مراقبت های بعد از مزونیدلینگ برای جلوگیری از عوارض آن
یکی از روش هایی که امروزه برای جوانسازی پوست استفاده می شود، مزونیدلینگ است. این روش، یکی از به روز ترین و پیشرفته ترین روش ها به شمار می رود که برای این که نتیجه بهتر و قابل قبولی از آن بگیرید، باید با مراقبت های بعد از مزونیدلینگ آشنا شوید و آنها را انجام دهید. در این نوشته مهم ترین نکات مراقبتی بعد از انجام مزونیدلینگ را به شما آموزش می دهیم.
مهم ترین مراقبت های بعد از مزونیدلینگ
در این قسمت، به بیان ضروری ترین مراقبت های بعد از مزونیدلینگ می پردازیم؛ از جمله:
- دوری از آب و استفاده از کمپرس آب سرد
- دست نزدن به پوست
- استفاده از کرم های توصیه شده توسط پزشک
- عدم استفاده از کرم لایه بردار
- قرار نگرفتن در معرض نور خورشید و گرد و غبار
آموزش ساخت ۱۲ ماسک صورت خانگی برای سفیدی پوست !
دوری از آب و استفاده از کمپرس آب سرد
با انجام مزونیدلینگ روی صورت، زخم هایی روی پوست ایجاد می شوند. همچنین کبودی و قرمزی بیش از حد صورت نیز از دیگر اتفاقاتی است که پس از مزونیدلینگ رخ می دهند. برای این که عوارض مزونیدلینگ (کبودی و قرمزی بیش از حد، زخم شدن پوست و…) در صورت شما ماندگار نباشند، بهتر است قبل از این که محل های زخم شده بهبود نیافته اند، به آنها آب نزنید. همچنین استفاده از کمپرس یخ روی محل مزونیدلینگ شده، می تواند موجب کاهش التهاب و تورم پوست شما شود.
دست نزدن به پوست
به هیچ عنوان نباید ناحیه درمان شده را بخارانید یا آن را ماساژ دهید. از رفتن به استخر و حمام تا زمان خوب شدن زخم ها خودداری کنید؛ زیرا این امر موجب می شود که زخم ها به صورت کامل بسته نشوند و عفونت کنند. بعد از گذشت مدت زمانی که زخم هایتان بهبود یافتند، با آرامی و ملایمت صورت خود را بشویید؛ به هیچ عنوان نباید فشاری به پوستتان وارد شود. برای استفاده از کمپرس آب یخ، آن ابتدا درون پارچه ای گذاشته و سپس آن را روی پوست خود قرار دهید؛ زیرا ممکن است آب به محل درمان شده برخورد کند.
به هیچ عنوان نباید صورت خود را ماساژ یا خارش دهید؛ این خارش ها بعد از مزونیدلینگ، کاملا طبیعی هستند که انجام روند ترمیم پوستی را نشان می دهند.
استفاده از کرم های توصیه شده توسط پزشک
شما باید روزانه دو بار از این کرم ها استفاده کنید تا نتیجه دلخواهتان را به دست بیاورید.
عدم استفاده از کرم لایه بردار
بعد از مزونیدلینگ، ممکن است لک هایی روی پوست ایجاد شوند که برخی از افراد با استفاده از کرم لایه بردار، می خواهند این لک ها را از بین ببرند که این کار، کاملا اشتباه است و به پوستتان آسیب وارد می کند؛ زیرا برعکس، کرم های لایه بردار موجب ماندگاری این لکه ها می شوند. این تیرگی ها بعد از گذشت چند روز، به صورت کامل از بین می روند و به همین دلیل نیاز نیست که از کرم های لایه بردار استفاده کنید.
قرار نگرفتن در معرض نور خورشید و گرد و غبار
دوری از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، از دیگر کارهایی است که باید بعد از مزونیدلینگ انجام دهید. همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب، از واجبات است. اگر گرد و خاک به پوستتان بخورد، روند بهبود افزایش می یابد یا اختلالاتی در آن ایجاد می شود. به همین دلیل باید از قرار گرفتن در معرض گرد و خاک خودداری کنید.
سایر نکات مراقبتی بعد از مزونیدلینگ
- بعد از انجام مزونیدلینگ برای این که بدنتان رطوبت کافی داشته باشد، باید به اندازه آب بخورید.
- استفاده از هر گونه لوازم آرایشی تا دو روز بعد از مزونیدلینگ، ممنوع است.
- انجام ورزش های مختلف و حرکات سنگین بعد از مزونیدلینگ به شما کمک می کند. زیرا ورزش موجب افزایش گردش خون می شود و التهاب و قرمزی پوستتان کم نمی شود.
- همچنین استفاده از داروهای مسکن و ضد التهاب با مشورت پزشک، مجاز است.
شست و شوی صورت بعد از مزونیدلینگ
شما باید شستن صورت خود را تا 24 ساعت پس از مزونیدلینگ به تعویق بیاندازید؛ زیرا کانال هایی که برای تزریق مواد در پوست ایجاد شده اند، همچنان باز هستند و بهتر است که قبل از بسته شدن این کانال ها، با هیچ کدام یک از یک مواد شیمیایی برخورد نداشته باشند. در این مدت زمان پوست زخم های ریز خود را بسته و خونریزی آنها را نیز متوقت می کند. بعد از گذشت 24 ساعت، می توانید صورت خود را بشویید.
همچنین نباید تا 72 ساعت بعد از مزونیدلینگ، پوست خود را لایه برداری کنید و تا گذشت این مدت زمان، پوستتان را به آرامی خشک کرده و به ملایمت با آن رفتار کنید. اگر در مواقع ضروری می خواهید به صورت خود دست بزنید، قبل از آن دست خود را به خوبی بشویید.
استفاده از کرم ترمیم کننده بعد از مزونیدلینگ
صورت شما تا چند ساعت بعد از مزونیدلینگ نباید با مواد شیمیایی ارتباط داشته باشد. بعد از گذشت این مدت زمان، باید از کرم هایی که پزشک برایتان تجویز کرده، استفاده کنید. برخی از مهمترین فواید کرم های مختلف برای مراقبت های لازم و جلوگیری از عوارض مزونیدلینگ صورت و پوست، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سریع تر کردن روند بهبودی
- مرطوب نگه داشتن پوست
- کمک به کاهش التهاب پوست
- کمک به کاهش کبودی پوست
- کمک به ترمیم و رشد سلول های پوستی
برخی از پزشک ها، از سرم هایی که حاوی اسید هیالورونیک هستند یا ویتامین هایی مانند ویتامین C استفاده می کنند. همچنین می توانید با توجه به تشخیص پزشک از کرم های آبرسان سبک هم استفاده کنید.
چرا بعد از مزونیدلینگ تیرگی هایی روی پوست ایجاد می شود؟
سوزن هایی که در پوست برای ایجاد کانال وارد می شوند، آسیب هایی را به بافت پوست وارد می کنند. این امر موجب تحریک پوست برای افزایش میزان کلاژن و الاستین در بدن می شود. روند بهبودی این آسیب ها، چند روزی طول می کشد.
پس از انجام مزونیدلینگ، سلول های مرده روی پوست جمع می شوند و خود را به صورت لکه های سیاه نشان می دهند. پس از گذشت چند روز، این سیاهی ها از بین می روند و پوستتان جوان و شاداب تر از هر زمان دیگری نیز می شود؛ بنابراین، باید بدانید که تیرگی هایی که روی پوست بعد از مزونیدلینگ به وجود می آیند، ماندگار نیستند و نباید خودتان را به خاطر آنها ناراحت کنید.
تأثیر مزونیدلینگ بعد از چند روز دیده می شود؟
بعد از مزونیدلینگ با التهاب و قرمزی نسبتا زیاد پوست خود رو به رو خواهید شد. این عوارض را بعد از گذشت چند روز تا حداکثر یک هفته، دیگر مشاهده نخواهید کرد. پس از گذشت نهایتا یک هفته، پوست شاداب و جوانی خواهید داشت. البته همه این موارد در صورتی اتفاق می افتند که مراقبت های بعد از مزونیدلینگ را به درستی رعایت کنید.
البته بعد از گذشت یک هفته، التهاب و قرمزی پوست از بین می رود؛ پس از دو هفته، پوست شما به مراتب زیباتر و نرم تر می شود و شفافیت پوست صورت خود را به طور کامل احساس خواهید کرد.
سخن نهایی
اگر شما هم می خواهید این عمل را انجام دهید، بهتر است قبل از انجام آن، با مراقبت های بعد از مزونیدلینگ آشنا شوید. اگر مراقبت هایی که پیش از این بیان کردیم را انجام ندهید، پوستتان دچار مشکلاتی می شود و نتیجه دلخواهتان به دست نخواهد آمد.
همچنین شما باید یک کلینیک خوب را برای انجام کار خود انتخاب کنید؛ زیرا مواد و مهارت کسی که مزونیدلینگ را انجام می دهد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر شما هم تا کنون مزونیدلینگ را انجام داده اید و تجربه ای از انجام این کار زیبایی دارید، می توانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.