سلامت روان

چگونه جذاب باشیم؟ راه‌کارهای عملی برای جذابیت ظاهری و کلامی

جذابیت، در مرکز توجه بودن و شنیده شدن ویژگی‌هایی است که بسیاری از افراد خواهان آن هستند. جذاب بودن برای همه مهم است؛ چراکه جذابیت تنها در داشتن روابط دوستانه و خانوادگی موثر نبوده و حتی در به دست آوردن موقعیت‌های شغلی مناسب هم تاثیرگذار است. از این رو یکی از پرتکرارترین سوال‌های بسیاری از افراد که به دنبال بهبود کیفیت زندگی خود هستند، این است که چگونه جذاب باشیم؟ در این مقاله از لنداسپا تصمیم گرفتیم راه‌کارهای عملی برای ساخت شخصیتی جذاب را ارائه کنیم. با ما همراه باشید.

آیا جذابیت فرمولی ثابت و قابل اکتساب دارد؟

عده‌ای بر این باورند که افراد جذاب، جذابیت در خونِشان است! آن‌ها جذاب زاده شده‌اند. اما واقعیت این است که ویژگی‌هایی مانند ظاهر، ژنتیک و سابقه خانوادگی مواردی هستند که از زمان تولد همراه ما بوده‌اند اما ویژگی‌های شخصیتی مانند جذابیت، اعتماد به نفس و عزت نفس را می‌توان با کمی تلاش و دانستن یک سری اصول اولیه به دست آورد. دست‌یابی به شخصیتی جذاب و کاریزماتیک امری محال و نشدنی نیست و در ادامه می‌آموزیم که چطوری جذاب باشیم.

چگونه جذاب باشیم؟

۱.خودتان باشید

کسانی هستند که برای به دست آوردن رضایت دیگران، گرفتن توجه، ورود به گروه‌های دوستی و یا کسب موقعیت‌های کاری با پنهان کردن خود واقعی‌ِشان، شخصیتی دروغین و خیالی را از خود به نمایش می‌گذارند. در صورتیکه پذیرش عیب و نقص‌های خودمان یکی از مهم‌ترین اصول داشتن شخصیتی جذاب است. البته منظور از این گفته این نیست که تلاشی برای بهبود نقطه ضعف و نقص‌هایمان انجام ندهیم؛ اما پیش از تغییر باید نسبت به شخصیت واقعی خود پذیرش داشته‌باشیم. پذیرفتن خود با تمام کمبودها یکی از مهم‌ترین اصول داشتن عزت نفس بالا است و افراد جذاب هم عزت نفس بالایی دارند. فراموش نکنید هیچ انسانی کامل نیست و کسانی که با خودشان صادق بوده، همواره جذاب‌تر هم هستند. با پذیرش خودتان به خودتان احترام گذاشته و باعث می‌شود دیگران هم به شما احترام بگذارند.

۲. شنونده خوبی باشید

تصور کنید در حال صحبت کردن با دوست خود هستید. او مدام صحبت‌های شما را قطع می‌کند، پاسخ‌های مرتبطی برای گفته‌های شما نداشته و تلاش می‌کند مکالمه را به سمت و سویی هدایت کند که خودش می‌خواهد. احتمالا دیگر علاقه‌ای به ادامه این مکالمه نخواهیدداشت. واقعیت این است که شنونده خوبی بودن از جمله ویژگی‌هایی است که هر شخصی برای ارتباط گرفتن با دیگران در آن فرد جست‌وجو می‌کند.

لبخند زدن، حفظ تماس چشمی مناسب، تکان دادن سر و پاسخ‌های به موقع و مناسب شما را به یک شنونده خوب تبدیل می‌کند. شنونده خوبی بودن به دو طرف مکالمه احساس ارزشمندی می‌دهد. از سوی دیگر توانایی شنیدن، تفسیر و درک معنای پشت کلمات دیگران ارتباطات عمیقی را ایجاد کرده و شما را به فردی متفکر و با ملاحضه تبدیل می‌کند.

۳. لبخند بزنید

لبخند-بزنید

برای جذابیت قدرت لبخند خوب را دست کم نگیرید. زبان بدن افراد نقش مهمی در برقراری ارتباط و شروع یک مکالمه خوب دارد. لبخند زدن باعث می‌شود که شما فردی صمیمی و خوش انرژی به نظر برسید. بدون شک یکی از مهم ترین راه‌های شروع یک مکالمه موثر داشتن لبخند است. از سوی دیگر این ویژگی اثرات مثبت فردی هم دارد. بررسی‌های انجام شده در سال ۲۰۰۹ نشان داده چگونه حالت‌های چهره می‌تواند بر خلق‌وخوی افراد تاثیر بگذارد و دریافتند افرادی که بیشتر لبخند می‌زنند، احساس شادی بیشتری می‌کنند.

۴. حس شوخ‌طبعی داشته‌باشید

حس شوخ‌طبعی و بامزه بودن از جمله ویژگی‌های شخصیتی بوده که بسیاری از افراد جذب آن می‌شوند. عبوس و اخمو بودن انرژی‌های منفی ساطع می‌کند که دیگران تمایل را خود برای برقراری ارتباط از دست می دهند. البته باید در شوخی و مزاح تعادل را رعایت کنید؛ چراکه شوخی‌های بیش از اندازه به ویژه زمانی که از حد و مرزهای روابط عبور کند، بسیار آزاردهنده خواهدبود.

۵. قامتی صاف و ایستاده داشته‌باشید

وقتی به این فکر می‌کنید که چطور جذاب باشیم باید به وضعیت بدنی خود هم دقت کنید. چگونگی ایستادن، راه رفتن و داشتن وضعیت بدنی استوار و محکم شما را در نگاه دیگران با اعتماد به نفس و قابل اعتماد جلوه داده و در درون خودتان هم حس خوبی ایجاد می‌کند. مطالعات روان‌شناسی نشان می‌دهد صاف نشستن می‌تواند حس اعتماد به نفس و قدرت ایجاد کند. کسانی که قامتی صاف و ایستاده دارند، سر و چانه خود را بالا گرفته و سعی می‌کنند به اصطلاح «ژست قدرت» بگیرند، دست‌های خود را باز کرده، خمیده و قوزپشت نمی‌ایستند، افزایش تستوسترون و کاهش کورنیزول در بدن آن‌ها اتفاق افتاده و در نتیجه منجر به افزایش حس قدرت می‌شود.

یکی از راه های افزایش جذابیت داشتن عزت نفس است برای اطلاعات بیشتر به مقاله چگونه عزت نفس بالایی داشته باشیم مراجعه نمایید

۶. خودسرزنش‌گر نباشید

خود-سرزنشگر-نباشید

بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که بر روی جنبه‌های منفی شخصیت خود تمرکز می‌کنند، شک و تردید بسیار زیادی به خود پیدا کرده و هیچ‌گاه از خود راضی نیستند. به گفت‌وگوهای درونی خود توجه کنید. خودتان را تایید و تشویق می‌کنید یا مدام در حال سرزنش خود برای داشتن ویژگی‌های منفی یا انجام رفتاری اشتباه هستید؟ به یاد داشته‌باشید خودسرزنشی در طولانی مدت عزت نفس و اعتماد به نفس شما را نابود می‌کند. اگر همواره در حال سرزنش و بیان جملات منفی درباره خودتان هستید، باید علت آن را شناسایی و در صورت امکان را اصلاح کنید. بررسی کنید که علت ایجاد این گفت‌وگوهای منفی چیست؟ آیا محیط کاری یا زندگی است؟ شخص خاصی یا وضعیت سلامتی و جسمی است؟ روان‌شناسان معتقدند زمانی که محرک‌های خودگویی‌های منفی را شناسایی کنید، شانس بیشتری برای اصلاح و توقف خودسرزنش‌گری خواهیدداشت.

۷. به ظاهر و سلامت پوست خود اهمیت دهید

سلامت-پوست-و-ظاهر-خود-اهمیت-دهید

ظاهری آراسته، پوستی درخشان و موهای مرتب و زیبا از اولین مواردی است که در برقراری ارتباط با دیگران به چشم می‌آید. برای داشتن استایل و ظاهری زیبا حتما نباید از لباس‌ها و زیورآلات مارک و گران‌قیمت استفاده کرد. ساده‌ترین لباس‌ها اگر به درستی و با توجه به موقعیت انتخاب شوند، ظاهری جذاب خلق می‌کنند. از سلامت جسم و پوست خود به کمک ورزش، تغذیه سالم، خواب کافی، نوشیدن آب و محصولات مراقبتی پوست و مو محافظت کنید. ظاهری آراسته بیان‌گر احترام و ارزشی است که برای خودتان قائل هستید و این امر شما را در نگاه دیگران جذاب و گیرا جلوه می‌دهد.

پیشنهاد لنداسپا :خواندن مقاله چگونه یک مرد جذاب باشیم را از دست ندهید !

۸. معاشرت کنید

معاشرت-کنید

داشتن روابط دوستانه، بودن در جامعه، آشنایی با افراد جدید تجربه‌هایی تازه و درب‌های جدیدی را به روی شما باز می‌کند. تنهایی اگرچه گاهی برای آرامش و شناخت خود لازم است، اما داشتن روابط اجتماعی و دوستانه حس سرزندگی، نشاط، شادابی و خلاقیت را در شما زنده می‌کند. اما در انتخاب افراد برای معاشرت و به ویژه روابط عاطفی دقت کنید. همانطور که یک رابطه خوب و مثبت باعث افزایش انرژی و بهبود سلامت روان شما می‌شود، روابط سمی، انتخاب فرد اشتباه، فردی که شما را تحقیر، سرزنش و تمسخر کرده و مدام رفتار بدی با شما دارد، حس سرکوب، از بین بردن عزت نفس و اعتماد به نفس را در شما ایجاد می‌کند.

چگونه مرد جذابی باشیم؟

چگونه-مرد-جذابی-باشیم

عوامل متعددی هستند که می‌توانند مردان را در نگاه جامعه و به خصوص خانم‌ها جذاب‌تر سازند. بخشی از این عوامل شامل ظاهر مردان و بخشی از آن‌ها به درون افراد برمی‌گردد. ویژگی‌های ظاهری که باعث افزایش جذابیت آقایان می‌شود شامل ویژگی‌های بدنی، استایل شیک و زیبا و آراستگی مو و ظاهر است. عوامل ظاهری در نگاه اول تاثیرگذارند اما در ادامه رابطه ویزگی‌های شخصیتی، افکار و عقاید انسان‌ها مهم هستند. اهداف و آرزوها، مهربانی، اعتماد، صداقت و حس حمایت‌گری مواردی هستند که مردان را جذاب و خواستنی می‌کند.

چگونه یک دختر جذاب باشیم؟

چگونه-دختر-جذابی-باشیم

یکی از دغدغه‌های خانم‌ها جذابیت است. از این رو همواره تلاش می‌کنند از نظر ظاهری و شخصیتی پیشرفت کرده تا فردی کامل به نظر برسند. راه‌های مختلفی می‌تواند باعث افزایش جذابیت خانم‌ها ‌شود که عبارتند از:

  • آرایش به اندازه؛ چراکه بعضی از خانم‌ها تصور می‌کنند برای زیبایی و جذابیت باید آرایش بیش از اندازه‌ای داشته‌باشند، در صورتیکه یک آرایش زیبا آرایشی متعادل و طبیعی است.
  • لباس‌های مرتب و زیبا به همراه کمی عطر با بوی خوش
  • هوش و ذکاوت
  • داشتن لبخندی زیبا و انرژی مثبت

پیشنهاد لنداسپا:مطالعه مقاله چگونه یک بانو جذاب باشیم

راه‌کارهای جذابیت کلامی

یکی از مهم‌ترین عوامل جذابیت، داشتن جذابیت گفتاری است. گاهی اوقات افرادی را می‌بینیم به قدری گیرا و خوش صحبت هستند که از هم‌نشینی و شنیدن گفته‌های آن‌ها لذت می‌بریم و گذر زمان را حس نمی‌کنیم. اما چگونه می‌توان این‌چنین جذاب صحبت کرد؟

۱.واضح صحبت کنید

با صدای بسیار بلند یا خیلی آرام صحبت نکنید. تُن صدای شما باید به گونه‌ای باشد که به خوبی شنیده شود؛ گفته‌هایی واضح و شفاف. البته نکته مهم در نظر گرفتن شرایط محیطی است. شما باید صدای خود را با فضا و محیط اطراف خود هماهنگ کنید. برای مثال اگر در جمع شلوغی باید صحبت کنید، احتمالا باید صدای بلندی داشته‌باشید تا به خوبی شنیده شود. چراکه صدای آرام و نامفهوم در چنین فضایی باعث می‌شود دیگران به صحبت‌های شما توجهی نکنند.

۲. شمرده صحبت کنید

اگر از جمله افرادی هستید که تند و سریع صحبت می‌کنند، در نظر بگیرید که ممکن است مخاطب شما به تمام صحبت‌های شما دقت نکند. کمی آهسته و شمرده صحبت کنید. بین جمله‌های خود مکث کوتاهی داشته‌باشید. البته این وقفه‌ها نباید خیلی طولانی باشد، زیرا ممکن است طرف مقابلتان تمایلی به ادامه مکالمه نداشته‌باشد.

۳. پرانرژی و با لبخند صحبت کنید

پرانرژی-و-با-لبخند-صحبت-کنید-جذابیت-کلامی

داشتن لحن گرم و دوستانه مخاطب را مشتاق به ادامه گفت‌وگو می‌کند. در مقابل اگر با بی‌میلی، بی‌حوصله، خیلی جدی و خشن صحبت کنید، اثرات منفی بر مکالمه خود می‌گذارید. البته انتخاب لحن گفت‌‌وگو به موضوع بحث و فضای آن هم بستگی دارد. به عنوان مثال در سخنرانی‌هایی با موضوع جدی و رسمی شاید نتوان با لحن بسیار صمیمی و لبخند صحبت کرد اما کمی احساس و حس خوب در بیان کلمات، صحبت‌های شما را گیرا و جذاب می‌کند.

جمع‌بندی

لبخند، خوش‌رویی، ظاهری زیبا و آراسته، مهربانی و عزت نفس را می‌توان رازهای جذابیت دانست. جذاب بودن کار سختی نیست و با کمی تکرار و تمرین، استفاده از روش‌های گفته شده در این مقاله و مهم تر از همه خود دوستی و پذیرش خود می‌توان به آن دست یافت.

4.7/5 - (3 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا