11 تا از محبوب ترین غذاهای ماه رمضان برای مهمانی
به نظر شما در ماه رمضان باید چه غذاهایی برای افطاری بخوریم؟ مطمئنا انتخاب غذاهای ماه رمضان برای بسیاری از خانم های خانه دار بسیار دشوار است. به همین دلیل هم ما در این مقاله می خواهیم فهرستی از بهترین و محبوب ترین غذاهایی که شما می توانید برای افطاری ماه رمضان میل کنید را معرفی نماییم.
خوردن هر یک از این غذاها برای افطار می تواند تجربه لذت بخش و فراموش نشدنی برای شما باشد. پس اگر شما هم می خواهید در ماه رمضان یک افطاری شیک و خوشمزه به مهمانان خود بدهید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
به یاد داشته باشید که انتخاب غذای ماه رمضان بیشتر به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. از سوی دیگر، شما باید بودجه خود را برای تهیه غذاها نیز تعیین کنید و مشخص نمایید که می خواهید تقریبا چقدر برای یک افطاری هزینه کنید. در اینجا می توانید لیست غذاهای ماه رمضان به همراه طرز تهیه آن ها را مشاهده کنید که کمک زیادی به شما می کنند تا بهترین افطاری و سحری را داشته باشید و در طول ماه رمضان، بر اساس یک برنامه غذایی منظم پیش روید.
لیست غذاهای ماه رمضان
فرقی ندارد که به دنبال غذاهای ماه رمضان برای افطاری و یا سحری باشید. در هر شرایطی، باید غذایی انتخاب کنید که بتواند در وعده سحری شما را سیر نگه دارد و در افطار زودتر هضم شود. این مسئله زمانی که برای افطاری مهمان دارید، اهمیت بیشتری پیدا می کند. از این رو، ما در اینجا می خواهیم غذاهای ماه رمضان برای مهمانی را معرفی کنیم تا بدانید که موقعی که مهمان دارید، باید چه غذاهایی درست کنید.
مدل های مختلف حلیم
حلیم ها در ماه رمضان همیشه جزو پرطرفدارترین غذاها بودند؛ بنابراین، شما هم می توانید از انواع حلیم برای افطاری و یا حتی سحری کمک بگیرید. نمونه های مختلفی مانند حلیم بادمجان و حلیم گندم در ماه رمضان به فروش می رسند که محبوبیت زیادی در میان روزه داران برای افطار دارند.
اگر به دنبال کاهش وزن در ماه رمضان هستید توصیه میکنیم بلاگ دمنوش لاغری در ماه رمضان را مطالعه کنید.
البته شما خودتان هم می توانید این حلیم ها را بپزید که برای کشدار شدن آن باید فوت و فن های به خصوصی را رعایت کنید. برای مثال، مهم ترین فاکتور برای بهتر شدن حلیم موقع پخت آن، این است که بعد از پختن گوشت، آن را به طور کامل بکوبید. در واقع هر چه گوشت حلیم بادمجان بیشتر کوبیده شود، بیشتر از قبل کش می آید.
خورش بامیه
اگر به دنبال بهترین و خوشمزه ترین غذاهای سحری در ماه رمضان هستید، بد نیست خورش بامیه را هم امتحان کنید. بر خلاف تصور عموم، باید بدانید که بامیه طبع سردی دارد. به همین دلیل هم برای تابستان و به خصوص ماه رمضان، می تواند یکی از بهترین غذاها برای جلوگیری از عطش و گرگرفتگی باشد.
علاوه بر این که خوردن خورش بامیه در سحری موجب می شود که شما در طول روز احساس تشنگی کمتری داشته باشید. برای تهیه خورش بامیه برای حداقل 8 نفر، به 500 گرم گوشت، 600 گرمی و 500 گرم گوجه فرنگی نیاز دارید.
قورمه سبزی
از دیرباز تاکنون، قورمه سبزی به عنوان یکی از محبوب ترین و بهترین غذاهای ایرانی شناخته می شد. از این رو، این غذا می تواند به عنوان یکی از غذاهای افطاری ماه رمضان شناخته شود که طرفداران بسیار زیادی در کشور ما دارد. این غذای خوشمزه هم می تواند برای سحری و هم برای افطاری مورد استفاده قرار بگیرد.
اگر تحمل تشنگی در ماه رمضان برایتان مشکل است حتما بلاگ رفع تشنگی در ماه رمضان را مطالعه کنید.
اگر بخواهید برای سحری این غذا را میل کنید، باید به شما بگوییم که وجود حبوبات و سبزی ها در آن موجب می شود که در طول روز احساس گرسنگی کمتری کنید. علاوه بر این که یک غذای فوق العاده جذاب و شیک برای مهمانی در ماه رمضان شناخته می شود.
نکته مهمی که برای خوشمزه شدن قورمه سبزی باید مد نظر قرار دهید، این است که سبزی آن را به خوبی سرخ کنید تا خورش شما جا بیفتد. برای غلیظ شدن آب آن، می توانید موقع جوشیدن خورش سبزی درون آن یک تکه یخ کوچک بیاندازید.
نمونه های مختلف سوپ و آش
در ماه رمضان، بهتر است موقع افطار یک غذای نسبتا سبک تر مانند آش میل کنید و بعد از گذشت یک یا دو ساعت، شام اصلی را بخورید. از این رو، اگر مهمان دارید، بهتر است یکی از نمونه های مختلف سوپ و آش را برای دسر و قبل از شام اصلی آماده کنید.
مدل های مختلف سوپ و آش، بسته به شهر و محل زندگی شما با یکدیگر متفاوت هستند. با این حال، آش رشته یکی از محبوب ترین غذاهای ماه رمضان شناخته می شود که اگر نکات مورد نیاز برای تهیه آن را رعایت کرده باشید، می توانید از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
مدل های مختلف کوکو
اگر به دنبال غذایی هستید که بتوانید آن را با نان میل کنید، کوکو می تواند به عنوان یک غذای ماه رمضان بسیار محبوب و کاربردی در نظر گرفته شود. مدل های مختلف کوکو شامل مواردی مانند کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ و سایر موارد این چنینی می شوند.
آیا میدانید که چگونه در ماه رمضان لاغر شویم ؟ این بلاگ را حتما بخوانید.
در کنار این غذاها می توانید از پیش غذاهای دیگری مانند انواع ترشی و سالادها نیز استفاده کنید. برای خوشمزه تر شدن کوکو و پف کردن آن، پیشنهاد می کنیم که از قبل تخم مرغ آن را به خوبی هم زده و سپس با سایر مواد ترکیب کنید.
خورش لوبیا چیتی
یکی دیگر از غذاهای ماه رمضان که می توان آن را با نان سرو کرد، خورش لوبیا است. برای تهیه این غذا، لوبیا چیتی را به طور کامل پخته و با مواد دیگر مانند قارچ ترکیب می کنند.
شما می توانید خورش لوبیا را هم برای افطاری و هم برای سحری میل کنید و از طعم بی نظیر آن در ماه مبارک رمضان لذت ببرید.
خورش قیمه
خورش قیمه هم یکی دیگر از غذاهای افطاری ماه رمضان شناخته می شود که هم برای خودتان و هم برای مهمانی، یک گزینه کاملا مناسب و خوشمزه است. این غذای ایرانی در تمام روزهای سال و به ویژه در ماه رمضان، طرفداران بسیار زیادی دارد. علاوه بر این، به احتمال زیاد شما می دانید که در بیشتر مراسم های مذهبی ایران، مردم از خورش قیمه استفاده می کنند.
بدین ترتیب، می توان از اهمیت بالای این غذا در ماه رمضان نیز یاد کرد. به خاطر محبوبیت بالای خورش قیمه، تقریبا اکثر خانم ها می دانند که باید چگونه آن را تهیه کنند. با این حال، اطلاع از نکات طلایی برای پختن این افطاری ماه رمضان اهمیت زیادی دارد تا بتوانید آن را لذیذتر از قبل کنید. به یاد داشته باشید که برای پختن یک خورش قیمه خوشمزه و به یادماندنی، باید حتما از لپه نخود استفاده کنید و نمی توان از نخود کامل برای این خراش استفاده کرد.
خورش فسنجان
اگر همچنان به دنبال بهترین غذاهای ماه رمضان هستید تا برای افطاری و یا سحری بپزید، خورش فسنجان می تواند یک گزینه کاملا مناسب و خوشمزه برای شما باشد. علاوه بر طعم بی نظیر آن، خورش فسنجان بسیار مقوی بوده و انرژی زیادی در ماه رمضان برای بدن شما را تامین می کند.
ممکن است در عید دچار افزایش وزن شوید به همین خاطر توصیه میکنیم بلاگ چاق نشدن در عید را بخوانید.
نحوه پخت خورش فسنجان نیز تأثیر زیادی در طعم آن و شما می توانید بسته به سلیقه خود و یا مهمانانتان، این خورش را در طعم های مختلف ترش، شیرین و یا ملس آماده نمایید. علاوه بر این، هیچ گونه محدودیتی برای استفاده از گوشت در خورش فسنجان وجود ندارد و می توان هم از گوشت مرغ، گوسفند، اردک و یا حتی گوشت قلقلی استفاده کرد.
یکی از مهم ترین فاکتور های خوشمزه شدن خورش فسنجان، وجود گردو در آن است. بدین منظور، اول از همه باید گردوها را آسیاب کرده و بگذارید که تا دو ساعت درون آب به خوبی بپزد. بعد از پخت گردو، وقت آن می رسد که گوشت، نمک و سایر ادویه های لازم را به آن بزنید.
اگر می خواهید خورش فسنجان شما برای ماه رمضان طعم ملسی داشته باشد، می توانید مقداری رب انار به آن اضافه کنید. اگر نکات مورد نظر را به خوبی به یاد داشته باشید، خورش فسنجان شما یکی از بهترین غذاهای ماه رمضان برای مهمانی هایتان خواهد بود.
خورش قیمه بادمجان
خورش قیمه بادمجان هم یکی دیگر از بهترین غذاهای ماه رمضان شناخته می شود و همان طور که از نام آن مشخص است، این خورش ترکیبی از خورش قیمه و بادمجان است. این غذا طعم بی نظیری دارد و به همین دلیل هم یک غذای بسیار محبوب در اغلب مهمانی های ماه رمضان شناخته می شود. البته این به شرطی است که شما طرز تهیه غذاهای ماه رمضان را به طور کامل بلد باشید و بدانید که برای خوشمزه تر شدن خورش قیمه بادمجان، باید چه فاکتورهایی را مد نظر قرار دهید.
برای مثال، برای خوشمزه تر شدن خورش قیمه بادمجان، اضافه کردن کمی دارچین می تواند کمک زیادی به شما کند. علاوه بر این که لیمو عمانی هم باعث می شود که خورش قیمه بادمجان شما ظاهر و طعم بهتری داشته باشد.
لازم به ذکر است که به هیچ عنوان نباید لیمو ترش را جایگزین لیمو عمانی در خورش قیمه بادمجان کنید. فاکتور دیگری که باعث خوشمزه تر شدن این غذای ماه رمضان می شود، این است که چند ساعت قبل از مصرف، آن را پخته و زیر آن را کم کنید تا کامل جا بیفتد.
عدس پلو
اگر خیلی علاقه ای به خورش در ماه رمضان ندارید، می توانید به سراغ غذایی بروید که تنها با برنج درست می شود و آبکی نیست. عدس پلو از این نظر می تواند یکی از بهترین غذاهای ماه رمضان شناخته شود که هم برای وعده سحری و هم برای افطاری، طعم بی نظیری دارد. مصرف ماست و یا سالاد شیرازی در کنار عدس پلو می تواند طعم عالی آن را چندین برابر بهتر از قبل کند.
برای تهیه عدس پلو، می توانید در ابتدا مقداری گوشت چرخ کرده را در کنار مقداری عدس پخته شده تفت دهید و بعد از اضافه کردن ادویه های لازم، به صورت لایه لایه در بین برنج قرار دهید. البته برخی از آشپز ها هم ترجیح می دهند که گوشت عدس پلو را به صورت قلقلی روی غذا بگذارند. اضافه کردن کمی دارچین به عدس پلو باعث می شود که طعم بهتری داشته باشد و بتواند بهترین غذای ماه رمضان شناخته شود.
زرشک پلو با مرغ
در نهایت، آخرین غذایی که ما از آن با نام بهترین غذای ماه رمضان یاد می کنیم، زرشک پلو با مرغ است که طرفداران بسیار زیادی دارد. به خاطر طعم بی نظیر و ظاهر مجلسی آن است که باعث شده ما زرشک پلو را در لیست غذاهای ماه رمضان بگنجانیم.
با این حال، ممکن است برخی از خانم ها بگویند که هرچه تلاش کرده اند، باز هم نتوانستند زرشک پلو با مرغ خود را مانند غذاهای رستوران زیبا کنند. برای زیباتر شدن ظاهر زرشک پلو با مرغ، بهتر است تکه های مرغ را در کنار کمی هویج و فلفل دلمه تفت دهید. رب، ادویه های لازم و مقداری زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید و منتظر باشید تا به خوبی بپزد. برای بهتر کردن طعم مرغ، می توانید از ادویه مخصوص مرغ در این غذا استفاده کنید.
نکات مهم برای مصرف غذاهای ماه رمضان
در بالا لیست غذاهای ماه رمضان را در کنار طرز تهیه آنها مشاهده کردید. به یاد داشته باشید که در این ماه مبارک که ساعات زیادی از روز را گرسنه هستید، به هیچ عنوان نباید پرخوری کنید. علاوه بر این که رعایت نکات به خصوصی می تواند کمک زیادی به شما کمک کند تا برنامه غذایی سالمی در این ماه داشته باشید. به خصوص که رعایت این نکات می تواند به کاهش وزن شما نیز کمک زیادی کند. برخی از مهم ترین نکاتی که برای مصرف این غذاها باید رعایت کنید، عبارتند از:
• از مصرف بیش از اندازه شیرینی جات و به خصوص زولبیا و بامیه بپرهیزید.
• بین افطار تا شام، چند ساعت فاصله بیندازید و به محض اذان گفتن، غذای زیادی نخورید.
• از نوشیدن آب خیلی سرد موقع افطار بپرهیزید.
• افطاری خود را با چند عدد خرما و مقداری آب گرم باز کنید.
• از اهمیت وعده سحری غافل نشوید و در این وعده، غذاهای مفید و مناسبی میل کنید.
• در وعده افطار، غذاهایی بخورید که زودتر هضم می شوند.
سخن نهایی
ما در این مقاله اطلاعات کاملی درباره انواع غذاهای ماه رمضان در اختیار شما قرار دادیم. پس اگر شما هم روزه می گیرید و می خواهید غذاهای متنوعی در طول ماه رمضان میل کنید، بد نیست نگاهی به فهرست بالا بیاندازید تا بدانید که بهترین غذاهای ماه مبارک رمضان کدام است و در سحری و افطار باید چه غذاهایی بخورید. علاوه بر این که رعایت نکاتی که در انتهای این مقاله گفتیم هم می تواند تاثیر زیادی در سلامتی شما در ماه رمضان داشته باشد. به همین دلیل هم به هیچ عنوان آن ها را پشت گوش نیاندازید.
سوالات متداول
برای باز کردن افطار، در ابتدا چند عدد خرما و مقداری آب گرم بنوشید. موقع افطار از خوردن غذاهای خیلی سنگین بپرهیزید و بهتر است که بین افطار تا شام، حداقل یک ساعت فاصله باشد.
در ماه مبارک رمضان تا حد امکان از خوردن غذاهای خیلی چرب و فست فودها بپرهیزید. زیرا اگر این غذاها را در وعده سحری بخورید، در طول روز بیش از اندازه تشنه می شوید و اگر هم در وعده افطاری بخورید، ممکن است تا موقع خواب هضم نشوند و مشکلات دیگری برای شما پیش بیاید.