تقویت حافظه کودکان دبستانی
مهمترین تکنیک هایی که برای تقویت حافظه کودکان دبستانی مناسب است، مواردی مانند انجام فعالیت های بدنی، مصرف غذاهای مفید و کاهش استفاده روزمره از موبایل و گوشی هوشمند است. علاوه بر این موارد، فاکتورهای دیگری نیز می توانند تاثیر بالایی در تقویت حافظه کودکان داشته باشند که ما در این مقاله از لند اسپا، برخی از مهمترین آنها را برای شما توضیح می دهیم. پس اگر شما هم کودک دبستانی دارید و می خواهید حافظه فرزند خود را تقویت کنید، به هیچ عنوان خواندن این مقاله را از دست ندهید.
بسیاری از افراد فکر می کنند که کودکان به خودی خود حافظه قوی و قدرتمندی دارند. این در حالی است که شما با آموزش مغز آنها به صورت صحیح و کاربردی، می توانید تاثیر بالایی در افزایش یادگیری آنها داشته باشید. به طور کلی، همه چیز به تکرار و تمرین نیاز دارد و این موضوع درباره روش هایی که در این مقاله ذکر می کنیم هم صدق می کند. پس اگر شما هم می خواهید فرزندی با حافظه قوی داشته باشید، حتما تا پایان این مقاله از لند اسپا با همراه ما باشید.
راه های تقویت حافظه کودکان دبستانی
تکنیک های مختلفی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانید به تقویت حافظه کودکان دبستانی خود کمک کنید. این راهکارها در عین ساده بودن، اهمیت بسیار زیادی دارند و به کودکان شما کمک می کنند که در به خاطر سپردن موضوعات مختلف، راحت تر باشند و بتوانند خیلی بهتر و عمیق تر، مسائل را یاد بگیرند.
همان طور که می دانید، یادگیری در دوران کودکی خیلی بهتر از یادگیری در دوران بزرگسالی است. به همین دلیل بهتر است در سنین پایین، کودکان خود را برای یادگیری مسائل مختلف آماده کنید تا در سنین جوانی، مهارت های لازم در زمینه های مختلف را داشته باشند. با این حال، همه این موارد نیازمند تقویت حافظه آنهاست. در این بخش، برخی از مهمترین راه های افزایش تمرکز و تقویت حافظه در کودکان دبستانی را برای شما توضیح می دهیم.
ورزش کردن
شاید برای شما جالب باشد که بدانید ورزش کردن می تواند تاثیر مستقیمی بر تقویت حافظه کودکان دبستانی داشته باشد. از این رو، کودک شما بسته به علاقه خود، باید ورزشی انتخاب کرده و به صورت روزانه آن را انجام دهد. به علاوه، ورزش کردن می تواند تأثیر فوق العاده ای بر مدت زمان خواب کودک شما نیز داشته باشد. سعی کنید برای افزایش تمرکز و حافظه کودکان دبستانی خود، او را در ورزش های تیمی شرکت دهید تا مهارت برقراری ارتباط هم در افزایش پیدا کند.
پیشنهاد میکنیم مقاله ۱۰ راه آسان تقویت حافظه کوتاه مدت را مطالعه کنید.
مطالعه هدفمند
مطالعه هم یکی دیگر از راه های تقویت حافظه کودکان دبستانی به شمار می رود که تاثیر بسیار زیادی در تقویت حافظه آنها دارد. البته باید بدانید که مطالعه به تنهایی نمی تواند در این امر دخیل باشد. برای اینکه مطمئن شوید این روش به تقویت حافظه کودکان دبستانی شما کمک می کند یا خیر، بهتر است ماژیکی و یا مدادی به کودک خود بدهید و از او بخواهید که بخش های مهم کتاب را بعد از مطالعه، علامت گذاری کند و سپس برای شما توضیح دهد.
توضیح دادن برای والدین
در بخش قبل هم به اختصار گفتیم که بعد از این که کودک شما موضوع مطالعه کرد، از او بخواهید که موضوع را برای شما توضیح دهد. زمانی که کودکان در نقش یک معلم ظاهر می شوند و مسائل مختلف را به شیوه ای منطقی توضیح می دهند، خیلی بهتر می توانند مطالب درسی را به یاد داشته باشند. این روش نه تنها موجب تقویت حافظه کودکان دبستانی می شود بلکه تاثیر زیادی نیز بر یادگیری مطالب درسی برای آنها دارد و می توانند خیلی راحت تر مشکلات خود را در درس ها برطرف کنند.
دسته بندی مطالب
یکی دیگر از راه های افزایش تمرکز و تقویت حافظه در کودکان دبستانی که تاثیر بسیار زیادی هم دارد، این است که برای آنها مطالب مختلف را به طور کامل دسته بندی کنید. به طور کلی، به خاطر سپردن موضوعات کوچک تر خیلی راحت تر از موضوعات گسترده و وسیع است. به همین دلیل هم سعی کنید مباحث درسی جدید را برای کودکان خود دسته بندی کنید تا راحت تر بتوانند آنها را در ذهن خود تثبیت کنند.
مصرف غذاهای مغذی
راهکار دیگری که شاید خیلی از افراد به آن توجه نکنند و می تواند تاثیر بسیار زیادی بر تقویت حافظه کودکان دبستانی داشته باشد، مصرف غذاهای مغذی است. سعی کنید در رژیم غذایی فرزند خود، غذاهایی را بگنجانید که به رشد مغز آنها کمک می کند. غذاهایی مانند تخم مرغ، سبزیجات، ماهی، سیب و آلو، جو دوسر و آجیل، مهمترین مواد غذایی هستند که تاثیر فوق العاده ای بر رشد و تقویت مغز آنها دارند.
رازهای تقویت حافظه که نمیدانید !!
تقویت مهارت تصویرسازی
اگر کودکان بتوانند هر چیزی را که یاد می گیرند در ذهنم تجسم کنند، خیلی راحت تر امکان حفظ کردن و به خاطر سپردن موضوعات را خواهند داشت. از این رو، از کودک خود بخواهید که بعد از یادگیری مسائل مختلف، آن را در ذهن خود تصویر سازی کند و سپس برای شما نیز توضیح دهد که این تصویر سازی به چه صورت انجام شده است.
علاوه بر این، می توانید از کودک خود بخواهید که تصویر سازی ذهنی خود را روی کاغذ نقاشی کند. نقاشی کردن و توضیح دادن این تصویر سازی نیز می تواند یکی دیگر از اصلی ترین روش های تقویت حافظه کودکان دبستانی در نظر گرفته شود.
محدودیت استفاده از گوشی
در حال حاضر با پیشرفت علم و فناوری، خیلی از افراد از گوشی های هوشمند خود برای مسائل مختلف استفاده می کنند. در همین حین، بسیاری از کودکان هم به سراغ بازی های موبایل رفتند و فعالیت بدنی خیلی کمتری دارند.
استفاده مداوم و طولانی مدت از گوشی های هوشمند نه تنها می تواند بر چشم کودکان تاثیر منفی بگذارد، بلکه موجب افت حافظه آنها نیز می شود. به همین دلیل هم برای تقویت حافظه آنها، یک بازه زمانی برای استفاده آنها از گوشی های هوشمند تعیین کنید و در زمان های دیگر، آنها را به انجام فعالیت های بدنی و بازی های فکری بیشتری تشویق نمایید.
در این مقاله با برنامه هفتگی غذایی برای چاق شدن سریع کودکان آشنا شوید.
دور کردن حواس پرتی ها
زمانی که فرزند شما در حال مطالعه و یادگیری است، فاکتورهای حواس پرتی او را به حداقل برسانید. برای مثال، اگر نزدیک پنجره نشسته، پنجره را ببندید و پرده را بکشید تا افرادی که در کوچه رد می شوند و صدای خودروها او را اذیت نکند. تلویزیون را خاموش کنید و با تلفن صحبت نکنید. به طور کلی، سعی کنید محیطی آرام و دور از هرگونه حواس پرتی برای کودک خود به وجود بیاورید تا بتواند به تقویت حافظه کمک کنید.
استفاده از حواس پنج گانه برای یادگیری بیشتر
بهترین دکتر اطفال در تهران چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
یکی دیگر از راه های افزایش تمرکز و تقویت حافظه در کودکان دبستانی که تاثیر بسیار زیادی بر افزایش یادگیری آنها دارد، استفاده از حواس پنج گانه است. توجه داشته باشید که وقتی کودک شما برای یادگیری از چندین حواس خود استفاده می کند، خیلی راحت تر می تواند آن را در ذهن خود تثبیت کند.
به عنوان مثال، در صورتی که درس کودک شما درباره بو های مختلف است، می توانید محصولات مختلف با بوهای متفاوت را برای او توضیح داده و سپس بیاورید تا بتوانند بعد از بو کردن، متوجه آنها شود علاوه بر این، شما می توانید موضوعات درسی را خودتان هم در خانه بلند بلند تکرار کنید تا با شنیدن، بیشتر در ذهن کودکتان بماند.
یادگیری با موسیقی
در نهایت، آخرین روشی که برای تقویت حافظه کودکان دبستانی به شما پیشنهاد می کنیم، یادگیری با استفاده از موسیقی است. برای این که کودک شما بتواند مسائل مختلف را خیلی راحت تر به خاطر بسپارد، موضوعات درسی آنها را به صورت شعر و یا آهنگ، به صورت قافیه دار برای او تکرار کنید تا بتواند به شیونه ای خلاقانه، هم از درس خواندن لذت ببرد و هم در حافظه خود نگه دارد.
آیا با روش های کاهش استرس آشنایی دارید؟ پیشنهاد میکنیم مقاله 10 روش که به کاهش استرس شما کمک میکند را مطالعه کنید.
سخن نهایی
در این مقاله از لند اسپا، برخی از بهترین روش ها برای تقویت حافظه کودکان دبستانی را به شما معرفی کردیم. همان طور که متوجه شدید، استفاده از هر یک از این راهکارها می تواند تاثیر بسیار زیادی بر افزایش و تقویت مهارت های کودک شما داشته باشد. علاوه بر اینکه یادگیری در دوران کودکی تاثیر فوق العاده بیشتری بر رشد مغز دارد و افراد در سنین پایین تر، خیلی راحت تر می توانند مسائل را به خاطر بسپارند. از این رو، مطمئن شوید که کودک شما علاوه بر داشتن خواب و غذای مناسب، فاکتور های بالا را نیز رعایت می کند.
سوالات متداول
چگونه با استفاده از مهارت تصویرسازی، حافظه کودکان خود را تقویت کنیم؟
برای اینکه مهارت تصویرسازی در ذهن کودک شما تقویت شود، از او بخواهید که بعد از یادگیری یک موضوع خاص، آن را در دفتر نقاشی خود بکشد و یا آن را برای شما توضیح دهد. با این روش، مسائل درسی مختلف و راحت در ذهن او نقش می بندد.
حواس پنج گانه چگونه در تقویت حافظه کودکان دبستانی اثر دارد؟
اگر کودکتان در یادگیری مسائل مختلف چندین حس خود را به کار بگیرد، خیلی راحت تر امکان حفظ کردن و به خاطر سپردن آن مسائل را خواهد داشت. به عنوان مثال، خواندن، نوشتن و گوش کردن به مسائل و در عین حال، آزمایش عملی، باعث تقویت حافظه آن ها خواهد شد.