یکی از بیماری هایی که امروزه افراد زیادی را به خود درگیر کرده، کبد چرب است که می توان گفت که یکی از پر خطر ترین بیماری ها به شمار می رود. البته لازم است بدانید که با توجه به وضعیت کبد شما، خطرات آن کمتر یا بیشتر می شود. ما در این مقاله از لنداسپا، می خواهیم بدانیم برای کبد چرب چی بخوریم که زودتر و بهتر نتیجه بگیریم. اگر شما هم از مشکل چربی کبد رنج می برید و می خواهید غذاهای مفید برای کبد چرب را بدانید، بهتر است تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
یکی از نشانه هایی که می توانید از آن به چربی کبدتان پی ببرید، چاقی بیش از حد است. شما می توانید از رژیم غذایی برای کبد چرب استفاده کنید و نه تنها مشکلات کبدی خود را به حداقل برسانید، بلکه به لاغری و تناسب اندام نیز برسید. پیش از این گفتیم که کبد چرب، بیماری پر خطر به شمار می رود و مشکلات بسیار دیگری را می تواند به همراه داشته باشد. برای حل این مشکل، شما باید تغییراتی را در غذاهایی که روزانه مصرف می کنید، ایجاد کنید تا مشکل کبدتان را از بین ببرید.
در رژیم غذایی شما، باید مقدار زیادی از سبزیجات، قهوه، روغن زیتون، آجیل، سویا، دانه چیا و موارد بسیار زیاد دیگر وجود داشته باشد. همچنین در هنگام رژیم برای کبد چرب، نباید از نوشابه، غذا های سرخ شده، چربی های اشباع، سوسیس، گوشت های پخته شده، بیکن و غذا های شور استفاده کرد. در ادامه به این موضوع که برای کبد چرب چی بخوریم می پردازیم.
علت کبد چرب
عوامل متعددی وجود دارند که می توان آنها را علت کبد چرب دانست. برای مثال، نوع غذا خوردن، فعالیت های بدنی، روال خواب، ژنتیک، مصرف برخی داروهای مختلف، چاقی، دیابت، تری گلیسیرید بالا، سوء تغذیه، سوءمصرف الکل و کاهش وزن سریع، از جمله عواملی هستند که ممکن است چربی کبد را در پی داشته باشند. مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات تصفیه شده، ذخیره بیشتر چربی در کبد را در پی دارد؛ این اتفاق زمانی شدیدتر می شود که فرد مبتلا به چاقی، مقدار خیلی زیادی از این نوع کربوهیدرات ها را در یک وعده مصرف کند.
بهترین فوق تخصص گوارش در تبریز کیست؟ لیست 10 نفره 1402
شاید تعجب کنید اما مصرف زیاد میوه، می تواند به چربی کبد منجر شود. مصرف بیش از حد میوه، می تواند روی بافت های کبد فشار زیادی وارد کند و باعث به وجود آمدن بیماری های کبدی شود. یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد کبد چرب می شود، مصرف نوشیدنی های قندی است. نوشیدنی هایی مانند نوشابه و سایر انرژی زا ها، مقدار خیلی زیادی فروکتوز را درون خود جای داده اند که باعث هدایت چربی در کبد می شوند.
اگر اختلالی در عملکرد روده وجود داشته باشد، می تواند موجب چربی کبد شود. یعنی اگر از هر مشکل مرتبطی با روده رنج می برید، ممکن است که به چربی کبد نیز مبتلا باشید. از دیگر عواملی که موجب کبد چرب می شوند، عبارت اند از:
- مقاومت به انسولین
- چاقی
- ژنتیک
- مبتلا بودن به چربی خون بالا
- وجود مقدار بسیار زیادی از چربی های مضر و وجود کم چربی های مفید در بدن
- بالا رفتن سن
- مبتلا بودن به کم کاری تیروئید
- مبتلا بودن به کم کاری غده هیپوفیز
- استفاده برخی از دارو ها مانند متوترکسات، تاموکسیفن و استروژن مصنوعی
- فشار خون بالا
- چربی خون بالا
- در معرض مواد سمی و شیمیایی خاص قرار گرفتن
- برداشتن کیسه صفرا
برای برنامه رژیم لاغری ۸ کیلو در یک ماه خواندن این مطلب را از دست ندهید.
برای کبد چرب چی بخوریم؟
اکنون می خواهیم بدانیم که برای کبد چرب چی بخوریم تا مشکلات مرتبط به آن را از بین ببریم. غذا های بسیاری وجود دارند که می توانند به کمتر شدن چربی کبد کمک کنند که در ادامه به معرفی و خواص آنها می پردازیم. برای آگاه شدن از غذا های مفید برای کبد چرب، تا آخر این مقاله را از دست ندهید.
1. قهوه
یکی از خوارکی هایی که برای کبد چرب فواید بسیار زیادی دارد، قوه بدون خامه و شکر است. تحقیقات پزشکی نشان داده اند که استفاده از قهوه، می تواند یکی از مؤثرترین روش ها برای از بین بردن چربی کبد باشد؛ زیرا این ماده خوراکی، تا حدودی می تواند نفوذ پذیری روده را کاهش دهد و چربی های بدن را به حداقل برساند. با توجه به سطح چربی کبدتان، می توانید 7 تا 9 فنجان قهوه را در یک هفته مصرف کنید.
مقاله پیشنهادی: برنامه غذایی هفتگی دیابتی ها چگونه است؟
2. شیر گاو کم چرب یا شیر بادام
در پاسخ به سوال برای کبد چرب چی بخوریم تا بهتر نتیجه بگیریم؟ می توان شیر گاو کم چرب و شیر بادام را پیشنهاد داد. افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، باید توجه بسیار زیادی به مصرف کلسیم داشته باشند. استفاده به اندازه از ویتامین D و کلسیم، می تواند از پیشرفت بیماری، جلوگیری کند.
همچنین کسانی که به بیماری کبدی مبتلا هستند، به دلیل عوارض متعدد تغذیه ای، دچار مشکل می شوند و احتمال اینکه بیماری پوکی استخوان به سراغشان آید، زیاد است. افراد مبتلا به کبد چرب، می تواند به صورت روزانه، حداکثر 3 لیوان شیر گاو کم چرب یا شیر بادام مصرف کنند.
3. آب
کارشناسان تغذیه پیشنهاد می کنند که مصرف آب را، جایگزین هر نوشیدنی شیرین و گازدار کنید. آب روی کبد، تأثیر بسیار خوبی دارد و اثرات منفی را از روی آن، از بین می برد. بهتر است که همه روزانه 8 لیوان آب مصرف کنند.
پیشنهاد لنداسپا:رژیم غذایی نقرس چگونه است؟
4. روغن زیتون
می توانید تأمین چربی های سالم بدن را، به عهده روغن هایی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو بگذارید. از دیگر فواید این روغن ها، افزایش احساس سیری در فرد و کاهش سطح آنزیم های کبدی است. به جای روغن زیتون و روغن آووکادو، می توانید از روغن کنجد، روغن کلزا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان استفاده کنید.
5. دانه چیا و دانه کتان
می توانید با مصرف دانه های چیا و کتان، اسیدهای امگا 3 مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید. این نوع دانه ها، به بهبود کبد چرب الکلی و غیر الکلی کمک می کنند؛ زیرا موجب جلوگیری از افزایش محتوای چربی در کبد می شوند.
6. سیر
اکنون تا حدودی می دانیم برای کبد چرب چی بخوریم تا زودتر این بیماری را در بدنمان از بین ببریم. اگر به مدت 15 هفته به طور مرتب سیر مصرف کنید، به کاهش توده های چربی بدن و کاهش چربی های موجود در کبد و جلوگیری از پیشرفت بیماری خود کمک کرده اید. سیر با برخورداری از مقدار بسیار زیادی گوگرد، به فعال سازی آنزیم های کبد می پردازد. اگر از حبه های سیر، صبح ناشتا استفاده کنید، خواص آن دو برابر می شود.
اوتمیل یکی از صبحانه مناسب برای رفلاکس معده است.
7. سویا
استفاده از محصولات سویا مانند توفو و شیر سویا، می تواند به بهبود کبد چرب منجر شود؛ زیرا سرشار از مواد مغذی است که به بهبود عملکرد کبد کمک می کند. اگر شما هم از مشکلات کبدی رنج می برید، می توانید از سویا برای بهبود بیماری خود استفاده کنید.
8. غذا های سرشار از ویتامین E
غذا هایی مانند بادام زمینی، اسفناج، فلفل دلمه و سایر مغز ها، از مقدار بسیار زیادی ویتامین E برخوردار هستند که به افراد مبتلا به کبد چرب، پیشنهاد می شوند؛ زیرا ویتامین E یک عنصر مهم در تغذیه کبد است و نقش آن برای کبد، خیلی خیلی مهم است. در صورت کمبود یا نبود ویتامین E، کبد با مشکلاتی رو به رو می شود.
خواص سماق برای کبد چرب و 15 خاصیت سماق که نمی دانید!
9. چای سبز
چای سبز، نیز از ترکیباتی مانند کاتچین برخوردار است که به بهبود کبد چرب کمک می کند. افرادی که به دنبال رژیم برای کبد چرب هستند، می توانند چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی مقوی برای صبحانه خود انتخاب کنند؛ زیرا برخورداری چای سبز از مقدار بسیار زیادی آنتی اکسیدان، به پاکسازی کبد کمک می کند.
10. آبمیوه مرکبات و ویتامین c
برای کبد چرب چی بخوریم که علاوه بر خواص فوق العاده، طعم خوبی هم داشته باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که آبمیوه مرکبات، گزینه خیلی خوبی به شمار می روند. آبمیوه مرکبات، از ویتامین c بسیار زیادی برخوردار هستند که باعث بهبود کبد چرب می شوند. استفاده از آبمیوه مرکبات در صبح، می تواند باعث کمک کردن به کاهش التهاب کبد شود. همین طور این نوشیدنی ها، سرشار از ویتامین های دیگر هستند که فواید بسیاری برای بدن دارند.
11. زردچوبه
قطعا همه شما تا به حال زردچوبه را دیده و از آن استفاده کرده اید. زرد چوبه نوعی ادویه است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار زیادی دارد که برای کبد چرب مفید است. همچنین وجود ماده ای به نام کورکومین در زردچوبه، به بهبود عملکرد کبد چرب کمک می کند.
بهترین فوق تخصص کبد در تهران کیست؟ لیست 10 تایی 1402
12. توت خشک
توت خشک، از دیگر خوراکی هایی است که برای کبد چرب فواید بسیار زیادی دارد. برخورداری توت خشک از مقدار بسیار زیادی آنتی اکسیدان، باعث پاکسازی کبد می شود. به جای توت خشک، می توانید از انگور و کشمش برای بهبود چربی کبد خود استفاده کنید.
13. سبزیجات چلیپا
شاید شنیدن این اسم تا حدودی برایتان عجیب باشد؛ اما باید بدانید که سبزیجات چلیپا، از خواص بسیار زیادی برای کبد برخوردار هستند. این سبزیجات، شامل انواع کلم ها مانند کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی و کلم بروکسل می شود. سبزیجات چلیپا، از دیگر موادی هستند که باعث پاکسازی کبد می شوند و تقش بسیار مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا می کنند.
14. عرقیات گیاهی
برای اینکه بدانیم برای کبد چرب چی بخوریم تا نتیجه بهتری بگیریم، باید تحقیقات بسیار زیادی را انجام دهیم. اما در هر جایی که بپرسید برای درمان کبد چرب چی بخوریم؟ عرقیات گیاهی را به شما پیشنهاد می دهند. عرق شاه تره، کاسنی، خار مریم و عرق رازیانه، از آن دسته عرقیات گیاهی هستند که می توانند برای کبد معجزه کنند. شما می توانید با استفاده از این عرقیات، مشکلات کبدی خود را به حداقل برسانید.
15. خاکشیر
خاکشیر نیز از آن دسته موادی است که می توانید از آن، برای پاکسازی بدن استفاده کنید. اگر در مدت زمان 40 روز، به صورت روزانه از خاکشیر استفاده کنید، نه تنها باعث کمک به بازسازی آنزیم های کبدی می شود، بلکه تقویت بیشتر کبد را در پی دارد.
16. ماهی
یکی دیگر از موادی که می توانید برای بهبود کبد چرب از آن استفاده کنید، ماهی است. همان طور که می دانید، ماهی از خواص بسیار زیادی برخوردار است. استفاده از ماهی، به کاهش تورم و تنظیم چربی ها کمک می کند. مصرف ماهی هایی که چربی دارند مانند ماهی های سالمون، قزل آلا، تونا و ساردین که سرشار از اسیدهای امگا 3 هستند، موجب کاهش سطح چربی کبد و کاهش تورم می شوند.
17. گردو
گردو، از دیگر موادی است که به بهبود عملکرد کبد کمک می کند. گردو نیز دارای مقدار زیادی امگا 3 است که فواید بسیاری برای کبد دارد. تحیقات انجام شده نشان می دهند که افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند و در رژیم غذایی خود از گردو زیاد استفاده می کنند، کبدشان زودتر و بهتر بهبود می یابد.
18. لیمو ترش و آب داغ
چکاندن یک عدد لیموی تازه در یک فنجان آب داغ و خوردن آن در صبح ناشتا، می تواند عمل سم زدایی و تصفیه کبد را شروع کند. البته اگر ناراحتی معده ندارید، می توانید از این نوشیدنی در صبح ناشتا استفاده کنید.
ناشتا برای کبد چرب چی بخوریم؟
اکنون به صورت کامل می دانیم که برای کبد چرب چی بخوریم تا سریع تر و بهتر بهبود یابد. تعدادی از خوراکی هایی که برایتان گفتیم را می توانید صبح ها به صورت ناشتا بخورید. استفاه از این خوراکی در صبح ناشتا، می تواند عملکرد بهتری روی کبدتان داشته باشد. این خوراکی ها عبارت اند از:
- توت خشک
- چای سبز
- قهوه
- سبزیجات چلیپا
- روغن زیتون
- زردچوبه
- سیر
- آبمیوه مرکبات
برای درمان کبد چرب چی نخوریم؟
مصرف تعدادی از غذاها هنگامی که به چربی کبد مبتلا هستید، به هیچ عنوان توصیه نمی شوند و باید کاملا از مصرف آنها خودداری کنید. این دسته از خوراکی ها را پیش از این برای شما بیان کرده ایم. وقتی کبدتان چرب است، خوراکی های زیر را نباید بخورید:
- نوشابه
- غذاهای سرخ شده
- سس مایونز
- نوشیدنی های الکلی
- غلات بدون سبوس
- غذاهای شور
- گوشت قرمز
سخن نهایی
در این مقاله، با هم فهمیدیم که برای کبد چرب چی بخوریم تا نتیجه بهتری بگریم. اگر کبد چربی دارید، خیلی سریع، از رژیم غذایی استفاده کنید؛ زیرا اگر بیماری خود را مهار نکنید، می تواند بیماری های بسیار دیگری را برای شما به وجود آورد. همچنین با خواندن این مقاله، فهمیدیم که برای کبد چرب چی بخوریم و چی نخوریم تا از بدتر شدن وضعیت آن، جلوگیری کنیم. اگر شما هم با استفاده از مواد غذایی خاصی چربی کبد خود را از بین برده اید، می توانید تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.