سلامت

آناتومی گوش انسان به چه شکل است؟ آموزش ویدئویی

شناخت آناتومی گوش می‌تواند به شما درک بهتری از ساختار گوش تان و نیز نحوه شنیدن صداها بدهد. به عبارتی دیگر، شما با شناخت آناتومی گوش، می‌توانید بهتر درک کنید که یکی از مهم‌ترین حواس شما، یعنی شنوایی، به چه صورت کار می‌کند. در مقاله امروز از مجموعه مقالات بلاگ رسمی لند اسپا، قصد داریم در زمینه ساختار گوش انسان، وظایف گوش انسان، فیزیولوژی گوش و نیز بیماری‌ها و اختلالات این بخش از بدن بپردازیم. شما در انتهای این مقاله، اطلاعاتی اجمالی درباره آناتومی گوش دارید و اجزای این ساختار از بدن را به طور کامل خواهید شناخت و با مهم‌ترین وظایف هر بخش در ساختمان گوش انسان آشنا می‌شوید.

ساختار گوش انسان و اجزای آن (فیزیولوژی گوش)

گوش انسان نیز مانند گوش پستانداران دیگر، دارای ساختارهای حسی در درون خود می‌باشد که دو عملکرد کلی دارند؛ یکی عملکرد شنوایی می‌باشد و دیگری عملکرد تعادلی که وظیفه حفظ تعادل بدن و هماهنگی بین حرکات سر و چشم را به عهده دارد.

ساختار گوش و اجزای آن (فیزیولوژی گوش)

اگر از نظر آناتومی گوش بخواهیم گوش انسان را به بخش‌های مختلف تقسیم کنیم، سه بخش اصلی داریم:

  • گوش بیرونی
  • گوش میانی
  • گوش داخلی

اجزای گوش انسان در هر کدام از این بخش‌ها، متفاوت هستند و هر کدام وظیفه‌ای را به عهده دارند که برای دو عملکرد اصلی گوش، وظایفی حیاتی به شمار می‌روند.

اگر دچار گرفتگی گوش شده‌اید پیشنهاد می‌کنیم به مقاله «گرفتگی گوش» مراجعه کنید و با علل و روش‌های درمان آن شوید.

– آناتومی گوش بیرونی

گوش بیرونی انسان شامل بخش‌های لاله گوش، کانال گوش و پرده گوش می‌شود. عملکرد این بخش از اجزای گوش انسان به این صورت است که به وسیله لاله گوش، امواج صوتی از محیط دریافت می‌شوند و به وسیله کانال گوش، این امواج به درون گوش بیرونی منتقل می‌شوند. پس از آن، این امواج صوتی به پرده گوش یا همان پرده صماخ برخورد کرده و در نتیجه این برخورد، پرده گوش می‌لرزد و صدای موج تولید شده از این لرزش، به استخوانچه چکشی که در وسط پرده صماخ و در پشت آن در گوش میانی قرار دارد، منتقل می‌شود.

آناتومی گوش بیرونی

به طور کلی می‌توان گفت که در آناتومی گوش، گوش بیرونی از لاله گوش شروع شده و به پرده گوش ختم می‌شود. طول کانال گوش انسان به طور متوسط، دو و نیم سانتی متر است. پوست کانال گوش به درد و فشار بسیار حساس است. در زیر پوست یک سوم کانال خارجی غضروف و زیر پوست دو سوم داخلی آن، استخوان قرار دارد.

ماساژ دادن گوش نیز فواید زیادی دارد که در مقاله «ماساژ گوش» به شرح آن پرداخته‌ایم و می‌توانید مطالعه کنید.

– آناتومی گوش میانی

گوش میانی از پشت پرده گوش و با استخوانچه چکشی شروع می‌شود. به طور کلی، در گوش میانی سه استخوانچه وجود دارد. این استخوان‌های بسیار کوچک، به یکدیگر متصل هستند و وظیفه انتقال امواج لرزشی حاصل از لرزیدن پرده صماخ گوش را به بخش‌های داخلی‌تر گوش انسان، منتقل می‌کنند.

آناتومی گوش میانی

این سه استخوان، شامل استخوانچه های سندانی، رکابی و چکشی هستند.

استخوان چکشی به پرده گوش وصل است و لرزش ایجاد شده در پرده گوش را به استخوان سندانی منتقل می‌کند. سپس این ارتعاش به استخوان رکابی منتقل شده و از آن جا به گوش داخلی منتقل می‌شود.

وظیفه اصلی این سه استخوان در گوش میانی، تقویت امواج و ارتعاش‌های حاصل از اصوات محیط بیرون است تا آن‌ها را برای پردازش به سمت گوش داخلی بفرستند.

در زیر استخوانچه های گوش میانی، نوعی لوله باریک قرار دارد که نام آن شیپور استاش است. این لوله، گوش را به قسمت پشت حلق متصل می‌کند و به نوعی همچون دریچه تنظیم فشار عمل کرده و فشار دو طرف پرده گوش را، به گونه‌ای که صدا به درستی شنیده شود، متعادل می‌کند.

اگر می‌خواهید با کم شنوایی و انواع آشنا شوید به مقاله «کم شنوایی» مراجعه کنید.

– آناتومی گوش داخلی

گوش داخلی در ساختار گوش انسان در حقیقت حفره‌ای در داخل جمجمه و در انتهای گوش میانی می‌باشد که وظیفه دریافت امواج، تبدیل آن‌ها به پیام عصبی، انتقال این پیام‌های عصبی شنوایی به مغز برای پردازش و همچنین حفظ تعادل بدن را دارد.

آناتومی گوش داخلی

گوش داخلی انسان شامل دو بخش اصلی می‌باشد که هر کدام از این اجزای گوش انسان ، کاربرد خاص خود را دارد. دو بخش اصلی در گوش داخلی انسان، حلزون گوش و کانال‌های نیم دایره‌ای هستند.

حلزون گوش در آناتومی گوش داخلی انسان، وظیفه تبدیل امواج و ارتعاشات اصوات بیرونی به پیام‌های عصبی را بر عهده دارد. این قسمت از ساختار گوش انسان، این پیام‌های عصبی را پس از تولید، به سمت لوب گیجگاهی در قشر مخ می‌فرستد که مسئول پردازش اطلاعات شنوایی است.

آناتومی گوش داخلی

همچنین بخش کانال‌های نیم دایره‌ای در گوش داخلی، با عملکرد سلول‌های خاصی که در این ناحیه از گوش قرار دارند، وظیفه حفظ تعادل در بدن را به عهده دارد. داخل این کانال‌های نیم دایره‌ای، مایعی به نام اندولنف وجود دارد که بر روی سلول‌های مویی شکل قرار دارند. با حرکت کردن سر، این مایع در داخل کانال‌های نیم دایره‌ای در گوش داخلی حرکت کرده و سبب می‌شود تا مژک‌های سلول‌های مویی شکل در این کانال‌ها نیز حرکت کنند و با حرکت آن‌ها، سیگنال‌هایی از موقعیت سر و بدن به مغز منتقل می‌شود که این امر سبب می‌شود تا مغز بتواند تعادل را در بدن حفظ کند.

در مقاله «عفونت گوش خارجی» به بررسی علل و علائم عفونت خارجی گوش پرداخته‌ایم که می‌توانید مطالعه نمایید.

وظایف گوش انسان چیست؟

گوش انسان، یکی از مهم‌ترین اندام ها در بدن است که یکی از اصلی ترین حواس پنج گانه ما انسان ها، به این اندام بستگی دارد. به طور کلی، باید گفت که ساختار گوش انسان به گونه‌ای طراحی شده است تا بتواند به بهترین شکل ممکن، امواج صوتی در محیط اطراف را جذب کرده، آن‌ها را در بخش‌های مختلف در آناتومی گوش منتقل کرده و سپس این امواج و ارتعاشات را به پیام‌های عصبی شنوایی تبدیل کرده و آن‌ها را به مغز می‌فرستد تا پردازش شوند و ما بتوانیم امواج صوتی اطرافمان را به صورت صداهای مختلف، درک کنیم.

وظایف گوش انسان چیست؟

همچنین، ساختار گوش انسان کمک می‌کند تا مغز بتواند موقعیت دقیقی از قرار گیری سر و بدن به دست آورد و در حفظ تعادل بدن، موفق باشد.

آناتومی گوش انسان به گونه‌ای است که سبب می‌شود این اندام در بدن به عنوان گیرنده و فیلتر عمل می‌کند که در آن محرک‌های شنوایی به اطلاعات تبدیل می‌شوند که بعد از آن، توسط مغز رمزگشایی می‌شوند؛ بنابراین، عملکردهای اصلی انجام شده توسط گوش، تشخیص، انتقال و تبدیل امواج صوتی به پیام‌های عصبی و الکتریکی مخصوص شنوایی و همچنین حفظ تعادل در بدن است.

اگر به دنبال دکتر گوش خوب برای فرزند خود هستید به مقاله بهترین متخصص گوش و حلق و بینی اطفال در تهران مراجعه کنید.

بیماری‌ها و اختلالات گوش انسان چیست

بیماری‌ها و اختلالات گوش انسان می‌توانند بر اساس ناحیه‌ای که به گوش آسیب رسیده است و یا نوع خود بیماری، متفاوت باشند. از جمله مهم ترین بیماری ها و اختلالات گوش می توان به عفونت های مختلف مانند عفونت گوش میانی، عفونت گوش خارجی، اگزمای گوش و همچنین عارضه هایی مثل وز وز گوش و کم شنوایی اشاره کرد.

بیماری‌ها و اختلالات گوش

به طور کلی، به هر قسمتی از گوش اگر آسیب برسد، می‌تواند تأثیر مستقیم بر شنوایی فرد بگذارد. برای آن که بهتر بتوانید این مسئله را درک کنید، باید بر اساس اطلاعاتی که در این مقاله در زمینه ساختار گوش انسان به دست آوردید، بدانید که هر قسمت از آناتومی گوش انسان وظیفه خاص و منحصر به فردی را به عهده دارد که در شنیده شدن اصوات خارجی و یا حفظ تعادل در بدن، نقشی اساسی دارد. اگر به هر نقطه از این ساختار کلی و یا هر کدام از اجزای گوش انسان، آسیبی وارد شود، عملکرد آن جزء را دچار مشکل می‌کند که این اختلال در عملکرد یک جزء ممکن است کل عملکرد گوش را دچار مشکل کند.

سخن پایانی

اناتومی گوش را اگر به طور کلی بخواهیم بررسی کنیم، ساختار چندان پیچیده‌ای ندارد؛ البته یک بار دیگر به عبارت “به طور کلی” دقت کنید! چرا که به هر حال، هر قسمت از بدن انسان، ویژگی‌های عمیق و منحصر به فرد دارد که پرداختن به این ویژگی‌ها و توضیح تخصصی آناتومی گوش انسان، در این مقاله نمی‌گنجد.

در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ لند اسپا، به توضیح آناتومی گوش و فیزیولوژی گوش انسان پرداختیم و ضمن معرفی اجزای گوش انسان و ساختار گوش، وظیفه هر بخش در شنوایی و حفظ تعادل بدن را نیز شرح دادیم.

2.5/5 - (2 امتیاز)

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا