علت خارش پوست بدن در شب؛ دلایل + راه درمان فوری آن
علت خارش پوست بدن در شب هر چیزی هم که باشد، باید سریعاً به دنبال راه درمان باشید. چراکه احساس خارش پوست به خصوص هنگام شب، می تواند مشکلات زیادی برای فرد به وجود بیاورد. اولین چیزی که با خارش پوست بدن در شب برای شما به وجود می آید، اختلال در خواب است.
به همین دلیل هم ما تصمیم گرفتیم در ادامه، به بررسی مهمترین دلایل خارش پوست بدن در شب و راهکارهای درمان آن بپردازیم. پس اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید، حتماً تا پایان همراه ما باشید تا ببینید که دلیل خارش بدن در شب چیست و چگونه می توانید آن را درمان کنید.
دلایل خارش پوست بدن در شب
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم، این است که بسیاری مواقع دلیل خارش پوست بدن در شب در واقع همان دلیلی است که در روز باعث خارش پوست شما می شود. با این حال، هنگام شب این خارش خیلی شدیدتر می شود و موجب می شود که نتوانید به راحتی بخوابید و حتی به کارهای عقب افتاده خود رسیدگی کنید. در ادامه، مهمترین دلایلی که می توانند باعث خارش پوست بدن در شب شوند را نام می بریم:
1. خشکی پوست
اولین و مهم ترین دلیل خارش پوست بدن هنگام شب، خشکی پوست است. زمانی که پوست شما بیش از حد خشک باشد، کشیده می شود و احساس خارش خیلی شدیدی می کنید. بیشتر مواقع این خشکی در آب و هوای سرد مانند فصل پاییز و زمستان تشدید می شود.
2. عوارض دارویی
اگر داروهای خاصی هنگام شب مصرف می کنید، ممکن است خارش بدن شما به خاطر عوارض این داروها باشد. اگر احساس خارش شما بعد از مصرف این داروها خیلی شدید شد، باید حتماً به پزشکی که این داروها را برای شما تجویز کرده، مراجعه کنید تا آنها را عوض کند. برخی از مهم ترین داروهایی که می توانند باعث بروز خارش در بدن به خصوص هنگام شب شوند، شامل موارد زیر می شوند:
- داروهای ادرارآور
- استروژن ها
- ایپوئیدها
- داروهای فشار خون
- داروهای درمان نقرس
- داروهای چربی خون مانند سیمواستاتین
3. مشکلات پوستی
طبیعتاً کسانی که مشکلات پوستی مانند اگزما یا عفونت های قارچی و باکتریایی دارند، احساس خارش زیادی در هنگام شب خواهند کرد. این مشکلات پوستی می توانند به خاطر خشکی پوست یا حتی استفاده از محصولات پوستی بی کیفیت و یا گاهی مواقع وراثت به وجود بیایند. بعضی از مشکلات پوستی که می توانند باعث خارش پوست بدن در شب شوند، عبارتند از:
- اگزما
- عفونت قارچی و باکتریایی
- درماتیت اتوپیک
- جای نیش پشه، عنکبوت و ساس
- پسوریازیس
- درماتیت تماسی
- کهیر
4. بیماری های عصبی و روانی
مشکلات روحی و روانی به طور غیرمستقیم روی پوست نیز تاثیر می گذارند. برای مثال، کسانی که دچار بیماری های عصبی مانند افسردگی و اضطراب خیلی شدید هستند، بیشتر از دیگران دچار احساس خارش در پوست خود می شوند. این افراد باید حتماً تحت نظر پزشک باشند تا بتوانند با درمان بیماری های روانی، خشکی پوستشان را نیز از بین ببرند. برخی از مهم ترین بیماری هایی که می توانند علت خارش پوست بدن در شب باشند، عبارتند از:
- افسردگی
- استرس و اضطراب
- وسواس فکری
- وسواس کندن موهای سر
- جنون
- وسواس جویدن ناخن
5. بالا رفتن دمای بدن
یکی از مهمترین دلایلی که می تواند هنگام شب باعث احساس خارش شدید پوست شود، بالا رفتن دمای بدن است. به طور طبیعی، بدن هنگام شب و موقع خواب دمای خود را افزایش می دهد. این موضوع برای کسانی که پوست حساسی دارند، باعث ایجاد احساس خارش می شود که می تواند فوق العاده آزاردهنده باشد. در این شرایط، این افراد باید دمای اتاق خواب خود را تنظیم کنند و سعی کنند با استفاده از لباس های سبک، از بالا رفتن بیش از حد دمای بدنشان جلوگیری نمایند.
درمان خارش بدن در شب
بعد از این که متوجه شدید علت خارش پوست بدن در شب برای شما چیست، نوبت به درمان آن می رسد. برای درمان این مشکل راهکارهای متعددی وجود دارد. فقط شما باید با توجه به دلیل ایجاد این مشکل، از راهکار مناسب نیز استفاده کنید. در ادامه، برخی از رایج ترین روش هایی که می توانند مشکلات بالا را برطرف کنند و موجب رفع خارش شبانه پوست شوند را نام می بریم:
1. نوشیدن آب کافی
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، کم آبی و خشکی بدن یکی از مهمترین دلایلی است که می تواند باعث خارش پوست شود. به همین دلیل هم شما با نوشیدن آب کافی و مرطوب نگه داشتن پوست خود، می توانید از بروز خارش تا حد خیلی زیادی جلوگیری کنید.
2. استفاده از محصولات پوستی با کیفیت
شما می توانید با استفاده از محصولات پوستی با کیفیت، رطوبت بدن خود را افزایش دهید. برای مثال، از کرم های مرطوب کننده و آبرسان های با کیفیت استفاده کنید و رطوبت و آب را داخل پوست خود محبوس نمایید تا احساس خارش هنگام شب برای شما به وجود نیاید.
3. استفاده از دستگاه بخور در اتاق خواب
روش دیگری که می تواند به درمان خارش شبانه بدن کمک کند، استفاده از دستگاه بخور در اتاق خواب است. زمانی که شما در اتاق خواب خود از دستگاه بخور استفاده می کنید، رطوبت هوا افزایش پیدا می کند و این رطوبت وارد منافذ پوست می شود. در نتیجه، پوست کمتر خشک شده و احساس خارش شما کاهش پیدا می کند.
4. درمان بیماری های پوستی
اگر به خاطر بیماری های پوستی مانند اگزما، کهیر، درماتیت و سایر موارد این چنینی احساس خارش زیادی هنگام شب دارید، باید اول از همه این بیماری ها را درمان کنید. برای درمان این بیماری ها نیز باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید و بعد از انجام آزمایش های مناسب، داروهای خود را مصرف کنید تا به نتیجه برسید. طبیعتاً برای رسیدن به نتیجه مطلوب، باید دوره درمان خود را طی کنید و این روند شاید کمی طول بکشد.
درمان خانگی خارش شدید بدن در شب
گاهی مواقع خارش بدن شما هنگام شب آنقدر شدید است که نمی توانید حتی ثانیه ای چشم روی هم بگذارید. در این شرایط، باید از روش هایی استفاده کنید که سریع تر شما را به نتیجه برساند. برای مثال، مراجعه به دکتر پوست و استفاده از داروهای خاص برای درمان مشکلات پوستی، زمان زیادی از شما می گیرد. به همین دلیل هم برای درمان خانگی خارش شدید بدن در شب و رسیدن به نتیجه سریع، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
- استفاده از کمپرس سرد
- استفاده از کرم های حاوی آلوئهورا و پمادهای ویتامین E
- دوش آب سرد قبل از خواب
- عدم قرار دادن حیوانات خانگی در اتاق خواب
- پوشیدن لباس های گشاد و سبک هنگام خواب
- مدیتیشن قبل از خواب
- استفاده از داروهای تسکین خارش پوست (با تجویز پزشک)
- استفاده از دستگاه بخور و فن در اتاق خواب
- روغن درمانی قبل از خواب
- نوشیدن دمنوش های بدون کافئین و آرامش بخش قبل از خواب
- پرهیز از خاراندن پوست
سخن پایانی
بعد از این که متوجه علت خارش پوست بدن در شب شدید، نوبت به آن می رسد که با استفاده از را راهکارهای مناسب، این مشکلات را در خود برطرف کنید. اگر با استفاده از راهکارهایی که پیش از این گفتیم، به هیچ عنوان خارش پوست بدن شما درمان نشد، باید به دنبال یک روش جدی تر باشید. هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا این مشکل در شما برطرف شود و بتوانید خواب راحتی داشته باشید. اگر شما هم با مشکل خارش پوست در شب مواجه بوده اید و راهی برای برطرف کردن آن دارید، می توانید تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.