پوستسلامت

عوارض لیزر موهای زائد و هرآنچه باید درباره آن بدانید!

با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه ساخت تجهزیات پزشکی، دستگاه‌ها لیزری طراحی و تولید شده‌اند که با اثر گذاری روی پیاز مو، باعث از بین رفتن آن برای مدت زمانی طولانی می‌شوند. در واقع لیزر کردن موهای زائد به روز‌ترین روش برای از بین بردن دائمی موهای زائد بدن و صورت خانم‌ها و آقایان می‌باشد. این روش با مزایا و معایب مختلفی همراه می‌باشد. اما اولین سوالی که ذهن افراد را درباره لیزر کردن موهای زائد به خود مشغول می‌کند، این است که آیا این روش عوارضی جانبی هم دارد یا خیر؟ به دلیل اهمیت این موضوع برای افراد ما قصد داریم در این مقاله درباره عوارض لیزر موهای زائد صحبت کنیم و به شما بگوییم که انجام این کار برای چه کسانی مفید و برای چه کسانی ممنوع می‌باشد.

بنابراین اگر از رشد موهای زائد خود خسته شده‌اید و به دنبال روشی موثر برای از بین بردن آن‌ها می‌گردید اما درباره عوارض لیزر موهای زائد نگران هستید، تا انتها این مقاله با ما همراه باشید.

عمق نفوذ لیزر در پوست چقدر است؟

یکی از دلایل خودداری برخی افراد از انجام لیزر، ترس از عوارض لیزر موهای زائد است. این ترس به عدم داشتن اطلاعات کافی در رابطه با این عمل بازمی‌گردد. یکی از دلایل این ترس تصر غلط افراد از عمق نفوذ لیزر در لایه‌های پوست است. هنگام لیزر موهای زائد، عمق نفوذ لیزر در پوست تنها در بازه نیم تا یک سانتی متری قرار می‌گیرد و این میزان در حدی است که لیزر تنها به ناحیه ریشه مو برسد و در بافت پوست شما فراتر نرود.

عمق نفوذ لیزر در پوست چقدر است؟

عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

در رابطه با عوارض لیزر موهای زائد می‌توان گفت که اگر لیزر با دستگاه‌های بروز و استاندارد و به کمک اوپراتور‌های ماهر انجام شد، هیچ گونه عوارض خاصی را برای افراد به وجود نخواهد آورد. بنابراین زمانی افراد عوارض پس از لیزر را تجربه خواهند کرد که شخص با دستگاهی نامناسب و یا توسط اوپراتوری بی تجربه انجام بگیرد.

عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

بر خلاف تصور برخی از افراد اشعه لیزر به هیچ عنوان به عمق عضلات بدن نفوذ نکرده و تنها لایه سطحی پوست و فولیکول مو را مورد هدف قرار می‌دهند. به همین دلیل هیچ نگرانی بابت عوارض لیزر موهای زائد وجود نخواهد داشت. البته مجددا باید تاکید کرد که استاندارد بودن دستگاه لیزر و مهارت اپوراتور نیز در عدم بروز عوارض تاثیر زیادی دارد. در صورت مراجعه به مراکز لیزر ارزان قیمت و نامعتبر ممکن است انجام کار با دستگاه نامناسب و اپراتور بی تجربه انجام بگیرد و شخص پس از انجام لیزر، عوارضی چون سوزش،خارش، درد، سوختگی، زخم و قرمزی را تجربه کند. البته این نکته را هم باید یاد آور شد که تمامی عوارض ذکر شده سطحی بوده و با گذشت زمان از بین ‌خواهد رفت.

در مقاله سن مناسب لیزر موهای زائد توضیح دادیم که از چه سنی می توانید لیزر کنید.

برخی از عوارض موهای زائد عبارتند از:

1. قرمزی و تحریک پوست

از جمله عوارضی که ممکن است پس از انجام لیزر موهای زائد بروز کند، تحریک شدن و قرمز شدن پوست می‌باشد. این عارضه بیشتر در نواحی از بدن بروز خواهد کرد که پوست حساس‌تر و نازک‌تری دارد. در واقع می‌توان گفت که قرمزی، سوزش، قرمزی اطراف فولیکول و تورمی که پس از لیزر مشاهده خواهید کرد، دقیقا مشابه زمانی است که موهای زائدتان را به روش اپیلاسیون از بین می‌برید. 

همانطور که اشاره شد این عارضه پس از مدت زمان کوتاهی از بین خواهد رفت اما اگر برای بر طرف شدن قرمزی و یا سوزش پوستتان عجله دارید، می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید تا روند بهبودی پوست را تسریع ببخشید.

2. تغییر رنگدانه‌های پوست

افرادی که پوست بسیار روشنی دارند، ممکن است پس از اتمام لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد، متوجه لکه‌های تیره روی پوست خود بشوند. در مقابل نیز افراد دارای رنگ پوست تیره‌ نیزممکن است متوجه لکه‌های روشن‌تر بشوند. این تغییرات موقتی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت اما فراموش نکنید که اگر این عارضه و شدید و طولانی شد، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه فرمایید.

3. پوسته پوسته شدن

عارضه دیگری که ممکن است افراد پس از انجام لیزر درمانی آن را تجربه کنند، پوسته پوسته شدن ناحیه‌ای لیزر شده می‌باشد. با وجود این که پوسته پوسته شدن مشکل جزئی به نظر می‌رسد، ممکن است باعث بروز زخم و یا دلمه بشود.

این عارضه زمانی رخ خواهد داد که پوست شخص خشک بوده و سری دستگاه لیزر که با پوست در تماس مستقیم قرار می‌گیرد، به اندازه کافی سرد نباشد. در چنین شرایطی دستگاه نمی‌تواند از سوختگی‌های سطحی جلوگیری کند و پوست شخص دچار پوسته پوسته شدن می‌شود. استفاده از کرم‌های مرطوب کننده می‌تواند تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کند.

4. رویش مو در اطراف نواحی لیزر شده

این عارضه از جمله موارد بسیار نادری است که ممکن است در تعداد بسیار محدودی از افرادی که لیزر می‌کنند رخ بدهد، رشد مو در ناحیه لیزر شده و اطراف آن می‌باشد. برای جلوگیری از این گونه عوارض لیزر موهای زائد از لیزر موهای کرکی خودداری کرده و پیش از انجام لیزر از شرایط هورمونی بدنتان مطمئن شوید.

5. تاول

اپراتور‌های لیزر به مشتریان یاد آور می‌شوند که تا چند ساعت پس از انجام لیزر در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند. چرا که در غیر این صورت، ممکن است با تاول‌های زیادی بر روی پوستشان مواجه شوند. با وجو این که این عارضه نیز نادر می‌باشد اما لازم است که این نکته را حتما رعایت بفرمایید. البته فراموش نکنید که در صورت که اوپراتور لیزر، کار کردن با دستگاه را به صورت کامل بلد نباشد، امکان بروز تاول وجود خواهد داشت.

6. زگیل تناسلی یا بیماری‌های پوستی

یکی از عوارضی که ممکن است پس از انجام لیزر گریبان گیر افراد بشود، زگیل تناسلی و یا دیگر مشکلات پوستی می‌باشد. در واقع بروز این مشکل به لیزر کردن موهای زائد بستگی ندارد و تنها به تمیز بودن محیط و تجهیزات مورد نیاز بستگی دارد.

در واقع باید این نکته مهم را مد نظر قرار دهید و به هنگام انتخاب مرکز لیزر نهایت دقت را به خرج دهید. برخی از دستگاه‌های لیزر سری قابل تعویض دارند که در این صورت باید اوپراتور سری را عوض کرده و کار شما را با سری یک نو و کاملا تمیز انجام بدهد. اما برخی از دستگاه‌ها سری دستگاه قابل تعویض نبوده که در این صورت اپراتور باید سری دستگاه را به طور کامل ضد عفونی کند تا از بروز انواع مشکلات پوستی بخصوص در ناحیه تناسلی جلوگیری شود.

پیشنهاد می کنیم برای شناخت بهترین دستگاه برای لیزر ، حتما با این مقاله همراه شوید.

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی میشود؟

از جمله نواحی که خانم‌ها و آقایان با استفاده از لیزر اقدام به از بین بردن موهای زائدشان می‌کنند، ناحیه بیکنی یا همان اطراف ناحیه تناسلی است. البته بسیاری از افراد نیز نگران هستند که در صورت لیزر کردن این ناحیه دیگر امکان باروری برایشان وجود نداشته باشد.

باید بگوییم که لیزر کردن مو‌های زائد واژن نه تنها خطرناک نبوده و هیچ گونه آسیبی به بدن شخص وارد نخواهد کرد، بلکه باعث تمیزی، زیبایی و روشن شدن پوست این ناحیه می‌شود. علاوه بر این لیزر درمانی با از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی، از تعریق بدن در این ناحیه جلوگیری می‌کند و این موضوع خود نیز از رشد باکتری و قارچ‌های در این ناحیه جلوگیری خواهد نمود. از آنجایی که موهای زائد ناحیه تناسلی ضخیم و سیاه می‌باشد، افراد نتیجه بسیار خوبی از لیزر درمانی و قطع رشد موها این ناحیه کسب خواهند کرد.

در پاسخ به سوال آیا لیزر کردن ناحیه بیکینی باعث نازایی می‌شود؟ باید بگوییم که به هیچ عنوان این اتفاق رخ نخواهد داد. چرا که با تحقیقات انجام گرفته بر روی عوارض جانبی لیزر درمانی مثل مسائل باروری و سرطان مشاهده شده است که در روش حذف موهای زائد به کمک لیزر تنها یک رنگدانه در یک فولیکول مو مورد هدف قرار خواهد گرفت و بر روی آن رنگدانه کار انجام خواهد شد. بنابراین به طور قطع می‌توان گفت که انجام لیزر چه برای بانوان و چه برای آقایان هیچ تاثیری بر باروری آن‌ها نخواهد داشت. در واقع میزان نفوذ اشعه لیزر به پوست کمتر از یک میلی متر خواهد بود و این به آن معنا می‌باشد که تخمدان‌ها هیچگاه تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.

انجام لیزر برای چه کسانی ممنوع است ؟

از بین بردن موهای زائد برای بانوانی که در دوران بارداری هستند، اصلا توصیه نمی‌شود. دلیل این موضوع هم به آن جهت است که هنوز در مورد عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری، هیچ مطالعه ای به صورت مستقیم بر روی انسان انجام نشده است و اطلاعات دقیق و اثبات شده‌ای در دسترس نمی‌باشد. بنابراین بی خطر بودن و یا بی عوارض بودن لیزر درمانی برای جنین هنوز به اثبات نرسیده است.

انجام لیزر برای چه کسانی ممنوع است ؟

نکته دیگری درباره ارتباط بین بارداری و لیزر موهای زائد وجود دارد این است که اگر خانمی پیش از باداری تمامی جلسات لیزرش را پست سر گذاشته باشد، امکان دارد که پس از بارداری به دلیل اختلالات هورمونی، درصدی از موهای رفع شده بازگشت داشته باشد. همچنین باید متذکر شد که برای خانم‌هایی که پس از دوران بارداری قصد دارند لیزر درمانی را انجام دهند پیشنهاد می‌شود که این کار را حداقل 6 ماه پس از فارغ شدنشان انجام دهند تا از متعادل شدن هورمون‌های بدنشان اطمینان حاصل کنند.

به غیر بانوان باردار، انجام لیزر برای افراد زیر 17 سال و افراد مبتلا به بیماری‌های هورمونی نیز توصیه نمی‌شود.

همچنین افرادی که مبتلا به لپوس هستند و سابقه کلویید دارند نیز باید از انجام این کار خودداری کنند.

اگر قصد انجام لیزر موهای زائدتان را دارید حتما مقاله نکات قبل از لیزر موهای زائد را مطالعه کنید

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

یکی از رایج‌ترین دغدغه‌های افراد هنگام لیزر موهای زائد این است که آیا لیزر موهای زائد می‌تواند سرطان زا باشد؟ اگر شما هم در دسته افرادی قرار می‌گیرید که همواره چنین نگرانی‌هایی مانع از انجام لیزر می‌شود، باید به شما این خبر را بدهیم که به هیچ عنوان لیزر کردن موهای زائد موجب سرطان نمی‌شود.

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

لیزر موهای زائد یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای از بین بردن موهای زائد به شمار می‌رود و حتی توسط بسیاری از پزشکین توصیه می‌شود. بنابراین این تصور که لیزر کردن موجب سرطان می‌شود بسیار نادرست است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله عوارض لیزر موهای زائد و سرطان مراجعه کنید.

نکات جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد بدن

همانطور که اشاره شد، لیزر کردن موهای زائد به طور کلی عارضه خاصی ندارد. اما شما عزیزان می‌تواند با رعایت یک سری نکات، تا حد زیادی از بروز مشکلات سطحی و خفیف نیز جلوگیری کرده و با خیال راحت این کار را انجام دهید.

نکات جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد بدن
  1. اگر پوست خشکی دارید، حتما قبل از لیزر موهای زائد از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید.
  2. تا 3 ساعت پس از لیزر کردن موهای زاید به هیچ وجه در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
  3. پیش از لیزر حتمام استحمام کرده و بهداشت فردی را رعایت کنید و پس از انجام لیزر بهتر است تا دو ساعت از برخورد آب با پوستتان جلوگیری کنید.
  4. در صورت مصرف دارویی خاص، حتما با پزشک متخصص درباره انجام لیزر مشورت کنید.
  5. از نو و یا استرلیزه بودن سری دستگاه لیزر حتما اطمینان حاصل فرمایید.
  6. انتخاب مرکزی معتبر و با محیطی بهداشتی را فراموش نفرمایید.
  7. از لیزر کردن موهای کرکی و نازک کاملا خودداری کنید. چرا که در اکثر مواقع انجام این کار باعث بیش‌تر شدن‌، ضخیم‌تر شدن و تیره شدن موهای زائد خواهد شد.
  8. حداقل 20 روز قبل از مراجعه به مرکز لیز از مواردی چون وکس، بند، اپیلاسیون و … جهت از بین بردن موهای زائدتان استفاده نکنید.
  9. در رابطه با افزایش رشد مو در نواحی لیزر شده باید گفت که این عارضه ممکن است به دلیل مشکلات هورمونی مانند بیماری‌های تخمدان و تیروئید بروز کند. بنابراین توصیه می‌شود که اگر روی بازو، چانه، سینه و گردن‌تان موهای ضخیم و تیره وجود دارد، حتما پیش از اولین جلسه لیزر به دکتر متخصص مراجعه کرده و برای انجام این کار از او تاییدیه بگیرید تا رشد موهای بیشتر جلوگیری بشود.
  10. برای گرفتن نتیجه بهتر حتما تا سه ماه قبل از لیزر از آفتاب گرفتن و سولار خودداری نمایید.

برای شناخت مراکز لیزر خوب به صفحه بهترین مرکز لیزر تهران مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از مجموعه مقالات لنداسپا، به عوارض لیزر موهای زائد پرداختیم. همانطور که متوجه شدید به کلی عوارض لیزر موهای زائد وجود ندارد. عوارض بسیار محدودی که ممکن از به وجود بیاید خفیف بوده و به راحتی قابل پیگیری خواهد بود. بنابراین به شما عزیزان توصیه می‌کنیم که اگر قصد دارید برای همیشه از شر موهای زائد خود خلاص شوید و عوارض خاصی را تجربه نکنید، لیزر درمانی را با رعایت نکات گفته شده انجام دهید. مهم‌ترین نکته برای لیزر کردن انتخاب مرکزی معتبر، شناخته شده با محیطی تمیز و استرلیزه خواهد بود.

از این که تاپایان این مقاله با ما همراه بودید از شما عزیزان بسیار سپاس گذاریم و امیدواریم اطلاعات مفیدی را در ارتباط با عوارض لیزر موهای زائد تقدیم حضورتان کرده باشیم.

خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را در رابطه با عوارض لیزر موهای زائد با ما  سایر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

آیا  لیزر موهای زائد در زمان بارداری ممنوع است؟

در دوران بارداری توصیه می‌شود که انجام لیزر موهای زائد خودداری کنید اما در دوران شیر دهی این کار منعی ندارد.

بین آفتاب گرفتن و لیزر موهای زائد چقدر باید فاصله باشد؟

برای جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد بهتر است تا سه ماه قبل از لیزر از آفتاب گرفتن یا سولاریوم خودداری کنید.

آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟

ممکن است تا دو یا سه روز بعد از لیزر کمی سوزش و خارش را جربه کنید اما به طور کلی هیچ خطری در لیزر موهای زائد وجود ندارد.

4.5/5 - (12 امتیاز)

مریم محمودی

من عاشق به اشتراک گذاشتن اطلاعاتم با بقیه هستم؛ بنابراین، چیزایی که از منابع مختلف و معتبر یاد می‌گیرم رو برات می‌نویسم. تمام مقاله‌هام با تحقیق و مطالعه زیاد نوشته می‌شن، پس می‌تونی به اطلاعاتی که بهت می‌دم اعتماد کنی.

‫2 دیدگاه ها

  1. باتوجه به حجم بیشتراین سامانه بدن،اطمینان بیشتر تابع مطالعه وابسته نوع تحقیق درسلولهای موسازیاناخن سازکه درممانعت ازفعال شدنشان آیا ما درلیزرکردن موهامواداضافه ای مانندکلسیم و… که بدین شکل دفع میشدنددربدن نخواهیم داشت؟اگربله که موجودیّت عوارض دیگرالزامی آن است،آیاراهکاری برای دفع عوارض بالقوه این نوع قابل ارائه هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا