پوستدرمان خانگیزیباییسلامت

از بین بردن پوست مرده کف پا با 6 روش خانگی و کاربردی

پاهای ما از مهمترین اعضای بدنمان هستند که مراقبت از آن ها بسیار حائز اهمیت است. پاها به عنوان قلب دوم بدن محسوب می شوند که با تمامی ارگان های بدن در ارتباطند. وجود بیماری های مختلف در این عضو می تواند مناطق دیگر بدن را هم تحت تأتیر قرار دهد. لذا درمان آن ضروری است. یکی از مشکلاتی که ممکن است در این عضو رخ دهد، پوسته پوسته شدن کف پا است که در ادامه درباره علت ها و روش های از بین بردن پوست مرده کف پا اطلاعات به آن می پردازیم.

علت پوسته شدن کف پا

پوسته پوسته شدن کف پا از جمله مشکلات شایع است و ممکن است برای هر فردی در هر دوره­ از زندگی ­اش حتی  در دوران نوزادی اتفاق بیفتد که می ­تواند دلایلی مختلفی داشته باشد. معمولا این عارضه یک بیماری شدید محسوب نمی ­شود و به طور کلی خطری ندارد، اما می ­تواند باعث خارش پوست شده و آزاردهنده باشد.

در بیشتر مواقع پوسته شدن کف پا نیازی به درمان ندارد و به خودی خود از بین می­ رود. با این حال، در صورت تشدید این عارضه و ایجاد عفونت باید به پزشک پوست و زیبایی مراجعه کرد.

علت پوسته شدن کف پا

از شایع ­ترین دلایل پوسته پوسته شدن کف پا عبارتند از:

  • خشکی پوست و کمبود آب بدن
  • تعریق بیش از حد پوست
  • آفتاب سوختگی
  • شرایط آب و هوایی از جمله هوای گرم و خشک
  • بیماری ورزشکاران
  • کمبود برخی ویتامین ­های بدن
  • اگزما
  • تاول پا
  • پسوریازیس
  • عفونت­ های قارچی

راه های از بین بردن پوست مرده کف پا

برای درمان پوست پوسته شدن کف پا ، ابتدا باید علت اصلی آن را بیابید. در صورت نداشتن مشکلات اساسی از جمله عفونت­ های شدید و زخم­ های باز، با یکسری راهکارهای ساده می ­توان این عارضه را درمان کرد که عبارتند از:

1. شستشو با آب گرم و استفاده از سنگ پا

یکی از بهترین راه حل­ ها برای از بین بردن پوست مرده کف پا ، استفاده از سنگ پا است. سنگ پا علاوه بر ماساژ ، به دلیل قابلیت بالای سایندگی ­اش جهت از بین بردن لایه‌های سخت مرده­ ی پوست و ترک در کف پا بسیار موثر است.

 شستشو با آب گرم و استفاده از سنگ پا

برای داشتن دست هایی زیباتر حتما بلاگ سفید شدن پوست دست را بخوانید.

افرادی که دارای پوست حساس و یا مشکلات پوستی جدی هستند بهتر است قبل از استفاده، با پزشک مشورت کنند.

به یاد داشته باشید که نحوه استفاده از سنگ پا جهت درمان پوست پوسته شدن کف پا بسیار مهم است و هرگز نباید آن را به صورت خشک استفاده کرد زیرا باعث آسیب و زخمی شدن پوست می ­شود.

جهت آماده­ سازی پوست، به مدت 10 دقیقه کف پا را در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود و قبل از استفاده از سنگ پا نیز آن را به مدت 5 دقیقه در آب گرم خیس کرده، سپس به آرامی با حرکات دورانی بر روی پوست پا مالش دهید تا پوسته ­ها جدا شوند.

در نهایت پوست را بشویید و بعد از خشک کردن آن، کرم مرطوب کننده و یا آبرسان بزنید.

2. استفاده از اسکراب پوست

اسکراب کردن کف پا به صورت مرتب می تواند به درمان پوست پوسته شدن کف پا کمک کند و باعث لطافت و نرمی پوست گردد.

استفاده از اسکراب پوست

اسکراب های مختلفی را می­ توان از داروخانه تهیه کرد. علاوه بر این می­ توانید اسکراب های خانگی را به راحتی با مواد ساده تهیه و استفاده کنید.

اگر به دنبال روش های زیبایی و مراقبت از پا هستید به مقاله مراقبت از پا مراجعه کنید.

 از جمله اسکراب های خانگی عبارتند از:

  • اسکراب با نمک دریایی و آبلیمو

از نمک دریایی می­ توان برای لایه برداری از پوست و  از بین بردن پوست مرده کف پا استفاده کرد.

نحوه استفاده:

نمک دریایی را با کمی آبلیمو مخلوط کرده و به آرامی بر روی پوست پا بمالید و سپس با برس و یا اسفنج، پوست مرده کف پا را جدا کنید.

  • اسکراب بلغور جو دو سر

بلغور جو دو سر نیز یکی از بهترین مواد برای درمان پوست پوسته شدن کف پا است.

نحوه استفاده:

مقداری بلغور را به نسبت مساوی با گلاب و یا شیر مخلوط کرده و خمیر بدست آمده را به کف پای خود بمالید و به مدت 10 تا 20 دقیقه بر روی کف پا باقی بماند در این فاصله می ­توانید از یک اسفنج برای لایه­ برداری بهتر نیز کمک بگیرید. سپس آن را بشویید و در آخر از یک کرم مرطوب کننده مناسب پوست خود استفاده نمایید.

اگر با مشکل کف پای صاف دست و پنجه نرم می کنید حتما به مقاله کف پای صاف مراجعه کنید.

3. رفع پوسته شدن کف پا با محلول آب و سرکه

قرار­دادن پا در محلول آب و سرکه علاوه بر درمان پوست پوسته شدن کف پا ، فواید بسیاری از جمله خاصیت ضد قارچ دارد و از بدن در مقابل میکروب های مضر محفاظت می­ کند.

 رفع پوسته شدن کف پا با محلول آب و سرکه

نحوه استفاده:

جهت از بین بردن پوست مرده کف پا، آب و سرکه  را به نسبت 2 به 1 با هم مخلوط کنید و پاها را درون آن قرار دهید. بعد از 15 تا 20 دقیقه با استفاده از اسفنج اسکراب و یا سنگ پا، پوست های مرده را جدا کرده و در نهایت با استفاده از کرم مرطوب کننده و یا وازلین، رطوبت پوست را حفظ کنید.

موارد احتیاط:

بهتر است این محلول را دو تا  سه بار در هفته تکرار نمایید و از استفاده بیش از اندازه آن خودداری کنید.

افرادی که دارای زخم و بریدگی و یا التهاب پوستی هستند نباید از این روش استفاده کنند.

در مقاله آموزش ماساژ پا برای رفع خستگی می توانید با روش های ماساژ برای ریلکس شدن پا آشنا شوید.

4. درمان پوست پوسته شدن کف پا با محلول آب و لیموترش

با توجه به خاصیت اسیدی بودن لیموترش، این محلول نیز می ­تواند در از بین بردن پوست مرده کف پا کمک کننده باشد.

درمان پوست پوسته شدن کف پا با محلول آب و لیموترش

اما به دلیل دارا بودن این خاصیت اسیدی، می­ تواند تعادل PH پوست را برهم زده و باعث خشکی و قرمزی بیشتر پوست شود. لذا موارد منع استفاده از این روش عبارتند از:

  • پوست با حساسیت بالا
  • پوست ملتهب و قرمز
  • پوست آسیب دیده و دارای زخم

نحوه استفاده:

مخلوطی از آب و چندین برش لیموترش را درون یک لگن ریخته و پاهای خود را به مدت 15 دقیقه درون آن قرار دهید و می­ توانید با استفاده از سنگ پا و یا برس اسکراب، پوست های مرده را جدا کنید و در نهایت پوست را بشویید و در انتها حتما با کرم مرطوب کننده و یا روغن نارگیل، از خشک شدن پوست جلوگیری کنید.

یکی از روش های مناسب برای مراقبت از پوست پا پارفین تراپی است که در مقاله پارافین تراپی شرح داده ایم.

5. روغن درمانی برای از بین بردن پوست مرده کف پا

روغن درمانی علاوه بر فواید بیشماری که دارد، یکی از راه­های مؤثر جهت از بین بردن پوست مرده کف پا است. ماساژ کف پا با استفاده از روغن، تأثیرات شگفت انگیزی بر کل بدن دارد و می تواند بسیاری از بیماری های بدن را درمان کند.

روغن درمانی برای از بین بردن پوست مرده کف پا

همانطور که می­ دانید علل بسیاری از بیماری ها و یا عارضه پوسته پوسته شدن کف پا ، خشکی بدن است که روغن درمانی کف پا با استفاده از روغن گرم و جذب آرام در پوست می­ تواند در رفع این مشکل عملکرد عالی داشته باشد.

نحوه استفاده:

برای تأثیر پذیری بهتر این روش، هر شب قبل از خواب بعد از شست و شوی کامل کف پا و خشک نمودن آ ن، روغن زیتون و یا کنجد(روغن های گرم) را به مقدار زیاد به کف پا زده و به خوبی ماساژ دهید.  سپس با استفاده از پارچه و یا کیسه پلاستیکی دور پاها را بپوشانید تا فرآیند جذب روغن تا صبح ادامه پیدا کند.

برای آشنایی با روغن های مناسب ماساژ از مقاله بهترین روغن برای ماساژ دیدن کنید.

6. کفسابی پا (پدیکور) روش حرفه ای درمان پوسته شدن کف پا

پدیکور روشی است که معمولا در سالن های زیبایی و مراقبت های پوستی با شیوه صحیح بکار گرفته می­ شود و علاوه بر زیبایی، جنبه درمانی زیادی نیز دارد. کف سابی به صورت حرفه ای می ­تواند با آبرسانی و ماساژ پوست و با استفاده از ابزارها، باعث طراوت و حفظ سلامتی پوست پا شود.

کفسابی پا (پدیکور) روش حرفه ای درمان پوسته شدن کف پا

پدیکور می ­تواند در درمان پوست پوسته شدن کف پا بسیار مؤثر باشد و با انجام مکرر کفسابی نیز می ­توان از ابتلا به این عارضه جلوگیری کرد.

بهتر است برای کفسابی اصولی به سالن های زیبایی مراجعه نمایید اما می­توانید این روش را با داشتن ابزار مناسب در منزل هم انجام دهید.

نحوه استفاده در منزل:

در ابتدا مخلوطی از آب گرم و صابون را در لگن ریخته و پاها را به مدت 15 دقیقه درون آن قرار دهید. برای نرم تر شدن پوسته های کف پا می توانید از روغن زیتون، نمک دریایی، قرص های مخصوص پدیکور استفاده نمایید. پس از آن کف پا را کمی خشک کرده و با رنده و سوهان مخصوص با فشار ملایم، به صورت یکطرفه پوسته های مرده را جدا کنید. در انتها پاها را پاک کرده و پس از تمیز شدن کامل لوسیون و مرطوب کننده مخصوص را زده و ماساژ بدهید.

ماساژ پا مزایای زیادی دارد که در مقاله فواید ماساژ کف پا به آن پرداخته ایم.

سخن پایانی

پوسته پوسته شدن کف پا ، یکی از عارضه های شایع پوستی است و می ­تواند علت های مختلفی داشته باشد که در بسیاری از مواقع با راهکارهای ساده خانگی و کرم های سبک قابل درمان هستند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب در از بین بردن پوست مرده کف پا و داشتن پوستی نرم و لطیف، بهتر است از هر یک از روش های بالا به صورت مرتب و مداوم استفاده نمایید.

 با این وجود در صورت داشتن علائمی مثل عفونت، زخم باز و حساسیت­های پوستی، بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه نمایید.

4.2/5 - (32 امتیاز)

مریم محمودی

من عاشق به اشتراک گذاشتن اطلاعاتم با بقیه هستم؛ بنابراین، چیزایی که از منابع مختلف و معتبر یاد می‌گیرم رو برات می‌نویسم. تمام مقاله‌هام با تحقیق و مطالعه زیاد نوشته می‌شن، پس می‌تونی به اطلاعاتی که بهت می‌دم اعتماد کنی.

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا