درمان خانگیسلامتطب سنتی

معرفی ۱۰ مورد از بهترین گیاهان خواب آور

بی خوابی یکی از آزار دهنده ترین اختلالاتی می‌باشد که ممکن است برای هر کس، بعد از گذراندن یک روز کاری طولانی و پر مشغله اتفاق بیافتد. افراد مختلف، روش های گوناگونی برای مقابله با بی خوابی دارند مثل : مصرف قرص های شیمیایی همچون دیازپام، لورازپام، ملاتونین و غیره، مصرف یک لیوان شیر گرم با عسل و دارچین، استفاده از روش هایی همچون نور درمانی و یا آرامش درمانی و مصرف گیاهان خواب آور و طبیعی به صورت دم نوش های گرم و یا سرد.

در این مقاله به بررسی تاثیرات استفاده از گیاهان خواب آور در رفع مشکل بی خوابی خواهیم پرداخت و در خلال این نوشته، تعدادی از گیاهان خواب آور قوی طبیعی را نیز معرفی میکنیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

علت بی‌ خوابی چیست؟

پیش از اینکه به بررسی علل بی خوابی شبانه یپردازیم باید بدانیم بی خوابی در کل به دو نوع تقسیم می‌شود:

 ۱. بی‌خوابی کوتاه مدت که ممکن است به دلیل فشار های عصبی و مشغله های کاری و درگیری های ذهنی به سراغ تان بیاید.

۲. بی‌خوابی بلند مدت که بیشتر در اثر برخی بیماری ها و یا عوارض مصرف بعضی از دارو ها به وجود می‌آید. نکته مهم و حائز اهمیت این است که بی‌خوابی را باید جدی گرفت و برای رفع و درمان آن حتما اقدام کرد.

علت بی‌خوابی چیست

جالب است بدانید که از نظر طب سنتی ایرانی، هر عضو از بدن دارای یک مزاج خاص خود است و از این رو مغز دارای مزاج سرد و تر معتدل می‌باشد. به بیان طب سنتی، علت اصلی بی‌خوابی در خشکی مغز می‌باشد و توصیه شده که برای برطرف کردن این مشکل ر به مصرف های با مزاج گرم توجه کرده و از گیاهان خواب آور قوی طبیعی استفاده نمایید.

مقاله پیشنهادی:عادت های موثر برای رعایت نکات بهداشت خواب در زندگی

علائم بی خوابی شبانه چیست

در ادامه به علامت های بی‌خوابی اشاره خواهیم کرد، در صورتی که هرکدام از این علائم را دارا می‌باشید حتما با متخصصین مربوطه مشورت نمایید.  علائم بی‌خوابی عباتند از :

  • بیدار شدن های مکرر در طول ساعات خواب
  • بیدار شدن صبح خیلی زود
  • سخت به خواب رفتن در طول شب
  • داشتن احساس کرختی، خستگی و بی‌حوصلگی بعد از خواب
  • استرس، اضطراب و افسردگی
  • عدم توانایی در تمرکز و افزایش ضریب اشتباهات فردی
  • کاهش توان یادآوری مطالب

درمان بی خوابی

همانطور که در ابتدای نوشته نیز گفته شد راه هایی برای درمان و جلوگیری از بی‌خوابی وجود دارند اعم از مصرف دارو های شیمیایی و یا روش های پزشکی. اما در این نوشته به سراغ بررسی تاثیر گیاهان خواب آور رفته و به معرفی چندین مورد از گیاهان دارویی آرامبخش و خواب آور خواهیم پرداخت.

درمان بی خوابی

برای شناخت بهتر علل و درمان های بی خوابی، به مقاله درمان بی خوابی مراجعه کنید.

گیاهان خواب آور قوی

از گیاهان خواب آور قوی طبیعی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

۱. سنبل الطیب، پادشاه گیاهان خواب آور

اگر بخواهیم گیاهان دارویی آرامبخش و خواب آور را از نظر قدرت دسته بندی کنیم، می‌توان گفت که سنبل الطیب قوی ترین گیاه خواب آور طبیعی ست. اگر این گیاه را به صورت تازه تهیه و مصرف کنید خود شاهد تاثیر بسیار زیاد آن در روند و کیفیت خواب تان خواهید بود. برای تهیه کردن دمنوش سنبل الطیب کافی است تیکه های کوچیکی از ریشه این گیاه خواب آور قوی را در یک لیوان آب جوش بریزید. به مدت ۲ تا ۳ دقیقه صبر کرده و سپس میل کنید. توصیه می‌شود که در یک دوره مصرف، این دمنوش را حدود ۲ ساعت پیش از خواب مصرف نمایید.

۲.گل گاو زبان،‌ آرام بخش بی همتا

یکی از معروف ترین و خوش نام ترین گیاهان خواب آور طبیعی، گل گاو زبان است. گیاهی به شدت پرخاصیت که در رفع استرس و فشار های عصبی بسیار کارآمد می‌باشد. اگر احساس می‌کنید که دچار بی‌خوابی کوتاه مدت شده اید و دلیل آن نیز مشغله، خستگی و شرایط کاری تان می‌باشد، حتما مقداری گل گاو زبان را با یک قوری آب جوش برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم کرده و با ترکیبی از نبات و آب لیمو ترش نوش جان کنید.

دمنوش گل گاو زبان

درکنار این گیاهان و دمنوش های طبیعی، خوراکی های متفاوتی نیز میتوانند بیخوابی را از بین ببرند. برای آشنایی با مواد حتما بلاگ غذاهای خواب آور را مطالعه کنید.

۳. بادرنجبویه برای بی‌خوابی

از قدیم بادرنجبویه به عنوان مسکن فوق العاده ای برای سردرد و درد های عصبی مصرف می‌شود. از مهم ترین خواص قابل ذکر این گیاه می‌توان به کاهش درد های عصبی، درمان سوءهاضمه، کاهش استرس و اضطراب و مهم تر از همه خواب آوری می‌توان اشاره کرد. بهترین روش برای مصرف بادرنجبویه به این حالت است که یک تا دو قاشق غذاخوری از این گیاه را با یک قوری آبجوش برای مدت زمان ۱۵ دقیقه دم کرده و میل نمایید.

۴. زعفران آرام بخش و شادی آفرین

زعفران یکی از با ارزش ترین گیاهان خواب آور قوی است که در کشور عزیزمان نیز به وفور کشت می‌شود. این گیاه چه به صورت دم نوش و چه به صورت طعم دهنده در غذا تاثیر بسیار زیادی در درمان بی‌خوابی و اختلالات مرتبط با خواب شبانه دارد.

۵. رازیانه و خواب سبک

دمنوش رازیانه که غالبا از دانه های این گیاه تهیه می‌شود، تاثیر بسیار زیادی بر کاهش اشتهای شبانه و جلوگیری از پرخوری دارد. این گیاه سبب افزایش آرامش بدن شده و باعث داشتن خوابی عمیق تر و با کیفیت تر می‌شود.

گیاه رازیانه فواید بسیاری همچون کمک به چاقی صورت دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله خواص رازیانه برای چاقی صورت را مطالعه کنید..

۶. بابونه از گیاهان خواب آور شگفت انگیز

چای بابونه نیز یکی از دمنوش های معروف و خوش نام در زمینه بهبود کیفیت خواب و درمان بی‌خوابی است. این گیاه به علت داشتن ماده ای به اسم فلاونوئید قادر است مشکل بی‌خوابی شما را برطرف کند اما نکته قابل توجه این است که بعضی از افراد ممکن است به بابونه و ماده ی فلاونوئید حساسیت داشته باشند و واکنش های آلرژیک نشان دهند.

۷. گل بنفشه، بهترین دوست بانوان

مصرف گل بنفشه نیز برای درمان کم خوابی توصیه می‌شود. برای مصرف دم نوش گل بنفشه بهتر است ۲ تا ۳ قاشق گل خشک شده آن را در یک قوری آب جوش بریزید و پس از دم کشیدن میل کنید. از نکات جالب درباره این دمنوش میتوان به این مورد اشاره کرد که شما می‌توانید این دمنوش را پس از سرد شدن به پوست صورت و شقیقه های خود بمالید. این کار سبب شفافیت و از بین رفتن چین و چروک های پوست شما می‌گردد.

۸. عناب، خواب آور و ضد سرماخوردگی

عناب از آنجایی که دارای مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان است،‌کمک بسیار زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن کرده و بر درمان بیماری هایی مثل سرماخوردگی تاثیرگذار است. عناب از طرف دیگر بسیار مناسب بهبود کیفیت خواب بوده و دمنوش این ماده برای رفع اختلال بی خوابی توصیه می‌شود. برای تهیه دمنوش عناب کافیست ۱۰ تا ۱۵ عدد عناب را در یک قوری آبجوش ریخته و پس از دم کشیدن میل کنید.

برای آشنایی بیشتر با خواص متعدد عناب،‌ به مقاله خواص عناب مراجعه کنید.

۹. گل ساعتی، ضد استرس و فشار های عصبی

بدون شک تعداد کمی از شما اسم این گیاه خواب آور قوی را شنیده اید. گل ساعتی برای بهبود کیفیت خواب و افزایش آرامش توصیه شده است. این ماده در درمان اختلالات خواب ناشی از استرس و فشار های عصبی موثر است. مانند گیاهان خواب آور دیگه ای که در این بخش ذکر شد برای تهیه این دمنوش نیز لازم است تا ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این گیاه را با مقداری آب جوش دم کرد. بهترین زمان مصرف دمنوش گل ساعتی تقریبا یک ساعت پیش از خواب است.

۱۰. نعنا، یک خواب آور قوی طبیعی

سالیان سال است که نعنا تبدیل به یکی از مهم ترین گیاهانی شده که خواص آرامبخش و ضد استرسی دارد. بسیاری بر این باور هستند که نعنا دارای خاصیت ضد ویروس و ضد حساسیت است و به کاهش درد های معده و دستگاه گوارش می‌باشد.

گیاهان خواب آور قوی

از عرقیات گیاهی برای درمان اضافه وزن نیز استفاده می شود. برای شناخت گیاهان موثر درلاغری، مقاله عرق گیاهی برای لاغری سریع را مطالعه کنید.

کلام آخر

بی‌خوابی معضلی می‌باشد که ممکن است به صورت روزمره برای همه اتفاق افتد. در صورت کوتاه بودن مدت زمان این اختلال می‌توان با استفاده از گیاهان خواب آور و دمنوش های آنها، بی‌خوابی را درمان کرد. اما اگر درگیر بی‌خوابی طولانی مدت شده اید و مصرف گیاهان دارویی آرامبخش و خواب آور به شما کمک نکرده است، حتما با مراجعه به متخصصان و پزشکان نسبت به درمان این اختلال اقدام کرده و از مصرف خوسرانه دارو های شیمیایی بپرهیزید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا