پوستزیباییطب سنتی

پارافین تراپی چیست و چه مزایایی دارد؟

پارافین تراپی را دراین مقاله از لنداسپا با ما بشناسید . پارافین (Paraffin) از نفت یا ذغال سنگ استخراج می‌شود و ترکیب هیدروکربن سیر شده است. این فرآورده نفتی در بازار به دو صورت مایع و جامد مورد استفاده قرار می‎‌گیرد. پارافین جامد حالتی ژله‌ای دارد. نام دیگر پارافین جامد، واکس پارافین است. اغلب پارافین جامد با رنگ سفید شیری شناخته می‌شود. نقطه ذوب پارافین جامد، 58 تا 60 درجه است و پارافین مایع در دمای 175 درجه به جوش می‌آید و در دمای 256 تبخیر می‌شود. پارافین را می‌توان به صورت خوراکی، بهداشتی و صنعتی مورد استفاده قرار داد. از پارافین در ساخت مداد ابرو، وازلین، کرم‌های نرم‌کننده و برای اهداف زیبایی و درمانی استفاده می‌شود.

پارافین تراپی چیست ؟

حتما شما هم این روز‌ها درباره پارافین‌تراپی شنیده‌اید. اما سوالی که وجود دارد این است که پارافين تراپی چیست ؟ آیا استفاده از پارافین باعث شادابی پوست می‌شود؟ پارافین‌تراپی نوعی روش درمانی با موم گرم است. از این روش برای تسکین درد دست، پا، مفاصل و … استفاده می‌شود. همچنین باعث نرم‌ شدن پوست می‌شود.

هنگام پارافین‌تراپی، موم گرما را جذب می‌کند و هنگامی که که بر روی سطح پوست قرار می‌گیرد، گرما را به بخش‌های آسیب دیده پوست منتقل می‌کند و باعث افزایش جریان خون و آرام‌ شدن درد در آن نواحی می‌شود. هنگام گرما درمانی بر روی پوست، منافذ باز می‌شوند و باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود. معمولا قبل از مانیکور و پدیکور از پارافين تراپي استفاده می‌شود.پارافين تراپي را می‌توانید به راحتی در خانه انجام دهید. کار کردن با این ماده بی‌رنگ و بدون بو، کار آسانی است.

در پارافین‌ درمانی مراحل زیر انجام می‌شود:

  1. ابتدا پوست با لوسیون ماساژ داده می‌شود.
  2. یک لایه محافظتی روی پوست قرار می‌گیرد و مانع از سوختگی یا آسیب پوست می‌شود.
  3. پارافین در نقش یک لایه‌ بردار روی پوست قرار می‌گیرد.
  4. بعد از گذشت 10 تا 15 دقیقه، لایه محافظتی را از روی پوست جدا کرده و با روغن مناسب، پوست را ماساژ می‌دهند.

مزایای پارافین تراپی چیست ؟

هنگام درمان با پارافین، رطوبت پوست افزایش پیدا می‌کند. موم پارافین یک ماده طبیعی است که برای حفظ رطوبت و درمان خشکی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بازشدن منافذ پوست و از بین رفتن پوست مرده در هنگام پارافین‌تراپی، پوستی شاداب و لطیف را به ارمغان می‌آورد. از این خاصیت پارافين تراپي برای بهبود وضعیت پوست دست، پا و صورت استفاده می‌شود. همچنین باعث کاهش درد آرتروز، فیبرومیالژیا، آرتریت روماتوئید و … می‌شود. این روش به آرامش ماهیچه‌ها و کاهش گرفتگی آن‌ها کمک می‌کند. حتی می‌تواند باعث بهبود اسپاسم عضلانی و کاهش التهاب شود.

 

مقاله پیشنهادی : بادکش درمانی

 

پارافین تراپی صورت

پارافین تراپی صورت یک کار تخصصی است و به تخصص زیادی نیاز دارد. برای انجام این روش بهتر است به سالن‌های زیبایی و متخصصین مراجعه کنید.

پارافین تراپی صورت

در این روش، با استفاده از پارافین گرم بر روی پوست صورت، لایه‌های زیری پوست تحریک می‌شوند و شروع به کلاژن سازی می‌کنند. موم پارافین باعث باز شدن منفذ پوست و تنفس عمقی پوست می‌شود. به همین دلیل، به این روش درمانی، لایه‌برداری عمیق نیز می‌گویند. با این روش درمانی تیرگی‌های سطح پوست کاهش پیدا می‌کند و با افزایش خون‌رسانی، شفافیت و لطافت به پوست برمی‌ردد.

کسانی که علاقه‌مند به آرام شدن چرخه پیری دارند، می‌توانند با استفاده از پارافین‌تراپی پیری پوست را به تعویق بیندازند.

اگر پارافین‌ درمانی صورت زیر نظر متخصص و با رعایت نکات استاندارد انجام نشود، تاثیرات معکوسی بر روی پوست می‌گذارد. همچنین لازم است موم پارافین مورد استفاده در این تکنیک، مومی بهداشتی و تایید شده باشد. همان‌طور که در بالا ذکر شد، نقطه ذوب پارافین پایین است. پس در صورت بی‌احتیاطی می‌تواند به راحتی باعث سوختگی پوست شود.

مزایا پارافین تراپی صورت

  1. گرمای ناشی از پارافین باعث باز شدن رگ‌های خونی و افزایش چرخش خون زیر پوست می‌شود و موجب روشن‌تر و شفاف‌تر شدن پوست می‌شود.
  2. پارافین‌ درمانی موجب آرام‌سازی عضلات صورت و کاهش چین‌ و چروک می‌شود.
  3. موم پارافین با رطوبت‌رسانی به پوست و بازگرداندن رطوبت پوست صورت باعث جوانسازی و لطیف شدن آن می‌شود.

◄ قبل از پارافین‌تراپی، بهتر است از کرم کلاژن الاستین استفاده کنید.

برای آشنایی با اسپا مقاله «اسپا چست» را مطالعه کنید.

 

موارد منبع پارافین تراپی صورت چیست ؟

اگر پوست حساس یا نازکی دارید، از این روش به هیچ عنوان استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است باعث بروز خارش، حساسیت یا ایجاد قرمزی در سطح پوست شود.

افراد دارای گردش خون ضعیف، افراد دیابتی یا کسانی که زخم باز روی پوست دارند، نباید از این تکنیک برای صورت یا پاها استفاده کنند.

قبل از انجام پارافين تراپي از حساسیت نداشتن به مواد شیمیایی مطمئن شوید.

پارافین تراپی پا و دست

هنگام پارافین تراپی پا خشکی و پینه آن از بین خواهد رفت. موم پارافین با چربی‌رسانی و تمیزسازی پوست باعث درمان ترک‌ های پوستی می‌شود.

یکی از درمان‌های کم هزینه و مناسب برای درد مفاصل و تیرگی زانوها، استفاده از موم پارافین است.

پارافین تراپی پا

پارافین تراپی دست و پا شبیه به یکدیگر هستند. قبل از پارافین تراپی پا و دست‌ها ابتدا آن‌ها را بشویید. سپس درون پارافین گرم شده قرار دهید.

موم پارافین بهداشتی با از بین بردن لایه‌ های مرده پوست باعث روشنی، لطافت و زیبایی دست‌ها می‌شود. با افزایش جریان خون در دست‌ها و تحریک کلاژن سازی، جوانی به دست‌ها بازخواهد گشت، عضلات و مفاصل خشک این موضع نیز نرم و ریلکس می‌شود.

عوامل زیادی می‌تواند باعث تیرگی و خشن شدن پوست بدن شود. برای درمان این تیرگی‌ها روش‌های درمانی بسیاری وجود دارد. پارافین‌ درمانی یکی از روش‌های موثر در رفع تیرگی نواحی مختلف بدن مانند زانو، آرنج، بیکینی و… است که موجب یکدست شدن رنگ پوست می‌شود.

پارافین تراپی دست

 

آیا پارافین‌ درمانی عوارض دارد؟

پایین بودن دمای ذوب پارافین باعث شده است که احتمال ایجاد تاول و سوختگی در حین کار کردن با موم پارافین کاهش پیدا کند. افرادی که به محصولات نفتی حساسیت دارند، بهتر است از این تکنیک به هیچ عنوان استفاده نکنند؛ زیرا موجب ایجاد آلرژی و ورم در آن‌ها خواهد شد.

اگر قصد انجام پارافین‌تراپی در خانه را دارید، مراقب دمای موم باشید. اگر موم را بیش از اندازه داغ کنید، ممکن است آتش بگیرد. هنگام کار با پارافین، نباید دمای آن بیش از 51.7 درجه سانتی‌گراد باشد.

وسایل مورد نیاز برای پارافین تراپی

برای انجام پارافین‌تراپی به وسایل زیر نیاز دارید:

  1. روغن گیاهی یا مرطوب‌کننده مناسب با نوع پوست.
  2. دستگاه پارافین‌ تراپی برای گرم کردن پارافین.
  3. مقداری پارافین بهداشتی.
  4. حوله برای گرم نگه‌داشتن موضع مورد نظر.
  5. دستکش.
  6. یک پارچه یا محافظ برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست.

مراحل پارافین تراپی صورت

مرحله اول:
  • با استفاده از یک آرایش پاک‌کن مناسب تمام آرایش و آلودگی‌های سطح پوست را تمیز کنید.
  • با استفاده از مواد بهداشتی استاندارد، موضع را تمیز و ضدعفونی کنید.
  • هنگام پارافین‌تراپی صورت، موها را درون کلاه قرار دهید یا با استفاده از کش مناسب، آن‌ها را روی سر فیکس کنید.
  • صورت، گردن، چانه، پیشانی، بینی و اطراف چشم را با کرم مرطوب کننده ماساژ دهید.

مراحل پارافین تراپی صورت

مرحله دوم:
  • یک لایه محافظتی را روی صورت قرار دهید. به گونه‌ای که روی چشم‌ها، بینی و دهان حفره داشته باشد.
  • دستگاه را روشن کنید تا پارافین گرم شود. مقداری از آن را روی قسمتی از پوست تست کنید تا از نداشتن حساسیت مطمئن شوید.
  • روی تمام لایه محافظتی پارافین بمالید. اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه پارافین روی صورت قرار بگیرد.
مرحله سوم:

در مرحله آخر، لایه پارافین را جدا کنید. موضع را با آرامی با روغن گیاهی معطر ماساژ دهید.

ماساژ با شمع خواص زیادی دارد که در مقاله «ماساژ شمع» به معرفی این فواید پرداخته‌ایم.

 

نکات ضروری هنگام پارافین تراپی در خانه

  • قبل از شروع به پارافین‌ درمانی باید ابتدا رطوبت‌سازی روی پوست انجام شود. بنابراین باید از کرم مرطوب‌کننده مناسب یا لوسیون‌های سازگار با پوست استفاده شود.
  • اگر قصد استفاده از این تکنیک را برای جوان‌سازی و زیبایی صورت دارید، بهتر است از یک لایه محافظ برای پیشگیری از سوختگی پوست استفاده کنید.

نکات ضروری هنگام پارافین تراپی در خانه

  • هنگامی که پارافین روی پوست قرار دارد، صورت را به آرامی ماساژ دهید تا باعث ریلکس شدن پوست صورت شود.
  • در برخی از سالن‌های زیبایی، برای ایجاد حس بهتر در افراد از پارافین معطر استفاده می‌کنند یا روغن‌های گیاهی را به‌ گونه‌ای انتخاب می‌کنند که دارای رایحه دلنشین و آرامش‌بخش داشته باشد.
  • دمای مناسب برای ذوب کردن پارافین 51.7 درجه است. اما برای صورت، دمای پایین‌تری را انتخاب کنید. گرمای پارافین به یکباره منتقل نمی‌شود. موم کم کم گرمای خود را به محیط می‌دهد و با افزایش دمای تدریجی در موضع، موجب افزایش خون‌رسانی به موضع و کاهش درد می‌شود.

امیدواریم که در این مقاله از لند اسپا با مفهوم پارافین تراپی و کاربرد آن آشنا شده باشید. لطفا سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

مریم محمودی

من عاشق به اشتراک گذاشتن اطلاعاتم با بقیه هستم؛ بنابراین، چیزایی که از منابع مختلف و معتبر یاد می‌گیرم رو برات می‌نویسم. تمام مقاله‌هام با تحقیق و مطالعه زیاد نوشته می‌شن، پس می‌تونی به اطلاعاتی که بهت می‌دم اعتماد کنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا