ماساژ گواشا چیست و گواشا تراپی برای صورت چگونه است؟
ماساژ گواشا یکی از محبوب ترین انواع ماساژی است که امروزه در فضای مجازی در شبکه هایی مانند تیک تاک و اینستاگرام بسیار طرفدار جذب کرده است. این ماساژ که به چین باستان تعلق دارد با تعادل سازی انرژی “شی” در بدن به بهبود گردش خون و سلامت پوست کمک می کند. همچنین بسیاری از افراد که به طور منظم از ماساژ گواشا برای صورت خود استفاده کرده اند، مشاهده کردند که پوست صورت آنها کشیده تر شده و کمتر از قبل دچار چروک و یا آکنه می شوند. اما این مواردی که ذکر کردیم تنها بخشی از کاربردها و فواید ماساژ گواشا می باشد. برای این که بدانید گواشا چیست و بهتر با تکنیک های ماساژ گواشا آشنا شوید و بتوانید در خانه این ماساژ محبوب را امتحان کنید، توصیه می کنیم مقاله را تا انتها دنبال کنید.
گواشا چیست؟
کلمه گواشا یا Gua Sha به دو بخش “Gua” به معنی تراش دادن و خراشیدن و “Sha” به معنی ماسه و شن می باشد. ماساژ گواشا روشی درمانی است که از چین باستان قدمت داشته و سالیان سال در آسیای شرقی استفاده می شده است. این درمان با روش حرکت دادن (خراشیدن) ابزار یا سنگ گواشا مخصوص ماساژ گواشا بر روی پوست بدن در جهات مخصوص و با فشاری یکسان ترکیب شده است.
گفته می شود که در گذشته از ماساژ گواشا برای درمان گرفتگی عضلات و افتادگی و شل شدن پوست بدن استفاده می شد. امروزه از این روش برای زیبایی و جوانسازی پوست بدن استفاده می شود.
انواع گواشا چیست؟
برای این که بتوانید به بهترین شکل ماساژ گواشا را اجرا کنید به ابزار خاصی نیاز دارید که مخصوص این ماساژ می باشد. تنوع این ابزار در بازار بسیار است. اما بهترین ابزار گواشا چیست؟ بهتر است ابتدا با جنس و شکل هرکدام ابتدا آشنا شوید تا مناسبترین انواع گواشا را برای این ماساژ انتخاب کنید.
انواع گواشا از لحاظ شکل
- گواشا S شکل: اندازه ای متوسط دارد و در انواع رزینی، سنگ گران قیمت، استیل ضد زنگ و پلاستیک ساخته می شود. از این ابزار بیشتر برای ماساژ گواشا کمر و پشت ران استفاده می شود و کاربردی برای صورت ندارد.
- گواشا fin شکل: این نوع از مدل قبلی کوچکتر می باشد و سه طرف دارد که از هرکدام برای منظور متفاوتی استفاده می شود. ارگونومی این مدل بسیار راحت می باشد و فشار مناسبی بر روی بدن ایجاد می کند. این یکی از محبوبترین سنگ ماساژ صورت گواشا می باشد. همچنین از این ابزار برای بازو، دست و ساعد استفاده می شود.
- گواشا دلفین شکل: در ماساژ گواشا از این ابزار برای ماساژ عمیق عضلات استفاده می شود چرا که به دلیل ارگونومی مناسب، به راحتی می توان آن را در دست گرفت و فشاری عمیق به بافت بدن وارد کرد. این ابزار بیشتر برای بافت های ضخیم مانند پشت ران و باسن استفاده می شود.
- گواشا قاشقی: همانطور که از نامش پیداست، شکل این ابزار مانند قاشق است و به دلیل مناسب بودن برای فشار و کنترل زیاد می توان از آن در ماساژ گواشا گردن، کتف، کف پا، کف دست و شانه ها استفاده کرد.
انواع گواشا از لحاظ جنس
- سنگ بیان Bian Stone: دوام بسیار بالا و ضدعفونی شدن سریع از ویژگی های بارز این جنس می باشد. به دلیل سنگین بودن برای بافت ضخیم استفاده می شود.
- جید (یشم یا Jade): کمی ظریف و شکننده می باشد. به معنوی بودن بسیار معروف است و به دلیل خنکی ذاتی، می تواند گرمای اضافی بدن را خارج کرده و شی را کنترل کند.
- رز کوارتز: منسب برای پوست حساس می باشد. چاکرا گرمایی بدن را باز میکند و برای درمان آکنه مفید است. بسیاری قبل از استفاده آن را داخل فریزر می گذارند.
- آونتورین سبز: ماده است که موجب افزایش انرژی، شادی و جوانی می شود. برای رفع چین و چروک و تنش پوست بسیار مفید است.
- فولاد ضد زنگ (استیل): دوام بسیار بالایی دارد و به راحتی ضدعفونی می شود که در میان پزشکان بسیار محبوب است.
نحوه استفاده از گواشا چیست؟
ماساژ گواشا برای هر بخش از بدن تکنیک خاصی دارد که باید به شیوه ی زیر عمل کنید:
- گردن: از گوشه کوتاه ابزار گواشا استفاده کنید. از قسمت سیب گلو به ارامی و با فشار یکنواخت به سمت خط فک و چانه حرکت کنید. پس از چندبار تکرار، حرکت را در جهت عکس و به سمت پایین تکرار کنید.
- بازوها: از قسمت V شکل ابزار استفاده کنید از سمت مچ دست به سمت آرنج و سپس به سمت شانه ها حرکت کنید.
- ترقوه: به آرامی و به نرمی از سمت شانه ها به سمت داخل ترقوه حرکت کنید.
- سینه: در این بخش از ماساژ گواشا، از وسط سینه با فشاری نسبتا زیاد به سمت خارج سینه حرکت کنید( قسمت بالای سینه). برای قسمت زیر سینه نیز این حرکت را به سمت بالا تکرار کنید به گونه ای که مسیر حرکت ابزار از وسط ناحیه زیر سینه شروع شده به کنره سینه برسد و قبل از زیر بغل تمام شود.
- شکم: از قسمت زیر معده، از بالا به پایین تا زیر شکم، با فشاری ارام و یکسان ابزارک را حرکت دهید به طوری که در مسیر حرکت از روی ناف رد نشوید.
- ران: بر روی ران از بالای زانو، از پایین به بالا، در خط ران که به صورت منحنی می باشد با فشاری نسبتا قوی به سمت خط باسن حرکت کنید.
- زانو: از وسط زانو به سمت اطراف و بیرون حرکت کنید.
- ساق پا: از قسمت مچ پا به سمت بالا بر روی ساق پا حرکت کنید.
فواید گواشا تراپی چیست؟
اگر می خواهید بدانید که اصلی ترین خواص گواشا چیست این بخش را با دقت بیشتری مطالعه کنید:
1. تقویت گردش خون
در طب سنتی چینی، رگ های اصلی که مسئول سلامت و زیبایی پوست شما هستند به دو بخش تای یین که در قسمت ریه و طحال قرار دارند و یانگ مینگ که در روده بزرگ و کوچک هستند تقسیم می شوند. با ماساژ گواشا می توانید جریان خون در این دو بخش اصلی را تقویت کنید و با کارکرد بهتر این اندام ها پوست شما سالم تر خواهد شد.
2. بهبود چین و چروک با ماساژ گواشا
ماساژ گواشا با حرکت ابزارک های مخصوص می تواند مایعات جمع شده در زیر پوست را از بین ببرد و در نتیجه پف پوست را بخواباند. همچنین گره های درون بافتی را باز می کند که موچب کارکرد بهتر پوست و اکسیژن رسانی و در نتیجه کاهش موقت چین و چروک می شود. برای چین و چروک عمیق و طولانی مدت تاثیری ندارد.
3. از بین بردن تنش
همانطور که ذکر کردیم حرکت ابزار ماساژ گواشا موجب کاهش و از بین رفتن تنش های عضلانی و گرفتگی ماهیچه ها می شود. در نتیجه به بهبود عملکرد عضلات کمک کرده و دردهای مزمن را از بین خواهد برد.
4. رفع مشکلات یائسگی
طبق تحقیق پزشکان بر روی گروهی از زنان یائسه، آنها دریافتند که مشکلاتی مانند تعریق بیش از حد، سردردهای مکرر و بی خوابی در زنان یائسه را می توان با ماساژ گواشا به طرز چشمگیری کاهش داد.
5. ریکاوری عضلات با استفاده از ماساژ گواشا
در تحقیقی بر روی گروهی از ورزشکاران، پزشکان دریافتند که ورزشکارانی که پس از ماساژ گواشا اقدام به بلند کردن وزنه کردند، متوجه شدند که نسبت به قبل از ماساژ این کار را سریعتر و راحت تر انجام داده اند و تلاش کمتری برای بلند کردن وزنه های سنگین نیاز داشتند.
عوارض جانبی ماساژ گواشا چیست؟
اگر می پرسید که عوارض احتمالی ماساژ گواشا چیست؟ باید بگوییم برخی از عوارض جانبی ماساژ گواشا به تعریف زیر می باشد:
- ماساژ گواشا باعث می شود که مویرگ های زیر پوستی به دلیل فشار پاره شده و قرمزی و کبودی ایجاد شود که البته این کبودی ها به مرور زمان رفع خواهند شد.
- ممکن است پس از ماساز برخی درد و تورم شدید احساس کنند که بنابر تجویز پزشک می توانند مسکن مصرف کنند.
- به دلیل ایجاد احتمالی زخم در ماساژ گواشا ( براثر کشیدگی پوست) اگر ابزار به طور کامل ضدعفونی نشده باشند خطر بیماری های عفونی پوستی را به همراه خواهد داشت.
برای افراد زیر ماساژ گواشا به هیچ عنوان توصیه نمی شود:
- افرادی که مشکلات پوستی مانند اگزما دارند
- افرادی که به راحتی خونریزی می کنند و زخم آنها دیر بسته می شود
- افرادی که داروهای رقیق شدن خون مصرف می کنند
- افرادی که دچار زخم تازه و یا تومور می باشند
نحوه استفاده از گواشا تراپی برای صورت
گواشا تراپی علاوه بر بدن برای صورت نیز بسیار توصیه می شود. ماساژ گواشا صورت می تواند تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت چشمگیری برروی پوست صورت شما داشته باشد. پس از انتخاب سنگ گواشا صورت برای ماساژ گواشا صورت به نحوه زیر عمل کنید:
- پوست صورت خود را مرطوب کنید ( با کرم مغذی و یا سرم آبرسان و مرطوب کننده)
- از گردن شروع کنید. گواشا را از سمت خمیده ابزار به طرف صورت خود نگه دارید. به آرامی آن را به سمت بالا و بیرون بلغزانید.
- سپس روی خط فک، چانه و اطراف دهان حرکت کنید و بین سه تا پنج بار در هر ناحیه پوست را نوازش کنید. همیشه ضربات کوتاه را فقط در یک جهت انجام دهید، نه عقب و جلو ( حرکت رفت و برگشتی نداشته باشید). اگر میخواهید پفکردگی صورت را کاهش دهید، ابتدا به آرامی و سپس محکمتر فشار وارد کنید تا عضلات صورت را آرام کنید.
- ابزار را صاف روی پوست فشار دهید، سپس به آرامی زیر چشم یا روی هر گونه قرمزی حرکت دهید تا تنش و التهاب پوست صورت برطرف شود.
- در نهایت، ابزار را در حرکات افقی کوتاه روی استخوان ابرو بکشید ، یا می توانید ابزار را بین ابروها نگه دارید و فشار دهید.
فواید گواشا صورت چیست؟
فواید ماساژ گواشا برای سلامتی و زیبایی صورت شامل موارد زیر می باشد:
- کاهش تنش پوست صورت: به دلیل حرکات آرام و باز شدن گره های بافت زیر پوست.
- کاهش التهاب و پف پوست: به دلیل از بین رفتن تجمع مایغات زیر پوستی و افزایش گردش خون.
- لیفت طبیعی پوست: به دلیل حرکات کششی صورت به سمت بالا و ایجاد الاستیک پوست.
- شادابی پوست: افزایش گردش خون و افزایش گردش لنف موجب بهبود اکسیژن رسانی به پوست و افزایش کلاژن سازی می شود.
تکنیک های استفاده از گواشا تراپی برای صورت
در ماساژ گواشا برای صورت از تکنیک های زیر استفاده می شود:
- تکنیک مناسب گردن – ضربه های آرام به سمت پایین گردش خون را افزایش می دهد، پوست را بالا می برد و گونه ها را سرخ رنگ می کند.
- تکنیک مناسب خط فک، گونه ها و چانه – ضربه هایی از داخل صورت به سمت بیرون صورت شما را بلند می کند و در عین حال پوست شما را سفت می کند.
- تکنیک مناسب بینی – ضربه های کوتاه ظریف پف کردگی بینی را از بین می برد.
- تکنیک مناسب چشمها – سکته( ضربه های بسیار ارام متداوم) زیر چشم، خطوط و حلقههای تیره را کاهش میدهند، در عین حال تسکیندهنده بوده و پف زیر چشم را کاهش میدهند.
- تکنیک مناسب پیشانی – ضربه های افقی روی استخوان ابرو برای صاف کردن چین و چروک ها، کشیدن پوست پیشانی و رفع تنش با حرکت گواشا از وسط پیشانی به طرفین.
- تکنیک مناسب زیر ابرو- حرکت گواشا از داخل ابرو به سمت دم و خارج ابرو با فشاری ارام و یکنواخت بر روی استخوان ابرو.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم که گواشا چیست و ماساژ گواشا چه فوایدی برای بدن و پوست صورت شما دارد. برای تمرین تکنیک های ماساژ گواشا و اجرای آن بهتر است ابتدا از یک متخصص ماساژ کمک بگیرید و پس از کسب تجربه این کار را انجام دهید تا دچار عوارض ماساژ گواشا و مشکلات اجرای اشتباه ان نشوید.