سلامت روان

دلیل حسادت در رابطه عاطفی و روش های کنترل کردن آن

حسادت در رابطه عاطفی زمانی که بیش از اندازه باشد، می تواند تاثیرات مخربی بر طرفین داشته باشد. به همین دلیل هم شما باید ابتدا بدانید که دلایل حسادت شما چه مواردی هستند و چگونه می توانید آن را کنترل کنید. توجه داشته باشید که عدم کنترل حسادت، می تواند زندگی زناشویی و رابطه عاشقانه شما را به طور کامل نابود کند. به همین دلیل هم به هیچ عنوان خواندن این مقاله را از دست ندهید تا بدانید که چگونه می توانید حسادت خود را در روابط عاطفی کنترل نمایید.

قبل از این‌که درباره حسادت در رابطه عاطفی صحبت کنیم، خوب است بدانید که دلایل مختلفی می تواند باعث بروز حسادت شوند. به همین دلیل هم علاوه بر این‌که فردی که حسادت می کند باید این مقاله را بخواند، بلکه این توضیحات برای طرف مقابل هم می تواند بسیار مناسب باشد. زیرا گاهی مواقع، این امکان وجود دارد که رفتارهای خود شما باعث می شوند که طرف مقابلتان حسادت کنند از این رو، هر دوی زوجین باید حتما به طور کامل دلایل حسادت و روش های کنترل آن را یاد بگیرند.

انواع حسادت درست و نادرست

شاید برای شما جالب باشد که بدانید که گاهی مواقع، حسادت در رابطه عاطفی می تواند درست و سالم باشد. در مقابل، بخش زیادی از حسادت ها به خاطر دلایل نامناسب، نادرست هستند. در این بخش، هر یک از انواع حسادت درست و نادرست را نام می بریم.

برای مطالعه بیشتر در زمینه برقراری رابطه بهتر و موثر تر مقاله ” دلیل افسردگی بعد از ازدواج چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟ ” مطالعه کنید.

انواع حسادت درست و نادرست

حسادت درست

همان طور که پیش از این نیز گفتیم، حسادت همیشه معنای بدی ندارد و گاهی مواقع، می تواند به خاطر دلایل درست، به شیوه های سالمی ابراز شود. گاهی مواقع، حسادت می تواند به این معنا باشد که شما توانمندی ها و استعدادهای خودتان را قبول ندارید و از این نظر، به دیگران حسادت می کنید. در این شرایط، حسادت کردن می تواند به عنوان یک تلنگر برای شما در نظر گرفته شود تا بیشتر روی خود کار کنید و توانمندی های بیشتری در زمینه های مختلف به دست بیاورید.

از طرف دیگر، همین بخش کوچک حسادت در رابطه عاطفی می تواند تا حدودی مناسب هم باشد. زیرا در این شرایط، حسادت کم باعث می شود که طرف مقابل احساس ارزشمندی داشته باشد. این گونه است که حسادت می تواند باعث برانگیخته شدن احساسات طرفین شود و حتی باعث شود که شما عشق بیشتری به یکدیگر به بورزید. در صورتی که میزان حسادت شما در رابطه عاطفی تان کم باشد، می تواند کاملا سالم در نظر گرفته شود و هیچ گونه تهدیدی برای رابطه شما نخواهد بود.

حسادت نادرست

در مقابل، خیلی از افراد حسادت نادرستی دارند که این امر می تواند تا حد بسیار زیادی باعث بروز مشکل در روابط عاطفی و حتی شخصی آنها شود. این گونه حسادت ها غالبا غیرمنطقی و بیش از حد هستند. در این نوع حسادت، فرد به طور کامل در زندگی طرف مقابل دخالت می کند و سعی در کنترل کردن او دارد. این امر موجب می شود که طرف مقابل هم عکس العمل بدی از خود نشان دهد و تمام این موارد، باعث به هم ریختن شرایط رابطه عاطفی می شوند.

انواع حسادت درست و نادرست

در نتیجه این رفتارها، خشونت های کلامی، آزار و اذیت های جسمی و سوء استفاده های زیادی از طرفین دیده می شود. اغلب مواقع، شخص حسود که به شیوه نادرستی حسادت می کند، تصور می کند که طرف مقابل در حال خیانت کردن به او است، احساس ناامنی دارد، حساسیت بسیار زیادی نسبت به رفتارهای همسر خود دارد و به طور کلی، شخص شکاکی است.

دلیل حسادت در رابطه

حسادت در رابطه عاطفی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از مهمترین دلایل این مسئله، این است که شخص حسود احساسات منفی بسیار زیادی را روزانه با خود حمل می کند. به عنوان مثال، این شخص احساساتی مانند غم، اندوه، ترس، خشم، ناراحتی و اشک را با خود دارد و به طور مداوم به آنها دست و پنجه نرم می کند. همین مسئله موجب می شود که حسادت منفی به سراغ او بیاید. به طور کلی، بخش زیادی از دلایل حسادت در رابطه که می تواند باعث آسیب رسیدن به زندگی زناشویی شوند، عبارت اند از:

  • داشتن احساس مالکیت نسبت به طرف مقابل
  • ترس از خیانت یا رها شدن
  • حملات شدید و یا احساس نیاز به کنترل کردن طرف مقابل
  • نداشتن عزت نفس و احساس بی ارزش بودن
  • داشتن انتظارات غیر منطقی درباره رابطه و ازدواج
  • داشتن سابقه رها شدن در گذشته
  • احساس ناتوانی و ضعف

پیشنهاد لنداسپا در جهت بهبود رابطه : ” چگونه اعتماد به نفس خود را بالا ببریم؟

رابطه-و-حسادت

روش درست برای ابراز حسادت در رابطه

یکی از بهترین روش هایی که شما می توانید تا حد خیلی زیادی از داشتن حسادت در رابطه جلوگیری کنید، این است که با سخنانی نرم و دوستانه، با طرف مقابل خود صحبت کنید. شاید برای شما جالب باشد که بسیاری مواقع، همین صحبت کردن درست باعث می شود که حسادت در رابطه تا حد زیادی از بین برود.

در رابطه سالم، همیشه مقدار کمی حسادت وجود دارد. با این حال، مهم ترین فاکتوری که باعث می شود یک رابطه سالم از رابطه ناسالم جدا شود، این است که در رابطه های درست، طرفین درباره حسادت خود به شیوه ای دوستانه صحبت می کنند. این در حالی است که در نوع دوم رابطه، طرفین نسبت به احساسات یکدیگر عکس العمل بسیار شدیدی نشان می دهند و این مسئله باعث بروز مشکلات شدیدی برای طرفین و رابطه آنها می شود.

اگر شما هم می خواهید برای ابراز احساسات در رابطه خود اقدام کنید، توجه داشته باشید که قبل از حرف زدن، به خوبی فکر کنید. علاوه بر این، به جای این‌که به طرف مقابل خود اتهام خیانت و یا هر چیز دیگری بزنید، نگرانی های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال، برای او توضیح دهید که موقعی که طرف مقابل شما کار خاصی را انجام میدهد، شما احساس بدی پیدا می کنید و دوست دارید که درباره این مسئله با یکدیگر صحبت کنید.

دلیل حسادت در رابطه

چگونه در یک رابطه عاطفی حسادت خود را کنترل کنیم؟

بعد از این‌که مهمترین دلایل بروز حسادت در رابطه عاطفی را متوجه شدید، ممکن است برای شما سوال پیش بیاد که چگونه در یک رابطه عاطفی، حسادت خود را کنترل کنیم؟ برای پاسخ، باید بگوییم که روش های متعددی برای کنترل حسادت در رابطه عاطفی وجود دارند که در این بخش، برخی از مهمترین آنها را نام می بریم. به همین دلیل اگر شما هم با چنین احساسی در رابطه خود مواجه شدید، قبل از به وجود آمدن مشکلات شدید، این احساسات خود را کنترل کنید.

شناخت حسادت های درست و سالم

در ابتدای این مقاله گفتیم که گاهی مواقع، حسادت ها کاملا سالم و درست هستند و نیازی نیست از بروز آنها جلوگیری کنید. از این رو، باید قبول کنید که برخی از حسادت های شما، سالم هستند و نیازی نیست که نگرانی زیادی درباره آن داشته باشید. البته بهتر است درباره این موارد قبل از ازدواج با شریک زندگی خود صحبت کرده باشید. به عنوان مثال، حد و مرز هایی برای برقراری ارتباط با همکاران جنس مخالف برای خود و همسرتان تعیین کنید و با یکدیگر به توافق برسید.

یافتن ریشه حسادت

وقتی به طور مداوم به همسر خود شک می کنید، باید ریشه این حسادت را پیدا کنید. در مقابل، شما باید با توجه به رابطه خود، متوجه شوید که چرا همسر شما تا این حد درباره برخی از مسائل حسادت می کند. برای همسر خود توضیح دهید که در ساعاتی که در کنار هم نیستید، مشغول انجام چه کاری هستید و نبودن در کنار یکدیگر، نمی تواند به معنای خیانت کردن باشد. به طور کلی، سعی کنید ریشه حسادت همسر خود را پیدا کنید و با صحبت کردن درباره آن، برای برطرف کردن این احساس تلاش کنید.

پیشنهاد میفا : 10 روش برای افزایش عزت نفس

چگونه در یک رابطه عاطفی حسادت خود را کنترل کنیم؟

برقراری اعتماد

گاهی مواقع، یکی از بهترین روش ها برای کنترل حسادت در رابطه عاطفی که می تواند کمک بسیار زیادی به طرفین کند، این است که به گونه ای رفتار کنید که طرف مقابل به شما اعتماد کند. شما باید به همسر خود نشان دهید که کاملا به او وفادار، صادق و متعهد هستید. برای انجام این کار، به هیچ عنوان به همسر خود دروغ نگویید و سعی کنید با انجام رفتارهای درستی که اعتماد را به وجود بیاورید.

تقویت رابطه عاطفی

برای از بین بردن حسادت، رابطه عاطفی بهتری با یکدیگر داشته باشید. برای انجام این کار، می توانید وقت بیشتری با همسر خود بگذرانید، با هم به گردش بروید و کلا خوش بگذرانید. فراموش نکنید که ازدواج فقط به معنای زندگی کردن در یک خانه و همبستری نیست. سعی کنید با همسر خود رابطه عاطفی قدرتمندی برقرار کنید.

افزایش عزت نفس

همان طور که در بخش دلایل حسادت هم گفتیم، یکی از مهمترین دلیلی که باعث می شود خیلی از افراد نسبت به طرف مقابل خود حسادت داشته باشند، نداشتن عزت نفس است. به همین دلیل هم سعی کنید روی عزت نفس خود کار کنید و قدردان خودتان باشید. تا حد امکان، روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و مطمئن باشید که به اندازه ای که باید، خوب هستید.

پیشنهاد می کنیم مقاله 16 راز برای داشتن رابطه زناشویی موفق در زندگی را برای داشتن رابطه بهتر مطالعه کنید.

شناخت-حسادت-های-درست-و-سالم

سخن نهایی

در این مقاله از لنداسپا، متوجه شدید که دلایل حسادت در رابطه عاطفی می توانند چه مواردی باشند و چگونه می توانید این حسادت را کنترل کنید. پس اگر شما هم می پرسید که چگونه در یک رابطه عاطفی احساسات خود را کنترل کنیم و این احساس را نداشته باشیم، حتما از روش هایی که در بالا گفتیم، استفاده کنید. به علاوه، سعی کنید تا حد امکان، با همسر خود رفیق باشید و احساسات خود را به شیوه ای دوستانه و بدور از هرگونه اتهامی با او در میان بگذارید.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا