سلامتسلامت روان

افسردگی چیست؟ نشانه ها و علائم افسردگی + درمان

قطعا تا به حال همه شما واژه افسردگی را شنیده و در برخی موارد، با آن دست و پنجه نرم کرده اید. ممکن است کسانی را اطراف خود داشته باشیم که نشانه های افسردگی را در آنها نبینیم؛ اما در واقع به این مشکل دچار شده باشند. در این مقاله از لنداسپا، به صورت کامل می فهمید که افسردگی چیست و چگونه باید آن را درمان کرد. کسی که به افسردگی دچار شده، حالت هایی دارد که اگر به آنها توجه نکند، اصلا دیده نمی شوند. پس ممکن است افراد زیادی در پیرامون شما به افسردگی مبتلا باشند، اما از آن اطلاعی نداشته باشید.

لازم است بدانید که افسردگی، هیچ محدودیت سنی ندارد؛ یعنی هر کسی ممکن است به این عارضه مبتلا شود. توجه داشته باشید که افسردگی، با یک احساس غم و ناراحتی تفاوت های بسیاری دارد. این بیماری می تواند هر روز در بدن شما گسترش یابد و هر دفعه به شکل های مختلفی خود را نشان دهد. حتی ممکن است که خود شما هم از افسردگی رنج می برید، اما از آن اطلاعی نداشته باشید؛ یا حتی ممکن است افسرده نباشید، اما فکر کنید که به این مشکل دچار شده اید.

تعریف افسردگی چیست؟

تعریف افسردگی چیست؟

به افسردگی در انگلیسی دپرشن (Depression) می گویند. افسردگی را در دسته بیماری های خلقی جای داده اند که ممکن است با احساس غم، از دست دادن عزیزی و علل دیگر به وجود بیاید. این بیماری را می توان یکی از شایع ترین بیماری ها در بین مردم دانست.

به صورت کلی، تعریف افسردگی به معنای بیماری شایع و فوق العاده جدی است که روی نحوه انجام کارهای روزانه، احساسات و نحوه تفکر فرد تأثیر منفی می گذارد. کسی که به این بیماری مبتلا است، شور و شوق خود را برای انجام کارهای روزمره و یا کارهایی که قبلا علاقه زیادی به انجام داشته، از دست می دهد و به همین دلیل باعث به وجود آمدن مشکلات جسمی و عاطفی زیادی می شود. همچنین افسردگی باعث گذاشتن تأثیر منفی بر روابط اجتماعی فرد نیز می شود.

در جواب به کسانی که همیشه می گویند افسردگی چیست و راه درمان آن چگونه است، باید گفت که اگر کسی به صورت مداوم احساس بدبختی کند و امیدی به آینده نداشته باشد، به احتمال زیاد به افسردگی دچار خواهد شد. اما دقت کنید که این که فرد گاهی اوقات بد خلقی کند یا حوصله هیچ چیزی را نداشته باشد و گاهی اوقات ناراحت باشد، کاملا طبیعی و شاید برای هر کسی پیش بیاید.

آموزش نگهداری سگ در خانه و نکات مهمی که باید بدانید!

معمولا در سراسر جهان، افسردگی را نوعی بیماری نمی دانند و به صورت جدی برای درمان آن کاری انجام نمی دهند؛ اما باید بدانیم که سلامت ذهن، از سلامت جسم اهمیت بیشتری دارد. در ادامه، با علت افسردگی آشنا می شویم. تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

انواع افسردگی

انواع افسردگی

افسردگی انواع مختلفی دارد که می تواند به شکل های متفاوتی در بدن انسان ظاهر شود. لازم است بدانید که این بیماری، ارتباط زیادی به سطح رفاه، شرایط جسمانی و روحی و همچنین نوع زندگی فرد ندارد. از زمانی که فرد به افسردگی مبتلا شد، دیگر نمی تواند از پدیده های اطراف خودش لذت ببرد. همچنین دیگر علاقه ای به انجام کارهای روزمره و مشارکت در فعالیت های اجتماعی را ندارد و هر روز گوشه گیر تر و آرام تر می شود. این افراد آنقدر در پوسته تنهایی خود فرو می روند که دیگر علاقه شان به زندگی کردن هم از دست می دهند.

البته در برخی دیگر این گونه نیست؛ برخی از افراد کارهای خود را به خوبی انجام می دهند و همیشه لبخند به لب دارند. برای انجام هر کاری، اشتیاق داشته و خیلی پر حرفی می کنند. اصلا گوشه گیر و آرام نیستند و مکان های شلوغ را به مکان های ساکت ترجیح می دهند. این دسته از افراد هم ممکن است به افسردگی مبتلا باشند، اما چیزی را از خود بروز نمی دهند.

افسردگی بعد از زایمان چه علائمی دارد؟

افسردگی های مختلف عبارت اند از:

  • افسردگی فصلی
  • افسردگی سایکوتیک
  • افسردگی خویی
  • افسردگی قاعدگی
  • افسردگی خندان
  • افسردگی ماژور یا اساسی
  • افسردگی سنی
  • افسردگی پس از زایمان

علائم افسردگی چیست؟

علائم افسردگی چیست؟

اکنون کاملا می دانید که افسردگی چیست و چه انواعی دارد؛ اما ممکن است که نتوانید علائم کسانی که در اطرافتان زندگی می کنند را به درستی تشخیص دهید. در این بخش به معرفی نشانه های افسردگی می پردازیم تا شما با شناخت آنها، افراد افسرده اطراف خود را بشناسید و از آنها بیشتر از قبل مراقبت کنید. برای این که بدانید حالت های افسردگی چیست و کدام موارد شدیدتر هستند، تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

همان طور که پیش از این گفتیم، افسردگی علائم مختلفی دارد و نشانه های آن معمولا در فردی با فرد دیگر متفاوت هستند؛ اما این کسانی که از این نشانه ها برخوردار هستند، به احتمال خیلی زیاد به افسردگی دچار شده اند.

افسردگی بارداری ، علائم و راه پیشگیری آن را بشناسید.

  • احساس درد: کسانی که به طور مداوم درد می کشند، ممکن است بیشتر از دیگران به افسردگی دچار شوند.
  • چاقی یا لاغری بیش از حد: کسی که افسردگی و استرس دارد، نمی تواند به خوبی وزن کم کند. از طرف دیگر، برخی از افراد به دلیل افسردگی اشتها ندارند و از خوردن غذا خودداری کرده و در مدت زمان کوتاهی به طور شدیدی لاغر می شوند.
  • زود عصبیانی شدن: نصف بیشتر کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، احساس خشم و عصبانیت دارند.
  • احساس پوچی: افراد عادی با انگیزه از خواب بیدار می شوند و به انجام کارهای روزمره خود می پردازند. اما انسان های افسرده انگیزه ای برای این کارها ندارند و چیزهایی که احساس غم و شادی را در آنها ایجاد می کردند، از بین رفته اند.
  • سیگار کشیدن: به صورت تقریبی یک سوم افراد مبتلا به افسردگی، سیگار می کشند و سیگار را دوای درد خود می دانند. نخ اول سیگار آنها را تسکین می دهد، اما از نخ دوم و سوم، شما احساساتی مانند یأس و عصبانیت را مشاهده خواهید کرد.
  • استفاده افراطی از فضای مجازی: کسانی که زمان بیشتری از روز را آنلاین هستند و فعالیت و تعامل دنیای مجازیشان بیشتر از دنیای واقعیشان است، به احتمال زیاد به افسردگی مبتلا هستند.
  • فرو رفتن از افکار خود و بی خبری از محیط اطراف: روانشناسان اعتقاد دارند که وقتی ذهن انسان درگیر زمان حال است، خوشحال تر به نظر می رسد و هنگامی که به گذشته و آینده فکر می کند، احتمالا مضطرب و افسرده است.
  • عدم توانایی در تصمیم گیری: انسان های عادی، روزانه بیشتر از 70 تصمیم می گیرند. وقتی چیزهایی کوچکی که زیاد ذهنتان را درگیر نمی کند، اکنون برایتان مهم می شوند، احتمالا به افسردگی دچار شده اید.
  • شلختگی: اگر افراد به ظاهر خود در مواجهه با دیگران اهمیتی ندهند، به نظافت دهان و دندان های خود نرسند و یا موهای خود را شانه نکنند، به احتمال خیلی زیاد با افسردگی سر و کله می زنند.

علت افسردگی چیست؟

علت افسردگی چیست؟

به نظر شما مهمترین علت افسردگی چیست و از کجا نشأت می گیرد؟ در پاسخ به این سوال، می توان گفت که علل مختلفی می توانند بیماری افسردگی را در فرد ایجاد کنند. برای این که بدانید علت افسردگی چیست و چرا در هر فرد به وجود می آید، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

  • خانواده: یکی از مهم ترین دلایلی که ممکن است یک فرد خوشحال را به یک فرد افسرده تبدیل کند، خانواده و ریشه خانوادگی است. هم نوع رفتار خانواده با انسان و هم ژنتیک می تواند در افسردگی نقش داشته باشند.
  • اتفاق های دوران کودکی: عوامل روانی و محیطی که انسان در آن بزرگ شده، می توانند ریشه موجب به وجود آمدن افسردگی باشند.
  • مواد شیمیایی موجود در مغز: ماده ای به نام نوروترنسمیرتر در مغز وجود دارد که در ایجاد افسردگی نقش مؤثری دارند.
  • هورمون ها: بارلداری، زایمان، یائسگی و مشکلات تیروئیدی، از اتفاق هایی هستند که موجب تغییر در بالانس هورمون ها می شوند و در افسردگی تأثیر بسیاری دارند.
  • بیماری های مختلف: برخی از بیماری هایی که ممکن است هر فردی به آن مبتلا شود، می توانند موجب افسردگی شوند. بیماری هایی مانند درد مزمن، بی خوابی، اختلال کم توجهی، بیش فعالی و بیماری های ناشناخته موجود در بدن.
  • مصرف مواد مخدر: افرادی که سوء سابقه مصرف مواد مخدر و الکل دارند یا کسانی که مواد مصرف می کنند، بیشتر از افراد دیگر در معرض مبتلا به افسردگی هستند.
  • سایر موارد: علاوه بر موراد گفته شده، مواردی هستند که در افسردگی نقش دارند؛ عواملی مانند اعتماد به نفس پایین، بیماری روحی، مصرف داروهای خاص، طلاق، مشکلات اقتصادی و موارد دیگر می توانند باعث ظهور افسردگی در افراد شوند.

روش های پیشگیری از افسردگی

روش های پیشگیری از افسردگی

گاهی اوقات، افسردگی ژنتیکی است و شما نمی توانید کار زیادی برای از بین بردن آن انجام دهید. اما با انجام برخی از کارها، تا حد زیادی می توانید به خودتان در این زمینه کمک کنید و تا حدودی افسردگی خود را کاهش دهید. در این بخش می خواهیم بدانیم روش های پیشگیری از افسردگی چیست و چه کارهایی می توانیم برای بهتر کردن حال خود انجام دهیم. این کارها باعث می شوند احساس کنیم که در زندگی مفید هستیم و احساس بی مصرفی که درون خود داریم را از بین ببریم.

ورزش کردن، از جمله کارهایی است که می تواند باعث تقویت روحیه شما شود. سعی کنید به هیچ عنوان سیگار نکشید؛ زیرا سیگار باعث تشدید افسردگی و تضعیف روحیه شما می شود. صحبت کردن با روانشناس، یکی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام دهید؛ زیرا روانشناس می تواند کمک زیادی به شما کند. خوب خوابیدن، از دیگر کارهایی است که باید حتما آن را مد نظر قرار دهید؛ هر انسانی باید در 24 ساعت شبانه روز، 8 ساعت بخوابد.

با توجه به نظر روانشناسان، از داروهایی مانند سیتالوپرام استفاده کنید؛ زیرا این دارو علائم افسردگی را کاهش می دهد. غذای خوب خوردن هم می تواند به شما در بهبود افسردگیتان کمک کند. یکی دیگر از کارهایی که می تواند نقش بسیار مهمی در افسردگی شما داشته باشید، افراد اطراف خود است. با دوستان موفق و سرزنده ارتباط برقرار کنید تا روی شما تأثیر مثبت داشته باشند. برقراری تعادل بین کار و زندگی و مشخص کردن روتین منظمی برای زندگی خود، از دیگر کارهایی است که باید انجام دهید.

مدت زمان دوره های افسردگی چقدر است؟

مدت زمان دوره های افسردگی چقدر است؟

مدت زمانی که شما به این بیماری دچار می شوید، به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان زمان دقیقی برای بیان مدت زمان دوره های افسردگی گفت؛ زیرا افسردگی هر شخص متفاوت است. به همین دلیل نمی توان به صورت دقیق گفت که مدت زمان دوره های افسردگی برای همه چقدر است.

راه های درمان افسردگی چیست؟

راه های درمان افسردگی چیست؟

بهترین راه درمان افسردگی چیست؟ برای درمان افسردگی راه های مختلفی وجود دارد که از طریق آنها می توانید این احساس کشنده درون خود را از بین ببرید. درست است که درمان افسردگی سخت و طاقت فرسا است، اما غیرممکن نیست. اگر به هر دلیل نتوانستید از یکی از روش هایی که در ادامه بیان می کنیم نتیجه بگیرید، روش دیگری را انتخاب کنید تا در نهایت افسردگی را از بین ببرید.

درمان افسردگی با دارو

درمان افسردگی با دارو

بهتر است از داروهای مناسبی برای درمان افسردگی استفاده کنید؛ زیرا این گونه روند درمان سریع تری خواهید داشت. داروهایی مانند ربوکستین، فلوکسیتین، دارو های ضد اضطراب، آنتی سایکوتیک، متوکلوپرامید، میرتازاپین، سرترالین 50، پرفنازین، آمپول نوروبیون 50، دارو های سه حلقه ای و قرص ایمی پرامین، از بهترین داروهایی هستند که می توانید برای درمان افسردگی استفاده کنید.

روانشناس

همان طور که پیش از این گفتیم، مراجعه به روانشناس می تواند فواید بسیاری برای شما داشته باشد. روانشناس به شما مهارت های روبه رو شدن با احساسات منفی را می آموزد و با آموختن این مهارت ها، می توانید بهتر در مقابل احساسات منفی خود مقاومت کنید.

ورزش کردن

ورزش کردن

گفتیم که ورزش کردن یکی از بهترین کارهایی است که برای درمان افسردگی باید انجام دهید. ورزش باعث افزایش تولید اندورفین در بدن می شود؛ این ماده باعث می شود که انسان خلق و خوی بهتری داشته باشد. 30 دقیقه ورزش در 3 تا 5 روز در هفته، می تواند نتیجه فوق العاده ای برای شما به دنبال داشته باشد. از دیگر روش های درمان افسردگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نور درمانی کردن
  • استفاده نکردن از مواد مخدر و نوشیدنی های الکلی
  • آموختن مهارت نه گفتن
  • مراقبت کردن از خود با انجام کارهای روزمره
  • درمان افسردگی با طب سنتی

سخن نهایی

در این مقاله از لنداسپا، به طور کامل یاد گرفتید که افسردگی چیست و چه علائمی دارد. همچنین با خواندن این مقاله، می توانید به پاسخ سوال هایی مانند درمان افسردگی چیست؟ بیماری افسردگی چیست؟ نشانه های افسردگی چیست؟ اختلال افسردگی چیست؟ افسردگی چیست و چگونه درمان میشود؟ برسید. توجه داشته باشید که افسردگی یکی از خطرناک ترین بیماری ها به شمار می رود و اگر کسی را دیدید که به این بیماری دچار است، حتما از او مراقبت بیشتری کنید و راه های درمانی را پیش بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا