سلامت

خواص چای ماسالا برای لاغری| چای ماسالا چیست و چه خواصی دارد؟

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در خاورمیانه و به خصوص کشورهای آسیایی مانند ایران است. این نوشیدنی که با گیاهان مختلفی همچون بابونه، میخک، چای سبز، چای سیاه و بسیاری از گیاهان مفید دیگری تهیه می‌شود، خواص دارویی بسیاری هم به همراه دارد. نوشیدنی که بعد از یک روز طولانی به خوبی می‌تواند خستگی را از تن بیرون کند. در این میان یکی از بهترین نوع چای، چای ماسالا بوده که اصالتی هندی دارد. این چای که از ترکیب چند گیاه مختلف دم‌آوری می‌شود، فواید بسیاری برای ارتقای سطح سلامت بدن دارد. عده‌ای بر این باورند چای ماسالا تاثیر خوبی بر لاغری و کاهش وزن هم دارد. از این رو در این مطلب از لنداسپا به بررسی خواص چای ماسالا برای لاغری و مهم‌ترین خواص آن برای بهبود سلامت بدن می‌پردازیم. تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.

تاریخچه چای ماسالا

چای ماسالا چیست؟

لاغری با ذهن یک روش کاربردی برای تناسب اندام است که خیلی از افراد از آن اطلاع ندارند

هنوز مشخص نیست چای ماسالا برای اولین بار در کدام کشور تهیه شده و ریشه‌ی آن در کجاست اما گفته‌ها حاکی از آن است که اصالت این چای را می‌توان به هند نسبت داد و مردمان هند آن را به جهان معرفی کردند. چای ماسالا معمولا از ترکیب گیاهان و ادویه‌های گوناگونی تهیه می‌شود که دستور پخت‌های مختلفی برای آن ذکر شده اما در اغلب اوقات طعم شیرین و کمی تند دارد. این چای از ترکیب ادویه‌هایی مانند هل، دارچین، رازیانه، فلفل سیاه، میخک، بادیان ستاره‌ای و دانه‌های گشنیز تهیه می‌شود و بر خلاف چای‌های رایجی که از آب برای دم‌آوری استفاده می‌کنند، با ترکیب شیر و آب آماده می‌شود. برای چای ماسالا خواص بسیار زیادی گفته شده که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

چای ماسالا چه فوایدی دارد؟

چای ماسالا چه فوایدی دارد؟

در مقاله خواص زیره درباره اهمیت این گیاه برای سلامتی و لاغری صحبت کرده ایم

چای ماسالا علاوه بر طعم دل‌نشین، فایده‌های بسیاری برای بهبود سطح سلامت بدن دارد. درمان سردرد و سرگیجه، کاهش استرس و بهبود گوارش تنها بخشی از خواص این چای بی‌نظیر است.

۱.پیش‌گیری از سرماخوردگی و آبریزش بینی

ترکیبات چای ماسالا خواص ضدالتهابی، نابودی قارچ‌ها و باکتری‌های مضر بدن را به همراه دارد که باعث پیش‌گیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی می‌شود. میخک و زنجبیل موجود در این نوشیدنی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سرفه‌ها هم خواهدشد. برای کاهش ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی مصرف روزانه یک لیوان چای ماسالا به صورت گرم را توصیه می کنیم.

۲. خاصیت ضدالتهابی

گیاهان و ادویه‌هایی که برای آماده‌سازی چای ماسالا استفاده می‌شوند، در ترکیب با یک‌دیگر تاثیرات عمیقی بر بهبود سلامت بدن دارند. زنجبیل و میخک استفاده شده در این چای نقش مهمی در کاهش التهاب و تسکین دردهای بدنی دارند.

۳. افزایش انرژی

عنصر اصلی در تهیه چای ماسالا، چای سیاه است. چای سیاه حاوی کافئین بوده که به خوبی می‌تواند باعث افزایش انرژی در افراد شود. از سوی دیگر برخی منابع بر این باورند که کافئین زمانی که بیش از اندازه مصرف شود، تاثیر عکس داشته و نمی‌تواند به خوبی نقش افزایش‌دهنده انرژی را بازی کند. به همین دلیل دیگر ادویه‌های استفاده شده در چای ماسالا به خوبی می‌توانند اثرات کافئین را متعادل کرده و باعث افزایش انرژی به خصوص در ابتدای روز شوند.

۴. تقویت سیستم ایمنی بدن

هل موجود در ترکیبات چای ماسالا سرشار از ویتامین C بوده که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین میخک و دارچین باعث می‌شوند چای ماسالا همانند یک دیوار دفاعی در مقابل حمله‌ی عفونت‌ها عمل کنند و مانع از ابتلا بدن به بیماری‌های مختلفی شوند.

۵. بهبود گوارش و هضم غذا

چای ماسالا حاوی زنجبیل بوده که تاثیر بسیار خوبی بر بهبود هضم و کاهش تهوع دارد. مصرف این گیاه برای زنان باردار برای بهبود حالت تهوع هم می‌تواند مفید واقع شود. میخک، دارچین و  هل که در ترکیبات این چای دیده می‌شود اثرات ضدباکتریایی داشته و از اختلال‌های گوارشی جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از ادویه‌های مفیدی که برای تهیه چای ماسالا استفاده می‌شود، فلفل سیاه بوده که بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ادویه می‌تواند باعث افزایش سطح آنزیم‌های گوارشی مفید برای تجزیه مواد غذایی و در نتیجه بهبود عملکرد گوارشی شود.

۶. دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی

چای سیاه پایه اصلی چای ماسالا بوده که سرشار از خاصیت آنتی‌اکسیدانی است. از سوی دیگر میخک و هل از دیگر ترکیبات چای ماسالا بوده که گفته می‌شود برای کاهش کلسترول مضر بدن و افزایش چربی مفید موثر هستند. همچنین چای ماسالا باعث کاهش انسداد عروق و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی می‌شود. کنترل ضربان قلب و فشار خون از دیگر فواید این چای است.

۷. کنترل فشار خون

بهبود گردش خون، کنترل سطوح فشار خون و کاهش بروز بیماری‌های ناشی از فشار خون بالا از دیگر فواید چای ماسالا است. برخی مطالعات نشان می‌دهد مصرف منظم چای ماسالا در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث کاهش نوسانات فشار خون می‌شود.

۸. پیش‌گیری از سرطان

سلول‌های سرطانی زمانی ایجاد می‌شوند که سلول‌های مهاجم در بدن افزایش یافته و باعث آسیب به DNA و سایر سلول‌های سالم بدن شوند. تحقیقات نشان می‌دهد خواص آنتی‌اکسیدانی چای ماسالا، وجود هل، میخک و زنجبیل در ترکیبات آن می‌توانند به پیش‌گیری از بروز سرطان کمک کنند. از این رو مصرف منظم این چای برای ارتقای سلامت سلول‌های بدن مفید است.

۹. کاهش دردهای قاعدگی در زنان

 کاهش دردهای قاعدگی در زنان

برخی از پزشکات معتقدند که زنجبیل برای کاهش حالت تهوع زنان باردار، مفید است

خانم‌هایی که از گرفتگی و درد‌های ماهیچه و عضلات در دوران پریودی، اختلال هورمونی و ناراحتی‌های روحی در این دوران و دوران PMS رنج می‌برند، می‌توانند از چای ماسالا برای کاهش این نشانه‌ها کمک بگیرند. ترکیبات موجود در این چای نقش مهمی در بهبود دردهای عضلانی و اثرات آرام‌بخش بر اعصاب دارد.

۱۰. کاهش بیماری‌های قلبی

دارچین موجود در ترکیبات چای ماسالا نقش مهمی در بهبود سطوح فشار خون، کاهش کلسترول مضر LDL و تری‌گلیسیرید تا ۳۰ درصد را در بدن دارد. همچنین چای سیاه که برای آماده‌سازی چای ماسالا استفاده می‌شود، می‌تواند باعث کاهش کلسترول شود. از این رو تحقیقات بر این باورند که چای ماسالا به دلیل ترکیباتی که دارد ممکن است باعث کاهش بروز بیماری‌های قلبی شود.

֎آیا چای ماسالا برای افراد دیابتی مضر است؟

آیا چای ماسالا برای افراد دیابتی مضر است؟

در افراد مبتلا به دیابت، نوشیدنی برخی نوشیدنی‌ها مانند چای ماسالا و مصرف موادغذایی مفید می‌تواند باعث کنترل بیماری شود. دو ماده مفید در ترکیبات این چای ماسالا برای کنترل دیابت، دارچین و زنجبیل هستند:

  1. مطالعات نشان می‌دهد دارچین می‌تواند مقاومت بدن به انسولین و سطح قند خون ناشتا را در حدود ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش دهد. مقاومت به انسولین یکی از مهم‌ترین مسائل برای کنترل سطح قند خون به ویژه در افراد دیابتی است. این اتفاق باعث بهبود عملکرد انسولین در بدن و خروج قند از خون و در نتیجه کاهش سطوح قند خون می‌شود.
  2. از سوی دیگر تحقیقات نشان می‌دهد مصرف ۲ گرم پودر زنجبیل در روز باعث کاهش سطح قند خون به میزان ۱۲ درصد در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

نکته مهم برای مصرف چای ماسالا در میان افراد مبتلا به دیابت، کنترل میزان شیرینی چای است. این افراد باید چای را بدون افزودن شکر مصرف کنند.

دم نوش های موثر برای لاغری شکم در شب چیست و چگونه عمل می کند

خواص چای ماسالا برای لاغری چیست؟

خواص چای ماسالا برای لاغری چیست؟

چای ماسالا و لاغری یکی از موضوعات مهم در رابطه با مصرف این چای است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد چای ماسالا با وجود ادویه‌ها و گیاهانی که در ترکیبات خود دارد، می‌تواند بر کاهش وزن و لاغری هم موثر باشد. افزایش متابولیسم و سوخت‌وساز بدن یکی از مهم‌ترین مسائل در کاهش وزن و چربی‌سوزی است. مصرف روزانه چای ماسالا به دلیل وجود ترکیباتی مانند زنجبیل و دارچین به خوبی می‌تواند باعث بهبود هضم غذا و افزایش سوخت‌وساز بدن شود.

از سوی دیگر یکی دیگر از مشکلات رایج در دوران کاهش وزن و پیروی از رژیم‌های غذایی محدود، اختلال در هضم غذا و نفخ در افراد است. مصرف روزانه دو فنجان چای ماسالا در این دوران می‌تواند باعث بهبود فرآیند هضم،پیش‌گیری از یبوست و کاهش نفخ شود. یکی دیگر از خواص چای ماسالا برای لاغری ناشی از وجود شیر در آن است. برای تهیه این چای می‌توان از شیر گاو یا شیر سویا استفاده کرد. این شیرها حاوی پروتئین فراوانی هستند که در یک رژیم کاهش وزن مطلوب پروتئین نقش مهمی در افزایش مدت زمان سیری بازی می‌کند. از سوی دیگر چای سیاه باعث کاهش چربی شکمی می‌شود. با این حال باید در مصرف چای ماسالا تعادل را رعایت کنید؛ چراکه شیر حاوی چربی بوده و مصرف بیش از اندازه به ویژه اگر با شکر ترکیب شود، باعث خنثی شدن اثرات لاغری این چای می‌شود.

دوز مصرف چای ماسالا برای لاغری چه مقدار است؟

دوز مصرف چای ماسالا برای لاغری چه مقدار است؟

مقاله پیشنهادی در این بخش:میزان مصرف دارچین برای لاغری چگونه است؟

دوز کافئین پیشنهادی در افراد عادی تا حداکثر ۴۰۰ میلی‌گرم و خانم‌های بارداری این میزان حداکثر ۲۰۰ میلی‌گرم در روز است. البته تحقیقات مختلف انجام شده هنوز نتوانسته نظری قطعی درباره میزان دقیق مصرف این نوشیدنی برای بهره‌مندی از خواص چای ماسالا برای لاغری ارائه کند. زیرا میزان ادویه و گیاهان استفاده شده در این چای در میان افراد متفاوت است و مقدار دقیقی توصیه نشده‌است. با این حال این چای حاوی کافئین است. مصرف کافئینِ بیش از اندازه ممکن است باعث بروز نشانه‌هایی مانند اضطراب، اختلال در خواب، میگرن، فشار خون بالا و احتمال سقط جنین یا کاهش وزن جنین در خانم‌های باردار شود. بنابراین دوز اشاره شده در بالا، منظقی می باشد.

یکی از ترکیبات مهم چای ماسالا زنجبیل است. با وجود خواص بی‌نظیر این ماده، احتمال تداخل آن با داروهای رقیق‌کننده خون وجود دارد. بنابراین افراد مستعد فشار خون پایین یا قند خون پایین باید مقدار کمتری از این چای را مصرف کنند. در افرادی که به لاکتوز موجود در شیر گاو حساسیت دارند، می‌توانند از شیرهای گیاهی برای تهیه چای ماسالا استفاده کنند.

زمان مصرف چای ماسالا برای لاغری

خواص چای ماسالا را باید در ابتدای روز بنوشید. ترکیبات موجود در این چای باعث افزایش انرژی و افزایش مدت زمان سیری در طول روز می‌شود. با این حال مصرف این چای به ويژه بدون شکر و عسل در پایان روز و کاهش اشتها و آرامش اعصاب هم توصیه می‌شود.

طرز تهیه چای ماسالا برای لاغری

طرز تهیه چای ماسالا برای لاغری

برای مصرف چای ماسالا:

  • مقداری میخک، هل و دارچین سابیده شده را درون ظرفی بریزید.
  • کمی زنجبیل و فلفل سیاه اضافه کرده و این ترکیب را به همراه آب بر روی حرارت قرار داده تا بجوشد.
  • ظرف را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد.
  • سپس کمی شیر به آن اضافه کنید. دوباره بر روی حرارت گذاشته تا به جوش آید. سپس چای سیاه را اضافه کنید.
  • در انتها از روی حرارت برداشته و در فنجان سرو کنید.

نکته مهم برای تهیه چای ماسالا برای کاهش وزن پرهیز از مصرف شکر و عسل در این چای است. اگرچه عسل گاهی اوقات جایگزین مناسبی برای شکر بوده اما برای کاهش کالری دریافتی توصیه می‌شود عسل را حذف کرده و از شیر کم‌چرب استفاده کنید.

جمع‌بندی

چای ماسالا یک نوشیدنی شیرین و کمی تند بوده که ریشه‌ای هندی دارد. این چای سرشار از خواص عالی برای ارتقای سطح سلامت بدن است. تقویت سیستم ایمنی، پیش‌گیری از ابتلا به سرطان، افزایش انرژی، بهبود سطوح فشار خون و قند خون و آرامش‌دهنده اعصاب بخشی از فواید این نوشیدنی هستند. در این میان خواص چای ماسالا برای لاغری آن را به یکی از نوشیدنی‌های محبوب در دوران کاهش وزن تبدیل کرده‌است. این نوشیدنی با کاهش کلسترول بد در بدن، افزایش سوخت‌وساز و کاهش نفخ باعث کاهش وزن و چربی‌سوزی می‌شود.

3.5/5 - (165 امتیاز)

فائزه عسگری

داشتن یک برنامه غذایی و رژیم سالم می تونه کیفیت زندگیت رو به شدت بالا بره. من برای همین اینجام تا کمکت کنم.

‫2 دیدگاه ها

  1. تعریف شما از چای ماسالا زیاده روی بود. شما فقط درآخر مطلب اشاره به شیرینی این چای کردید ،ولی ننوشتید که این چای مملو از شکر است ،وسم برای مبتلایان به دیابت!!! امیدوارم برای سلامت بیشتر خوانندگان خود دقت بیشتری بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا