سلامت روان

ریشه ای ترین دلایل طلاق چیست؟

طلاق یکی از تلخ ترین تجربه های هر کس در زندگی است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. حتی خود طلاق هم به انواع مختلفی تقسیم می شود که طلاق عاطفی یکی از انواع آن به شمار می رود. دلایل طلاق شامل موارد بسیار زیادی می شوند.

ما در این مقاله قصد داریم دلایل طلاق در ایران را بررسی و شما را با پیامد های آن آشنا کنیم. پس اگر شما هم می خواهید مهم ترین دلایل طلاق را بشناسید، حتما تا پایان این مقاله از لنداسپا همراه ما باشید.

 15 مورد از مهمترین دلایل طلاق و راه های جلوگیری از آن

ما در این لیست، 15 مورد از دلایل اصلی طلاق را بیان کرده ایم که خواندن آنها به شما برای جلوگیری ازطلاق کمک می کند. این موارد شامل دلایل طلاق در دوران عقد هم نیز می شوند. پس بادقت به هر یک از آن ها دقت کنید و سعی کنید که در زندگی شما یا اطرافیانتان به وجود نیایند.

نسل زد چیست و چگونه فکر می کند؟ ویژگی های به خصوص نسل z

ازدواج در سن کم

ازدواج در سن کم شاید ابتدا آرام و بدون دردسر باشد. اما وقتی مدتی از آن بگذرد، زوجین با مشکلات و مسئولیت های زندگی روبرو می شوند و چون تجربه کافی برای مقابله با این مسائل و درک درستی از زندگی زناشویی را ندارند، احساس سرخوردگی و نا امیدی می کنند و تصمیم به طلاق می گیرند که این یکی از شایع ترین علت طلاق زوج های جوان است. طبق تحقیقات، افردای که در سن 25 سال و یا بالاتر از آن ازدواج می کنند حدود 24 درصد احتمال طلاق در آن ها کمتر است.

مسائل مالی

مسائل مالی

یکی دیگر از دلایل طلاق از طرف زن بروز مشکلات مالی و اقتصادی است. زیرا وضع مالی مناسب برای تامین رفاه و رفع نیاز های روزمره از عوامل ضروری محسوب می شود.

امروز در دوره ای بسر می بریم که سطح مالی مناسب تا حد زیادی در حل مسائل و مشکلات زندگی زناشویی به ما کمک می کند. همچنین افردای که مشکلات مالی ندارند، برای حل این مسائل استرس و فشار روانی کمتری را متحمل می شوند.

زنجبیل و ترک اعتیاد | آیا زنجبیل اعتیاد را درمان می کند؟

خیلی از افراد قبل از ازدواج صرفا فقط بخاطر علاقه و بدون در نظر گرفتن شرایط مالی طرف مقابل با او ازدواج می کنند و بعدا با بروز مشکلات مالی و صدمه های ناشی از آن تصمیم به طلاق می گیرند. مسائل مالی یکی از دلایل طلاق عاطفی هم نیز محسوب می شود.

ازدواج های پیشین

 بر اساس تحقیقات، احتمال جدایی در کسانی که تجربه ازدواج قبلی و طلاق را داشتند، بیشتر از بقیه افراد است. سعی در حفظ و ادامه زندگی اهمیت زیادی دارد. زیرا طلاق آثار زیان باری بر روی روح و روان می گذارد، پس از آن به عنوان آخرین راه برای حل مشکلات استفاده کنید.

کسانی که بعد از طلاق تصمیم به ازدواج مجدد می گیرند، باید ابتدا اطمینان حاصل کنند که دیگر درگیر زندگی قبلی نیستند تا بتوانند زندگی جدید و موفقی را تشکیل دهند.

قرار گرفتن در محیط خطرناک

قرار گرفتن در محیط خطرناک

 بعضی از افراد وقتی به دوستان یا آشنایان برای پروسه طلاق کمک می کنند، تحت تاثیر حرف ها و جو محیط به فکر طلاق می افتند. به این علت که هنگام هم صبحتی با فردی که در حال طلاق است؛ شما اگر در رابطه با همسر خود مشکلاتی داشته باشید، سعی می کنید با توجه به حرف های آن فرد نقاط مشترک بین مشکلات او و خودتان را پیدا کنید و طلاق را راه چاره ببینید.

در صورتی که اگر این موارد با مشاور در میان بگذارید مطمعنا از تصمیم خود منصرف می شوید. این مورد یکی از مسخره ترین دلایل طلاق است.

نداشتن مرز بین کار و خانواده

خیلی از زوج ها کار تمام زندگی آن ها را فرا می گیرد و دیگر زمانی برای زندگی وهم صحبتی بین آن ها باقی نمی ماند. همین امر موجب سردی روابطشان شده و روز به روز از هم دور می شوند و به فکر طلاق می افتند.

ولی اگر زوجین شاغل بین کار و زندگی مرزی مشخص کنند، دیگر کار به این نقطه نمی رسد. همه ما می دانیم که گاهی اوقات مجبوریم زمان بیشتری را برای کار صرف کنیم اما باید این نبود و دوری از خانواده را در زمان دیگری جبران کنیم. نداشتن این مرز از دلایل طلاق زن محسوب می شود.

مقاله پیشنهادی:نحوه ارتباط با خانواده همسر

خیانت

بر اساس تحقیقات انجام شده، حدود 17درصد از دلایل طلاق خیانت است. خیلی ها معتقدند خیانت نمی تواند علت طلاق باشد. اما خیانت یعنی رابطه این خانواده از خیلی قبل سرد و کم رنگ شده است. شاید دلیل اصلی خیانت کم شدن مهر و علاقه بین دو زوج باشد اما این اصلا توجیه مناسبی نیست.

نکته مهم این است که اگر شما به همسر خود شک دارید باید با او در میان بگذارید تا همه چیز مشخص شود. نگه داشتن این شک در دل آسیب شدیدی به روح و روانتان وارد می کند.

خیانت

اعتیاد

اعتیاد فقط شامل مواد مخدر نمی شود، بلکه مواردی مانند: قمار، شرط بندی، بازی، ولخرجی را در بر می گیرد. اعتیاد یکی از مهم ترین دلایل طلاق زن است که زندگی زن و شوهر را تحت تاثیر قرار می دهد. فرد معتاد با تغییر در رفتار وکردارش زندگی را برای طرف مقابل سخت می کند. عوارض اعتیاد فقط به خود فرد ضربه نمی زند، بلکه بر تمام جنبه های فردی و اجتماعی خانواده او زیان می رساند.

آیا ازدواج زن بزرگتر از مرد ازدواج درستی خواهد بود؟برای پاسخ با این سوال مقاله مورد نظر را مطالعه نمایید

اختلاف سن بین زوجین

اختلاف سن بین زن و شوهر از قدیم تا به الان موضوع بحث همه مشاوران بوده است. فاصله سنی زیاد باعث تفاوت در نوع نگاه و طرز تفکر زوجین می شود. در نتیجه آن ها نمی توانند درک درستی از یگدیگر داشته باشند که عدم درک و تفاهم از اصلی ترین دلایل طلاق است.

تفاوت سنی مناسب برای ازدواج بین 2 تا 8 سال است. وقتی فاصله سنی دو زوج زیاد نباشد، بین آن ها همدلی و همراهی به وجود می آید که در حل مشکلات به آن ها کمک می کند.

بلد نبودن آموزش ها

زندگی مشترک نیاز به یادگیری و آموزش برخی مهارت ها دارد. جلسات مشاوره قبل ازدواج یکی از بهترین راه های آموزش این مهارت ها است. در این جلسات مشاور درباره مشکلاتی که امکان دارد در زندگی رخ دهد و راهکار برای حل آن ها صبحت می شود. شرکت در این جلسه ها برای جلوگیری از طلاق و یادگیری مهارت های زندگی مشترک موثر است.

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی

استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی یکی دیگر از دلایل افزایش طلاق در جامعه است. در فضای مجازی معمولا خیلی از چیز های که می بینیم حقیقت ندارند و مقایسه این محتوا ها و زندگی عادی باعث ایجاد انتظارات غیر معقول در افراد می شود. که این موضوع زمینه ساز بحث و درگیری بین زوجین شده و کانون خانواده را از هم می پاشد.

اختلاف نظر در تربیت فرزندان

یکی از دلایل طلاق برای مرد اختلاف نظر در تربیت فرزندان است.خیلی از زوجین درمورد تربیت فرزند اختلافات شدیدی دارند که همین امر موجب جدایی و طلاق در آن ها می شود. بهتر است قبل از ازدواج و فرزند آوری هر دو درباره نحوه تربیت و انتظارات خود از یکدیگر به روشنی سخن بگویند. تا از هرگونه اختلاف و نزاع جلوگیری کنند.

مشکلات روحی و روانی

مشکلات روحی و روانی یکی دیگر از دلایل طلاق هستند. براساس آمار 90 درصد از افرادی که اختلال دو قطبی و مشکلات روانی از قبیل را دارند، نمی توانند ازدواج موفقی داشته باشند. حدود 40 درصد از ازدواج هایی یکی از زوجین دچار افسردگی و اضطراب هستند، دوام چندانی ندارند و به طلاق منتهی می شوند.

در این مقاله درباره علت سردی زنان و نشانه های آن صحبت کرده ایم

مسائل جنسی

نیاز جنسی امری مهم در ازدواج است که اگر یکی از طرفین در این گونه مسائل مشکلی داشته باشد، زندگی مشترک به سمت سردی می رود. مشکلات جنسی مسائلی مانند خیانت، تجاوزو طلاق را درجامعه افزایش می دهد. باید اضافه کنیم، مسائل جنسی یکی از دلایل طلاق مردان است. و در میزان حق نفقه زن موثر است.

میزان تحصیلات

میزان تحصیلات

میزان تحصیلات مسئله ای مهم برای ازواج و طلاق نیست اما می تواند در آن تاثیر گذار باشد. افرادی که تحصیلات بالا و یا یکسان دارند بر اساس تحقیقات دچار مشکلات کمتری می شوند. زیرا تحصیلات به دنیا نگری و درک بهتر آن ها کمک می کند.

نداشتن ارتباط کافی با یکدیگر

اگر دو زوج به اندازه کافی درمورد علایق، سلیقه ها و انتظارات با یکدیگر گفت و گو نکند، بعد از مدت کوتاهی دچار مشکل می شوند. طبق تحقیقات حدود 65درصد از طلاق ها به همین دلیل صورت گرفته است. ارتباط خوب و موثر می تواند برای حل مشکلا به شما کمک زیادی کند.

علل طلاق و راههای پیشگیری ازآن

از مهم ترین دلایل طلاق می توان به همسر گزینی نادرست وعدم آگاهی زوجین از مقوله ازدواج دانست. برای پیشگیری از طلاق راه های مختلفی وجود دارد.

اولین راه استفاده از روانشناسان و مشاوران است که با کمک آنها محتوای مناسبی برای زوجین تهیه شود؛گام بعدی پیدا کردن مدرس با تجربه برای آموزش این نکات و محتوا ها است. رفتن به مشاورهای پیش از ازدواج از بهترین راه های پیشگیری از طلاق محسوب می شود. از دیگر راه های پیشگری از طلاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یاد گرفتن مهارت های زندگی
  • افزایش صبر در برار مشکلات
  • کمک مالی وعاطفی خانواده ها از زوجین
  • اجازه ندادن به اطرافیان برای دخالت

عوامل طلاق و پیامد های آن

 تفاوت فرهنگی و دینی علاوه بر مواردی که گفتیم از دیگر دلایل طلاق هستند. این واقعه پیامد های بسیار ناخوشایندی بر زوجین دارد. ازجمله این پیامد ها تغییر روند زندگی، زیاد شدن مشکلات مالی، افسردگی، بالا رفتن میزان استرس، احساس بازندگی هستند. که زندگی فردی که طلاق گرفته است را دگرگون می کنند.

عوامل طلاق و پیامد های آن

فرزندان هم نیز از طلاق پدر و مادر خود آسیب فراوانی می بینند. پیامد های طلاق برای فرزندان را می توان مواردی همچون گرایش به رفتار های مانند پرخاشگری، مشکلات تحصیلی، افزایش ریسک ابتلا به افسردگی و معتاد شدن برشمرد.

دلایل افزایش طلاق و کاهش ازدواج

یکی از مهم ترین دلایل طلاق وکاهش ازدواج افزایش مشکلات اقتصادی است. بالا رفتن نرخ بیکاری، گران شدن همه اقلام، تورم از دلایل اقتصادی کاهش ازدواج وبالا رفتن میزان طلاق هستند. تغییر نگرش جوانان نسبت به ازدواج و کم شدن اهمیت ازدواج در بین آنها باعث بالا رفتن سن ازدواج شده است. از دیگر دلایل کاهش ازدواج و افزایش طلاق در بین جوانان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نا امیدی وکم شدن انگیزه جوانان بخاطر مسائل اقتصادی
  • کم شدن روحیه مسئولیت پذیری
  • تنوع طلبی که آمار خیانت را بالا برده و نرخ طلاق را افزایش داده است.

دلایل افزایش طلاق در جامعه امروزی

امروزه بالا با رفتن آمار طلاق در جامعه برخی به فکر پیدا کردن دلایل افزایش طلاق افتادند و به این نتیجه رسیدند که جدایی دلایل مختلفی دارد که از مواردی همچون اجتماع، مالی، فرهنگی سرچشمه می گیرند. درباره طلاق باید بگوییم که که این مسئله چند بعدی است و فقط نمی توان چند دلیل کوچک را در نظر گرفت.

وجود مشکلات اقتصادی و چالش های مانند تامین نیاز های خانواده و مشکل مسکن از مهمترین دلایل افزایش طلاق در جامعه هستند. باید اضافه کنیم یکی از دلایل حق طلاق زن راحت تر کردن روند طلاق برای او است.

دلایل افزایش طلاق در جامعه امروزی

کلام آخر

حل مسائل و مشکلات برای جلوگیری از طلاق کاری بسیار سخت و چالش برانگیز است. برای حل این مسائل باید هردو زوج تلاش کنند؛ چون دلایل طلاق منشا گرفته از هر دو طرف هستند. زوجین باید سعی کنند برای رفع مشکلات رابطه از روانشناس کمک بگیرند و این مسائل را با هرکس درمیان نگذارند.

فراموش نکنید که شما هیچوقت نباید شتاب زده عمل کنید؛ در ابتدا خوب فکر کرده و تا حد امکان، سعی کنید با کمک گرفتن از مشاور، زندگی مشترک خود را نجات دهید.

3.5/5 - (2 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا