سلامت

سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد و دلیل ابتلا به آبریزش بینی

اعتیاد به هر نوع ماده مخدری آسیب‌های فراوانی را برای سلامت جسم و روان فرد به همراه دارد. یکی از رایج‌ترین آسیب‌هایی که استعمال مواد مخدری مانند سیگار، تریاک، هروئین و شیشه بر بدن فرد معتاد به جای می‌گذارد، آسیب به سیستم تنفسی و ریه است. به همین دلیل ریه افراد معتاد به مراتب حساس‌تر از افراد سالم خواهدبود. با کوچک‌ترین بی‌توجهی به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، سرفه‌های فراوان و بیماری‌های تنفسی مبتلا می‌شوند. بدون شک ترک اعتیاد به ویژه اگر فرد مبتلا برای سالیان طولانی آلوده به مواد مخدر بوده، کار آسانی نخواهدبود. پس از ترک، بی‌حالی، تحریک‌پذیری بدن، ضعف سیستم ایمنی و بسیاری از مشکلات دیگر را تجربه می‌کند. بنابراین باید خود فرد و اطرافیان او با برخی مسائل این دوران آشنا باشند تا بتوانند با کمک یک‌دیگر این دوران را با موفقیت پشت سر بگذرانند. بی‌حالی و سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد از مشکلات شایع برای افراد در دوران ترک بوده که در این مقاله از لنداسپا به بررسی نکاتی مهم پیرامون این مسئله می‌پردازیم.

علت بی حالی بعد از ترک اعتیاد

علت بی حالی بعد از ترک اعتیاد

مصرف مواد مخدری مانند هروئین منجر به ترشح میزان قابل توجهی هورمون دوپامین در بدن می‌شود. هورمونی شادی‌بخش که سرخوشی آنی و لذت فراوانی را برای فرد ایجاد می‌کند. با مصرف مداوم، بدن به این مواد و ترشح دوپامین به دلیل مصرف مواد مخدر عادت می‌کند. به طوریکه در صورت عدم مصرف ماده مخدر، دوپامین به صورت طبیعی در بدن ترشح نمی‌شود. بنابراین زمانیکه فرد معتاد تصمیم به ترک اعتیاد گرفته، سطوح دوپامین به کمترین میزان خود در بدن رسیده و فرد احساس افسردگی، اضطراب و بی‌حالی زیادی را تجربه می‌کند. از دیگر نشانه‌های مصرف مواد مخدر علاوه بر ایجاد احساس سرخوشی لحظه‌ای، از نظر جسمانی هم در بعضی افراد باعث ایجاد توانایی بیشتری می‌شود.

اما ترک اعتیاد علائمی دقیقا متفاوت و برعکس علائم مصرف آن ماده مخدر دارد. در واقع همانطور که مصرف مواد مخدر باعث سرخوشی و تقویت قوای جسمانی فرد، هر چند کاذب، می‌شود، عدم مصرف این مواد منجر به بی‌حالی و افسردگی خواهدشد. تعریق، درد و تنش عضلانی، گرفتگی عضلات، لرزش بدن، بی‌خوابی و بی‌قراری از دیگر علائم ترک اعتیاد بوده که به ویژه در روزهای ابتدایی ترک مواد مخدر نمایان می‌شود.

چرا بعد از ترک اعتیاد سرما می خوریم؟

علت سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد

مصرف مواد مخدری مانند تریاک، هروئین، شیشه و کشیدن سیگار به دلیل دودی که وارد بدن می‌شود، آسیب فراوانی برای دستگاه تنفس و ریه فرد معتاد خواهدداشت. به همین دلیل فرد ریه‌هایی بسیار حساس و در عین حال آسیب‌دیده دارد. از سوی دیگر مصرف انواع مواد مخدر باعث وابستگی عملکرد سیستم بدن به وجود آن‌ها شده و برای حفظ حالت هموستاز و پایداری نیاز به مصرف این مواد دارد. اما با ترک اعتیاد، سیستم داخلی بدن دچار شوک شده و عملکرد آن با اختلال مواجه می‌شود. به همین دلیل علائمی همچون آبریزش بینی، تب و لرز، افزایش و کاهش شدید دمای بدن و ضعف سیستم ایمنی ظاهر شده که فرد را در معرض انواع بیماری‌ها قرار داده که علت سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد است.

آبریزش بینی بعد از ترک اعتیاد

آبریزش بینی یکی از نشانه های دوران ترک اعتیاد است که می تواند بسیار آزار دهنده باشد. به طور کلی بدن پس از ترک اعتیاد سعی می کند تا در خلاف جهتی که مواد مخدر او را سوق داده حرکت کند؛ از این رو، از آنجایی که بسیاری از مواد مخدر خشک کننده بدن هستد، بدن سعی می کند مجاری رطوبتی خود را بعد از ترک باز کرده و همین مسئله دلیل اصلی آبریزش بینی بعد از ترک اعتیاد می شود. همچنین پر از اشک شدن چشم ها و گشاد شدن مردمک ها نیز از دیگر علائم پس از ترک اعتیاد می باشد.

نحوه مواجهه با سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد

پزشکان معتقدند در بعضی افراد معتاد ریه و سیستم تنفسی پس از ترک به طور کامل درمان نمی‌شود. به همین دلیل تحریک‌پذیر و در معرض آسیب بوده و نیاز به مراقبت و توجه دارد. در میان انواع مواد مخدر، سرماخوردگی یکی از نشانه‌های شایع ترک مواد افیونی همچون تریاک، هروئین و شیشه است. تغذیه در دوران ترک نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمانی فرد دارد. باید به صورت منظم در طول روز ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشد. همچنین مصرف مکمل B و C در این دوران می‌تواند باعث بهبود سرماخوردگی و ضعف بدنی شود.

 تغذیه در هنگام سرماخوردگی

 تغذیه در هنگام سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد

در دوران سرماخوردگی بدن نیاز شدیدی به مصرف مواد مغذی مفید و سرشار از ویتامین و مواد معدنی ضروری برای تقویت قوای جسمانی داشته که در این بخش ۵ نمونه از غذا و نوشیدنی مناسب برای این دوران را معرفی می‌کنیم:

۱.سوپ و آب مرغ

سوپ و آب مرغ

بی‌تردید سوپ، آب مرغ، آب سبزیجات پخته یا آب گوشت از بهترین غذاها برای بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا است. اگر از گلودرد، گرفتگی مخاط و سردردهای شدید در این دوران رنج می‌برید، خوردن این غذاها نقش موثری در بهبود این علائم دارند. غذایی سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد ضروری مانند پروتئین و اسیدآمینه‌های ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن که علاوه بر مواد ضروری باعث جبران کم‌آبی بدن در دوران سرماخوردگی می‌شود. افزودن کمی فلفل قرمز به سوپ و آب مرغ باعث تندی غذا شده که اثرات مثبتی در بهبود گرفتگی سینوس‌ها و بینی دارد.

۲. میوه و سبزیجات

خوردن سه تا پنج وعده میوه و سبزیجات در روز برای تقویت قوای جسمانی در دوران سرماخوردگی ضروری است. در میان انواع سبزیجات، سبزیجات برگ‌دار و سبزیجاتی با برگ‌های تیره اثربخشی بهتری دارند. اسفناج، کلم‌پیچ، بروکلی و میوه‌هایی مانند پرتقال و گریپ‌فروت سرشار از فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان بوده که مواد مغذی ضروری برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا را تامین می‌کنند. سیر را هم می‌توان معجزه‌ای برای جلوگیری از گسترش عفونت و بیماری‌های ویروسی دانست.

۳. دمنوش‌های گیاهی

دمنوش‌های گیاهی

در دوران سرماخوردگی بدن در معرض کم‌آبی و خشکی بوده و نیاز به آب کافی دارد. از این رو نوشیدن چای می‌تواند تا اندازه‌ای آب از دست رفته بدن را تامین کند. با افزودن مقداری گیاهان دارویی مانند نعناع، آویشن، چای ترش، چای سبز و همچنین بابونه می‌توان علاوه بر هیدراته شدن بدن، از خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاهان هم بهره‌مند شد. برای نمونه، دمنوشی با ترکیب زنجبیل، عسل و لیمو یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای سرماخوردگی بوده که با داشتن خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی می‌تواند باعث درمان گلودرد و سردرد شود.

۴. ماهی چرب و روغن ماهی

مصرف پروتئین کافی عاملی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی است. در میان انواع پروتئین، ماهی چرب سرشار از پروتئین، اسیدآمینه و اسیدهای چرب امگا-۳ بوده که باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. ویتامین D یکی دیگر از ویتامین‌های ضروری برای مبارزه با ویروس و عفونت‌ها بوده که در غذاهایی مانند ماهی سالمون وجود دارد.

۵. ماست

ماست به ویژه ماست پروبیوتیک علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به خوبی می‌تواند با باکتری و ویروس‌هایی که از محیط اطراف وارد بدن می‌شود، مبارزه کند. همچنین حاوی پروتئین، ویتامین و موادمعدنی ضروری برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بوده و به همین دلیل مصرف آن در دوران بیماری توصیه می‌شود.

سخن پایانی

اعتیاد به هر نوع ماده مخدری اثرات جدی و آسیب‌زای بی‌اندازه‌ای بر روی سلامت جسم و روان فرد معتاد به جا می‌گذارد. اتفاقی که بلای جان فرد، خانواده و یک جامعه خواهدشد. اما ترک اعتیاد ساده نیست و باید با نظارت متخصصین امر و حمایت اطرافیان انجام شود. فرد در دوران ترک اعتیاد با مشکلات جسمانی و روانی مختلفی روبه‌رو می‌شود. سرماخوردگی بعد از ترک اعتیاد یکی از بیماری های شایع در این دوران بوده که ناشی از ضعف شدید سیستم ایمنی است. تغذیه، مصرف ویتامین‌های ضروری و نظارت منظم پزشک از روش‌های توصیه شده برای بهبود حال فرد برای موفقیت در مسیر ترک اعتیاد است.

برای ثبت امتیاز روی ستاره ها کلیک کنید

میلاد اعتمادی فر

همیشه دوست داشتم یه سایت تو زمینه سلامتی و ماساژ داشته باشم که مرجعی بشه برای ماساژورها و کسایی که دوست دارن ماساژ یاد بگیرند. که لند اسپا متولد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا