آمپول لیراگلوتاید برای لاغری چقدر موثر است؟ + فهرست عوارض
ممکن است شما هم چیزهایی درباره تاثیر آمپول لیراگلوتاید برای لاغری شنیده باشید. اما باید به شما این هشدار را بدهیم که قبل از استفاده از این دارو، باید حتما اطلاعات کافی درباره آن داشته باشید تا مطمئن شوید که آیا برای شما مناسب است یا خیر. در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات کاملی درباره آمپول لیراگلوتاید برای لاغری در اختیار شما قرار خواهیم داد. پس اگر شما هم می خواهید بدانید که لیراگلوتاید چیست و چگونه می تواند روی کاهش وزن و چربی سوزی تاثیر بگذرد، حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
لیراگلوتاید چیست؟
آمپول لیراگلوتاید با نام دیگر ساکسندا، نوعی آمپول چربی سوزی شکم بوده که ممکن است برای برخی از افراد به منظور کاهش وزن و کنترل چربی مناسب باشد.
نکته مهمی که باید درباره این آمپول بدانید، این است که کسانی می توانند از آن استفاده کنند که BMI بدن آنها بیشتر از 27 یا 30 باشد. علاوه بر این، ممکن است برخی مواقع پزشکان از این آمپول برای افرادی استفاده کنند که بیماری هایی مانند دیابت نوع دو یا فشار خون دارند.
بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری ، از اسپرسو تا قهوه تلخ!
نحوه عملکرد این دارو به این صورت است که میزان کالری های دریافتی بدن را تا حد خیلی زیادی کاهش می دهد و همچنین موجب می شود اشتهای فرد خیلی پایین بیاید. با انجام این دو کار، چربی بدن خیلی راحت کنترل می شود و به کاهش وزن می رسید.
یکی دیگر از کارهایی که آمپول لیراگلوتاید برای لاغری انجام می دهد، به این صورت است که غذا با سرعت کمتری به معده می رسد و فرد احساس گرسنگی زیادی ندارد. در کنار همه این ویژگی ها، لیراگلوتاید باعث می شود که انسولین مورد نیاز برای تجزیه گلوکز در خون کاهش پیدا کند.
چه کسانی نباید از لیراگلوتاید استفاده کنند؟
اگرچه آمپول لیراگلوتاید برای لاغری خیلی موثر است، اما باید بدانید که همه افراد امکان استفاده از آن را ندارند. در این قسمت توضیح می دهیم که چه کسانی نباید از لیراگلوتاید استفاده کنند. پس اگر شما هم جزو هر یک از دسته های زیر هستید، پیشنهاد می کنیم که حتما از قبل درباره شرایط خود و استفاده از آمپول لیراگلوتاید برای لاغری با پزشک خود مشورت کنید. مهمترین کسانی که امکان استفاده از لیراگلوتاید را ندارند، عبارت اند از:
- افراد دارای سابقه سرطان تیروئید یا کسانی که یکی از اعضای خانواده آنها به این سرطان مبتلا شده است
- خانم های باردار و شیرده
- افرادی که به داروی لیراگلوتاید یا مشتقات آن آلرژی دارند
- افراد مبتلا به سندروم نئوپلاسم نوع 2 (در این سندروم، غده درون ریز در داخل و خارج بدن به وجود می آیند.)
بهترین زمان خوردن قهوه هسته خرما برای لاغری و خواص آن
عوارض خفیف آمپول لیراگلوتاید
همان طور که می دانید، همه داروهای شیمیایی برخی عوارض خفیفی دارند که نمی توان از آنها دوری کرد. با این حال، برخی از این عوارض می توانند خفیف، برخی شدید و برخی دیگر خیلی شدیدتر باشند. در این قسمت برخی از مهم ترین عوارض خفیف لیراگلوتاید را به صورت مختصر نام می بریم. پس اگر به این عوارض مبتلا شدید، مطمئن باشید که بعد از گذشت چند ساعت تا چند روز از بین خواهند رفت و اگر شدیدتر شدند و یا از بین نرفتند، می توانید با پزشک خود تماس بگیرید.
- احساس سردرد و سرگیجه
- کاهش اشتها
- اسهال
- بروز تغییرات در حس چشایی
- یبوست
- کوفتگی بدن و خستگی
- حالت تهوع
- سوزش معده
- خشکی دهان
- تورم خیلی خفیف و یا احساس درد در نواحی شکم
- قرمزی، تورم و خارش در ناحیه تزریق آمپول
- تغییر خواب
- استفراغ
تاثیر شنا در لاغری شکم و بهترین حرکات کالری سوز شنا
عوارض جدی آمپول لیراگلوتاید
هر یک از عوارضی که پیش از این گفتیم، ممکن است برای هر کسی پیش بیایند و گفتیم که بعد از گذشت چند روز تا چند ساعت خیلی راحت از بین می روند. با این حال، باید بدانید لیراگلوتاید عوارض دیگری نیز دارد که می توانند خیلی جدی تر از این موارد باشند. اگر متوجه شدید که هر یک از این علائم و عوارض را دارید، بهتر است هرچه سریع تر خود را به مطب پزشک مورد نظر خود برسانید یا در سریع ترین زمان ممکن با او تماس بگیرید. تعدادی از عوارض جدی آمپول لیراگلوتاید برای لاغری عبارت اند از:
- کاهش آب بدن و بروز علائمی مانند کم شدن ادرار، خشک شدن دهان، احساس سرگیجه و خواب آلودگی، احساس تشنگی و خشک شدن پوست
- خارش شدید پوست
- نارسایی و مشکلاتی در کبد با بروز علائمی مانند ادرار خونی و افزایش یا کاهش حجم ادرار
- بروز تغییراتی در ضربان قلب مانند تپش قلب و غش کردن
- سرگیجه شدید
- کم شدن گلوکز خون با روز علائمی مانند تاری دید، سرگیجه و سردرد، مشکل در تکلم، اضطراب، تمرکز نداشتن، نگرانی و استرس، احساس سرخوشی زیاد، کج خلقی، عرق کردن، ضعف و لرزش بدن و احساس سوزن سوزن شدن لب
- سنگ صفرا با نشان دادن علائمی مانند درد در نواحی شکم، شانه ها و حالت تهوع و استفراغ
عوارض حاد آمپول لیراگلوتاید
اگرچه عوارض ذکر شده در بخش قبلی می توانند آسیب زیادی به بدن برسانند، اما باید بدانید که آمپول لیراگلوتاید عوارض حاده خیلی بیشتری هم دارد که بهتر است حتما از آنها آگاه شوید. این عوارض می توانند بیش از اندازه به بدن آسیب برسانند و به همین دلیل هم به محض مشاهده هر کدام از آنها، باید مصرف دارو را متوقف کرده و خود را به مطب پزشک یا حتی اورژانس برسانید.
- نشانه هایی از حساسیت و آلرژی خیلی شدید مانند مشکل در تنفس، خارش شدید پوست، خس خس کردن سینه و تورم گلو یا صورت
- کاهش شدید قند خون با بروز علائمی مانند تشنج یا از دست دادن هوشیاری
- نشانه هایی از پانکراتیت با بروز علائمی مانند کمردرد، حالت تهوع، تورم در نواحی شکم، افزایش ضربان قلب، تب و لرز، درد در نواحی بالای شکم و سمت چپ آن
داروهایی که نباید با لیراگلوتاید مصرف شوند
همان طور که تاکنون متوجه شدید، لیراگلوتاید برای لاغری فقط در صورتی موثر است که بدن شما شرایط آن را داشته باشد. به یاد داشته باشید که اگر داروهای خاصی مصرف می کنید، باید حتما از قبل مطمئن شده باشید که این داروها مشکلی با دارو یا آمپول لیراگلوتاید به وجود نمی آورند. مهم ترین داروهایی که نباید به همراه آمپول لیراگلوتاید مصرف شوند، به شرح زیر هستند.
- آندروژن ها مانند تستوسترون
- داروهای مسدود کننده کانال کلسیم مانند دیلتیاز و وراپامیل
- داروهای دیابت مانند متفورمین، کلرپروپامید، گلیبورید
- داروهای ضد استرس و ضد روان پریشی مانند کلوزاپین، کوتیاپین، ریسپریدون و اولانزاپین
- داروهای کورتیکو استروئید مانند هیدروکورتیزون، بودزونید، پردنیزون
- دیگوکسین
- سیپروترون
- گلوکاگون
- دانازول
- دیسوپیرامید
- داروهای ادرارآور مانند فوروزماید و بومتانید
- پروژستین
- نیاسین
- داروهای مهار کننده پروتئاز HIV مانند ریتوناویر، آتازاناویر، ایندیناویر و ساکویناویر
- میفپریسون
- داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز
- سودوافدرین
- کینین
- پسیروتید
- فنیل افرین
- داروهای آنتی بیوتیک کینولون
- برخی داروهای مهار کننده جذب سرتونین
- برخی آنتی بیوتیک های سولفونامید
- سیرولیموس
- سوماتوستاتین
- سوماتروپین
سخن پایانی
در این مقاله از لنداسپا، اطلاعاتی درباره تاثیر لیراگلوتاید برای لاغری به دست آوردید. همان طور که گفتیم، اگرچه آمپول لیراگلوتاید برای لاغری می تواند تاثیر زیادی داشته باشد، اما پیشنهاد می کنیم که از قبل با پزشک با تجربه ای مشورت کنید و همه داروهایی که مصرف می کنید را برای او نام ببرید تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی برای شما بعد از تزریق آمپول پیش نخواهد آمد. اگر هم مشاهده کردید که بعد از تزریق لیراگلوتاید عوارض خاصی در بدن شما به وجود آمد، بهتر است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.