علت افسردگی فصلی |علائم و نحوه درمان افسردگی پائیزی
آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده که به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیل خاصی، بعد از تغییر فصل، احساس ناراحتی و غم کنید؟ در این شرایط، شما تنها نیستید و افراد خیلی زیادی افسردگی فصلی را تجربه می کنند. نه تنها در ایران، بلکه این مسئله در سراسر جهان شایع است و بیشتر در فصول سرد پاییز و زمستان، نمود پیدا می کند. هم اکنون که به تازگی وارد فصل پاییز شده ایم، افسردگی پاییزی هم در خیلی از افراد شروع می شود. اگر شما هم به طور معمول دچار این مشکل می شوید، بهتر است تا پایان این مقاله از لنداسپا همراه ما باشید.
افسردگی فصلی چیست؟
اگرچه ممکن است خیلی از افراد اطلاعاتی درباره این مسئله نداشته باشند، اما شاید با تغییر فصل، دچار تغییرات خلقی شوند. بسیاری از این افراد، اطلاعات دقیقی درباره افسردگی فصلی ندارند و گمان می کنند که دچار افسردگی کامل شده اند. کسانی که دچار این بیماری می شوند، فقط در فصول خاصی احساس غم و ناراحتی دارند که همان طور که گفتیم، این احساس در فصل های پاییز و زمستان تشدید می شود.
علائم افسردگی را بشناسید
در این شرایط، ممکن است شما حس و حال انجام دادن کارهای معمولی و روزانه خود را هم نداشته باشید و ترجیح دهید که به جای انجام این کارها، فقط دراز بکشید و یا فیلم ببینید. طبیعتاً با انجام این کار، تمام فعالیت های روزانه شما مختل می شوند و به همین دلیل هم بهتر است هرچه سریع تر، به دنبال روشی برای درمان افسردگی فصلی باشید. اما پیش از آن، یافتن علائم افسردگی در این فصل، اهمیت بالاتری دارد.
علائم افسردگی فصلی
با وجود شبیه بودن خیلی زیاد افسردگی فصلی با افسردگی همیشگی، چگونه باید این دو را از یکدیگر تشخیص دهیم؟ از کجا باید مطمئن شویم که فقط در این فصل دچار افسردگی شده ایم و یا اضطراب داریم؟ برای این که از این امر مطمئن شوید، در این بخش فهرستی آماده کرده ایم که در آن می توانید بخش زیادی از علائم افسردگی فصلی را مشاهده کنید.
دلیل افسردگی بعد از ازدواج چیست
پس اگر هر یک از این علائم و یا چندین مورد از آن در شما وجود داشت و متوجه شدید که فقط در فصل های خاصی این علائم را دارید، باید به دنبال روشی برای درمان خانگی افسردگی فصلی و یا مراجعه به پزشک باشید.
- اضطراب و تحریک پذیری بالا
- ناامیدی
- احساس گناه
- حساسیت به دور شدن از گروه و کناره گیری از اجتماع
- علاقه نداشتن به انجام فعالیت هایی که در گذشته، برای فرد لذت بخش بودند
- کم شدن میل جنسی
- کم شدن تمرکز
- بالا رفتن وزن و افزایش اشتها
- افزایش میل برای خوردن انواع شیرینی ها
- اختلال در فعالیت های مهمی مانند تفکر و تصمیم گیری
- به وجود آمدن برخی مشکلات جسمی مانند سردرد و یا بدن درد
علت افسردگی فصلی فعالیت کدام غده است؟
ممکن است برای خیلی از افراد، این سوال پیش بیاید که مهمترین علت افسردگی فصلی کدام است؟ برای پاسخ به این سوال، باید بگوییم که اصلی ترین دلیلی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شود، تغییر میزان سروتونین در بدن است. سروتونین، تاثیر خیلی زیادی در اخلاق و رفتار انسان دارد و وقتی سطح آن از حد مشخصی کاهش پیدا می کند، ممکن است خلق و خوی فرد هم دچار تغییراتی شود.
در این مقاله با بهترین زمان حجامت در پاییز و میزان اثربخشی آن آشنا شوید
در فصل های سرد، نور خورشید خیلی کمتر و با شدت پایین تر به بدن انسان می تابد و همین مسئله، باعث می شود که میزان سروتونین کمتری در بدن به وجود بیاید. علاوه بر سروتونین، تغییر در میزان ملاتونین در بدن هم می تواند باعث بروز این مشکل شود. به همین دلیل هم برای اطمینان از ابتلا به افسردگی فصلی و درمان آن، بهتر است یک آزمایش هم بدهید.
درمان افسردگی فصلی
اگر شما هم در فصل پاییز دچار افسردگی شده اید، بهتر است به دنبال روشی برای درمان آن باشید. زیرا عدم درمان افسردگی می تواند زمینه ساز افسردگی های جدی تر و همیشگی شود. در این بخش، فهرستی از انواع درمان افسردگی فصلی را به شما معرفی می کنیم که با کمک آنها، می توانید تا حد خیلی زیادی روحیه و احساس خود را تغییر دهید.
1. جذب نور بیشتر خورشید
همان طور که پیش از این نیز به اختصار گفتیم، کاهش جذب نور خورشید در فصل زمستان، باعث کم شدن سروتونین در بدن می شود و در نتیجه، دچار افسردگی خواهید شد. به همین دلیل هم یکی از بهترین روش ها برای درمان افسردگی فصلی پاییز و یا زمستان، این است که بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید. سعی کنید هر روز از خانه بیرون بروید و علاوه بر قدم زدن، نور خورشید را به بدن خود جذب کنید.
چگونه تنبل نباشیم و بتوانیم کارهای خود را مدیریت کنیم
2. پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل
رژیم غذایی، می تواند روی تمام بخش های مغز و سراسر بدن تاثیر بگذارد و این مسئله درباره احساس افسردگی هم صدق می کند. پس می توان گفت که یکی از ساده ترین روش ها برای درمان خانگی افسردگی فصلی پاییز این است که غذاهای سالم و بدون چربی و قند خیلی زیاد مصرف کنید.
به صورت کلی، مصرف غذاهایی مانند سبزیجات، آجیل، میوه ها و غلات کامل، بهترین گزینه برای درمان افسردگی فصلی هستند. توجه داشته باشید که اگر دچار افسردگی پاییزی شده اید، بهتر است تا حد امکان مصرف قند و کربوهیدرات را کاهش دهید.
3. ورزش کردن
اگر هنوز افسردگی پاییزی شما بیش از اندازه عود نکرده باشد، شاید بتوانید با ورزش مداوم، تغییراتی در خلق و خوی خود ایجاد کنید. در این شرایط، حتی این امکان وجود دارد که بعد از گذشت یک تا دو هفته ورزش کردن، متوجه تغییرات رفتاری و حس و حال خود شوید.
4. خوابیدن به اندازه کافی
خواب با کیفیت، یکی از بهترین روش ها برای درمان افسردگی فصلی پاییز است. به همین دلیل هم سعی کنید حتماً به اندازه کافی و با کیفیت بالا بخوابید. به طور کلی، داشتن یک سبک زندگی سالم، می تواند بهترین گزینه برای درمان خانگی افسردگی فصلی باشد و نیازی هم نباشد که حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
علائم افسردگی بعد از زایمان را بشناسید
5. وقت گذراندن بیشتر با دوستان
داشتن یک رابطه اجتماعی قوی و محکم، می تواند تاثیر بسیار زیادی در سلامت روح انسان داشته باشد. به همین دلیل هم اگر به دنبال روشی برای درمان افسردگی فصلی هستید، پیشنهاد می کنیم که حتماً در فصل پاییز و زمستان، وقت بیشتری با دوستان خود بگذرانید.
با انجام این کار، می توانید درباره احساسات و شرایط خود با دوستانتان صحبت کنید و یا تجربیات آنها را نیز بشنوید. حتی اگر این کار را هم نکنید، وقت گذرانی با دوست باعث می شود که در همان لحظه، احساس خوبی داشته باشید.
6. شرکت در امور داوطلبانه
شما می توانید با شرکت در کارهای داوطلبانه و امور مربوط به خیریه، تا حد خیلی زیادی به درمان افسردگی فصلی پاییزی خود کمک کنید. با انجام این کار، شما می توانید یک جرقه به زندگی خود بزنید تا باز به زندگی برگردید.
7. مراجعه به مشاور
در نهایت، اگر با استفاده از درمان خانگی افسردگی فصلی نتوانستید این مشکل را برطرف کنید، پیشنهاد می کنیم که حتما به سراغ یک مشاور و یا متخصص بروید. متخصص به طور کامل علائم افسردگی فصلی روی شما بررسی می کند و همچنین به دنبال روش مناسبی برای درمان آن می گردد. در این شرایط، این احتمال وجود دارد که پزشک برای شما دارو تجویز کند تا میزان افسردگی شما بیشتر نشود.
علائم حساسیت فصلی پاییز چیست
راههای پیشگیری از افسردگی فصلی
در بخش های قبل، تا حد خیلی زیادی متوجه روش های مختلف برای درمان افسردگی فصلی شدید. اکنون باید بگوییم که بسیاری از این روش ها، می توانند به عنوان روشی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال، اگر شما لایف استایل و سبک زندگی سالمی داشته باشید، می توانید تا حد خیلی زیادی از ابتلا به بیماری های مختلف و به خصوص افسردگی فصلی جلوگیری کنید.
در صورتی که باز هم دچار افسردگی فصلی شدید، پیشنهاد می کنیم که برای مدتی به مسافرت بروید و یا اگر می توانید، مکان زندگی خود را تغییر دهید. همچنین شما می توانید قبل از این که فصل پاییز و یا زمستان برسند، داروهای ملاتونین و یا سروتونین مصرف کنید تا در این فصول، کاهش پیدا نکنند. البته توجه داشته باشید که بیشتر مواقع، این داروها را روانپزشک تجویز می کند.
آیا قرص ملاتونین اعتیاد آور است ؟ دوز مصرف و عوارض ملاتونین
افسردگی در چه فصلی بیشتر است؟
از آنجا که در فصل های پاییز و زمستان نور خورشید با شدت کمتری به بدن می تابد، افسردگی هم در همین فصول افزایش پیدا می کند. البته این احتمال وجود دارد که بسیاری از افراد هم در فصل بهار دچار افسردگی شوند و این امری کاملاً طبیعی است. با این حال، خیلی کم پیش می آید که افراد در فصل تابستان، دچار افسردگی فصلی شوند و دلیل این موضوع هم تابش بیشتر نور خورشید است.
افسردگی فصلی چقدر طول میکشد؟
مدت زمان درمان افسردگی فصلی تا حد خیلی زیادی به شرایط افسردگی و وضعیت بدن خود شما بستگی دارد. علاوه بر این، خیلی مهم است که شما برای درمان این بیماری، به پزشک مراجعه کردید و یا از روش های خانگی کمک گرفته اید. تمام این موارد، می توانند موجب تفاوت در مدت زمان درمان افسردگی فصلی پاییز شوند. این احتمال وجود دارد که افسردگی فصلی تا پایان فصل هم برای شما درمان نشود و یا حتی با استفاده از روش های ذکر شده، خیلی راحت بتوانید آن را از بین ببرید.
افسردگی دوران بارداری را به طور کامل بشناسید
سخن پایانی
در این مقاله از لنداسپا، به طور کامل درباره افسردگی فصلی و علت های آن صحبت کردیم. به علاوه، برای شما عزیزان توضیح دادیم که افسردگی فصلی پاییزی می تواند فقط محدود به پاییز نباشد و در فصل های بهار و یا زمستان هم به وجود بیاید.
پس اگر شما هم هر یک از علائم افسردگی فصلی را داشتید، پیشنهاد می کنیم که در ابتدا به دنبال روشی برای درمان خانگی افسردگی فصلی باشید و در صورت جواب نگرفتن، نزد مشاور یا روانشناس بروید. آیا شما هم تا به حال دچار افسردگی فصلی شده اید؟ تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.