سلامت

بیماری پارکینسون چیست و چه علائمی دارد؟

به احتمال خیلی زیاد شما هم نام پارکینسون را شنیده اید. با این حال، ممکن است هنوز خیلی از افراد ندانند که بیماری پارکینسون چیست و اصلا این بیماری چه علائمی دارد. ابتلا به پارکینسون می تواند مشکلات خیلی زیادی روی عملکرد مغز شما به وجود بیاورد.

به همین دلیل هم سعی کنید حتما در صورت مشاهده هرگونه علائم این بیماری، در سریع ترین زمان ممکن به سراغ یک پزشک ماهر و متخصص بروید که با استفاده از روش های مناسب، این بیماری را در شما درمان و از پیشروی آن جلوگیری کند.

این بیماری که تا حد خیلی زیادی هم پیش رونده است، در صورت درمان نشدن می تواند آسیب های خیلی بیشتری روی بخش های مختلف بدن و به خصوص مغز بگذارد. نکته مهمی که درباره این بیماری باید بدانید، این است که آسیب آن بیشتر روی بخشی از مغز ایجاد می شود که مسئول حرکت بدن است.

به همین دلیل هم به احتمال خیلی زیاد و در صورت درمان نشدن، شاید بعد از ابتلا به بیماری پارکینسون، دچار اختلال در حرکت شوید. در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات کاملی درباره پارکینسون و علائم آن در اختیار شما قرار می دهیم. پس اگر شما هم می خواهید بدانید که بیماری پارکینسون چیه و چه نشانه هایی دارد، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

بیماری پارکینسون چیست؟

بیماری پارکینسون چیست؟

اول از همه، به سوال این که بیماری پارکینسون چیست و چه مشکلی در بدن به وجود می آورد، پاسخ می دهیم. پارکینسون (PD) به نوعی اختلال دژنراتیو پیشرونده گفته می شود که در آن سلول های عصبی مغز دچار مشکل می شوند.

این سلول ها که با نام گانگلیون های پایه نیز شناخته می شوند، مشکلات خیلی زیادی در انجام حرکت های معمولی و روزمره ما دارند و به همین دلیل هم آسیب آنها موجب می شود که حرکت های بدن با مشکل مواجه شود.

زمانی که فرد به بیماری پارکینسون مبتلا می شود، سلول های عصبی تولید کننده دوپامین در مغز او از بین می روند. زمانی که تا ۸۰ درصد سلول های دوپامین در مغز نابود شوند، اولین علائم پارکینسون به وجود می آیند. همان طور که پیش از این نیز گفتیم، اگر هرگونه علائم این بیماری را مشاهده کردید، باید هرچه سریع تر به سراغ یک پزشک متخصص بروید تا از پیش رفتن آن جلوگیری کند.

علائم بیماری پارکینسون چیست؟

پیش از این متوجه شدید که بیماری پارکینسون چیست و چگونه به وجود می آید. اکنون نوبت به آن رسیده که بدانید علائم بیماری پارکینسون شامل چه مواردی می شوند و چه تغییراتی در بدن موجب به وجود آمدن این بیماری می شوند. نکته مهمی که درباره علائم پارکینسون باید بدانید، این است که علائم این بیماری ممکن است بسته به شدت آن، متفاوت باشند.

علائم بیماری پارکینسون چیست؟

به عنوان مثال، در روزهای ابتدایی ابتلا به بیماری پارکینسون، علائم بسیار خفیفی مشاهده می شود و شاید اصلا علائمی هم نداشته باشید. این در حالی است که با تشدید بیماری، علائم آن هم اوج می گیرند و شاید خیلی از افراد نتوانند فعالیت های ساده و روزمره خود را انجام دهند. در این بخش، برخی از مهم ترین و اصلی ترین علائم پارکینسون را به اختصار نام می بریم.

لرزش

یکی از اصلی ترین و اولیه ترین علائم پارکینسون که به احتمال خیلی زیاد در اغلب افراد دیده می شود، لرزش اندام های مختلف بدن است. این احتمال وجود دارد که شما در نواحی دست و یا پا و یا حتی سایر بخش های بدن خود احساس لرزش کنید.

اختلال در حرکت

در ابتدای مقاله هم به اختصار گفتیم که بیماری پارکینسون موجب می شود که آن بخش از مغز که روی حرکت بدن مدیریت دارد، دچار مشکل شود. در نتیجه این امر، به احتمال خیلی زیاد شما در انجام کارهای معمولی خود دچار اختلال می شوید و شاید بتوانید به کندی کارهایتان را انجام دهید. به عنوان مثال، راه رفتن برای شما خیلی دشوار می شود و شاید حتی مجبور شوید موقع راه رفتن و قدم زدن، پای خود را روی زمین بکشید.

اختلال در حفظ تعادل

یکی دیگر از علائم پارکینسون که می تواند در افراد خیلی زیادی دیده شود، اختلال در حفظ تعادل است. زمانی که شما نتوانید به خوبی تعادل خود را حفظ کنید، بدنتان حالتی منحنی به خود می گیرد. در نتیجه این امر، کمر افراد حالتی خمیده به خود می گیرد.

اختلال در حفظ تعادل

اختلال در حرف زدن

اختلال دیگری که در خیلی از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون به وجود می آید، در حرف زدن آنهاست. افرادی که بیماری پارکینسون مبتلا می شوند، نمی توانند مانند افراد عادی صحبت کنند و موقع حرف زدن، بسیار تردید دارند. زمانی که این افراد حرف می زنند هم صدای آنها بسیار آهسته است و به نظر می رسد که هیچ واکنش احساسی در صدای آنها وجود ندارد.

اختلال در نوشتن

در نهایت، آخرین اختلالی که پارکینسون روی بخش های مختلف بدن ایجاد می کند، اختلال در نوشتن است. زمانی که افراد به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند، به خوبی نمی توانند بنویسند و شاید دستخط آنها علاوه بر زشت بودن، ریزتر هم شود.

سایر علائم پارکینسون

علاوه بر علائمی که در بخش های بالا نام بردیم، پارکینسون علائم دیگری را هم شامل می شود که بهتر است حتما همه آنها را بشناسید. پس اگر شما هم می خواهید بدانید که مهمترین علائم پارکینسون چیست و چه نشانه های دیگری دارد، به این فاکتورها توجه کنید.

  • افسردگی یا بی تفاوتی
  • عدم تنظیم خواب
  • یبوست و مشکلات گوارشی
  • اختلال شناختی
  • اختلال در بلع

بیماری پارکینسون ناشی از چیست؟

بعد از این که متوجه شدید بیماری پارکینسون چیه و چه علائمی دارد، نوبت به آن می رسد که علت بیماری پارکینسون را نیز بشناسید. زمانی که شما بدانید که علت بیماری پارکینسون چیست و اصلا چرا این بیماری در شما به وجود آمده، شاید راحت تر بتوانید به دنبال روشی برای درمان آن باشید.

علاوه بر این که با شناخت دلایل بروز این بیماری، شاید حتی بتوانید از ابتلا به آن جلوگیری کنید. در این بخش، مهم ترین دلایلی که می توانند باعث به وجود آمدن بیماری پارکینسون شوند را نام می بریم.

بیماری پارکینسون ناشی از چیست؟

ژنتیک

بدون شک یکی از مهمترین و اصلی ترین دلایل به وجود آمدن پارکینسون، ژنتیک و وراثت است. در موارد نادری که برخی از اعضای خانواده در به این بیماری مبتلا باشند، شاید به برخی دیگر هم سرایت پیدا کند و از طریق واریاسون های ژنی به افراد دیگر هم منتقل شوند.

دلایل محیطی

دلیل دیگری که می تواند موجب به وجود آمدن پارکینسون در خیلی از افراد شود، محرک های محیطی است. گاهی مواقع، برخی از افراد به خاطر کار خود در معرض سموم زیادی هستند که این امر می تواند روی شرایط بدنی آنها تاثیر بگذارد.

به طور کلی، هنوز دلیل قطعی برای ابتلا به بیماری پارکینسون پیدا نشده است. با این حال، به نظر می رسد که اختلال در ژن و دلایل محیطی می توانند مهمترین آنها باشند. تنها چیزی که همه پزشکان و محققان آن را می دانند، این است که مرگ سلولی موجب به وجود آمدن پارکینسون می شود.

نحوه تشخیص بیماری پارکینسون

تاکنون اطلاعات خیلی زیادی درباره این که بیماری پارکینسون چیست به دست آوردید. اکنون ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که این بیماری چگونه تشخیص داده می شود؟

برای پاسخ به این سوال، باید بگوییم که بیماری پارکینسون شباهت خیلی زیادی به بیماری های دیگر دارد و به همین دلیل هم شاید شناخت و تشخیص آن برای خیلی از افراد سخت باشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید حتی تشخیص این بیماری برای خود پزشکان هم بسیار دشوار است.

نحوه تشخیص بیماری پارکینسون

زیرا در حال حاضر، هیچ گونه آزمایش دقیقی وجود ندارد که بتواند به صورت مجزا، فقط بیماری پارکینسون را تشخیص دهد. زیرا ممکن است علائم این بیماری در هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد. مهمترین بیماری هایی که ممکن است با پارکینسون اشتباه گرفته شوند، بیماری هایی مانند پارکینسون پلاس، آتروفی چند سیستمی، دیستونی، هیدروسفالی فشار معمولی، فلج پیشرونده هسته ای و لرزش اساسی هستند.

تمام این بیماری ها با نام شبه پارکینسون شناخته می شوند. پس بهتر است در ابتدا بدانید که بیماری شبه پارکینسون چیست و چگونه باید آنها را تشخیص داد.

روش های درمان بیماری پارکینسون

در بخش های بالا، گفتیم که بیماری پارکینسون چیست و چه علائمی دارد. در حالی که شاید تشخیص این بیماری خیلی سخت به نظر برسد، اما خوشبختانه روش هایی وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید تا حد خیلی زیادی از ابتلا به پارکینگسون جلوگیری کنید. بهترین روش ها برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری و حتی درمان آن، عبارت اند از:

تغییر لایف استایل

یکی از راحت ترین کارهایی که می توانید برای جلوگیری از ابتلا به هرگونه بیماری انجام دهید، این است که لایف استایل سالمی داشته باشید.

به عنوان مثال، سعی کنید همیشه به صورت منظم ورزش کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید. البته لازم به ذکر است که به هیچ عنوان فعالیت های ورزشی خیلی سنگین انجام ندهید. خوردن غذاهای سالم هم می تواند مزایای بسیار زیادی برای بدن داشته باشد که یکی از مهمترین آنها، پیشگیری از ابتلا به پارکینسون است.

تغییر لایف استایل

دارو درمانی

اگر به پزشک مراجعه کنید و با توجه به علائم بیماری پارکینسون برای شما، متوجه شود که به این بیماری مبتلا هستید، به احتمال خیلی زیاد داروهایی برای شما تجویز می کند که نوع این داروها تا حد خیلی زیادی به شدت بیماری شما بستگی دارد.

هر یک از این داروها برای موارد مختلفی کاربرد دارند. به عنوان مثال، برخی از آنها دوپامین از دست رفته بدن را جبران می کنند و برخی دیگر هم علائم بیماری پارکینسون را در فرد کاهش می دهند تا راحت تر بتواند کارهای روزمره خود را انجام دهد و درد کمتری احساس کند.

جراحی

در نهایت، اگر هیچ یک از روش های بالا برای درمان فرد کارساز نبود، به احتمال خیلی زیاد پزشک مجبور شود از روش جراحی برای درمان استفاده کند. مهمترین دلایلی که موجب می شوند داروها نتوانند به درمان پارکینسون کمک کنند، این است که نوسانات شدیدی در بخش های مغزی وجود دارند و شاید حتی بیمار نتواند عوارض جانبی داروها را تحمل کند.

در اینجاست که پزشک باید از طریق تحریک عمیق مغزی با استفاده، پارکینسون را در فرد درمان کند. در این روش، بسته به علائم پارکینسون در شما، الکترودها در ناحیه خاصی از مغز قرار می گیرند و بعد از عبور از زیر پوست و پایین گردن، به استیمولاتور زیر پوست سینه متصل می شوند که باتری هم دارد.

با روشن شدن استیمولاتور، پالس های منظمی به بدن وارد می شود که موجب می شوند تا سیگنال های عصبی آسیب دیده که موجب لرزش و یا سایر علائم پارکینسون شده اند، مسدود شوند.

جراحی

البته فراموش نکنید که شاید همه بیماران مبتلا به پارکینسون گزینه مناسبی برای استفاده از جراحی نباشند. مثلا افرادی که افسردگی شدید دارند و یا شرایط پزشکی آنها ناپایدار است، نمی توانند از این روش برای درمان پارکینسون کمک بگیرند.

سخن پایانی

در این مقاله از لنداسپا، به طور کامل متوجه شدید که بیماری پارکینسون چیست و چه علائمی دارد. به علاوه، ما برای شما توضیح دادیم که هنوز مشخص نشده که دقیقا علت اصلی بیماری پارکینسون چیست و به همین دلیل هم شاید تشخیص آن برای بسیاری از پزشکان سخت باشد.

از این رو، برای درمان این بیماری باید حتما به سراغ پزشکان کاملا متخصص و حرفه ای بروید تا بعد از این که مشاهده کردند که نشانه های بیماری پارکینسون چیست و چه علائمی دارید، از بهترین روش های داروی بیماری پارکینسون استفاده کنند تا علائم این عارضه تا حد امکان پایین بیایند.

4.6/5 - (64 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا