سلامت

مهمترین علائم اوتیسم در کودک دو ساله

اوتیسم یکی از بیماری های روحی و روانی شناخته می شود که غالبا در سنین پایین تر در افراد به وجود می آید. خیلی مواقع، اوتیسم از بدو تولد در فرد وجود دارد و فقط والدین متوجه آن نمی شوند. به همین دلیل هم خیلی مهم است که شما مهم ترین علائم اوتیسم در کودک دو ساله را بشناسید تا بدانید که آیا کودک شما هم به این بیماری مبتلا است یا خیر؟ البته مراجعه به پزشک هم می تواند کمک خیلی زیادی به شما کند تا در زمان سریعی این بیماری را تشخیص دهید و برای درمان آن اقدام کنید.

قبل از این که نشانه های اوتیسم در کودک دو ساله را به شما معرفی کنیم، خوب است بدانید که گاهی مواقع، علائم این بیماری در کودکان به خصوص در سنین پایین تر، واضح نیست و به همین دلیل هم شاید خیلی از والدین، حتی با دقت در رفتار و عملکرد فرزند خود هم نتوانند متوجه این شوند که آیا فرزند آنها به اوتیسم مبتلا است یا خیر.

با این حال، روش هایی وجود دارند که با توجه به آنها، می توانید تا حد خیلی زیادی علائم اوتیسم را شناسایی کنید. پس اگر شما هم کوچک ترین شکی را کرده اید که ممکن است کودک شما به اوتیسم مبتلا باشد، به هیچ عنوان خواندن این مقاله از لنداسپا را از دست ندهید. ما در این بخش، به طور کامل درباره علائم اوتیسم در کودکان دو ساله صحبت خواهیم کرد.

اوتیسم چیست؟

اوتیسم چیست؟

پیش از این که علائم اوتیسم در کودک دو ساله را بشناسید، باید بدانید که این بیماری در واقع نوعی اختلال است که مربوط به رشد عصبی می شود. زمانی که کودکان دچار بیماری اوتیسم می شوند، نمی توانند مهارت های اجتماعی، کلامی و یا غیر کلامی خود را به خوبی اعمال کنند.

به عبارت دیگر، کودکان مبتلا به اوتیسم، در انجام مهارت های معمولی زندگی خود و یا حتی انجام کارهایی که به آنها علاقه دارند هم اختلال نشان می دهند. این گونه افراد غالبا برخی حرکات کلیشه ای و تکراری را انجام می دهند و نمی توانند به خوبی با هم سن و سالان خود ارتباط برقرار کنند.

البته باید بدانید که علائم اوتیسم در کودک دو ساله تا حد خیلی زیادی به شدت آن بستگی دارد و ممکن است علائم آن با سایر افراد متفاوت باشد. همین مسئله باعث شده که تشخیص آن برای خیلی از والدین دشوار شود.

اهمیت تشخیص علائم اوتیسم در دو سالگی

اما به نظر شما چرا اینقدر اهمیت دارد که علائم اوتیسم در کودک دو ساله تا اینقدر زود تشخیص داده شود؟ اگرچه با پیشرفت علم و فناوری و علم پزشکی، اطلاعات مربوط به بیماری اوتیسم در کودکان روز به روز در حال گسترش است، اما باید بدانید که متاسفانه در کشور ایران، هنوز روش دقیقی برای تشخیص علائم اوتیسم تا کودکان بین 6 تا 7 سال وجود ندارد.

بازی با نخ و مهره یکی از بازی های ساده برای تشخیص اوتیسم است

اهمیت تشخیص علائم اوتیسم در دو سالگی

از طرف دیگر، اگر شما بتوانید در سریع ترین زمان ممکن، بیماری کودک خود را تشخیص دهید، خیلی راحت تر می توانید برای درمان او اقدام نمایید. به طور کلی، پزشکان می گویند که شناخت نشانه های اوتیسم در کودک دو ساله و یا حتی کوچک تر، می تواند تاثیر خیلی زیادی به سلامتی کودک در آینده داشته باشد.

دلیل این مسئله هم این است که هرچه کودک کوچک تر باشد، بیشتر مستعد یادگیری جدید و تغییر است. این در حالی است که هرچه سن کودک افزایش پیدا می کند، این روند برای پزشک و خود کودک هم خیلی سخت تر می شود و شاید دیگر نتواند در رفتارهای خود تغییر ایجاد کند و این هم به خاطر بزرگ شدن مغز است که کاملا طبیعی به نظر می رسد.

در کلینیک ها و مراکز پزشکی مختلف، خدماتی وجود دارند که بیشتر برای کودکان کوچک تر مناسب هستند و روی آنها بهتر جواب می دهند. این در حالی است که با افزایش سن، روند تغییر مغز با مشکلات خیلی بیشتری مواجه می شود و حتی ممکن است شرایط بدتر هم شود. به همین دلیل هم پیشنهاد می کنیم که هرچه سریع تر، به دنبال شناخت علائم اوتیسم در کودک دو ساله خود باشید تا در صورت ابتلا به این بیماری، پزشک متخصص سریعا از روش های مناسب برای درمان استفاده کند.

علائم اوتیسم در کودک دو ساله

علائم اوتیسم در کودک دو ساله

بر اساس مواردی که پیش از این گفتیم، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که تا چه حد شناخت علائم اوتیسم در کودکان دو ساله اهمیت دارد. در این بخش، برخی از مهم ترین نشانه های این بیماری در کودکان دو ساله را معرفی می کنیم که می توانند کمک زیادی به شما کنند تا سریع تر این بیماری را تشخیص داده و برای درمان آن اقدام نمایید.

֎ عدم برقراری ارتباط چشمی

یکی از مهمترین نشانه های اوتیسم در کودکان دو ساله و یا حتی کمتر یا بیشتر، است که زمانی که با آنها صحبت می کنید، به خوبی با شما ارتباط چشمی برقرار نمی کنند. در این شرایط، شاید فکر کنید که کودک اصلا صدای شما را نمی شنود و دلیل این مسئله هم این است که توجهی به سمت شما ندارد.

֎ تاخیر زبانی

در صورتی که کودک شما دو ساله و یا کمی را بیشتر است، باید بتواند برخی از کلمات را به طور کامل ادا کند و به طور کلی، نیازهای خود را توضیح دهد. در صورتی که کودک شما به هیچ عنوان تا دو سالگی اصلا حرف نزند و حتی نتواند با هم سن و سال های خود هم ارتباطات زبانی برقرار کند، احتمال دارد که به اوتیسم مبتلا باشد.

֎ الگوی رفتاری یا گفتاری غیر عادی

یکی دیگر از نشانه های اوتیسم در کودک دو ساله و یا بیشتر، این است که الگوهای رفتاری و یا گفتاری غیر عادی و نامناسبی دارد. به طور کلی، کودکان در این سن به دنبال جلب توجه هستند و می خواهند به هر طریقی که شده، توجه همه افراد و به خصوص والدینشان را به سمت خود جلب کنند. در مقابل، کودکان مبتلا به اوتیسم، این ویژگی را ندارند و خیلی کم پیش می آید که بخواهند برای جلب توجه سایرین، کاری انجام دهند.

الگوی رفتاری یا گفتاری غیر عادی

تشخیص علائم اوتیسم خفیف در کودکان و یا علائم تشدید بیماری در بسیاری از کودکان مبتلا ممکن است دشوار باشد

الگوهای گفتاری غیر عادی آنها هم به این صورت است که شاید موقع حرف زدن، بیش از اندازه تأمل کنند. طبیعتا زمانی که شما و یا کودکتان در حال صحبت کردن هستید، در لحظات هیجانی تندتر حرف می زنید و در لحظات غمگین، صدای خود را کمی پایین می آورید. این احتمال وجود دارد که کودک مبتلا به اوتیسم، کاملا یکنواخت و بدون احساس صحبت کند. حتی ممکن است یک کلمه یا جمله را چندین بار تکرار کند و یک سوال را بارها و بارها بپرسد.

֎ عدم تمرکز و توجه

یکی دیگر از علائم اوتیسم در کودک دو ساله که می تواند نشان دهنده این بیماری باشد، این است که کودک نمی تواند به خوبی روی گفته ها و اعمال شما تمرکز و توجه داشته باشد. ممکن است موقع حرف زدن با او، متوجه شوید که اصلا حرف های شما را نمی فهمد.

به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که زمانی که درباره یک مسئله جدی با او صحبت می کنید، به صورت ناگهانی بخندد و یا در مواقع دیگر، جیغ بکشد. اگرچه گاهی مواقع این علائم عادی هستند، اما باید بدانید که اگر این رفتارها را از کودکی دیدید که به صورت نابهنجار و ناگهانی این رفتارها را از خود نشان می دهد، احتمال بدهید که به اوتیسم مبتلا باشد.

مقاله پیشنهادی: بهترین دکتر اطفال در تهران

عدم تمرکز و توجه

֎ عدم تقلید

اگر شما با کودکانی بازی کنید که به بیماری اوتیسم مبتلا نیستند، متوجه می شوید که تقریبا از تمام رفتارهای شما تقلید می کنند. به عنوان مثال، فقط کافی است که شما یک بار یک بازی را انجام دهید. در مراحل بعدی، کودکان خیلی راحت این مراحل را از شما تقلید کرده و بازی را ادامه می دهند. در مقابل، این ویژگی در کودکان مبتلا به اوتیسم دیده نمی شود و شاید اگر حتی چندین بار بازی را انجام دهید، باز هم متوجه نشوند که باید چگونه از شما تقلید کنند.

֎ عدم تغییر در برنامه روزانه

از دیگر علائم اوتیسم در کودکان دو ساله که می تواند دیده شود، این است که این کودکان نمی توانند به خوبی تغییر کنند و مقاومت خیلی زیادی برای تغییر کردن از خود نشان می دهند. حالا این تغییر می تواند درباره هر چیزی باشد. به عنوان مثال، حتی اگر غذای آنها هم دچار تغییر شود، ممکن است بیش از اندازه ناراحت شوند.

֎ سایر علائم اوتیسم در کودک دو ساله

در بخش های قبل، برخی از مهم ترین نشانه های اوتیسم در کودک دو ساله را مشاهده کردید. علاوه بر این موارد، بیماری اوتیسم در کودکان دو ساله می تواند نشانه های دیگری نیز داشته باشد که در این بخش، به صورت خلاصه برخی از مهم ترین آنها را نام می بریم.

سایر علائم اوتیسم در کودک دو ساله
  • رضایت داشتن از تنها بازی کردن
  • بازی کردن با اسباب بازی به صورت غیر عادی
  • حساس بودن به تحریکات مختلف
  • داشتن واکنش غیر عادی در برابر درد
  • داشتن واکنش متفاوت نسبت به ترس
  • اختلال خواب
  • داشتن مشکلات رفتاری
  • انجام کارهای تکراری
  • آسیب رساندن به خود

سخن پایانی

علاوه بر مواردی که پیش از این گفتیم، علائم اوتیسم در کودک دو ساله شامل موارد دیگری نیز می شود که متاسفانه وقت نشد همه آنها را به صورت مفصل بررسی کنیم. همان طور که گفتیم، خیلی مهم است که شما بتوانید خیلی سریع تر، علائم اوتیسم در کودکان دو ساله را تشخیص دهید و بعد از شناختن بیماری، برای درمان آن در کودک خود اقدام نمایید. زیرا هرچه سن کودک شما کمتر باشد و سریع تر بیماری را در او تشخیص دهید، امکان درمان نیز خیلی بیشتر خواهد بود و شما می توانید با هزینه خیلی کمتر، کودک خود را درمان کنید.

4/5 - (2 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا