با 4 روش درمان ام اس با طب سنتی آشنا شوید
آیا درمان ام اس با طب سنتی نتیجه بخش خواهد بود؟ این یکی از سؤالاتی است که بیشتر مبتلایان به بیماری ام اس، هنگامی که متوجه میشوند درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، از متخصصان طب سنتی میپرسند. بیماری ام اس یکی از شایعترین بیماریهایی است که بر اثر تغذیه نادرست و یا مشکلات وراثتی پیش میآید. بسیاری از درمانهای پزشکی نوین پاسخی قطعی برای این بیماری چاره ساز نبودند. در این زمان است که توجه افراد به طب سنتی جلب میشود چرا که بسیاری از بیماریهای لاعلاج به دست طب سنتی درمان شدهاند. درمان ام اس با طب سنتی موضوعی است که قصد داریم به طور مفصل در این مقاله بپردازیم و به عزیزان همراه کمک کنیم تا به جلوگیری و مقابله با این بیماری اقدام کنند.
ام اس چیست؟
ام اس چیست؟ درمان ام اس با طب سنتی امکانپذیر است؟ ام اس یک بیماری التهابی است که در آن، غلافهای میلین مرتبط با سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب میبیند. این آسیب دیدگی باعث کاهش توانایی نورونها در بخشهای مختلف سیستم عصبی میشود و در اثر این اختلال، مشکلات جسمی پیش خواهد آمد. این بیماری به ظاهر ساده، در طول زمان و به آرامی اتفاق میافتد و ناگهان عود میکند.
اگرچه علت دقیق ام اس مشخص نیست، اما درمان آن ضروری است؛ زیرا، در صورت شدید شدن بیماری، فرد با مشکلات حرکتی و اختلال سیستم عصبی مواجه میشود. یکی از مشکلات بیماری ام اس، نداشتن علائم اولیه است. برخی از علائم این بیماری با علائم بیماریهای دیگر مشترک است. بنابراین، نمیتوان با جرات گفت که در صورت بروز این مجموعه از علائم، فرد مبتلا به ام اس شده است.
پزشکی نوین برای درمان ام اس درمان مشخصی در نظر نمیگیرد. اما این بیماری در طب سنتی دارای تعریف سادهتری است و چند راهکار برای درمان آن معرفی شده است. به طور معمول، افراد در سنین 20 تا 50 سالگی مبتلا به ام اس میشوند و شانس زنان حدود 3 برابر مردان است.
علائم ام اس چیست ؟
فرد مبتلا به ام اس دچار تمامی علائم عصب شناختی میشود که رایجترین و مهمترین آن، مشکلات عصبی خودگردان، دیداری، حسی و حرکتی است. این علائم از طریق محلهای زخم در سیستم عصبی قابل بررسی است که شامل موارد زیر میشود.
- مومور شدن
- خواب رفتگی
- اسپاسم
- ضعف عضلانی
- واکنشهای غیرارادی
- ناتوانی در حرکت
- ناتوانی در تعادل
- ناهماهنگی عضلات
- دیسفازی
- مشکلات دیداری
- احساس خستگی
- درد شدید
- مشکل در کنترل ادرار و مدفوع
شاید برایتان جالب باشد که این بیماری در کشورهای که به میزان زیاد از فلفل و گرمی استفاده میکنند، کمتر به چشم میخورد؛ زیرا، ام اس یک بیماری سردی و پیشرونده است.
از سوی دیگر، افرادی که دارای زمینه بلغمی و صفراوی هستند، بیشتر در معرض مبتلا شدن به بیماری ام اس هستند. هنگامی که سرده رسوب میکند و به سودا تبدیل میشود، یک ماده بلوری به اسم پلاک ایجاد میشود.
این ماده مانند آب یخ زده است. برای مثال، اگر اعصاب چشم درگیر شود، فرد با اختلالات چشمی مواجه میشود و در صورتی که اعصاب حرکتی درگیر شود، فرد در حرکت دچار مشکل میشود و لازم است این پلاک ذوب شود.
متخصصان طب مکمل توصیه میکنند که برای درمان ام اس با طب سنتی، صبحها از ارده و شیره خرما استفاده کنید. همچنین، مصرف 5 الی 7 عدد خرما در روز به همراه یک رژیم غذایی حاوی عسل و زنجبیل میتواند باعث کنترل ام اس شود.
درمان ام اس با طب سنتی
برای درمان ام اس با طب سنتی، میتوان از روشهای زیر استفاده کرد:
- تنظیم رژیم غذایی و خوردن گرمیجات.
- روغن مالی ملاج سر با روغن سیاهدانه یا کنجد.
- بادکش گرم کمر به صورت یک روز در میان.
- حجامت گرم به صورت 2بار در ماه.
- حجامت عام.
1) درمان ام اس با طب سنتی با رژیم غذایی مناسب
از آن جهت که ام اس یک بیماری خودایمنی است، سیستم ایمنی به اشتباه سیستم عصبی را بیگانه میداند و به آن حمله میکند. در نتیجه با داشتن یک رژیم غذایی صحیح، میتوان تا حدی بیماری را کنترل کرد. شاید برایتان سوال باشد که نقش رژیم غذایی و تغذیه در درمان ام اس در طب سنتی چیست؟
برای پاسخ به این سوال لازم است که بدانید کمبود ویتامین یکی از دلایل ابتلا به ام اس است. همچنین، باکتریهای روده نقش پررنگی در ایجاد اختلال خود ایمنی دارند.
همانطور که میدانید، برخی از مواد غذایی میتوانند سیستم ایمنی را تقویت و سیستم عصبی را پشتیبانی کنند. بنابراین، داشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند وضعیت عموم بدن را ارتقا دهد. در زیر چند مواد غذایی که تاثیر بسزایی در عملکرد سیستم ایمنی و اعصاب بیماران مبتلا به ام اس دارند را جمع آوری کردهایم. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید:
-
درمان ام اس در طب سنتی با پروبیوتیک
سلامت رودهها مانع از ابتلا به برخی از بیماریها میشود. طبق تحقیقات انجام شده، فلور روده یک سیستم مجموعه پیچیده از میکروارگانیسمهایی است که در روده زندگی میکنند. میکروارگانیسمها در انسان، اغلب از باکتریها تشکیل شده است که وظیفه تجزیه مواد غذایی و مغذی را بر عهده دارند. رژیم غذایی حاوی فیبر باعث ادامه حیات و رشد این باکتریها میشود.
در صورت فقدان فلور روده، احتمال ابتلا به بیماریها از جمله ام اس افرایش مییابد. در نتیجه، برای درمان ام اس با طب سنتی، لازم است که بیمار از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند.
پروبیوتیکها، غذایی هستند که باعث افزایش سطح باکتریهای مفید میشوند و سیستم ایمنی را تقویت میکنند. مواد غذایی حاوی پروبیوتیک شامل موارد زیر میشود:
- ماست
- کفیر
- کلم ترش
- چای تخمیر شده
همچنین برای داشتن یک رژیم غذایی حاوی فیبر لازم است از موارد زیر استفاده نمایید:
- انواع میوهها
- آجیل و انواع دانهها
- سبزیجات
- حبوبات
- غلات کامل
- برنج قهوهای
-
ویتامین دی برای درمان ام اس با طب سنتی
یکی از ویتامینهای مهم جهت تقویت سیستم ایمنی، ویتامین دی است. اگر در فکر درمان ام اس با طب سنتی هستید، از خواص این ویتامین غافل نشوید. طبق آمار و تحقیقات انجام شده، افرادی که از ویتامین دی بیشتری استفاده میکنند، کمتر دچار اختلالات عصبی، سکته مغزی و بیماریهای مانند ام اس میشوند.
از سوی دیگر، ویتامین دی باعث افزایش سلامت استخوانها میشود. البته، بیشتر ویتامین دی با در معرض آفتاب قرار گرفتن بدست میآید، اما با داشتن رژیم غذایی حاوی مواد زیر، میتوان ویتامین مورد نیاز بدن را تامین کرد. این مواد غذایی به شرح زیر است:
- محصولات لبنی غنی شده
- ماهیهای چرب
- جگر گاو و گوسفند
- زرده تخم مرغ
-
بیوتین برای درمان ام اس با طب سنتی
بیوتین، دستهای از ویتامین B است که در مواد غذایی زیر به وفور یافت میشود:
- تخم مرغ
- دانههای آفتابگردان
- بادام
- اسفناج
- کلم بروکلی
- نان گندم کامل
با مصرف روزانه 100 الی 600 میلیگرم بیوتین، احتمال ابتلا به ام اس را کاهش دهید.
-
اسیدهای چرب غیر اشباع
با مصرف غذاهای سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع، دردهای ناشی از ام اس کاهش مییابد. اسیدهای چرب غیر اشباع میتوانند التهاب ناشی از ام اس را کاهش دهند و باعث بهبود عملکرد قلب شوند.
ماهی چرب مانند سالمون یکی از بهترین منابع تامین اسیدهای چرب غیر اشباع است.
-
آنتی اکسیدان
یکی دیگر از مواد غذایی مهم برای درمان ام اس با طب سنتی، آنتیاکسیدان ها هستند. به همین دلیل، توصیه ما مصرف سبزیجاتها است؛ زیرا، سبزیجات حاوی موادی به نام پلیفنول است که باعث کاهش التهاب سلولهای بدن میشود.
2) بادکش درمانی برای ام اس
یکی دیگر از روشهای درمان ام اس با طب سنتی، انجام بادکش گرم در ناحیه کمر است. بادکش درمانی دارای قدمت هزارساله است و از فواید زیادی برخوردار میباشد که در این مقاله به معرفی چکیدهای از آن پرداختهایم. هم چنین در مقاله «بادکش درمانی» به طور کامل در این باره توضیح داده ایم.
ابتدا لازم است که وسایل زیر را تهیه نمایید:
- پنبه.
- فندک یا کبریت.
- پنس یا قیچی کوچک.
- الکل.
- روغن طبیعی و متناسب با طبع بدن.
- استکان شیشهای یا ظرفهای مخصوص بادکش.
ایتدا با استفاده از پنس یا قیچی، پنبه را به الکل صنعتی آغشته کنید. سپس، مقدار اضافی الکل را فشردن پنبه به دیواره لیوان از آن خارج نمایید. با استفاده از فندک، پنبه را آتش زده و درون لیوان نگهدارید.
به محض خارج کردن پنبه و آتش از لیوان، با سرعت لیوان را بر روی موضع قرار دهید. برای اطمینان از درستی کار، پوست باید 1 الی 3 سانتیمتر درون لیوان بالا بیاید. بعد از گذشت 5الی 10 دقیقه، مقداری فشار به گوشت کنار لیوان وارد کنید و آن را از سطح پوست جدا نمایید.
نکته:
- کبودیهای ناشی از بادکش درمانی طبیعی است و طی 5 الی 10 روز به طور کامل محو خواهد شد.
- در صورتی که بیمار در حین بادکش درمانی دچار سرگیجه، عرق سرد یا تهوع شد، بلافاصله درمان را متوقف کرده و بادکشها را از بدن جدا کنید. بیمار را به پهلو برگردانید تا علائم ایجاد شده رفع شود.
- اگر بیمار دارای بدنی ظریف و لاغر است، میزان مکش را کاهش دهید تا دچار تورم بافتی و اسپاسم عضلانی نشود.
3) درمان ام اس با طب سنتی با ماساژ سر با روغن
یکی دیگر از ترفندهای ، روغن مالی سر و ماساژ آن است. برای اینکار، ابتدا مواد زیر را تهیه نمایید:
- روغن سیاهدانه یا کنجد
- 1حبه سیر
- مقداری روغن کرچک
تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، یک شب در میان، سر و موها را با با آن ماساژ دهید. یکی از علل ابتلا به ام اس، استرس است. علت دیگر آن، سردی بیش از حد بدن و مغز است. با ماساژ سر، استرس کاهش مییابد و مغز تا حدی گرم میشود. این روش مناسب برای افرادی است که کبدشان قادر به تحمل گرمی نیست و به محض مصرف غذاهای گرم دچار خارش یا جوش میشوند. برای شناخت روغن مناسب ماساژ مقاله «بهترین روغن برای ماساژ» را مطالعه کنید.
4) درمان ام اس در طب سنتی با حجامت
حجامت چیست؟ حجامت یک روش خونگیری است که بسیار برای درمان ام اس با طب سنتی کاربرد دارد. برای درمان ام اس، میتوان از حجامت گرم استفاده کرد.
در این مرحله از درمان، با استفاده از بادکش درمانی، انسداد عروق رفع خواهد شد و سموم بدن دفع میشود. بادکش گرم و خشک مانع از پراکنده شدن سم در سراسر بدن میشود. از سوی دیگر، باعث افزایش اکسیژن رسانی به بافتها میشود.
نوع دیگری از حجامت برای ام اس وجود دارد با عنوان حجامت تر یا عام که در آن خراشهای سطحی و پراکنده بر روی پوست ایجاد میشود. سپس، با انجام بادکش درمانی به میزان 3 الی 5 مرحله در موضع، مکشی ایجاد میشود و خون کثیف گرفته میشود. با این روش، حدود 50 الی 100 سیسی خون از بدن دفع میشود. این روش درمان ام اس طب سنتی بسیار پرطرفدار است.
5) گیاهان دارویی مفید برای درمان ام اس با طب سنتی
طب سنتی، افق جدیدی از راههای درمان برای بیماریهایی که اختلالات عصبی را به همراه داشتند، نمایان کرد. طب سنتی، بیان میکند که مصرف برخی گیاهان دارویی، میتواند تاثیرات مثبتی بر روی روند درمانی بیماریهای عصبی، همانند MS، پارکینسون و … داشته باشد.
کاری که این گیاهان انجام میدهند، در اصل، کاهش سرعت تخریب بافت ملین و تقویت سازی این بافت سلولی در بدن است. همچنین این گیاهان، میتواند درمانی برای مشکلات بیماری ام اس از قبیل بی خوابی، افسردگی، گرفتگی عضلات و عدم عملکرد صحیح سیستم مثانه، کارساز باشد. در ادامه به برخی از گیاهانی که برای درمان ام اس با طب سنتی کاربرد دارند، اشاره میکنیم.
-
گینگو
طبق تحقیقات صورت گرفته، این گیاه، خواص ضد التهابی داشته و به نوعی فعال کننده پلاکت خون میباشد. به همین دلیل، گزینهای مناسب برای کنترل بیماری ام اس است. این گیاه بومی کشورهای شرق آسیایی مثل کره میباشد که در سایر نقاط جهان هم میتوان آن را پیدا کرد.
-
درمان ام اس با طب سنتی با زنجبیل
این گیاه طبع گرمی داشته و خاصیب ضد التهابی قوی دارد. همین قابلیت میتواند در کنترل ام اس موثر باشد و عوارض آن را کنترل کند. این گیاه بیشتر در هند رشد میکند اما دسترسی به آن در ایران هم کار سختی نیست و به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.
-
زردچوبه
این گیاه که به عنوان ادویه نیز در ایران مورد استفاده قرار میگیرد، به کرات در کشور یافت میشود. کوکومین موجود در این گیاه، خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد که از همین رو، گزینهای مناسب برای درمان ام اس در طب سنتی به شمار میرود.
از دیگر گیاهانی که میتوان ادعا کرد که در درمان ام اس در طب سنتی نقش دارند، میتوان به سنبل الطیب، گل راعی، سیاه دانه، زعفران، شاهدانه، جیسینگ، انگور و … اشاره کرد. برای شناخت بیشتر سیاه دانه مقاله «خواص سیاه دانه» را مطالعه کنید.
سخن پایانی
با گذشت زمان و پیشرفت بیماری در بدن، درمان سختتر خواهد شد و دیگر بدن به درمان ام اس با طب سنتی جواب مثبت نخواهد داد. توجه داشته باشید که درمان قطعی ام اس با طب سنتی ثابت نشده است و موارد ذکر شده برای بهبود آن تاثیر دارد. بهتر است با داشتن رژیم غذایی سالم و متنوع و دوری از استرس و اضطراب از بروز بیماری جلوگیری نمایید.
سلام من بعضی وقتا که از جام پامیشم سیاهی چشم و سرگیجه میگیرم و گاهی اوقات تعادل در سرم ندارم طوری که سرم خودش به سمتی حرکت میکنه . احساس سنگینی سر و درد در پشت سرم قسمت پایینی سرم دارم
سلام
باید به دکتر گوارش مراجعه کنید ..
طب سنتی اسلامی هم مکمل درمان باشد ..