سلامت

اگر کودک چیزی را به اشتباه قورت داد چه کنیم؟

در طول روز، کودک شما با اشیای مختلفی سر و کار دارد. از طرف دیگر کودکان برای تست کردن هر یک از اشیا، آنها را داخل دهان خود می برند. در این شرایط، ممکن است برای خیلی از والدین سوال پیش بیاید که اگر کودک چیزی را قورت داد چه کنیم؟ در این مقاله از لنداسپا، به طور کامل درباره این مسئله صحبت می کنیم و برای شما توضیح می دهیم که اقدامات لازم و فوری والدین بعد از قورت دادن سکه توسط فرزندان شامل چه مواردی می شوند.

اشیای قورت داده شده چه بلایی بر سر کودک می آورند؟

اگر کودک شما عادت دارد که موقع بازی کردن، اشیای مختلف را داخل دهان خود می برد، حتی اگر آن را قورت ندهد هم ممکن است آسیب های زیادی به او وارد کند.

به عنوان مثال، بسیاری از لوازم منزل میکروب خیلی زیادی دارند و حتی داخل دهان کودک هم می توانند باعث بروز مشکلاتی شوند. روی بسیاری از اشیای موجود در خانه، گل و خاک زیادی وجود دارد و به دهان بردن آن می تواند مشکلات تنفسی برای نوزاد به وجود بیاورد.

این احتمال وجود دارد که کودک شما اشیای مختلفی را ببلعد که برخی از رایج ترین آنها، مواردی مانند تکه های کوچک اسباب بازی، سکه، تیله و دکمه هستند. حتی ممکن است کودک شما علاقه خیلی زیادی به انواع مهره ها داشته باشد و خیلی راحت آن را درون دهان خود قرار دهد.

بیماری پارکینسون چیست و چه علائمی دارد؟

به نظر شما اگر کودک چیزی را قورت داد چه کنیم؟ قبل از این که به این سوال پاسخ دهیم، خوب است بدانید که بلعیدن اشیا توسط کودک می تواند چه مشکلاتی برای او به وجود بیاورد. در شرایط عادی، بلعیدن اشیا موجب می شود که کودک دچار سرفه شدید، مشکلات تنفسی و یا خفگی شود. حتی این احتمال وجود دارد که با بلعیدن اشیا، کودک شما بیهوش شود. اما چگونه؟

اشیای قورت داده شده چه بلایی بر سر کودک می آورند؟

اصلی ترین بخشی از بدن که اشیای بلعیده شده درون آن گیر می کنند، یک سوم بالایی مری است. به علاوه، اگر کودک اشیا نسبتا تیزی را ببلعد، ممکن است منجر به زخم معده هم شود. مشکلات دیگری که قورت دادن اشیا توسط کودک می تواند برای او به وجود بیاورند، عفونت و یا حتی مرگ هستند. به همین دلیل هم باید بدانید که قورت دادن اشیا پلاستیکی توسط بچه تا چه حد می تواند آسیب پذیر باشد.

در این مقاله با راهکارهایی عملی برای چاق شدن سریع کودکان آشنا شوید

اقدامات لازم و فوری والدین بعد از قورت دادن سکه توسط فرزندان

توجه داشته باشید که ممکن است کودک شما هر چیزی را قورت بدهد؛ از اشیا پلاستیکی و وسایل اسباب بازی گرفته تا حتی خوراکی های معمول و روزمره ای که به او می دهیم. به عنوان مثال، حتی ممکن است پسته ای که به صورت معمول به او می دهید را هم بدون جویدن قورت دهد.

به همین دلیل هم شما باید حتما اطلاعات کاملی درباره قورت دادن پسته توسط بچه داشته باشید تا اگر آن را بلعید، بدانید که باید چه کارهایی انجام دهید. در این بخش، به طور کامل درباره روش های مقابله با بلعیدن جسم خارجی توسط کودک صحبت می کنیم و برای شما توضیح می دهیم که اگر با خفه شدن کودک با تیله مواجه شدید، باید چه کارهایی انجام دهید.

سکه می تواند یکی از آسیب پذیرترین اشیایی باشد که ممکن است کودک آن را قورت بدهد. علاوه بر سکه، قورت دادن کلید توسط کودک هم می تواند آسیب های زیادی به او وارد کند. زیرا در این شرایط، ممکن است کودک شما دچار مشکل معده و یا خفگی خیلی شدیدتری شود.

اقدامات لازم و فوری والدین بعد از قورت دادن سکه توسط فرزندان

معرفی بهترین دکتر اطفال در تهران 1402

حفظ خونسردی

یکی از اصلی ترین و مهم ترین کارهایی که شما می توانید برای محافظت از کودک خود بعد از قورت دادن اشیا انجام دهید، این است که خونسرد باشید. به یاد داشته باشید که اگر خونسردی خود را حفظ نکنید، این امکان وجود دارد که اقداماتی انجام دهید که شاید اصلا به سلامت کودک کمک نکنند.

علاوه بر این که موقعی که خونسردی خود را از دست می دهید، نمی توانید کارهایی که برای سلامت کودک مفید هستند را انجام دهید.

وادار کردن کودک به استفراغ کردن

یکی از مهمترین کارهایی که شما می توانید بعد از خوردن اشیا توسط کودک انجام دهید، این است که او را به استفراغ کردن وادار کنید. به یاد داشته باشید که حتی اگر سکه کوچکی را هم بلعیده باشد، می تواند او را خفه کند و یا حتی در بهترین شرایط، می تواند به معده کودک آسیب برساند.

این مسئله درباره سنگ و یا اشیا دیگر هم صدق می کند. به همین دلیل هم به محض قورت دادن سنگ توسط کودک و یا نوزاد خود، او را وادار کنید که استفراغ کند.

اجبار کردن کودک به خوردن و یا نوشیدن

یکی دیگر از کارهای مهمی که شما می توانید برای بهبود شرایط کودک خود بعد از بلعیدن اشیای مختلف انجام دهید، این است که او را به خوردن و یا نوشیدن وادار کنید.

به خصوص اگر کودک شما سکه ای را بلعیده که احتمال سمی بودن آن وجود دارد، بهتر است حتما آب یا مواد خوراکی مختلف را به او بخورانید تا سکه و یا هر شی دیگری که درون معده کودک است، دفع شود.

اجبار کردن کودک به خوردن و یا نوشیدن

بهترین غذاهایی که می توانند کمک خیلی زیادی به دفع اشیای درون معده کنند، غذاهایی هستند که آب زیادی دارند. علاوه بر این، سعی کنید غذاهایی به کودک خود بدهید که حاوی مقدار خیلی زیادی فیبر باشد. به عنوان مثال، دادن موز به کودک بعد از قورت دادن اشیا مختلف می تواند گزینه کاملا مناسبی باشد.

زیرا موز باعث می شود که سیستم گوارشی کودک تحریک شود و به همین دلیل هم سکه و یا هر شیء دیگر موجود در معده کودک در مدت زمان کوتاه تری دفع می شود.

مراجعه به پزشک

در نهایت، یکی از مطمئن ترین و بهترین روش هایی که شما می توانید برای درمان کودک خود بعد از قورت دادن اشیا مختلف انجام دهید، مراجعه به اورژانس و یا پزشک است.

توجه داشته باشید که اگر با خوردن خرد شیشه توسط کودک مواجه شدید، باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تصویربرداری از درون بدن کودک، مطمئن شود که مشکلی برای سایر بخش های بدن او به وجود نیامده است.

پیشگیری از قورت دادن اجسام توسط کودکان

همان طور که در بخش های بالا متوجه شدید، قورت دادن بادکنک توسط کودک و یا هر نوع شیء پلاستیکی و یا فلزی دیگر می تواند آسیب خیلی زیادی به فرزند شما وارد کند.

زیرا خوردن اشیا توسط کودک نه تنها موجب خفگی و یا حتی مرگ او می شود، بلکه در بهترین شرایط هم می تواند آسیب خیلی زیادی به معده کودک وارد کند و حتی این احتمال وجود دارد که کودک شما بعدا دچار مشکلات تنفسی شود.

پیشگیری از قورت دادن اجسام توسط کودکان

با توجه به این موارد، خیلی راحت می توان متوجه شد که به جای این که بپرسید که اگر کودک چیزی را قورت داد چه کنیم و باید چه اقداماتی انجام دهیم، به دنبال روشی باشید تا از قورت دادن اجسام توسط کودکان جلوگیری کنید.

در این بخش، برای شما توضیح می دهیم که مهمترین اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از قورت دادن شی پلاستیکی یا فلزی توسط کودک شامل چه مواردی می شوند.

دور کردن اشیای ریز فلزی یا پلاستیکی در دسترس کودک

یکی از ساده ترین کارهایی که شما می توانید برای جلوگیری از خفگی و یا قورت دادن اشیای مختلف توسط کودک خود انجام دهید، این است که این اشیا را در دسترس او قرار ندهید. فقط کافی است که کودک خود را در محیطی قرار دهید که اشیای پلاستیکی و فلزی ریزی در دسترس او قرار نداشته باشند.

به عنوان مثال، اگر کودک شما یک پیچ فلزی را ببلعد، ممکن است آسیب های خیلی زیادی برای مجاری تنفسی او به وجود بیاید. به همین دلیل هم ساده ترین راه برای جلوگیری از خوردن پیچ توسط کودک خود، این است که این گونه اشیا را تا حد امکان از او دور کنید.

خرید اسباب بازی های بزرگ تر برای کودک

همان طور که در ابتدای این مقاله هم به اختصار گفتیم، یکی از مهم ترین اشیایی که می تواند برای کودک آسیب زیادی داشته باشد، اسباب بازی است. گاهی مواقع، این امکان وجود دارد که کودک شما بخش های کوچک اسباب بازی خود را جدا کرده و ببلعد.

خرید اسباب بازی های بزرگ تر برای کودک

در این شرایط، خیلی راحت می توانید اسباب بازی هایی در اختیار کودک خود قرار دهید که امکان جداسازی آنها وجود ندارد. به علاوه، سعی کنید تا حد امکان اسباب بازی هایی برای او بخرید که اندازه خیلی بزرگ تری دارند و درون گلوی کودک گیر نمی کنند. روی جعبه خیلی از اسباب بازی ها، محدودیت سنی نوشته شده است و شما با توجه به آن می توانید متوجه شوید که آیا اسباب بازی مد نظر شما برای کودکان مناسب است یا خیر.

کوچک کردن غذا

یکی دیگر از کارهای خیلی مهمی که شما می توانید برای جلوگیری از بلعیدن اشیا و یا غذا توسط کودک خود انجام دهید، این است که غذای او را به تکه های کوچک تری تبدیل کنید تا در گلوی او گیر نکنند.

ندادن مواد خوراکی ریز به کودکان زیر 4 سال

حتما به این نکته توجه داشته باشید که مواد خوراکی ریز مانند پسته، بادام، پاپ کورن و یا سایر موارد این چنینی را به کودکان زیر 4 سال خود ندهید. همچنین به هیچ عنوان نباید به کودک زیر 4 سال خود، آبنبات بدهید.

تشویق کودک به جویدن طولانی تر غذا

در نهایت، آخرین روش پیشگیرانه که می تواند کمک خیلی زیادی به جلوگیری از قورت دادن اشیا توسط نوزاد یا کودک انجام دهید، این است که کودک خود را به جویدن طولانی تر غذا تشویق کنید. بسیاری مواقع، کودکان بدون این که غذا را بجوند، آن را قورت می دهند و همین مسئله می تواند موجب خفگی آنها شود.

تشویق کودک به جویدن طولانی تر غذا

سخن پایانی

در این مقاله از لنداسپا، متوجه شدید که اگر کودک چیزی را قورت داد چه کنیم؟ همان طور که تاکنون متوجه شدید، قورت دادن اشیا توسط کودک می تواند مشکلات خیلی زیادی برای او به وجود بیاورد. به همین دلیل هم سعی کنید تا حد امکان، اشیایی مانند سکه، باتری، پسته یا بادام را در دسترس کودکان زیر 4 سال خود قرار ندهید. همچنین با استفاده از اقداماتی که گفتیم، می توانید تا حد خیلی زیادی از کودک خود در برابر بلعیدن اشیا مختلف محافظت کنید.

2.4/5 - (30 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا