سلامتسلامت جنسی

تفاوت علائم پریود و بارداری شامل چه مواردی است؟  

تفاوت علائم پریود و بارداری چه مواردی است؟ بسیاری از بانوان به خصوص افرادی که تجربه بارداری نداشته‌اند نمی‌توانند تفاوت علائم پریود و علائم بارداری را به درستی تشخیص دهند. چرا که بسیاری علائم مربوط به بارداری و عادت ماهیانه به یکدیگر مشابه بوده و ممکن است شما را به اشتباه بیندازند. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم تفاوت علائم پریود و بارداری را برای شما عزیزان به صورت کاملا واضح تشریح کنیم تا در نهایت خودتان بتوانید تشخیص دهید که آیا باردار هستید و یا دوره پریود شما نزدیک شده است.

باید به این نکته اشاره کرد که علائم مربوط به عادت ماهیانه بانوان که سندرم پیش از قاعدگی(علائمی که تا دو هفته قبل از پریودی شروع شده و به محض شروع دوره از بین می‌روند) نامیده می‌شود، شباهت زیادی به علائم اولیه بارداری دارند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم انتها این مقاله با ما همراه باشید تا شباهت و تفاوت علائم پریود و بارداری را کاملا بشناسید.

علائم مشترک دوران پریودی و بارداری

در این بخش، ابتدا به سراغ علائم مشترک حاملگی و دوران قاعدگی خواهیم رفت و در ادامه تفاوت علائم پریود و بارداری  یا همان علائم اختصاصی هر یک را بازگو خواهیم کرد.

بهترین متخصص زنان در غرب تهران کیست؟ لیست 10 تایی 1402

1. درد سینه‌ها

 برخی از بانوان ممکن است در نیمه دوم چرخه قاعدگی یا به عبارتی دیگر در ابتدا سندروم قاعدگی، شاهد متورم شدن سینه‌هایشان باشند. این تورم باعث ایجاد حساسیت شده و ممکن است فرد احساس درد خفیف یا شدیدی را در سینه‌های متورم شده خود احساس کند. این درد و تورم پیش از شروع عادت ماهیانه به اوج خودش خواهد رسید. مشابه این اتفاق در ابتدای بارداری نیز ممکن است رخ بدهد؛ یعنی در شروع حاملگی سینه بانوان دردناک شده و نسبت به لمس شدن بسیار حساس می‌شوند. پری و سنگینی سینه‌ها نیز جزء علائم مشترک بین بارداری و پریودی می‌باشد.

تفاوت علائم پریود و حاملگی

2. سردرد

 سردرد نیز جزء علائم اولیه بارداری به شمار می‌رود. البته بانوانی که به سردرد‌های میگرنی دچار هستند، پیش از شروع دوران قاعدگی نیز سردرد را تجربه خواهند کرد.

3. تغییر خلق و خو

 تغییر در خلق و خو بارزترین علائم مشترک بارداری و عادت ماهیانه بانوان به شمار می‌رود. زودرنج شدن، بداخلاق شدن، بی حوصله شدن و عصبی بودن از جمله تغییراتی است که در سندروم قاعدگی و دوران بارداری رخ می‌دهد و جزء علائمی می‌باشد که تقریبا همه بانوان آن را تجربه خواهند کرد. گریه کردن زیاد، داشتن استرس، احساس نا امیدی و کمبود انرژی نیز از علائم تغییر خلق و خو به شمار می‌رود که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. چرا که اگر این علائم بیش از دو هفته به طول بینجامد، ممکن است شخص دچار افسردگی شده باشد. ورزش، تغذیه سالم و خواب کافی به رفع این علائم کمک زیادی خواهد کرد.

جلوگیری از پریود شدن در سفر با روش‌های پزشکی و حتی خانگی امکان‌پذیر است. برای آموزش این روش‌ها، این بلاگ را از دست ندهید

تغییر در خلق و خو حدود یک هفته قبل از شروع پریود آغاز می‌شود و تا یک الی دو روز بعد از شروع دوره ادامه خواهد داشت. اما در خصوص بارداری این اتفاق ممکن است از ابتدای بارداری شروع شده و تا زمان زایمان ادامه پیدا کند. این نکته را هم حتما در نظر داشته باشید که افسردگی در دوران بارداری و پس از زایمان بسیار شایع بود و لازم است با پزشک متخصص  دراین باره مشورت شود.

4. افزایش حجم ادرار

 اگر در شرف پریود شدن باشید، ممکن است متوجه شوید که حجم ادرار شما افزایش پیدا کرده است. این اتفاق در دوران بارداری نیز رخ خواهد داد.

5. خستگی

 احساس خستگی طولانی مدت و مشکلات خواب، از علائم شایع در سندروم قاعدگی و شروع بارداری می‌باشد. اگر خستگی مربوط به سندروم پیش از قاعدگی باشد، با شروع پریود از بین خواهد رفت اما در دوران بارداری به دلیل افزایش هورمون پروژسترون این خستگی ممکن است تا سه ماه به طول بینجامد. برای مقابله با این مشکل استراحت، خواب کافی و تغذیه مناسب اهمیت زیادی دارد.

6. یبوست

 افزایش هورمون پروژسترون که هم در دوران پیش از قاعدگی و هم در دوران بارداری اتفاق میوفتد، مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند که یکی از آن‌ها اختلالات گوارشی است که منجر به یبوست فرد خواهد شد.

تفاوت علائم پریود با علائم بارداری

نکته

 در نظر داشته باشید که شرایط بدنی افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و به همین دلیل امکان دارد که در شخصی تمامی این علائم بروز کند و در شخص دیگر فقط یک مورد از علائم اتفاق بیوفتد.

اگر میخواهید بدانید که مصرف کدام مواد غذایی باعث باز شدن پریود میشودُ، مقاله برای پریود شدن چی بخوریم را مطالعه کنید.

نکته

 علائم عادت‌های ماهیانه و علائم بارداری در دفعات مختلف با یک دیگر متفاوت باشد. برای مثال ممکن است خانمی در یکی از سندرم‌های قاعدگی خود دچار سردرد شود و در دوره بعدی متورم شدن سینه‌هایش را تجربه کند. همچنین ممکن شخصی در اولین بارداری خود با مشکل یبوست دست رو به رو شود و در تجربه بارداری دوم خود این مشکل را نداشته باشد.

تفاوت علائم پریود با علائم بارداری

حال که با علائم مشترک پریودی و بارداری آشنا شده‌اید نوبت آن است که تفاوت علائم پریود و بارداری را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع باید گفت تمامی علائمی در این دوران‌ها(پریود و حاملگی) رخ می‌دهد که مشترک نیستند. با دانستن این علائم می‌توان تفاوت بارداری و پریودی را به طور کامل درک کرد. تفاوت علائم پریود و حاملگی عبارتند از: 

خون ریزی

 مهم‌ترین تفاوت علائم پریود و بارداری در شدت خونریزی بانوان می‌باشد. در واقع باید گفت که خون ریزی در هر دو مورد دیده می‌شود؛ اما در دوران پریود مقدار خونریزی بسیار زیاد بوده و افراد مجبور هستند از وسایلی مثل نوار بهداشتی، تامپوند و یا کاپ قاعدگی استفاده کنند. اما در دوران بارداری خونریزی افراد محدود به مشاهده لکه‌های صورتی و یا قهوه‌ای خواهد بود و نیازی به استفاده از نوار بهداشتی یا دیگر ابزار نمی‌باشد. 

هوس‌ کردن غذا

 هوس کردن غذا نیز، هم در بارداری و هم در سندروم پیش از قاعدگی مشاهده می‌شود، اما اختلافی بین این دو وجود دارد که تفاوت علائم پریود و بارداری را مشخص می‌سازد. در دوران بارادی بانوان معمولا نسبت به میل کردن برخی از غذا‌ها ولع بسیار زیادی نشان می‌دهند و در مقابل دیگر غذا‌ها بی اشتنها می‌شوند. همچنین در این دوران هوس کردن خوراکی‌های عجیب و غریب(مشکل پیکا) نیز بسیار شایع است. برای مثال ممکن است خانمی در دوران بارداری خود میل به خوردن یخ، خاک، برنج خشک، فلز و … پیدا کند. هوس غذایی در دوران پریودی کاملا متفاوت بوده و فرد ممکن است به خوردن شکلات، غذاهای شیرین و یا شور تمایل زیادی نشان دهد.

اما اگر در جست وجوی راهی برای كنترل و کاهش درد پریود هستید و می‌خواهید بدون مصرف داروی شیمیایی از شر آنها خلاص شوید، این بلاگ را مطالعه نمایید

حالت تهوع

 این مورد را می‌توان علائم مشترک بین شروع بارداری و سندروم پیش از قاعدگی دانست. اما تفاوت علائم پریود و بارداری که در این مورد وجود دارد، دفعات احساس حالت تهوع می‌باشد. به عبارتی بهتر باید گفت که در دوران بارداری حالت تهوع بسیار شایع است و شخص ممکن است چندین بار این احساس را پیدا کند. در صورتی که حالت تهوع برای دوران قاعدگی بسیار نادر بوده و در دفعات خیلی محدودی ممکن است رخ بدهد.

تفاوت علائم پریود و بارداری

گرفتگی عضلات

 کرامپ یا گرفتگی عضلات بدن، علائمی می باشد که معمولا 24 الی 48 ساعت قبل از شروع پریودی ممکن است رخ بدهد. در اوایل بارداری نیز این اتفاق به صورت خیلی خفیفی رخ دهد و معمولا قسمت زیر شکم را درگیر خواهد کرد. این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که اگر سابقه سقط جنین داشته‌اید و دچار گرفتگی عضلات شدید، حتما استراحت کنید و در صورت برطرف نشدن این مشکل به پزشک مراجعه کنید.

چطوری بفهمم باردارم ؟ برای درک این موضوع، این بلاگ را از دست ندهید

علائم اختصاصی پریود و بارداری

تفاوت علائم پریود و بارداری به موارد ذکر شده ختم نمی‌شود. در واقع شروع بارداری با علائم دیگری نیز همراه بوده که فقط در دوارن بارداری رخ خواهد دارد. علائم اختصاصی بارداری عبارتند از:

  • عقب افتاد دوران قاعدگی
  • احتمالا از این موضوع آگاهی دارید که سیکل ماهیانه بانوان معمولا هر 28 روز یک بار تکرار می‌شود. تاخیر در پریود شدن بانوان از علائم اصلی بارداری به شمار می‌رود.
  • ترشحات واژن: افزایش هورمون استروژن در بارداری باعث ترشحات واژن خواهد شد. بنابراین مشاهده ترشحات شیری و سفید رنگ از واژن به مدت طولانی می‌تواند دلیلی بر باردار بودن شخص باشد.
  • تیز شدن نوک پستان: همانطور که مطالعه فرمودید، تورم سینه‌ها از علائم مشترک بین حاملگی و قاعدگی می‌باشد. اما اگر متوجه شدید که پس از انجام لقاح، نوک پستان‌هایتان به مدت یک الی دو هفته تیز شده است، احتمالا شما باردار هستید.
تفاوت بارداری و پریودی

توجه

تفاوت علائم پریود و بارداری می‌تواند به شما تا حدی در تشخیص این که باردار هستید یا خیر کمک کند. اما برای اینکه از امکان یا عدم بارداری خود اطمینان حاصل کنید بهتر است آزمایش‌های مخصوص بارداری را انجام داده و یا با پزشک زنان در این مورد مشورت کنید چرا که برخی تفاوت علائم پریود و بارداری در افراد با شرایط جسمانی غیر یکسان ممکن است متفاوت باشد و تنها برای تشخیص نمی‌توانید به این تفاوت‌ها و شباهت‌ها تکیه کنید.

برای شناخت روش تشخیص بارداری در روزهای اول این بلاگ را مورد مطالعه قرار دهید

سخن پایانی

در این مقاله از مجموعه مقالات آموزشی لنداسپا، به شباهت‌ها و تفاوت علائم پریود و بارداری اشاره کردیم. دانستن تفاوت علائم پریود و بارداری به شما کمک خواهد کرد که به موقع متوجه بارداری خود شده و تحت نظر پزشک قرار بگیرید. در واقع اقدامات پزشکی مهمی وجود دارند که شما باید در ابتدا بارداری خود آن‌ها را انجام دهید تا مشکلی برای شما یا فرزندتان پیش نیاید.

بنابراین لازم است شما پس از اقدام به بارداری(انجام لقاح) تمامی علائم گفته شده را مورد بررسی قرار دهید و پس از مشاهده دو یا چند مورد از علائم حاملگی با انجام آزمایش خون، از باردار شدن خود مطمئن شوید و تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرید.

از این که تا انتهای این مقاله با همراه بودید از شما عزیزان بسیار سپاس گذاریم. خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.

4.2/5 - (29 امتیاز)

مهدیه

علاقه زیادی به مطالعه دارم و دوست دارم در زمینه های سلامتی اطلاعات زیادی کسب کنم و در این راستا این اطلاعات رو با دیگران به اشتراک بگذارم.

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام من برای بارداری اقدام کردم
    چند روز از پریودی گذشته
    اما دو روزه دل پیچه دارم میگیره ول میکنه
    لطفاً راهنمایی کنید ممنون

  2. سلام س روزه از پریودیم میگذره تست دادم دو خط افتاد یکی کم رنگ یکی پر رنگ میشه حامله باشم
    راستی سابقه سقط هم دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا