سلامتسلامت جنسی

تست پاپ اسمیر چیست و چگونه انجام می‌شود؟

تست پاپ اسمیر چیست؟ چگونه انجام می‌شود و چه نتایجی را می‌توان از آن انتظار داشت؟ این تست بر پایه بررسی دهانه رحم است و برای تشخیص برخی بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. دهانه رحم بانوان قسمت بسیار مهم و حساسی به حساب می‌آید و نفوذ ویروس و یا باکتری به این قسمت ممکن است بیماری‌های زیادی را به وجود بیاورد. لذا تست‌های زیادی در این زمینه وجود دارد تا افراد بتوانند از سلامت جسمی خود اطمینان حاصل کنند.

یکی از تست‌هایی که برای تشخیص برخی بیماری‌های مقاربتی و همچنین پیشگیری از احتمال سرطان انجام می‌شود تست پاپ اسمیر است. اما این که تست پاپ اسمیر چگونه است و آیا معایب و دردی را به همراه خواهد داشت یا خیر، موضوعی است که در این مقاله به صورت کاملا مفید مورد بررسی قرار گرفته است. پس تا پایان همراه ما باشید تا به طور کامل با جزئیات این تست آشنا شوید.

تست پاپ اسمیر چیست

تست پاپ اسمیر شامل بررسی میکروسکوپی دهانه رحم است. در این تست که معمولا توصیه می‌شود به شکل دوره‌ای هر چند وقت یکبار انجام شود قسمتی از دهانه رحم بانوان برداشته می‌شود و برای تست‌های میکروسکوپی و درون مولکولی به آزمایشگاه می‌رود. این تست بیشتر برای تشخیص سرطان دهانه رحم و شناخت سلول‌های مستعد سرطان دهانه رحم کاربرد دارد. این تست در کنار تست HPV که به زگیل تناسلی معروف است، برای تشخیص سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تست پاپ اسمیر چیست

با این تست همچنین تغییر رفتار سلول‌ها که امکان تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی را داشته باشند نیز شناخته می‌شود تا در صورت وجود این مشکل از سرطان پیشگیری شود.

مقاله پیشنهادی : تست سرطان سينه در منزل

هدف از انجام تست پاپ اسمیر چیست

همانطور که گفتیم اصلی ترین هدف تست پاپ اسمیر این است که سرطان رحم را تشخصی دهد و به بررسی سلول‌هایی که مستعد تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی هستند بپردازد. طبیعی است که جلوگیری از سرطان خیلی ساده‌تر از درمان آن خواهد بود. بنابراین تشخیص به موقع این امر باعث توقف زود هنگام این سرطان می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود تا بانوان با توجه به شرایطی که دارند به صورت منظم برای مثال هر 3 الی 4 سال یکبار برای تست پاپ اسمیر اقدام کنند.

در برخی موارد از تست HPV به جای تست پاپ اسمیر استفاده می‌شود. تست HPV که برای بررسی زگیل تناسلی انجام می‌شود نیز تا حدودی می‌تواند وجود سلول‌های سرطانی را تشخیص دهد، چرا که زگیل تناسلی خودش پیش زمینه‌ی ایجاد سلول سرطانی خواهد بود.

چه کسانی باید تست پاپ اسمیر انجام دهند؟

با تمام نکاتی که راجع به تست پاپ اسمیر گفته شد، چه موقع لازم است تا تست پاپ اسمیر بدهیم؟ در صورتی که در طی مشکلاتی به پزشک مراجعه کرده باشید و پزشک شما این تجویز را کرده باشد، لازم است تا این تست را بگیرید و این موضوع بر کسی پوشیده نیست. اما به شکل معمولی آیا لازم است برای انجام این تست اقدام کرد یا خیر؟

چه کسانی باید تست پاپ اسمیر انجام دهند؟

در واقع، پزشکان توصیه می‌کنند که خانم‌های بالای 21 سال تا 65 سال برای انجام این تست اقدام کنند. چرا که ممکن است در بسیاری از موارد سلول‌های سرطانی به شکل خاموش و آرام در حال پیشرفت باشند. حال این که چند وقت یکبار برای این تست اقدام کنید بستگی به این دارد که چه سنی دارید و در چه شرایط جنسی به سر می‌برید. برای مثال این تست برای خانم‌های 21 سال به بالا که هنوز رابطه جنسی نداشته‌اند لازم نیست. اما برای همین افراد با رابطه جنسی توصیه می‌شود که هر 3 سال یکبار برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند.

از 30 سالگی تا 65 سالگی توصیه می‌شود هر 3 الی 5 سال یکبار برای تست پاپ اسمیر نزد مراکز این تست بروید تا اگر جواب تست مثبت بود به سرعت تحت درمان قرار بگیرید. پس از 65 سالگی نیز شاید دیگر نیازی نباشد برای این تست اقدام کنید؛ مگر به تجویز پزشک.

اما چه افرادی بیشتر باید به فکر تست پاپ اسمیر باشند؟

  • افرادی که بیش از یک شریک جنسی دارند، باید زود به زود برای تست پاپ اسمیر اقدام نمایند.
  • بانوان مبتلا به بیماری‌های نقص ایمنی بدن، مثل بیماری ایدز
  • افرادی که دارای نتایج پاپ اسمیر غیر طبیعی بوده‌اند به تجویز پزشک، باید بیشتر از حد معمولا برای تست پاپ اسمیر اقدام کنند.
مقاله پیشنهادی : بیماری های مقاربتی

عوارض تست پاپ اسمیر چیست؟

عارضه‌ی خاصی برای این تست وجود ندارد که بهانه‌ای باشد تا قید دادن این تست را بزنید. تنها مشکلی که می‌توان به این تست نسبت داد این است که شاید پس از دادن تست تا چند ساعت سوزش و درد همراه شما باشد و شاید مقدار خیلی کمی خونریزی از واژن خود مشاهده کنید که برای پیشگیری از این مورد بهتر است در روز تست نوار بهداشتی به همراه خود داشته باشید. اما در کل عوارض دیگری را نمی‌توان به این تست نسبت داد.

ممکن است جواب این تست با اشتباهاتی همراه باشد. به همین دلیل شاید به درخواست پزشک لازم باشد تا چند بار برای این تست اقدام کنید. عواملی وجود دارد که می‌تواند در نتیجه آزمایش شما تاثیر بگذارد و باعث شود تست نتیجه برعکس بدهد. عدم وجود سلول کافی در دهانه رحم یا وجود خون در آن قسمت می‌تواند باعث به وجود آمدن این خطاها باشد. برای همین لازم است تا بعد از دوران قاعدگی برای انجام این تست اقدام کنید.

شرایط تست پاپ اسمیر چیست؟

پیش از آنکه بخواهید برای تست پاپ اسمیر اقدام کنید باید یک سری شرایط را در نظر داشته باشید. هر چند که اگر با پزشک یا مرکز تست در ارتباط باشید این شرایط را برای شما بازگو خواهند کرد، اما بد نیست در این زمان که به سراغ کسب اطلاعات لازم برای این تست آمده‌اید، شرایطی که قبل از انجام تست لازم است را بدانید:

شرایط تست پاپ اسمیر چیست؟

  • 24 ساعت قبل از انجام تست پاپ اسمیر نباید رابطه‌ی جنسی داشته باشید.
  • حداقل تا دو روز قبل از انجام تست از تامپون، کاپ‌های قاعدگی و اسفنج‌های ضد بارداری استفاده نکنید.
  • از ماه سوم بارداری به بعد این تست جواب دقیقی به شما نخواهد داد. بنابراین قبل از ورود به ماه سوم برای انجام این تست اقدام کنید.
  • تا 8 هفته بعد از زایمان ممکن است جواب این تست نتیجه واقعی را نشان ندهد.
  • برای گرفتن تست مجدد پس از گرفتن جواب منفی قطعی بهتر است حداقل 8 هفته گذشته باشد.
  • در زمان قاعدگی و دوران التهابی و خونریزی، این تست را انجام ندهید و اول مشکل مربوطه را حل کنید.
  • تا سه روز قبل از تست آزمایشاتی که ماهیت شست و شوی داخل واژن با مواد ضد عفونی کننده دارد را انجام ندهید.
  • تا یک هفته قبل از تست از کرم، ژل و دارو‌های مربوط به واژن استفاده نکنید.

اطلاع داشتن از این موارد به شما کمک می‌کند که زمان کمتری را برای انجام این تست صرف کنید و اگر قصد انجام این تست را دارید، پیش‌نیازهای اولیه آن را در نظر داشته باشید.

مقاله پیشنهادی : یائسگی چیست

پاپ اسمیر چگونه انجام میشود

برای انجام این تست لازم است تا به پزشک مربوطه مراجعه کنید. با داشتن تمام شرایط و گذشتن از مراحل ثبت شرایطی که دارید، نوبت به آن می‌رسد که بر روی تخت بروید و برای انجام این تست آماده شوید. این تست زمان زیادی نمی‌برد. بنابراین لازم نیست تمام طول روز را برای این تست در نظر بگیرید.

برای انجام تست پاپ اسمیر باید در حالی که به پشت خود دراز کشیده‌اید زانوی خود را خم کرده و پای خود را روی رکابی که برای شما قرار داده شده است قرار دهید. در قدم بعد پزشک ابزار اسپکولوم را به آرامی درون واژن قرار می‌دهد تا با استفاده از آن فاصله‌ی کافی را بین دیواره‌های واژن ایجاد کند. در این مرحله از تست،شاید در قسمت لگن کمی فشار احساس شود که طبیعی است.

در قدم بعد پزشک با استفاده از برس مخصوص و اسپاتول، مقدار نمونه‌ی حاوی سلول که برای انجام آزمایش ضروری است را از دهانه رحم برمی‌دارد. این مرحله نیز ممکن است با کمی سوزش همراه باشد که کاملا طبیعی است. در صورتی که درد زیاد و غیر قابل تحمل را حس کردید باید پزشک مربوطه را مطلع کنید. در آخر پزشک اسپاتول را خارج کرده و اسپکولوم را از شما جدا می‌کند تا انجام مرحله عملی تست به پایان برسد.

تست پاپ اسمیر چند روز بعد از پریود باید انجام شود؟

تست پاپ اسمیر چند روز بعد از پریود باید انجام شود؟

همانطور که قبل‌تر نیز گفتیم وجود خون درون واژن می‌تواند در نتیجه تست پاپ اسمیر تاثیر گذاشته و نتیجه‌ی عکس را به همراه داشته باشد. به همین دلیل نباید در دوران قاعدگی برای انجام این تست اقدام کنید. تعداد روز دقیقی برای این که تست پاپ اسمیر چند روز بعد از پریود انجام شود وجود ندارد. توصیه پزشکان بر این است که تنها چند روز بعد از آخرین روز قاعدگی، می‌توانید تست بدهید و در این شرایط نتیجه تست دقیق خواهد بود و نیاز به انجام تست مجدد نیست.

مقاله پیشنهادی : کاپ قاعدگی چیست

تست پاپ اسمیر درد دارد؟

این سوال بسیاری از خانم‌هایی است که قصد دارند این تست را انجام دهند، آیا تست پاپ اسمیر درد دارد ؟ نمی‌توانیم بگوییم که این تست بدون درد خواهد بود. اما میزان فشاری که به شما وارد می‌شود در حد همان سوزشی است که در هنگام برداشتن نمونه سلول از دهانه رحم برای شما به وجود می‌آید. اما خوبی این تست این است که خیلی سریع اتفاق می‌افتد و در ادامه نیز هیچ دردی همراه شما نخواهد بود. بنابراین ترسی برای این که این تست را انجام دهید نداشته باشید چرا که درد آن به قدری نیست که بخواهد شما را اذیت کند.

در برخی مواردی هم که خونریزی زیاد از حد پس از انجام این تست انجام می‌شود، باید این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

جمع بندی

در این مقاله بررسی شد که تست پاپ اسمیر چیست و برای چه افرادی و در چه دوره‌ای توصیه می‌شود. این تست به این شکل است که از سلول‌های دهانه رحم نمونه برداری شده و برای انجام تست‌های میکروسکوپی به آزمایشگاه‌ها منتقل می‌شود. با بررسی این سلول‌ها می‌توان برداشت کرد که آیا این سلول‌ها سرطانی هستند یا مستعد تبدیل شدن به سلول سرطانی را دارند یا خیر. اگر جواب تست منفی باشد به این معنی است که سلول سرطانی در رحم فرد آزمایش دهنده وجود ندارد. همچنین بررسی کردیم که تست پاپ اسمیر چگونه است و چه عوارض خفیفی را ممکن است به همراه داشته باشد. پس از آن گفتیم که این عوارض در حدی نیست که بخواهید از دادن تست خودداری کنید. در کل، بهتر است تست پاپ اسمیر را به شکل دوره‌ای انجام دهید تا خودتان را همواره از سرطان رحم دور نگه دارید.

بیماری های پوستی متعددی با زگیل تناسلی اشتباه گرفته میشوند به همین دلیل بهتر است که بلاگ از کجا بفهمیم رگیل تناسلی داریم یا جوش را بخوانید.

5/5 - (1 امتیاز)

مهدیه

علاقه زیادی به مطالعه دارم و دوست دارم در زمینه های سلامتی اطلاعات زیادی کسب کنم و در این راستا این اطلاعات رو با دیگران به اشتراک بگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا