اتفاق های مختلف
- مشکلات حافظه
مقاله پیشنهادی: آرتروز چیست و چگونه به وجود می آید؟
֎ لوسمی
برای سرطان هایی که منشأ خونی دارند، اصطلاح لوسمی به کار برده می شود. این بیماری ها، در قسمت مغز و استخوان بدن ایجاد می شوند و با توجه به زمان شروع بیماری و سلول های درگیر شده، علائمی را در پی دارند. عرق کردن مخصوصا در شب، ضعف، کاهش غیر ارادی وزن، درد های استخوانی، خستگی خیلی زیاد که با استراحت هم از بین نمی رود، بزرگی طحال یا کبد، کبودی و خونریزی، نقاط قرمز رنگ در پوست، تب و لرز و عفونت های مکرر، از علائم لوسمی هستند.
֎ آسیب به سر
آسیب وارد شدن به سر، یکی از علت کبودی بدن است که ممکن است پس از آن، مشکلات بسیار زیادی برای فرد به وجود آید. آسیب به سر یک حالت اورژانسی است و باید خیلی زود و فوری از آن مراقبت کرد و راه های درمان را پیش گرفت. از علائم وارد شدن آسیب به سر می توان به تشنج، فقدان هوشیاری، استفراغ، از دست دادن حافظه، از دست دادن کنترل عضلات، خواب آلودگی بیش از حد، خارج شدن مایع شفافی از بینی یا گوش، عدم آگاهی به زمان و مکان، مشکلات تعادلی و سردرد دائمی اشاره کرد.
֎ در رفتن مچ پا
زمانی که پا دچار چرخش ناگهانی می شود، در رفتگی مچ پا رخ می دهد. وقتی که این اتفاق برای پا می افتد، مچ پا دیگر آن حالت طبیعی خود را ندارد و باعث به وجود آمدن تورم، درد، کبودی، تحمل نکردن وزن، تغییر رنگ پوست و سفت شدن پا در نقطه آسیب دیده، می شود.
֎ کشیده شدن عضله ها
وقتی که عضلات بیش از حد طبیعی و معمولی کشیده شوند و یا دچار جراحت شده باشند، کشیدگی عضلات به وجود می آید. درد ناگهانی، محدود شدن دامنه حرکات، کبودی و تغییر رنگ پوست، گرفتگی، تورم و سفت شدن قسمت آسیب دیده، علائمی هستند که با کشیدگی عضلات بروز پیدا می کنند. کشیدگی هایی که شدید نیستند را می توان با استراحت کردن و قرار دادن یخ روی قسمت آسیب دیده درمان کرد؛ اما اگر کبودی ها روز به روز بیشتر شد و با استراحت کردن و یخ گذاشتن بهبود پیدا نکرد، آن موقع باید به پزشک مراجعه کنید.
به دلیل محدویت، سایر علت کبودی بدن را به صورت خلاصه برای شما بیان می کنیم:
- بیماری فون ویلبراند
- هموفیلی A
- بیماری کریسمس یا همان هموفیلی B
- کمبود فاکتور 7
- دیابت
- کمبود مواد مغذی
- دارو
- ورید های واریسی
- ترومبوز ورید عمقی
- بیماران قلبی
در این مقاله به هر آنچه که درباره آسیبهای ورزشی مربوط است اشاره کرده ایم
علت ایجاد کبودی های ناگهانی چیست؟
پیش از این برای شما گفتیم که هر چه سن بالا تر می رود، رگ های خونی و پوست ضعیف تر می شوند و کبودی های بیشتری را به دنبال دارد. یکی از مهم ترین دلایلی که ممکن است بدون هیچ دلیلی بدنتان کبود شود، همین بالا رفتن سن و ضعیف شدن پوست و رگ های خونی است.
پیشگیری از کبودی بی دلیل بدن
همان طور که می دانید، علت های مختلفی باعث کبودی بدن می شوند که در قبل به بررسی آنها پرداختیم. نحوه درمان کبودی هم مانند خود کبودی ها، با هم متفاوت هستند؛ اما شما می توانید با انجام دادن کار های زیر، از بیشتر شدن کبودی ها جلوگیری کرده و به درمان این لکه ها زشت کمک کنید. حتما توجه داشته باشید که اگر کبودی ها اصلا حالت طبیعی به خود ندارند، حتما به متخصص مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است به بیماری مبتلا شده باشید که از آن بی خبر هستید.
وسیله های خانه خود را به گونه ای بچینید که تا حد امکان، به آنها برخوردی نداشته باشید. همین طور بهتر است که نور منزل خود را به گونه ای تنظیم کنید که به تمامی نقاط خانه دید کافی داشته باشید تا بدنتان با وسیله ها برخوردی نداشته باشد. در پله های خانه خود، حتما لامپ روشن کنید؛ زیرا در غیر این صورت، نه تنها ممکن است تعادل خود را از دهید و زمین بخورید و کبود شوید، بلکه ممکن است آسیب های دیگری مانند شکستگی دست و پا برایتان به وجود آید.
