ترنس چیست و ترنس جندر چه علائمی دارد؟
تراجنسیتی و ترنس چیست؟ این روزها همه ما با این دو واژه بر خورده ایم و با افرادی ملاقات داشته ایم که خود را ترنس می نامیدند. برای جامعه ما ممکن است کمی غیرقابل درک باشد و این به این دلیل است که هیچ گونه آشنایی با تراجنسیتی ندارم و آموزشی در این رابطه ندیده ایم. ممکن است رفتار و برخورد ما با این افراد بی احترامی تلقی شده و موجب سرکوب شدن احساسات و عواطف آنان شود. بنابراین بهتر است بدانید که ترنس چیست و با علائم ترنس بودن آشنا شوید تا بهتر بتوانید با این افراد رفتار کنید.
ترنس چیست
تراجنسیتی به احساسات پریشانی و ناراحتی اشاره دارد که یک فرد زمانی تجربه می کند که جنسیت تعیین شده با هویت جنسی او مطابقت نداشته باشد. افرادی که ترنس جندر را تجربه میکنند ممکن است نسبت به تضاد بین ویژگیهای جنسی بدن فیزیکی خود و احساس و تفکری که در مورد خود دارند احساس ناراحتی و ناراحتی کنند. آنها همچنین ممکن است احساس پریشانی یا ناراحتی را نسبت به نقش های جنسیتی سنتی که از جنسیت تعیین شده انتظار می رود، تجربه کنند.
اثرات تراجنسیتی می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برای برخی افراد، این احساسات تعارض ممکن است بر روی تصویر و رفتار آنها تأثیر بگذارد. یک فرد مبتلا به ناهنجاری جنسی ممکن است با تغییر بیان جنسیت، بازنمایی جنسیتی یا تخصیص جنسیتی از جنسیت تعیین شده در بدو تولد، با ناراحتی خود کنار بیاید. آنها همچنین ممکن است در ظاهر فیزیکی خود تغییراتی ایجاد کنند.
کودکانی که ترنس جندر را تجربه میکنند ممکن است تمایل خود را برای داشتن جنسیت مخالف ابراز کنند و برای داشتن اسباببازیها، مدل مو و لباسهایی که معمولاً با جنس مخالف مرتبط است اصرار کنند.
علت تراجنسیتی یا ترنس چیست
علل دقیق نارسایی جنسی به طور کامل شناخته نشده است، اما عوامل متعددی ممکن است نقش داشته باشند. ژنتیک، تأثیرات هورمونی در دوران رشد دوران بارداری و عوامل محیطی ممکن است در این امر دخیل باشند.
برای مثال، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص قبل از تولد با اختلالاتی در رشد طبیعی تعیین جنسیت قبل از تولد همراه است. تحقیقات همچنین به یک پیوند ژنتیکی اشاره می کند زیرا شیوع مشترک بین دوقلوهای همسان بیشتر از دوقلوهای برادر وجود دارد.
شروع ترنس جندر اغلب در اوایل دوران کودکی است. در حالی که مکانیسم های دقیق نامشخص است، ما می دانیم که وقتی بچه ها به دنیا می آیند، بر اساس آناتومی فیزیکی به آنها جنسیت اختصاص داده می شود. جنسیتی که به کودک در بدو تولد اختصاص مییابد اغلب تعیین میکند که چگونه بزرگ شدهاند و دیگران چگونه با آنها ارتباط برقرار میکنند. همانطور که بزرگتر می شوند، ممکن است شروع به احساس عدم تطابق بین هویت جنسی خود و جنسیت تعیین شده خود کنند. در برخی موارد، این عدم تطابق می تواند منجر به احساس تراجنسیتی شود. یکی از گرایشهای جنسی دیگر بایسکشوال است که در مقاله «بایسکشوال چیست» به طور کامل توضیح داده ایم.
آشنایی با علائم ترنس بودن
علائم ترنس بودن می تواند شامل احساس شدید ناراحتی یا ناراحتی نسبت به جنسیت تعیین شده باشد. برخی از نشانه هایی که نشان می دهد فردی دچار ترنس جندر شده است عبارتند از:
- این افراد تمایلی به ویژگی های جنسیتی تعیین شده زمان تولد خود نشان نمی دهند.
- علاقه دارند تا با آن ها به عنوان جنسیتی مخالف جنسیت فیزیکی شان برخورد شود.
- علاقه دارند تا ویژگی های شخصیتی و جنسیتی مخالف جنس تعیین شده خود را داشته باشند.
- نمی توانند بپذیرند که به جنسیت اکنون خود تعلق دارند.
- مانند جنس مخالف خود رفتار می کنند.
- طرد شدید اسباببازیها، بازیها و سایر مواردی که معمولاً با جنسیت تعیینشده در هنگام تولد مرتبط هستند.
- پوشیدن لباسی که معمولاً با جنس مخالف مرتبط است.
افرادی که تراجنسیتی را تجربه می کنند ممکن است اغلب ابراز کنند که می خواهند جنس مخالف باشند. آنها اغلب با نقشهای جنسیتی و بیان جنسیتی جنسیت تعیینشده در هنگام تولد احساس ناراحتی میکنند. این ممکن است در رفتارهایی مانند لباس پوشیدن به عنوان جنسیت ترجیحی آنها، بازی با اسباب بازی هایی که معمولاً با جنس مخالف مرتبط است و بسیاری از رفتارهای کلیشه ای جنسیتی را رد می کنند، آشکار شود.
نارسایی جنسی به گرایش جنسی فرد ارتباطی ندارد. افرادی که ترنس جندر را تجربه می کنند ممکن است مستقیم، همجنس گرا، لزبین یا دوجنسه باشند. افرادی که احساس تراجنسیتی دارند ممکن است ناسازگار با جنسیت یا ترنسجندر نیز باشند. با این حال، مهم است که بدانیم همه افرادی که ترنس یا ناسازگار با جنسیت هستند، ترنس جندر را تجربه نمی کنند.
گرایش جنسی افراد ترنس چیست
توجه به تمایز بین هویت جنسی و گرایش جنسی نیز مهم است. تفاوت هویت جنسی و گرایش جنسی ترنس چیست؟ هویت جنسی به احساس درونی یک فرد از جنسیت اعم از مرد، زن یا خارج از دوتایی جنسیتی اشاره دارد. جهت گیری جنسی به جذابیت فیزیکی، عاطفی یا عاشقانه شخص نسبت به افراد دیگر اشاره دارد.
در جایی که جنسیت به شخصیت شما مربوط می شود، تمایلات و گرایش جنسی به این بستگی دارد که شما جذب چه کسی یا چه جنسیتی می شوید. برخی از افراد مبتلا به تراجنسیتی بخشی از جامعه LGBTQ+ هستند، اما تجربه ترنس جندر به این معنا نیست که یک فرد همجنسگرا، لزبین یا دوجنسگرا است.
تغییر جنسیت و درمان ترنس چیست
درمان نارسایی جنسی بر اساس نیازهای منحصر به فرد هر فرد متفاوت است. معمولاً این درمان ها بر کمک به فرد برای کشف هویت جنسی او تمرکز می کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- لباس پوشیدن به گونه ای باشد که با هویت جنسی آنها هماهنگ باشد.
- استفاده از نام ها و ضمایر مختلف.
- انجام اقدامات پزشکی برای تغییر بدن از نظر فیزیکی.
- علاوه بر مشاوره، درمان تراجنسیتی ممکن است شامل هورمونها و جراحی تغییر جنسیت باشد.
روش های پزشکی درمان ترنس چیست
برخی از افراد مبتلا به نارسایی جنسی ممکن است درمان گسترده تری شامل هورمون های جنسی متقابل و روش های پزشکی تایید کننده جنسیت را ترجیح دهند. درمان همچنین ممکن است شامل تغییراتی در بدن باشد که به تطابق ظاهر بیرونی فرد با هویت جنسی درونی او کمک می کند.
هورمون درمانی و جراحی دو راه برای انجام این کار هستند. اما باز هم، درمان باید با نیازها و اهداف فرد تطبیق داده شود. برخی از افراد ممکن است بخواهند به یک انتقال کامل به جنسیتی که با آن هویت میدهند دست یابند. برخی دیگر ممکن است بخواهند ویژگیهای جنسی ثانویه مانند موهای صورت یا سینهها را که با هویت جنسی آنها همخوانی ندارد، به حداقل برسانند.
مهم است که به یاد داشته باشید که در حالی که جراحی تایید جنسیت یک گزینه است، همه افراد مبتلا به ترنس جندر این انتخاب را انجام نمی دهند. جراحی گران است و معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد و همه نمی خواهند تغییر جنسیت کامل داشته باشند. هورمون درمانی ممکن است به برخی از افراد کمک کند، در حالی که برخی دیگر ممکن است ظاهر جنسی و لباس ظاهری خود را برای مطابقت با حس درونی هویت جنسی خود تغییر دهند.
هورمون های مردانه و زنانه گاهی اوقات می توانند به کاهش یا رفع احساس نارسایی جنسی کمک کنند. چنین هورمونهایی میتوانند عوارض جانبی داشته باشند، از جمله تغییر در میل جنسی و احتمال بروز علائم مانیک، هیپومانیک یا روانپریشی در افراد مبتلا به یک بیماری روانپزشکی زمینهای.
با این حال، افرادی که نمی توانند هیچ یک از این مراحل را انجام دهند، ممکن است شروع به افزایش پریشانی روانی، از جمله احساس اضطراب و افسردگی کنند. در چنین مواردی، روان درمانی ممکن است به افراد در بیان احساس درونی جنسیت راحتتر کمک کند و بهزیستی روانی را بهبود بخشد.
روش های روان درمانی ترنس چیست
برخی از افراد ممکن است فقط مایل به مشاوره باشند تا به آنها کمک کند احساس راحتی بیشتری نسبت به احساسات خود داشته باشند، هویت خود را تأیید کنند و به آنها کمک کند تا با هر گونه احساس ناراحتی کنار بیایند یا کاهش دهند. چیزی که عزیزشان تجربه می کند. این می تواند به فرد کمک کند تا حمایت اجتماعی و همسالان بیشتری داشته باشد و محیطی تأییدکننده تر را فراهم کند.
هدف از روان درمانی ترنس چیست ؟ درمان های روان درمانی برای تراجنسیتی سعی در تغییر هویت جنسی افراد ندارد. در عوض، روان درمانی بر کمک به افراد برای احساس راحتی بیشتر در هویت و بیان جنسیت تمرکز دارد.
هدف کمک به مردم این است که احساس رضایت بیشتری داشته باشند و کیفیت زندگی خود را با کاهش احساس نارسایی بهبود بخشند. این نوع درمان گاهی شامل موارد زیر است:
- بررسی هویت و بیان جنسیتی
- آموزش روش های مدیریت استرس
- تمرین پذیرش خود
- ایجاد یک شبکه پشتیبانی
- تصمیم گیری در مورد گزینه های انتقال جنسیت
- بهبود روابط
درمان می تواند به افراد در کاهش احساس نارسایی کمک کند، اما همچنین می تواند به افراد در هر مرحله از فرآیند کمک کند تا کیفیت زندگی و رفاه خود را بهبود بخشند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی داشتیم با توجه به تعاریف پزشکی-روان درمانی توضیح دهیم که ترنس چیست و شما را با علائم ترنس بودن آشنا کردیم. کسانی که به دنبال درمان های پزشکی تراجنسیتی مانند هورمون ها یا روش های جراحی هستند نیز ممکن است در دسترسی به مراقبت های بهداشتی و پوشش بیمه ای مناسب برای درمان خود با مشکلاتی مواجه شوند.
احساس ناراحتی افراد ترنسجندر همراه با فقدان حمایت اجتماعی اغلب می تواند به پریشانی روانی و سایر مسائل کمک کند. برخی از اختلالات مرتبط با نارسایی جنسی شامل افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد، آسیب به خود و سایر مشکلات سلامت روان هستند.
فردی که هویت جنسیتی خود را زیر سوال می برد یا در حال بررسی است، ممکن است مدتی طول بکشد تا بفهمد چه چیزی برای او صادق است. آنها ممکن است، برای مثال، از یک نام یا ضمیر استفاده کنند، و سپس تصمیم بگیرند که نام یا ضمیر را دوباره تغییر دهند. تمام تلاش خود را برای رعایت احترام انجام دهید و از نام و ضمیر درخواستی استفاده کنید.
عرض ادب بنده یک خواهر پانزده ساله دارم که تا سیزده سالگی هیچ مشکلی نداشت و مثل یک دختربچه عادی رفتار میکرد و علایق کاملا دخترانه داشت اما بعد از یک مدت و بخصوص بعد از سرگرم شدن با اینترنت و دیدن سریال های شرق آسیا کلا رفتاراش عوض شد و ایشون رفتارش کلا به این صورته که همه چی خیلی زود روش اثر میکنه. اول هم به این صورت شروع شد که دیگه نخواست موهاش رو بلند کنه و کاملا پسرونه زد و دیگه نخواست لباس های دخترونه بپوشه و حتی آنقدر به خودش تلقین کرد که حتی عادت ماهیانش دچار مشکل شد و همش میخواد به خودش و دیگران تلقین کنه که پریود نمیشه و اگه بهش بگیم دختر ناراحت میشه و پرخاشگری میکنه و وقتی بهش میگم تا دو سال پیش به وسایل دخترانه علاقه داشتی بهش بر میخوره الان هم به تازگی همش صداش رو کلفت میکنه و میخواد مثل پسرها رفتار کنه به تازگی هم زمانیکه فیلم تماشا میکنه از قصد از بازیگر زن فیلم تعریف میکنه و میگه کراشه!! درصورتیکه کاملا مشخصه دچار جو شده و یک مشکل دیگهای هم داره اینه که پر از وسواس های رفتاریه بصورتیکه که مثلاً اگه یک شب ازش بخواین دمپایی ها رو جفت کنه از فردا شبش هرشب چنان وسواسگونه و مریضوارانه این کار رو انجام میده که اگه به رفتارش دقت کنید اعصابتون خرد میشه و هزاران نوع وسواس های عجیب دیگه یا یک نوعش هم بخوام بگم اینقدر وسط هرکاری دست هاش رو به زیر چشماش کشید که تا یک مدت زیر چشماش خیلی تیره و کبود شده بود. میخوایم هم به دکتر برای درمان قاعدگیش ببریم ولی نمیاد به مشاور هم مراجعه کردیم بی فایده بود. میخواستم از شما بپرسم این رفتارها با بالارفتن سنش از سرش میافته یا همینجوری میمونه چون کلا از بچگی اینجور بود که خیلی زود به همه چیز اعتیاد پیدا میکنه و از سرش با بدبختی میفته بدترین مورد این مسئله اینه که خیلی اصرار به چیزی داره که نیست و میخواد یکجور به خودش و دیگران تلقین کنه که رفتارهای پسرونه داره . ما چطور میتونیم باهاش رفتار کنیم که زودتر این قضیه تموم بشه چون یک جورایی مسئله مضحکی شده با تشکر
اینا اتفاقات دوران بلوغه بیست سال دیگه به خودش نگاه کنه می خنده به خودش.