بهترین تمرینات فن بیان چیست؟ | به همراه 15 تمرین عملی
برای این که همیشه بتوانید در کاری موفق شوید، نیاز به تمرین و کوشش دارید. اگر قصد دارید در مهارتی سطح خود را بالا ببرید، باید به جای تنبلی سخت تلاش کنید تا به هدف خود برسید. فن بیان و مهارت های کلامی جزو یکی از مهارت هایی هستند که شما باید برای این که بتوانید آن را به خوبی انجام دهید، تمرین و تکرار های فراوانی داشته باشید. تمرینات بسیار زیادی برای تقویت فن بیان وجود دارد که از این رو ما قصد داریم در این مقاله شما را با تمرینات فن بیان آشنا کنیم تا بتوانید مهارت های کلامی خود را تقویت کنید.
شما اگر قصد رفتن به مصاحبه های مهم و یا کار کردن در شرکت های مختلفی را داشته باشید، باید بتوانید به راحتی از پس خوب حرف زدن خود بر بیایید، به همین دلیل می توانید تمام تمریناتی که برای فن بیان و مهارت های کلامی وجود دارند را انجام دهید و سطح صحبت کردن خود را بالا ببرید. همچنین تمرین های فن بیان کمک بسیار زیادی بر حرف زدن روزمره شما می کند. شما زمانی که با اعتمادبه نفس با مخاطب خود صحبت کنید، نظر او را نسبت به خود جلب می کنید؛ بنابراین فن بیان جزو یکی از مهم ترین امر هایی است که افراد باید داشته باشند.
شما زمانی که در جمعی قرار می گیرید، باید بتوانید خیلی زیبا و با اعتمادبه نفس صبحت کنید و با دیگران ارتباط برقرار کنید؛ از این رو، ممکن است برای هر فردی سؤال پیش آمده باشد که چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم؟ برخی از افراد فکر می کنند برای این که بتوانند فن بیان خوبی داشته باشند، باید حتما به کلاس های تخصصی بروند و هزینه های زیادی را صرف یادگرفتن خود کنند؛ اما این کاملا اشتباه است. شما می توانید تمرینات فن بیان را در خانه با روش های بسیار زیاد و مختلفی آموزش ببینید.
ممکن است برای هر فردی ارتباط گرفتن با دیگران بسیار سخت و دشوار باشد و همین باعث پایین آمدن اعتمادبه نفس او شده باشد؛ در این مواقع تکنیک های فن بیان به کمک این افراد می آید و آن ها می توانند با تمرین کردن و تکرارکردن سطح صحبت کردن خود را بالا ببرند. ما قصد داریم تمام روش هایی که برای تقویت کردن مهارت های کلامی و فن بیان نیاز دارید، را به شما معرفی کنیم تا اگر دچار اعتمادبه نفس پایین هستید و نمی توانید به خوبی صحبت کنید و ارتباط برقرار کنید، بتوانید با استفاده از روش هایی سطح صحبت کردن خود را ارتقا دهید.
چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم؟
اگر در زندگی خود تلاش می کنید که انسان موفقی باشید ولی نمی توانید به خوبی صبحت کنید و ارتباط برقرار کنید، ممکن است با شکست مواجه شوید؛ اما زمانی که دارای فن بیان خوبی باشید و بتوانید به راحتی و با اعتمادبه نفس بالا با دیگران صحبت کنید، احتمال موفقیتتان بیشتر است. افرادی که تمرینات فن بیان را انجام می دهند، می توانند به راحتی ارتباط برقرار کنند و شرکت یا کار خود را به دیگران معرفی کنند و شبکه سازی ارتباطی را تشکیل دهند. دلایل مختلفی بر این که چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
مقاله پیشنهادی: چگونه اعتماد به نفس خود را بالا ببریم
◉ منجر به افزایش اعتمادبه نفس می شود
افرادی که فن بیان خودشان را تقویت می کنند، توانایی این را دارند که در جمعی 100 نفره بدون هیچ ترس و استرسی و با اعتمادبه نفس بالایی صحبت کنند. زمانی که در فن بیان تخصص خوبی داشته باشید، اعتمادبه نفس شما بسیار زیاد می شود. اگر در شرکتی کار می کنید و یا محصولی را تولید می کنید، می توانید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کرده و محصول خود را معرفی کنید و به فروش برسانید.
◉ در کنار دیگران احساس راحتی دارید
زمانی که فن بیان خوبی داشته باشید، توانایی این را دارید که در جمع های بزرگ حضور پیدا کنید و آن جمع را در اختیار و مشت خود قرار دهید. افرادی که دارای فن بیان خوبی هستند، می توانند با افراد حاضر در جمع ارتباط برقرار کنند و احساس راحتی داشته باشند. شما زمانی که در جمع احساس راحتی کنید، می توانید با اعتمادبه نفس بالا حرف های خود را بیان کنید و بدرخشید.
یکی از مهم ترین مهارت ها برای فروش محصول، فن بیان است
یکی از مهم ترین مهارت هایی که برای فروش محصول خود نیاز دارید، فن بیان است. افرادی که در شرکت کار می کنند و یا محصولی را تولید می کنند، برای این که بتوانند آن را به راحتی به فروش برسانند، نیاز به فن بیان بسیار خوبی دارند. شما باید بتوانند با خریدار ارتباط برقرار کنید و با صحبت کردن بتوانید او را متقاعد کنید که محصول شما به کار خریدار می آید. اگر نمی توانید به راحتی صبحت کنید، بهتر است تمرینات فن بیان را انجام دهید تا در فروش محصولات خود دچار مشکل نشوید.
◉ شبکه سازی قدرتمند و روابط مؤثری خواهید داشت
افرادی که فن بیان بسیار خوبی دارند، معمولا رابطه های پیچیده تری را تشکیل می دهند؛ اما این رابطه ها در بیشتر مواقع مؤثرتر هستند؛ بنابراین، شبکه سازی یکی از مؤثرترین راه ها برای موفقیت شما است. اما اگر قصد دارید که شبکه سازی بسیار خوبی را انجام دهید، باید بتوانید تمرین های فن بیان را به خوبی یاد بگیرید و انجام دهید.
در این مقاله سعی داریم تعدادی از راه های افزایش تمرکز را به شما آموزش دهیم
آیا تقویت فن بیان با تمرین کردن، شدنی است؟
یکی از مهم ترین سؤال هایی که ممکن است برای هر شخصی پیش بیاید، این است که آیا با تمرین کردن می توان فن بیان خود را تقویت کرد؟ بهتر است بگوییم بله این کار ممکن است و برخی از افراد هستند که به صورت ذاتی در ژن خود دارای فن بیان هستند؛ اما در واقعیت برخی از افراد به این گونه نیستند و باید با تمرین های زیاد، تلاش و تکرار سطح فن بیان خود را ارتقا دهند. شما می توانید با استفاده از روش ها مختلفی که برای تقویت فن بیان وجود دارد، آن را تقویت کنید و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید.
15 تا از بهترین تمرینات فن بیان
برای این که بتوانید فن بیان خوبی داشته باشید، باید روش های مختلفی را امتحان کنید که ما قصد داریم در این بخش 15 تا از بهترین تمرینات فن بیان را به شما معرفی کنیم تا اگر قصد دارید سطح فن بیان خود را تقویت و ارتقا دهید، بتوانید با استفاده از روش هایی که به شما معرفی کرده ایم، این کار را انجام دهید. شما با داشتن فن بیان می توانید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید و اگر فروشنده ای هستید، می توانید محصول خود را به فروش برسانید. فن بیان در موفقیت شما تأثیر بسیار زیادی دارد؛ بنابراین، بهتر است آن را آموزش ببینید.
1. تمرین صحبت درمورد یک تصویر
اگر قصد دارید ذهن و هوش کلامی خود را تقویت دهید، می توانید از روش تمرین صحبت درمورد یک تصویر استفاده کنید. این روش به این گونه است که شما باید از کارت های حیوانات، پوستر های مختلف یا تصاویری که بر روی موبایل و لپ تاپ خود دارید، این روش را انجام دهید. طریقه استفاده از این روش به این گونه است که شما باید به مدت زمان 30 ثانیه به تصویر مورد نظر خود نگاه کنید و بعد از گذشت 30 ثانیه تصویر را برگردانید تا آن را نبینید؛ حالا به مدت 3 دقیقه زمان دارید تا هر چه درمورد تصویر در ذهنتان مانده آن را توضیح دهید.
راه حل های ساده و کاربردی، برای کنترل خشم چیست؟
برای انجام این روش بهتر است از کارت هایی که جزئیات زیادی دارند استفاده کنید؛ زیرا اگر تصاویر انتخاب شما دارای جزئیات زیادی باشند، شما بهتر می توانید درموردشان توضیح دهید. البته به این نکته توجه داشته باشید که بهتر است بودن وقفه صحبت کنید. اگر کسی کنارتان است برای او توضیح دهید و اگر نیست می توانید با موبایلتان صدای خود را ضبط کنید. این روش جزو یکی از بهترین روش ها برای تمرینات فن بیان است.
2. تمرین با کش برای تمرکز
برای این که بتوانید در هنگام صحبت کردن تمرکز بالایی داشته باشید، می توانید از روش تمرین با کش استفاده کنید. شما زمانی که دارید در جمع بزرگی سخنرانی می کنید، ممکن است از کلماتی مانند (عععععه) یا (اوممممم) و یا (آآآآآآآآ) استفاده کنید که این کار باعث می شود تا سخنرانی شما برای تماشاچی جذاب نباشد و همچنین باعث ازبین رفتن تمرکزتان می شود؛ بنابراین، بهتر است از روش کش استفاده کنید.
طرز انجام این روش به این گونه است که شما باید کشی دور دست هایتان بیندازید و زمانی که قصد داشتید از کلماتی مانند (عععععه) استفاده کنید، با استفاده از آن کش خود را تنبیه کنید، به این گونه که کش را بکشید و بعد رها کنید تا دردتان بیاید تا دیگر از آن کلمات استفاده نکنید. به شما پیشنهاد می شود برای ترک این کلمات به طور مداوم هر روز به مدت یک هفته این کار را انجام دهید.
در این مقاله درباره این که استرس چیست و چه عوارضی دارد صحبت کرده ایم
3. تمرین مشددخوانی
شما با کمک روش تمرین مشدد خوانی می توانید به مرور زمان لحن و تن صدایتان را پیدا کنید و همچنین این روش جزو یکی از بهترین روش ها برای این است که شما بتوانید ادای کامل تری از کلمات را پیدا کنید. طرز استفاده از تمرین مشددخوانی به این گونه است که شما باید به انتخاب خود جمله هایی را انتخاب کنید و برای هر یک از کلمات علامت تشدید بگذارید و تلاش کنید که آن ها را به درستی بخوانید.
4. تمرین تندگویی
یکی دیگر از روش هایی که برای تمرینات فن بیان از آن استفاده می کنند، تمرین تندگویی است. شما زمانی که این تمرین را انجام می دهید، باعث می شود تا تمرکز بالایی بر صحبت کردن خود داشته باشید. طریقه انجام این روش به این گونه است که شما باید خیلی اتفاقی یک وسیله ای را انتخاب کنید و درمورد آن بدون وقفه و هیچ مکثی صحبت کنید. بهتر است این روش را در مدت زمانی سه دقیقه ای انجام دهید و حواستان باشد که در طول صحبتتان حتما از اسم وسیله ای که انتخاب کرده اید، اشاره کنید.
5. تمرین صحبت درمورد سه چیز بی ربط
شما برای این که بتوانید فن بیان خوبی داشته باشید، می توانید از این نوع روش استفاده کنید. معمولا برخی از افراد هستند که در تمام جمع ها حاضرجواب هستند و خیلی حرفه ای می توانند صبحت را به نفع خودشان تغییر دهند. برای این که بتوانید این کارها را انجام دهید، باید از روش صبحت کردن درمورد سه چیز بی ربط استفاده کنید. برای انجام این روش باید سه کلمه مانند قهوه خانه، کویر و ورزشگاه را انتخاب کنید. حالا باید آن ها را به همدیگر ربط دهید و درموردشان صحبت کنید.
6. تمرین مکالمه رادیویی
روش تمرین مکالمه رادیویی جزو بهترین تمرین های فن بیان است. شما برای انجام این روش باید رادیو را روشن کنید و چند دقیقه به حرف های گوینده رادیو گوش دهید و بعد رادیو را خاموش کنید و بلافاصله حرف های گوینده رادیو را ادامه دهید. البته به این نکته توجه داشته باشید که برای این کار شما باید لحن و صدای خودتان را مانند صدای گوینده رادیو کنید تا کسی متوجه تغییر نشود. این کار باعث می شود تا شما بتوانید با لحن رسمی و حرفه ای در مراسم ها با جمع های بزرگ صحبت کنید.
7. تمرین بلندخوانی
اگر جزو افرادی هستید که همیشه آرام صحبت می کنید، پیشنهاد می شود تا از این روش استفاده کنید. روش بلندخوانی به شما در افزایش برد صدا، بهبود حجم صدا و بیان واضح کلمات کمک بسیار زیادی می کند. شما زمانی که بلند صحبت می کنید، تسلط بیشتری نسبت به کلماتی که می گویید دارید و همین باعث می شود تا بتوانید خیلی بهتر صحبت کنید.
8. انجام تمرین خودکار
ممکن است در ابتدا فکر کنید که این روش کاملا مسخره به نظر می آید، اما بعد از گذشت مدتی برایتان جالب می شود. روش تمرین با خودکار جزو یکی از بهترین روش های تمرینات فن بیان است که شما می توانید انجام دهید. برای انجام این روش باید خودکاری را به صورت عرضی با دندان هایتان نگه دارید و شروع به صحبت کردن کنید. البته توجه داشته باشید که ممکن است کمی دردتان بیاید، اما بعد از گذشت چند دقیقه برایتان عادی می شود.
9. حذف کلمات اضافی
اگر جزو افرادی هستید که تکه کلام های خاصی دارند، بهتر است ابتدا صحبت کنید و از تمام حرف های خود را ضبط کنید، بعد می توانید آن را گوش کنید و بفهمید که چه تکه کلام هایی دارید. برای این که صحبت کردن شما جذاب و حرفه ای تر باشد، بهتر است تمام تکه کلام هایی که دارید را حذف کنید.
10. شمارش تعداد کلمات
دیگر روشی که می توانید انجام دهید به این گونه است که تعداد کلماتی که در صحبتتان به کار می برید را بشمارید. اگر در مدت زمان یک دقیقه چیزی حدود 130 تا 170 کلمه به زبان می آورید، یعنی از سرعت بسیار خوبی برخوردار هستید. البته بهتر است این تعداد کلمات را ارتقا دهید تا بتوانید سخنرانی بسیار خوبی داشته باشید.
11. مکالمات کوتاه تمرین کنید
برای این که بتوانید با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنید، بهتر است از جملات کوتاه استفاده کنید. همچنین باید حواستان باشد، وقتی فردی را می بینید از جملات کوتانی مانند حالتان چطور است یا امروز هوا چه خوب است استفاده کنید. برای این که بتوانید در این کار حرفه ای شوید، بهتر است هر روز این کار ها را با دیگران انجام دهید.
12. از زبان بدنتان استفاده کنید.
شما زمانی که از زبان بدنتان در صحبت هایتان استفاده کنید، صحبتتان بسیار جذاب و حرفه ای تر دیده می شود. همچنین این کار باعث می شود تا تسلط بهتری نسبت به حرف هایتان داشته باشید که این کار باعث می شود تا خیلی بهتر سخنرانی خود را انجام دهید.
13. آهنگ صدایتان را تغییر دهید
شاید تا به حال امتحان نکرده باشید، اما شما می توانید آهنگ صدایتان را به طور مداوم تغییر دهید. ممکن است در برخی از مواقع که تند تند صحبت می کنید، بسیاری از کلماتی که می گویید واضح نباشند و باعث می شود تا مخاطب نسبت به حرف هایتان اذیت شود؛ اما می توانید به جای این که تند صحبت کنید، خیلی آرام آرام حرف بزنید که کلمات به طور واضح مشخص باشند و مخاطب از حرف زدن با شما اذیت نشود.
14. استفاده از کلمه (لا)
ممکن است برخی از افراد فکر کنند که این روش بسیار مسخره است؛ اما بهتر است بگوییم که این روش جزو یکی از بهترین روش ها برای تمرینات فن بیان است. این روش باعث می شود تا بتوانید خیلی واضح تر صحبت کنید. طریقه انجام این روش به این گونه است که شما باید فکتان را تا انتها باز کنید و کلمه لا را تا جایی که می توانید بگویید. این روش به انعطاف پذیری شما کمک بسیار زیادی می کند.
15. جلوی آینه صحبت کنید
شما زمانی که در جلوی آینه با خودتان صحبت می کنید، می توانید حرکات بدن و صورتتان را زیر نظر داشته باشید و بدانید که چطوری با زبان بدن صحبت کنید. این کار باعث می شود تا شما بفهمید که مخاطبتان هنگام صحبت کردن شما با چه صحنه ای مواجه است. این روش سابقه بسیار زیادی دارد و همچنین در بین بسیاری از سخنرانان رایج است.
جمع بندی
همان طور که در ابتدای مقاله گفته شد، روش های مختلفی برای تمرینات فن بیان وجود دارد و افرادی که قصد آموزش تمرین های فن بیان را دارند، می توانند با استفاده از روش هایی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم، فن بیان و مهارت کلامی خود را تقویت کنند و سطح صحبت کردن خود را ارتقا دهند. شما برای این که بتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید و در جمع های بزرگ حضور پیدا کنید، نیاز به فن بیان دارید تا بتوانید به راحتی این کارها را انجام دهید؛ بنابراین بهتر است تمام روش های فن بیان را انجام دهید و از آموزش دیدن آن غافل نشوید.