انجام ندادن ورزش های سنگین، تا حد بسیار زیادی می تواند باعث جلوگیری از کبودی بدنتان شود. دقت کنید که ورزش سنگین، نه تنها برای بدن مناسب نیست، بلکه باعث فشار آوردن به سایر اندام های بدن نیز می شوند. پس از ورزش افراطی بپردازید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.
پیشنهاد لنداسپا: لاغری بیش از حد نشانه چیست؟
راه های درمان کبودی بدن
اکنون به صورت کامل علت کبودی بدن را می دانید، اکنون به نحوه درمان این کبودی ها می پردازیم. راه های مختلفی برای از بین بردن کبودی های بدن وجود دارند. یکی از آنها، قطع کردن دارو هایی است که باعث کبودی بدن شما می شوند. توجه کنید که سر خود مصرف دارو هایتان را قطع نکنید؛ در ابتدا با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نبود مشکل، این کار را انجام دهید. در صورتی که بدنتان کمبود ویتامین دارد، با غذا یا قرص های تقویتی، این کمبود را رفع کنید.
در برخی از موارد، با انتقال خون و پلاکت، باعث کمک به لخته شدن خون خود می شوید. بعد از اینکه بدنتان دچار کبودی شد، گزینه های متنوعی برای درمان این لکه ها نخواهید داشت؛ پس با گذاشتن یخ روی سطح کبود شده، تا حدودی می توانید از پخش شدن بیشتر آن جلوگیری کنید. بستن ناحیه کبود شده، می تواند به کمتر شدن درد و تورم شما کمک کند؛ همین طور می تواند باعث فشرده شدن بافت ها شود و از بیشتر شدن کبودی جلوگیری کند.
استفاده از گیاه آرنیکا، تا حد بسیار زیادی موجب از بین بردن درد و تورم قسمت های کبود شده می شود. از این گیاه، هم می توانید به عنوان یک نوع سبزی به صورت روزانه استفاده کنید، و هم می توانید مقداری از پماد موضعی آرنیکا را روی قسمت های کبود شده، بمالید و ماساژ دهید. ویتامین K نیز می تواند موجب کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت بیماری شود. مکمل و میوه هایی مصرف کنید که به بدنتان ویتامین C مورد نیاز را برساند؛ وجود این ویتامین در بدن، موجب می شود که زخم و کبودی های شما روند بهبود سریع تری پیدا کنند.
چه بیماری هایی باعث کبودی بدن می شوند؟
بیماری هایی وجود دارند که می توان آنها را علت کبودی بدن دانست. استفاده بیش از حد از الکل، باعث بروز بیماری به نام سیروز می شود. سیروز، نوعی بیماری کبدی است که به مرور زمان، عملکرد کبد را ضعیف می کند. از طرفی دیگر، بیماری های کبدی ممکن است موجب قطع کردن پروتئین هایی شوند که به لخته شدن خون کمک می کنند. در این حالت، فرد مبتلا شده به بیماری های کبدی، باعث خونریزی بیش از حد شده و به راحتی کبود می شود. دیگر بیماری هایی که باعث کبودی بدن می شوند عبارت اند از:
- اختلالات انعقاد خون
- کمبود ویتامین
- واسکولیت یا التهاب رگ
- پور پورای پیری
- سرطان
آیا کبودی بدن خطرناک است؟
در بعضی از موارد، ممکن است کبودی بدن خطری برای شما نداشته باشد. اما گاهی اوقات ممکن است صدمه ای دیده باشید و این صدمه، به کبودی های زیاد و وحشتناک منجر شود؛ اما شما ضربه را به یاد نمی آورید و اصلا نمی دانید که به بدنتان آسیبی وارد شده است. در این صورت چون نمی دانید چرا بدنتان دچار کبودی شده، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. اگر از بیماری خاصی رنج می برید و کبودی هایی روی بدن خود مشاهده می کنید، بهتر است که پزشکتان، شما را معاینه کند.
سخن نهایی
در این مقاله از لنداسپا، درباره علت کبودی بدن برای شما گفتیم. کبودی ها همان قدر که می توانند موضوعی بی اهمیت باشند، همان قدر هم می توانند برایتان درد سر ایجاد کنند. با رعایت کردن نکاتی که پیش از این برای شما بازگو کردیم، می توانید تا حد امکان از کبودی های بدن خود جلوگیری کنید. اگر شما هم تجربه ای از نحوه درمان کبودی های بدنتان داشته اید، می توانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.