تناسب اندامزیبایی

پیکرتراشی چیست؟ مزایا، عوارض، هزینه و چگونگی انجام پیکرتراشی

داشتن اندامی با ترکیب بدنی زیبا و خوش‌فرم رویای بسیاری از افراد سراسر جهان است و برای رسیدن به آن هم تلاش‌های بسیاری انجام می‌دهند. پیروی از رژیم‌های غذایی، تمرینات ورزشی و رعایت نکات مختلفی که شاید بتواند دست‌یابی به بدنی زیبا را برای ما ممکن کند. اما گاهی اوقات با وجود انجام تمرینات پرشدت ورزشی، رژیم‌های غذایی گوناگون و گاهی مصرف داروهای مختلفِ لاغری، رسیدن به آن اندام ایده‌آل کاری سخت و نشدنی به نظر می‌رسد. به ویژه اگر با اضافه وزن و چاقی افراطی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. در این شرایط به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌هایی معرفی شده که می‌تواند مسیر دست‌یابی به بدن موردپسندمان را کمی برای‌مان هموارتر کند. یکی از این روش‌ها پیکرتراشی است. اما پیکرتراشی چیست؟ چه مزایا و عوارضی داشته و چگونه انجام می‌شود؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات و شناخت کامل پیکرتراشی با لنداسپا همراه شوید.

پیکرتراشی چیست؟

پیکر تراشی چیست

کانتورینگ یا پیکرتراشی بدن چیست؟ پیکرتراشی بدن که با نام کانتورینگ بدن هم شناخته می‌شود، یک روش پزشکی بوده که در دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی انجام می‌شود. در هر دو روش، هدف اصلی تغییر شکل بدن و بهبود ترکیب کل بدن یا بخشی از آن با توجه به نوع نیاز بیمار است. پیکرتراشی معمولا به دو شیوه‌ی برداشتن پوست اضافی در نقاط مورد نظر و یا از بین بردن چربی اضافی در نواحی مشخص شده انجام می‌شود. نکته‌ای که پیش از انجام پیکرتراشی باید به آن توجه شود این بوده که این روش باعث کاهش وزن نمی‌شود، اما برای افرادی که به دلایل مختلف نتوانستند به کمک تغذیه و تمرین به اندام دلخواه خود دست یابند یا به دلیل کاهش وزن بیش از اندازه، پوست بدنشان آویزان شده، می‌توانند به کمک کانتورینگ بدن، ظاهر مناسب و زیبایی را در اندام خود ایجاد کنند.

مقاله پیشنهادی:بهترین دکتر پیکرتراشی در تهران چه ویژگی هایی دارد؟

پیکرتراشی در قسمت‌های مختلف بدن

افرادی که از رژیم‌های غذایی مختلف، انواع روش‌های لاغری و مصرف دارو نتیجه‌ای برای کاهش وزن و رسیدن به اندام متناسب نگرفتند؛ کسانی که به دلیل کاهش وزن‌های بسیار زیاد، پوست بدنشان شل و آویزان شده و یا کسانی که با افزایش سن، پوستی چروک و چین‌خورده در بخش‌هایی از بدنشان ایجاد شده، می‌توانند به کمک روش‌های مختلف پیکرتراشی ترکیب بدن و بافت ظاهری آن را بهبود بخشند. این روش برای قسمت‌های مختلف بدن انجام‌پذیر است و از این رو می‌تواند تغییرات چشم‌گیری در ترکیب بدنی افراد ایجاد کند. روش‌های مختلف پیکرتراشی برای قسمت‌های از بدن که در ادامه گفته شده، انجام می‌شود:

  • بازوها
  • قسمت پشتی بدن
  • شکم و پهلو
  • باسن
  • گردن و چانه
  • ران‌ها

فواید و مزایای پیکرتراشی چیست؟

بدون شک پیکرتراشی بدن یکی از سریع‌ترین راه‌های دست‌یابی به اندامی زیبا است. علاوه بر این، رسیدن به اندامی با پوستی صاف و جوان حتی در سنین بالا و میان‌سالی را می‌توان یکی دیگر از مهم‌ترین فواید این روش پزشکی دانست. از سوی دیگر در روش پیکرتراشی بدون جراحی، دوران نقاهت کوتاه‌تر بوده، از این رو در زمانی کوتاه و با کمترین میزان علائم و آسیب می‌توانید به اندام دلخواه خود دست یابید.

در این مقاله قصد داریم به راه های جلوگیری از افتادگی پوست بعد از لاغری بپردازیم

روش‌های مختلف پیکرتراشی

روش‌های مختلف پیکرتراشی

در گذشته پیکرتراشی تنها به روش جراحی انجام می‌شد اما با پیشرفت تکنولوژی امروزه روش‌های مختلفی برای انجام عمل پیکرتراشی معرفی شده‌است. روش‌های غیرتهاجمی که در زمانی کوتاه و با حداقل آسیب و عوارض انجام‌پذیر است. در نهایت پزشک شما می‌‌تواند روش مناسب را با توجه به نیاز بدنتان به شما توصیه کند. روش‌های مختلف انجام پیکرتراشی یا کانتورینگ بدن عبارتند از:

۱.جراحی پیکرتراشی

یکی از رایج‌ترین روش‌های پیکرتراشی برای بدن روش جراحی است. اما عمل پیکرتراشی چیست؟ برای انجام این روش بیمار در قدم اول به طور کامل بیهوش شده یا در صورت صلاح‌دید پزشک، از روش بی‌حسی موضعی برای بی‌حس شدن قسمت کمر به پایین بدن استفاده می‌شود. سپس پزشک با انجام برش‌های متعدد در نقاطی که نیاز به کاهش سایز داشته، اقدام به برداشتن پوست‌های اضافی و سپس بخیه زدن پوست‌های اطراف به هم می‌‌نماید. اگرچه معمولا پزشکان تلاش می‌کنند بخش‌هایی از پوست که در معرض دید نیست را برش دهند، با این حال ممکن است در برخی نقاط زخم‌ و آثار بریدگی‌ها باقی بماند.

بهترین کلینیک زیبایی در تهران چه خدماتی را ارائه می‌دهد؟

۲.لیپوساکشن

یکی از معروف‌ترین روش‌های پیکرتراشی، عمل لیپوساکشن است. این روش با تمرکز بر روی برداشت چربی‌های اضافی بدن انجام می‌شود. در طول انجام این روش، پس از بیهوشی بیمار، پزشک بخش کوچکی از بدن را برش داده و یک لوله به نام کانولی را در آن قسمت می‌گذارد. انتهای دیگر این لوله به یک دستگاه مکش متصل بوده که باعث جمع‌آوری چربی‌های اضافی از درون بدن می‌شود. معمولا دوران نقاهت لیپوساکشن بیشتر بوده و کمی تورم هم بر روی پوست ظاهر می‌شود. اما می‌توان از این روش برای تخلیه چربی بخش‌های مختلف بدن استفاده کرد.

یکی از معروف‌ترین روش‌های پیکرتراشی، عمل لیپوساکشن است

۳. کرایولیپولیز

روش کرایولیپولیز که جزو روش‌های غیرتهاجمی و کم‌خطر بوده، با انجماد چربی‌های بدن باعث تخریب سلول‌های چربی و بهبود ترکیب بدنی در نقاط تعیین شده می‌شود. در این روش که با دستگاه مخصوصی انجام خواهدشد، ناحیه‌ی انتخاب شده در معرض دمای بسیار پایین قرار گرفته که این دما منجر به نابودی چربی‌ها می‌شود و در عین حال دما به اندازه‌ای است که هیچ آسیبی به پوست وارد نمی‌کند. تنها ممکن است بعد از انجام کار، بیمار کمی کشیدگی پوست، قرمزی و یا تورم موقتی را احساس کند. علائمی که معمولا پس از گذشت ۳-۱۱ روز از بین می‌روند. کرایولیپولیز برای کاهش چربی‌های شکم، ران و باسن انجام می‌شود که کاهش ۲۰-۲۵ درصدی چربی را به دنبال دارد.

درمان لبخند لثه ای چگونه است؟

۴. لیپوماتیک

روش لیپوماتیک با تخلیه چربی‌های نواحی مورد نظر انجام می‌شود. در این روش یک لوله کوچک که یک سر آن به دستگاهی مخصوص متصل است، وارد بدن شده و چربی‌های اضافی جمع‌آوری می‌شود. لیپوماتیک جزو روش‌هایی با پاسخ‌دهی سریع بوده که بیمار می‌تواند بلافاصله پس از پایان درمان، شاهد تغییرات خوبی بر روی بدن خود باشد. اما بهترین نتیجه پس از گذشت ۲-۳ ماه دیده می‌شود. این روش عملکردی مشابه روش لیپوساکشن داشته با این تفاوت که درد لیپوماتیک کمتر بوده و از چربی جمع‌آوری شده می‌توان برای تزریق به سایر نقاط بدن استفاده کرد.

۵. لیزر لیپولیز

در پیکرتراشی به روش لیپولیز یا لیپولیزر اشعه لیزر باعث تخریب سلول‌های چربی می‌شود. این فرآیند به شیوه‌های درمانی متفاوتی انجام می‌شود که عبارتند از:

۱.گرما درمانی

در این شیوه‌ی درمان، لیزر باعث افزایش دمای بافت سلول‌های چربی می‌شود. در نتیجه با حذف چربی‌های میان ماهیچه و بافت‌های مختلف همراه است. این درمان باعث کاهش سلولیت هم می‌شود.

۲. نور درمانی

در این روش از دستگاه‌های لیزری مجهز به نوری ضعیف استفاده می‌شود. نورهایی به رنگ قرمز، آبی و مادون قرمز که وارد پوست شده و باعث فعال شدن سلول‌های پوستی و نابودی سلول‌های چربی می‌شود. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که این روش درمانی می‌تواند باعث افزایش گردش خون، بهبود بافت پوست و افزایش سوخت‌وساز بدن هم شود.

بهترین زمان وزن کشی هفته‌ای یک تا دو بار است.

۳. روش درمانی اولتراسوند

در روش درمانی اولتراسوند از امواج صوتی برای نابودی سلول‌های چربی استفاده می‌شود. اثربخشی این روش در زمانی بسیار کوتاه دیده می‌شود. روشی که نیازی به بیهوشی نداشته و علاوه بر حذف چربی‌ها می‌تواند باعث بهبود بافت پوست و کلاژن‌سازی هم شود. درمان اولتراسوند می‌تواند برای حذف چربی‌های بسیاری از نقاط بدن مانند شکم، بازو و باسن استفاده شود.

بهترین روش پیکر تراشی کدام است؟

بهترین روش پیکر تراشی کدام است؟

بهترین روش برای انجام پیکرتراشی باید توسط پزشک متخصص انجام شود. هر کدام از روش‌های پیکرتراشی، حتی روش‌های غیرتهاجمی می‌توانند با فواید و عوارضی همراه باشند. به همین دلیل در ابتدا باید میزان پوست‌های اضافی یا چربی‌های اضافی و شدت عارضه مشخص شده و در نهایت بهترین روش انتخاب شود. با این حال می‌توان گفت روش‌های غیرتهاجمی مانند لیپوساکشن، لیپوماتیک و روش‌های لیزردرمانی جزو روش‌های کم عارضه هستند.

عوارض عمل جراحی پیکرتراشی چیست؟

همانطور که اشاره شد، تمامی روش‌های پیکرتراشی ممکن است با عوارضی همراه باشند. عوارض عمل جراحی عبارتند از:

  • خون‌ریزی یا لخته شدن خون
  • متقارن نبودن دو طرف بدن در زمانی که پوست‌های بخش‌هایی از هر دو طرف بدن بریده می‌شود.
  • عوارض احتمالی ناشی از بیهوشی مانند تهوع و مشکلات گوارشی
  • آسیب به رگ‌های خونی، عضلات و سلول‌های عصبی
  • ریزش مو در اطراف نواحی بریده شده
  • عفونت
  • مشکلات قلبی و ریوی
  • ماندگاری زخم‌ها و تغییر رنگ پوست

کهیر، قرمزی، تورم و درد محدود نمونه‌ای از عوارض احتمالی روش‌های غیرتهاجمی پیکرتراشی هستند.

مراقبت‌های بعد از عمل پیکرتراشی

پس از انجام عمل پیکرتراشی با توجه به نوع روش درمانی صورت گرفته توصیه‌های مختلفی از سوی پزشک برای گذراندن دوران نقاهت انجام می‌شود که باید از آن پیروی کرد. در روش جراحی پیکرتراشی برای پیش‌گیری از تجمع مایعات در نواحی بریده شده، یک لوله‌ی نازکی را در محل برش یا اطراف آن می‌گذارند. دیگر مراقبت‌های مهم پس از انجام عمل پیکرتراشی عبارتند از:

  • تعویض به موقع بانداژ
  • عدم فعالیت و تحرک بیش از اندازه به ویژه در روزهای ابتدایی پس از عمل برای پیش‌گیری از لخته شدن خون
  • دور ماندن از تابش مستقیم نور خورشید
  • استفاده از دارو یا پمادهای توصیه شده برای پیشگیری از بروز عفونت

معمولا این محدودیت‌ها پس از انجام روش‌های غیرتهاجمی وجود ندارد و بیمار دوران نقاهت کوتاه و ساده‌تری را می‌گذراند.

فرق بای پس معده با اسلیو چیست و چه مزایایی دارد؟

پیکرتراشی برای چه افرادی مناسب است؟

پیکرتراشی برای چه افرادی مناسب است؟

به طور کلی می‌توان گفت، افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و ریوی نیستند. افرادی که دخانیات مصرف نمی‌کنند. کسانی که بتوانند پس از انجام پیکرتراشی از یک سبک زندگی سالم به هماره برنامه غذایی صحیح پیروی کنند، می‌توانند پیکرتراشی را انجام دهند. در این میان افرادی با اضافه وزن کم، تجربه‌ی بهتر با عوارض کمتری از این روش درمانی خواهندداشت.

چه کسانی نباید پیکرتراشی انجام دهند؟

افرادی با مشکلات پرخوری عصبی، افراد سیگاری، کسانی که داروهای لاغری مصرف می‌کنند (چراکه مصرف این داروها می‌تواند بر نتیجه نهایی پیکرتراشی تاثیر منفی بگذارد)، کسانی که بیماری‌های سختی داشته و تحت درمان هستند مانند بیماری‌های قلبی عروقی و کسانی که مشکلات جسمانی دارند باید پیش از انجام هرگونه عمل پیکرتراشی یا روش‌های غیرتهاجمی با پزشک خود مشورت کنند.

بهترین شیوه دویدن برای لاغری چگونه است؟

زمان مراجعه به پزشک برای پیکرتراشی

زمان مراجعه به پزشک برای پیکرتراشی

اگرچه روش‌های مختلف پیکرتراشی در زمان کوتاه‌تری شما را به اندام موردنظرتان می‌رساند اما این روش‌ها در مقایسه با روش‌های مختلف کاهش وزن و چربی مانند تغذیه و تمرین، از عوارض قابل توجهی برخوردارند. از این رو هرگز نباید به عنوان اولین درمان برای چاقی انتخاب شوند. تمامی پزشکان معتقدند، در ابتدا باید به سراغ اصلاح سبک غذایی، افزایش فعالیت‌های ورزشی و بهبود سبک زندگی برای کاهش وزن و لاغری رفت. از سوی دیگر کسانی که دارای اضافه وزن‌های بسیار زیادی هستند، کاهش چند کیلوگرم از وزن آن‌ها باعث می‌شود، عمل پیکرتراشی برای آن‌ها با عوارض کمتری همراه باشد. در نهایت کسانی که با انجام روش‌های مختلف موفق به کاهش وزن نشدند، می‌توانند با متخصصان این حوزه برای بررسی شرایط خود به جهت انجام پیکرتراشی مشورت کنند.

آیا پیکرتراشی قبل از بارداری ممکن است؟

انجام روش‌های مختلف پیکرتراشی به ویژه درمان‌های غیرتهاجمی با بارداری تداخلی ندارد. اما نکته‌ی مهم توجه به مدت زمان بین انجام پیکرتراشی و اقدام به بارداری است. به دلیل متفاوت بودن دوران نقاهت پس از روش‌های مختلف کانتورینگ بدن، باید پیش از اقدام به بارداری از بهبود کامل زخم و محل درمان خود اطمینان حاصل کنید.

پیکرتراشی و زایمان طبیعی

خانم‌های بارداری که پیش از بارداری درمان پیکرتراشی را انجام داده‌اند، می‌توانند زایمان خود را به روش طبیعی یا سزارین انجام دهند و این عمل معمولا تاثیری بر نحوه‌ی زایمان ندارد. اما از آن‌جایی که اضافه وزن پس از بارداری و افتادگی پوست ناشی از آن که در بعضی خانم‌ها دیده می‌شود، یکی از دلایل تصمیم به انجام پیکرتراشی بوده، لازم است که در حدود ۶ ماه تا ۱ سال از زایمان بگذرد تا با کمترین میزان عوارض همراه باشد.

هزینه روش‌های مختلف پیکرتراشی

هزینه پیکرتراشی معمولا به صورت آزاد محاسبه شده و بیمه در بسیاری از اوقات هزینه‌ای را پرداخت نمی‌کند. اگرچه هزینه‌ی روش‌های مختلف پیکرتراشی متفاوت است، اما نواحی که باید درمان بر روی آن‌ها صورت گیرد می‌تواند بر روی هزینه‌ها تاثیرگذار باشد. با این حال بیشترین هزینه‌ی درمان مربوط به روش جراحی پیکرتراشی بوده و روش‌های غیرتهاجمی به ویژه روش‌های لیزردرمانی در مقایسه با لیپوماتیک و لیپوساکشن از هزینه‌ی کمتری برخوردار هستند.

جمع‌بندی

پیکرتراشی چیست و چگونه انجام می‌شود؟ اگر شما هم جزو کسانی هستید که سالیان درازی است که از اضافه وزن و چاقی رنج می‌برید، احتمال بارها این سوالات را درباره پیکرتراشی پرسیده‌اید. چراکه معمولا آخرین روش برای رسیدن به اندامی زیبا در بعضی افراد کانتورینگ بدن یا پیکرتراشی است. این درمان به دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی انجام می‌شود. روش‌های غیرتهاجمی ماند لیزردرمانی روشی با عوارض و هزینه‌ی کمتری بوده و می‌تواند در زمانی کوتاه نتایج رضایت‌بخشی را به دنبال داشته‌باشد. با این حال پیش از انجام هرگونه درمانی باید با متخصص این امر مشورت شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مریم محمودی

من عاشق به اشتراک گذاشتن اطلاعاتم با بقیه هستم؛ بنابراین، چیزایی که از منابع مختلف و معتبر یاد می‌گیرم رو برات می‌نویسم. تمام مقاله‌هام با تحقیق و مطالعه زیاد نوشته می‌شن، پس می‌تونی به اطلاعاتی که بهت می‌دم اعتماد کنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا