سلامتسلامت جنسی

بیماری های مقاربتی (STD) چیست و نحوه درمان آن چگونه است؟

بیماری های مقاربتی جزو کدام دسته از بیماری‌ها هستند؟ راه های انتقال آن کدام‌اند؟ چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ و … شاید تمامی این موارد، سوال‌هایی باشد که در مورد بیماری‌های مقاربتی، در ذهن شما به وجود آمده باشد. انسان همواره در معرض بیماری‌ها قرار گرفته است. نمونه‌اش، همین ویروس کرونا که چندی پیش، همه درگیر آن شده بودند و به دنبال راه‌هایی برای محافظت از خود و خانواده‌ی خود می‌گشتند. اما منشا یک بیماری چیست؟ بیماری می‌تواند ریشه‌ی ویروسی، قارچی و یا باکتریایی داشته باشد. ورود هر موردی در بدن، که زیست سازگاری نداشته باشد و بدن انسان نتواند آن را هضم کند، می‌تواند خطرناک باشد.

یکی از دسته بیماری‌هایی که از جمله معضلات جدی بشر به حساب می‌آید، بیماری های مقاربتی هستند. این دسته بیماری‌ها معمولا به دلیل آمیزش جنسی خطرناک انتقال می‌یابند که گاها، می‌توانند خسارات جبران ناپذیری را برای افراد داشته باشد. در این جا، قصد داریم علاوه بر بررسی انواع بیماری های جنسی و راه های انتقال آن‌ها، روش‌های پیشگیری و درمان آن را مورد بررسی قرار دهیم تا علاوه بر بالا بردن اطلاعات شما، تا حد ممکن از به وجود آمدن چنین رویدادهایی جلوگیری کرده باشیم. پس با ما همراه باشید.

بیماری مقاربتی چیست؟

بیماری های مقاربتی، با نام اختصاری STD که مخفف واژه Sexually Transmitted Diseases می‌باشد شناخته می‌شود. شاید بلدترین بیماری که در این زمینه بشناسید، بیماری ایدز باشد که تحت ویروس HIV به وجود می‌آید. اما موضوعی که وجود دارد این است که بیماری‌ های مقاربتی بیشتری وجود دارد که احتمالا از خیلی از آن‌ها بی خبر هستید. مثل کلامیدیا، سوزاک، زگیل تناسلی و … که در ادامه به شکل جامع هر کدام را بررسی خواهید کرد.

اصلی ترین راه انتقال این بیماری، رابطه جنسی می‌باشد. به این معنی که این بیماری از طریق خون، مایع منی و گاها از آب دهان انتقال می‌یابد.

موضوعی که باید حتما در نظر داشته باشید این است که این بیماری‌ها، اکثرا بیماری های مزمنی هستند که بعضا، در حال حاضر درمان خاصی ندارند و به شکل جدی می‌توانند تهدید بزرگی برای زندگی شما باشند. به همین دلیل اصلا نباید سرسری از آن گذشت. پیشنهادی که در این زمینه می‌شود این است حتما از شریک خود که قصد دارید با او رابطه بر قرار کنید، مطمئن باشید و حتما از وسایل محافظتی برای این کار استفاده کنید.

مقاله پیشنهادی : پروستات چیست

علائم بیماری های مقاربتی چیست؟

بیماری های مقاربتی نیز همانند تمام بیماری ها، ممکن است دارای علائمی باشند که در نقاط مختلف بدن خودش را نشان می‌دهد. اما باید توجه داشته باشید که برخی از این بیماری‌ها نیز بدون نشانه هستند و خیلی ساکت و خاموش، در بدن رخنه می‌کنند. مراحل اول درگیر شدن با بیماری، می‌تواند با علائمی مثل درد داشتن در حین رابطه جنسی، خونریزی غیر عادی در نواحی تناسلی، جوش و زخم های جدید در دور دهان و نواحی تناسلی، خارش اطراف تناسلی و … همراه باشد. همچنین این علائم، می‌تواند در بدن زنان و مردان، متفاوت باشد. که در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم.

علائم بیماری های مقاربتی چیست؟

علائم بیماری مقاربتی در مردان

  • به وجود آمدن زخم و التهاب در اطراف آلت تناسلی، ران، دهان، مقعد و بیضه
  • درد داشتن در حین ادرار کردن و در حین رابطه جنسی
  • تورم بیضه‌ها
  • خونریزی و یا ترشحات غیر معمول از آلت تناسلی

علائم بیماری های مقاربتی در خانم ها

  • وجود خون در ادرار و همچنین ادرار کردن همراه با درد
  • خارج شدن ترشحات غیرعادی از واژن
  • خارش بیش از حد و غیرعادی اطراف نواحی تناسلی
  • ترشحات با رنگ‌های جدید و غیرعادی در حین عادت ماهانه

البته باید توجه داشته باشید که تمامی این علائم، نشان دهنده بیماری مقاربتی نمی‌باشد و ممکن است در اثر موارد دیگر به وجود آمده باشد. اما در صورت بروز دادن این موارد، توصیه می‌شود حتما با پزشک خود، آن را مطرح کنید.

همچنین دقت داشته باشید که طبق گفته‌های قبلی، برخی از این بیماری مقاربتی بدون علامت هستند، به این معنی که یک دوره پنهان بی نشانه دارند و سپس با نشانه‌هایی همانند سایر بیماری‌های معمولی، خودشان را نشان می‌دهند. برای مثال، بیماری EBV از راه دهان منتقل می‌شود و علائمی مثل سرماخوردگی دارد.

اما در کل، نشانه‌هایی که برای بیماری های مقاربتی که ممکن است ظاهر شود، به همین مضمونی است که در بالا گفته شده است.

نحوه تشخیص بیماری های مقاربتی

تشخیص این که فرد دچار بیماری است یا خیر، کار خیلی ساده‌ای نیست. به همین سبب، تشخیص این که بیمار، چه بیماری دارد، کار را سخت‌تر هم می‌کند. در واقع در صورتی که یک فرد دارای علائم بیماری های مقاربتی باشد، به تشخیص پزشک، لازم است تا بیمار، آزمایشاتی بر پایه خون و ادرار را انجام بدهد تا از نتیجه آزمایش، وجود بیماری و نوع آن مشخص شود. در برخی موارد دیگر نیز، با نمونه برداری از زخم، می‌توان تشخیص داد که شخص بیمار، درگیر چه نوع بیماری مقاربتی شده است.

نحوه تشخیص بیماری های مقاربتی

همچنین برخی کیت‌های خانگی برای تشخیص این بیماری‌ها وجود دارد که شاید تا حدودی بتوان بیماری را با آن تشخیص داد، اما نمی‌توان به طور کامل به آن‌ها اطمینان داشت.

با توجه به این که گفتیم، برخی از این بیماری‌ها، ممکن است بدون علامت باشند، توصیه‌ای که به شما می‌شود این است که به تشخیص خودتان، اگر رابطه خطرناک و محافظت نشده با شریکی نا مطمئن برقرار کردید، به کلینیک‌های تست سلامت جنسی مراجعه کنید و برای اطمینان، آزمایش بدهید تا متوجه شوید که دچار بیماری شده‌اید یا خیر. با این کار، می‌توانید از شیوع این بیماری کمک کرده و لطف بزرگی را شامل حال نسل بعد کرده باشید. برای انجام تست نیز، کافی است تا نزدیک ترین مرکز بهداشت جنسی در نزدیک محل خود را پیدا کرده و برای آزمایش، به آن جا مراجعه کنید.

راه‌ های انتقال بیماری‌ های مقاربتی چیست؟

اصلی‌ترین عناصر انتقال بیماری های مقاربتی، از طریق ارتباط خون، آب منی، آب دهان و ترشحات واژن می‌باشد. پس اصلی ترین راه انتقال این بیماری‌ها، رابطه جنسی بدون محافظ مقعدی، واژینال و دهانی است. البته نمی‌توان راه‌های انتقال را تنها به این موارد محدود کرد، گاها برخی بیماری‌ها که از طریق خون آلوده منتقل می‌شوند، ممکن است حتی از طریق سوزن تتو هم انتقال بیابند که البته احتمال آن خیلی کم است.

راه‌ های انتقال بیماری‌ های مقاربتی چیست؟

در حقیقت، خون آلوده، از طریق پاره شدن مویرگ‌های بسیار ریز که اصلا با چشم دیده نمی‌شوند، ممکن است در هر حالتی اتفاق بیفتد. اما این اتفاق، در حین رابطه جنسی بدون محافظ، که فشار بر روی اندام جنسی زیاد است و امکان پاره شدن مویرگ‌ها در دو طرف رابطه وجود دارد، احتمال رخداد بیشتری دارد.

همچنین برخی بیماری‌ها، شیوعشان می‌تواند از طریق تماس پوست با اجسام آلوده باشد. همانند بیماری تریکومونیازیس که ممکن است از طریق پوشیدن یک لباس توسط دو شخص، که یکی از آن ها دچار بیماری بوده است، منتقل شود.

صرف نظر از تمامی این موارد، برقراری رابطه با فردی که از نظر جنسی، مطمئن نباشد، باید با محافظ انجام شود. حتی گاها محافظ هم شاید نتواند جلوی انتقال بیماری را بگیرد اما تا حد بسیار زیادی از این اتفاق جلوگیری می‌کند. به همین دلیل، در صورتی که فردی دچار این بیماری باشد، باز هم توصیه نمی‌شود که این ریسک را انجام دهد و حتی با محافظ، با آن فرد وارد رابطه جنسی شود. ضمن این که برخی بیماری‌ های مقاربتی، در صورتی که درمان نشوند، می‌توانند راهی برای شیوع بیماری‌های بدتر و جبران ناپذیری باشند. برای مثال، شخصی که دارای زخم اطراف نواحی تناسلی است، تا چند برابر، بیشتر مستعد درگیر با ویروس HIV خواهد بود.

مقاله پیشنهادی : یائسگی چیست

نحوه درمان بیماری های مقاربتی چگونه است؟

برای درمان انواع بیماری های جنسی ، لازم است تا با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مربوطه، در ابتدا از نوع بیماری آن مطلع شد. پس از آن حاصل شدن اطمینان از آن که بیماری، عامل ویروسی دارد یا باکتریایی، می‌توان با مصرف داروهای مرتبط، آن را درمان کرد.

نحوه درمان بیماری های مقاربتی چگونه است؟

برای درمان بیماری های مقاربتی که عامل باکتریایی دارد، باید از آنتی بیوتیک، استفاده کرد. با مصرف آنتی بیوتیک به شکل منظم و اصولی، که به تجویز پزشک صورت گرفته است، می‌توان بیماری مقاربتی را درمان کرد. همچنین شاید لازم باشد که پس از بین رفتن علائم نیز، برای اطمینان بهبودی کامل، باز هم داروها را مصرف کرد. در صورتی که با مصرف کامل دارو، باز هم شاهد علائم بیماری باشید، باید این نکته را با پزشک خود در میان بگذارید.

اما برای بیماری هایی که عامل ویروسی دارند، شاید قالبا درمان خاصی وجود نداشته باشد. برای این دسته بیماری‌ها، می‌توان با رعایت بهداشت و یک سری نکات، کم کم شاهد از بین رفتن بیماری بود. اما برای تسکین درد و کمک به بهبودی و کاهش قدرت ویروس، از یک سری دارو استفاده کرد.

برای برخی بیماری هایی که درمان خاصی ندارند، همانند ویروس HIV نیاز به تحت نظر کامل بودن توسط پزشک بوده و با یک سری امور، می‌توان این بیماری را کنترل کرد اما نمی‌توان آن را به طور کامل از بین برد. اما همین تحت کنترل بودن، به معنی این است که می‌توان بدون مشکل با آن زندگی کرد اما باید مراقبت بیشتری نسبت به برخی کارها در نظر داشت.

دسته دیگری از بیماری های مقاربتی، به دلیل موجودات کوچکی هستند که نه در دسته ویروس‌ها به حساب می‌آیند نه باکتری‌ها، مثل بیماری‌هایی نظیر شپش تناسلی، گال و … برای این بیماری‌ها، داروهای خوراکی و موضعی وجود دارد که با تجویز پزشک و مصرف آن داروها، می‌توان بیماری را درمان کرد.

مقاله پیشنهادی : درمان نازایی با طب سنتی

روش پیشگیری از بیماری های مقاربتی چیست؟

همیشه این جمله گفته شده که پیشگیری بهتر از درمان است. برای همین، توصیه می‌شود که قبل از این که بخواهید برای درمان بیماری های مقاربتی اقدام کنید، راه‌های پیشگیری را انجام دهید تا اصلا به این بیماری‌ها دچار نشوید.

روش پیشگیری از بیماری های مقاربتی چیست؟

یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید، این است که اگر راه های پیشگیری را به درستی انجام دهید، نیازی نیست دیگر استرس مریض شدن را داشته باشید و می‌توانید به طور کامل از داشتن یک رابطه‌ی کامل و سالم، لذت ببرید.

1. از تست دادن نترسید!

یکی از بهترین راه های پیشگیری از بیماری مقاربتی این است که هم خودتان، و هم شریکتان، به طور مرتب برای تست دادن سلامت جنسی، اقدام کنید.

این مورد به خصوص برای خانم‌ها، ضرورت بیشتری دارد؛ توصیه می‌شود که بانوان، در دوره‌های 3 الی 5 ساله، برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند تا از بروز سرطان، جلوگیری کنند. همچنین در همین زمان می‌توانند با مشورت با پزشک، برای انجام تست SDT نیز اقدامات لازم را به عمل بیاورند. در همین باب، می‌توانید با تجویز پزشک، واکسن HPV را هم تزریق کنید.

2. از شریک خود مطمئن شوید

بعد از اینکه از خودتان اطمینان حاصل کردید، باید از شریک خود در این مورد مطمئن شوید. به این معنی که از سابقه‌ی جنسی، شریک‌هایی که او از قبل داشته و اینکه آیا رابطه سالم برقرار کرده است یا خیر مطلع شوید. با اطمینان از سابقه شریک جنسی، تا حد زیادی می‌توانید یک رابطه سالم داشته باشید. و در صورتی که فرد، دچار بیماری است، از برقراری رابطه، حتی با محافظ خودداری نمایید. در این شرایط، به شریک خود کمک کنید تا تحت غربالگری در بیاید و با مشورت با پزشک، پس از طی شدن روند بهبودی، رابطه مطمئن برقرار کنید. در صورتی هم که بیمار، قبلا سابقه بیماری های مقاربتی داشته، می‌توانید با محافظ، یک رابطه سالم داشته باشید.

3. استفاده از محافظ

نکته دیگری که اهمیت زیادی دارد این است که برای برقراری رابطه، حتما از محافظ کاندوم استفاده نمایید. این محافظ، علاوه بر این که می‌تواند از انتقال بیماری های مقاربتی جلوگیری کند، جزو یکی از موثرترین راه ها برای جلوگیری از بارداری نیز می‌باشد. اما توجه داشته باشید که کاندوم، علاوه بر محافظت از بارداری، برای بیماری‌های مقاربتی نیز موثر است، در حالی که سایر روش‌های جلوگیری از بارداری، مثل قرص یا IUD، کمکی به جلوگیری از انتقال بیماری مقاربتی نمی‌کند.

نکته دیگری که لازم است در نظر داشته باشید این است که پزشکی را برای خود در نظر بگیری که با آن راحت باشید. بیان این جور مشکلات، نباید برای شما خجالتی را به همراه داشته باشد چرا که شما، باید مسئول سلامتی خود و شریکتان باشید و برای این مهم، از این که مشکلات خود را عنوان کنید، ترسی نداشته باشید. به خصوص این که قصد داشته باشید برای بچه دار شدن اقدام کنید.

برای شناخت روش‌های پیشگیری از بارداری به مقاله «راه های جلوگیری از بارداری»  مراجعه کنید. 

انواع بیماری های مقاربتی

اکنون قصد داریم به بررسی برخی از انواع بیماری های مقاربتی بپردازیم و شما را از این که چه ویروس‌ها و باکتری‌هایی می‌توانند در زندگی شما تاثیر بگذارند، با خبر کنیم.

1. کلامیدیا

یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی، بیماری کلامیدیا می‌باشد که منشا آن، باکتری است. این بیماری علائم بلد و قابل توجهی ندارد و ممکن است خودش را با اختلالاتی مثل درد داشتن در حین رابطه جنسی و یا ادرار کردن، درد داشتن در قسمت پایینی شکم و ترشحات غیر عادی سبز یا زرد رنگ از آلت تناسلی مردانه و واژن نشان بدهد.

کلامیدیا

اما عدم درمان کلامیدیا، می‌تواند تاثیرات مخربی را به همراه داشته باشد و باعث معضلاتی مثل ناباروری، التهاب لگن، عفونت بیضه، پروستات و مجرای ادراری بشود. همچنین بد ماجرا این جا است که در صورت مبتلا بودن مادر به کلامیدیا در حین بارداری، ممکن است خطراتی مثل عفونت چشم و حتی نابینایی مادرزادی را در نوزاد به همراه داشته باشد. به همین دلیل، توصیه‌ای که می‌شود این است که اگر مشکوک به این بیماری بودید، حتما تست سلامت جنسی بدهید تا قبل از این که اتفاق بدتری برای شما بیفتد، آن را درمان کنید.

اصلی ترین راه شیوع این بیماری، رابطه جنسی بدون محافظ می‌باشد. به همین دلیل، برای پیشگیری، حتما در حین رابطه از کاندوم استفاده کنید.

2. پاپیلومای انسانی یا HPV ( زگیل تناسلی )

این مدل از بیماری های مقاربتی، یک بیماری ویروسی است. به این معنی که درمان خاصی برای آن وجود ندارد و اکثرا باید از آن پیشگیری کرد و در صورت مبتلا شدن، تحت غربالگری و مراقبت قرار گرفت، تا کم کم از شر این بیماری خلاص شد.

زگیل تناسلی

سویه‌های زیادی از این بیماری وجود دارد که برخی از این سویه‌های مثل HPV16 و HPV18، می‌تواند زمینه‌ای برای مبتلا شدن به سرطان‌ دهانه رحم، سرطان واژن، سرطان آلت تناسلی مردانه، سرطان رکتوم و سرطان دهان باشد. البته باید توجه داشت که تنها 30 درصد از سویه‌ها می‌توانند به سرطان منجر شوند. برای برخی از این سویه‌ها، واکسن وجود دارد که می‌توانید برای پیشگیری، آن‌ها را دریافت کنید.

این ویروس، از طریق تماس جنسی و تماس پوستی امکان ابتلا دارد. نشانه‌هایی که پس از مبتلا شدن به این بیماری پدید می‌آید، به وجود آمدن زگیل در نواحی تناسلی، گلو و دهان می‌باشد. در صورتی که این نشانه‌ها را در خود یا شریک خود مشاهده کردید، در نظر داشته باشید که باید تحت غربالگری و نظر پزشک قرار بگیرید.

بیماری های پوستی متعددی با زگیل تناسلی اشتباه گرفته میشوند به همین دلیل بهتر است که بلاگ از کجا بفهمیم رگیل تناسلی داریم یا جوش را بخوانید.

3. سفیلیس

از دیگر بیماری های مقاربتی که منشا آن باکتری است، سفیلیس است. این بیماری، در اوایل دوران مبتلا شدن، می‌تواند بدون علامت باشد و پس از گذشتن دوره خاص، با زخم‌های دایره‌ای در نواحی دستگاه تناسلی، دهان و مقعد خودش را نشان دهد. این زخم‌ها ممکن است با درد زیادی همراه نباشد اما به شدت عفونی می‌باشد.

سفیلیس

در صورتی که برای درمان این بیماری مقاربتی اقدامی صورت نگیرد، نشانه‌های این بیماری به خستگی، تب، درد مفاصل، کاهش وزن، ریزش مو و سردرد تغییر جهت می‌دهد.

در صورتی که این بیماری، به موقع تشخیص داده شود و برای درمان آن اقدام شود، به راحتی با مصرف آنتی بیوتیک، می‌توان آن را درمان کرد. اما در صورتی که برای درمان آن اقدامی صورت نگیرد، می‌تواند از دست رفتن بیمار، و شنوایی و حافظه، بیماری قلبی و حتی مرگ را در پی داشته باشد.

به همین دلیل، در صورتی که مشکوک به این بیماری بودید، حتما برای تست دادن اقدام کنید تا در بهترین حالت، با مصرف آنتی بیوتیک، این بیماری را شکست دهید.

مقاله پیشنهادی : سرد مزاجی زنان 

4. ایدز

از شناخته شده‌ترین بیماری های مقاربتی جنسی، بیماری ایدز می‌باشد که به دلیل مبتلا شدن فرد به ویروس HIV پدید می‌آید. اصلی‌ترین راه انتقال این بیماری، از طریق خون می‌باشد. به همین دلیل، از طرق مختلفی مثل زدن سرنگ آلوده، سوزن تتو آلوده و چنین مواردی، ممکن است این ویروس از راه خون وارد بدن شما بشود. اما یکی از راه‌های رایج انتقال این بیماری، رابطه جنسی محافظت نشده می‌باشد. از این طریق، به واسطه پاره شدن مویرگ های بسیاری کوچک در دو طرف، خون دو فرد که در رابطه هستند به هم برخورد می‌کند. به همین دلیل، از طریق رابطه دهانی، واژینال و مقعدی، امکان انتقال این بیماری وجود دارد.

ایدز

بیمار پس از ابتلا به این ویروس، در ابتدا با علائم ساده‌ای همانند علائم آنفولانزا مثل تب و لرز، تورم غدد لنفاوی، گلو درد، سردرد و حالت تهوع همراه باشد. پس از گذر از این دوران، این امکان وجود دارد تا بیمار، تا سال‌های سال حامل این ویروس باشد اما علامت خاصی نداشته باشد.

در مراحل بعدی این نوع از بیماری های مقاربتی، بیمار ممکن است علائمی مثل خستگی مداوم، تب، سردرد و مشکلات معده را در خود نظاره گر باشد.

این بیماری، سیستم دفاعی بدن را مختل می‌کند و اگر پیشرفت زیادی داشته باشد، می‌تواند انسان را در برابر کوچکترین ویروس‌ها ناکارآمد باشد. چیزی که واضح است این است که در حال حاضر، درمانی برای این بیماری وجود ندارد. اما با مراقبت‌های ویژه می‌توان تا حد بسیار زیادی این بیماری را کنترل کرد. به این شکل که فرد دچار بیماری با یک سری مراقبت خاص، می‌تواند مثل تمامی افراد دیگر به صورت طبیعی زندگی کند.

5. سوزاک

سوزاک، بیماری های مقاربتی باکتریایی می‌باشد که در صورت مبتلا شدن، با آنتی بیوتیک قابل درمان است. اما به این شرط که در زمان مناسب آن بیماری را تشخیص داده و برای درمان آن اقدام کنید. این بیماری در برخی افراد ممکن است بدون علامت باشد و در برخی دیگر، با علائمی مثل گلودرد، خارش اطراف نواحی تناسلی، تکرر ادرار با درد، ترشحات غیر معمول سفید یا سبز رنگ از آلت تناسلی یا واژن، و احساس درد داشتن در حین رابطه جنسی همراه باشد.

درمان نکردن این بیماری های مقاربتی ، می‌تواند باعث ناباروری بشود و ایجاد عفونت در مجرای ادراری و بیضه را به همراه داشته باشد. به همین دلیل، توصیه می‌شود در صورت مشاهده این علائم، با مراجع به پزشک، در سریع ترین زمان، برای درمان آن اقدام کنید تا روند درمان به سادگی طی شود.

6. تریکومونیازیس

از دیگر بیماری های مقاربتی با منشا باکتری که با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است، تریکومونیازیس است. این بیماری، در اثر تماس اندام تناسلی شیوع پیدا می‌کند. اکثر مبتلایان به این بیماری، علائمی را نشان نمی‌دهند. اما برخی دیگر، علائمی مثل خروج ترشحات غیر طبیعی از اندام تناسلی ( با بوی نزدیک به بوی ماهی) ، سوزش و خارش اطراف اندام تناسلی و تکرر ادرار با درد خواهد داشت.

این نوع از بیماری های مقاربتی نیز همانند سایر بیماری‌های باکتریایی، ممکن است التهاب لگن، عفونت مجرای ادراری و ناباروری را به همراه داشته باشد. همانطور که گفتیم، در صورتی تشخیص این بیماری به موقع باشد، می‌توان با مصرف آنتی بیوتیک، برای درمان بیماری های جنسی تریکومونیازیس، اقدام کرد.

7. تبخال

این نوع از بیماری های مقاربتی ، از انواع بیماری های جنسی می‌باشد که منشا آن ویروس است. دو سویه HSV1 و HSV2  از سویه‌های اصلی این بیماری می‌باشند.

تبخال

سویه HSV1 در درجه اول باعث به وجود آمدن تبخال دهانی می‌شود و از رابطه دهانی نیز قابل انتقال است. همچنین در صورت رابطه با نواحی تناسلی نیز می‌توان شاهد اثرات تبخال در این نواحی بود. در حالی که HSV2 در درجه اول، تواحی تناسلی را مورد هدف قرار می‌دهد.

اصلی ترین نشانه این بیماری، ایجاد تبخال در اطراف دهان و نواحی تناسلی است. درمانی برای این بیماری خاص وجود ندارد و در صورت مبتلا شدن، باید یک سری پیشگیری‌ها صورت بگیرد تا رفته رفته، شاهد کاهش قدرت و از بین رفتن این ویروس بود.

این ویروس، بیشتر از خود بیمار، می‌تواند برای جنینی که درون بدن بیمار مادر باشد، خطرناک باشد. به همین دلیل، قبل از تصمیم برای بارداری، بهتر است از نبود این ویروس در بدن خود، اطمینان حاصل کرد.

8. شانکروئید

این بیماری، از انواع بیماری های جنسی باکتریایی نادر می‌باشد که علت آن، باکتری هموفیلوس است. شیوع این بیماری، تنها با رابطه جنسی بدون محافظ اتفاق می‌افتد و می‌تواند خودش را با علائمی مثل زخم‌های بزرگ و دردناک در نواحی تناسلی، نشان بدهد. این نوع از بیماری های مقاربتی همچنین به دلیل ایجاد زخم، خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر از جمله بیماری ایدز را افزایش می‌دهد. بنابراین در صورتی که دچار این بیماری شدید، سریعا برای درمان آن، اقدام کنید.

بیماری های مقاربتی جنسی دیگر وجود دارد ک همانند بیماری‌هایی که ذکر کردیم، می‌توان به واسطه رابطه جنسی واژینال یا مقعدی، و یا رابطه دهانی منتقل شود. بیماری‌های مثل لنفوگرانولوما ونروم، گرانولوم مغبنی (اینگوینال) و … که برای تمامی این موارد، پیشگیری، تست مکرر و از همه مهم‌تر، داشتن یک رابطه سالم و محافظت شده با شریکی سالم، توصیه می‌شود.

کلام آخر

بیماری های مقاربتی، بیماری های جنسی هستند که اکثرا در اثر رابطه جنسی بدون محافظت، شیوع پیدا می‌کنند. درمان بیماری های جنسی ، بسته به این که منشا آن ویروسی باشد یا باکتریایی و یا حتی موجودات زنده دیگر، می‌تواند متفاوت باشد. اما مسئله‌ای که اهمیت پیدا می‌کند این است که در صورتی که شما در خود و یا شریکتان نشانه‌هایی از بیماری های مقاربتی را شاهد بودید، برای تست دادن و درمان آن، به مراکز بهداشت جنسی مراجعه کنید تا به سرعت جلوی پیشرفت و شیوع بیماری را بگیرید و یا اگر آن بیماری، درمان خاصی ندارد، تحت غربالگری باشید تا روند بهبودی شما، تسریع شود.

همچنین راه‌هایی که برای پیشگیری از انواع بیماری های جنسی توصیه می‌شود، در اولین قدم، مطمئن بودن از شریک جنسی است. در مراحل بعد، باید حتما رابطه جنسی را با استفاده از محافظ کاندوم انجام دهید تا در صورت بیمار بودن دو طرف، مشکلی برای طرف دیگر به وجود نیاید. همچنین در نظر داشته باشید که برای سلامتی خود و شریکتان، به صورت دوره‌ای برای تست سلامت بهداشتی اقدام کنید و این مورد را به هیچ وجه خجالت آور ندانید. چرا که بسیاری از این بیماری‌ها، درمان بسیار ساده‌ای دارند اما اگر تحت درمان قرار نگیرید، ممکن است صدمات جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مهدیه

علاقه زیادی به مطالعه دارم و دوست دارم در زمینه های سلامتی اطلاعات زیادی کسب کنم و در این راستا این اطلاعات رو با دیگران به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا