سلامت روان

چگونه خیانت را فراموش کنیم | ۱۲ روش موثر برای فراموشی خیانت

آیا تاکنون خیانت را تجربه کرده‌اید؟ تجربه‌ای دردناک که توصیف آن کار بسیار دشواری است. با وجود چالش‌های فراوانی که در روابط عاطفی به وجود می‌آید اما خیانت همسر و شریک عاطفی اتفاقی تلخ و سنگین است که فرد خیانت‌دیده را در شرایط عجیبی قرار می‌دهد. شرایطی پر از احساسات متفاوت و جدید که تصمیم‌گیری را برای او سخت می‌کند. علامت سوال‌های زیادی در ذهن خانم یا آقایی که خیانت دیده نقش می‌بندد مبنی بر این‌که چه کمبودی در رابطه وجود داشته که در نهایت منجر به خیانت شده‌است؟ بعد از خیانت چگونه رفتار کنیم ؟ چگونه خیانت را فراموش کنیم ؟ پرسش‌هایی که پاسخ‌های مختلفی هم می‌توان برای آن‌ها بیان کرد و نمی‌توان به آسانی به تمام زوج‌هایی که این اتفاق را تجربه کرده‌اند، یک راه‌حل را توصیه کرد. در این میان عده‌ای تصمیم به فراموشی خیانت گرفته اما راه‌کاری موثر برای آن نمی‌شناسند. در این نوشته شما را با راههای کنار آمدن با خیانت همسر آشنا می‌کنیم. تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.

آیا فراموشی خیانت امکان‌پذیر است؟

بخشیدن فرد خطاکار و خیانت کار ساده‌ای نیست. با این حال، با وجود سختی پذیرش این اتفاق، در بعضی روابط با در نظر گرفتن شرایط خاصی راه های فراموش کردن خیانت همسر وجود دارد. اولین شرط برای حل مشکل خیانت، قبول مسئولیت و پذیرش اشتباه از سوی فرد خیانت‌کار و اصلاح رفتار و اعمال خود برای ادامه‌ی مسیر است. اما فراموش نکنیم در هر رابطه‌ای دو شخص حضور داشته و هر دو طرف برای بقای آن رابطه باید تلاش کنند. از این رو نیاز به رضایت فرد خیانت‌دیده برای پذیرش ماجرا و ادامه‌ی زندگی با فرد خطاکار است. زوجین باید با کمک و همراهی یک‌دیگر و فردی متخصص به مسائل زناشویی این مسیر را پشت سر گذاشته و مشکلات را حل کنند. در ابتدا کنار آمدن با خیانت ساده نیست و احتمال وجود ناامنی، بی‌اعتمادی، شک و تردیدهایی است اما با گفت‌وگو، بیان احساسات و انتظارات خود می‌توان به ایجاد رابطه‌ای سالم و بهبود یافته کمک کرد.

چگونه خیانت را فراموش کنیم ؟

چگونه-خیانت-را-فراموش-کنیم

افرادی که تجربه خیانت از سوی شریک عاطفی خود را داشته‌اند، بارها این سوال‌ها را از خود پرسیده‌اند که چگونه با خیانت همسر کنار بیاییم ؟ بعد از خیانت چگونه رفتار کنیم ؟ باید این حقیقت را بپذیریم که کنار آمدن با خیانت آسان نبوده و نیاز به کمک گرفتن از فرد متخصص و مشاور در این زمینه دارد. اما مطالعات انجام شده در این زمینه روش‌هایی را معرفی کرده که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

در این مقاله با اثبات خیانت همسر آشنا شوید

۱.احساسات خود را بپذیرید

احتمالا این عبارت را شنیده‌اید: «احساسات خود را بپذیرید اما اجازه ندهید اختیار شما را در دست گیرد.» فرد خیانت‌دیده احساسات مختلفی را تجربه می‌کند؛ خشم، عصبانیت، ناامیدی و حتی گاهی احساس خودکم‌بینی داشته و خود را سرزنش می‌کند. حقیقت این است که تجربه‌ی چنین احساساتی دور از ذهن نیست و واکنشی منطقی به خیانت است. حق دارید عصبانی یا ناراحت باشید. نیازی به فرار از این وضعیت نیست. بلکه باید این حس‌های مختلفی که به شما هجوم آورده‌اند را بپذیرید و با آن‌ها روبه‌رو شوید. پذیرش آن‌چه احساس می‌کنید یکی از مهم‌ترین بخش‌های درمان است. برای این کار توصیه می‌شود به یک مشاور و درمان‌گر مراجعه کنید تا بتوانید به شیوه‌ای درستی با آن‌چه درونتان می‌گذرد، مواجه شوید.

۲. سرزنش نکنید

سرزنش خود، شریک عاطفی یا نفر سوم این رابطه هیچ سودی برای بهبود رابطه نخواهدداشت. این کار تنها باعث افزایش تنش‌ها و سخت‌تر شدن شرایط می‌شود. به دنبال چرایی خیانت بودن اگر بیش از اندازه و خارج از کنترل باشد و جست‌وجوی بیش از اندازه در آن‌چه در گذشته اتفاق افتاده که منجر به خیانت شده تنها باعث آسیب بیشتر به ویژه به فرد خیانت‌دیده خواهدشد. در مقابل باید به آن‌چه در پیش است توجه کنید. تصمیماتی برای بهبود آینده بگیرید. بی‌آنکه تنها به دنبال مقصر بگردید.

پیشنهاد لنداسپا:تشخیص خیانت زن از روی چهره چگونه ممکن است؟

۳. به خودتان زمان بدهید

مرحله پذیرش خیانت کار ساده‌ای نیست. نیاز به زمان دارد. در این شرایط معمولا خاطرات خوش گذشته به شما یادآوری شده و باعث می‌شود قبول و باور خیانت برای شما سخت‌تر شود. نیازی نیست به سرعت به آن‌چه اتفاق افتاده واکنشی نشان داده و به دنبال راه‌حلی سریع برای حل مشکل باشید. زیرا عجله در تصمیم‌گیری نتیجه‌ی درستی به همراه ندارد. کمی استراحت کنید. با خودتان مهربان باشید و مدتی را در فضایی آرام بگذرانید تا ذهن و روان شما به آرامش مطلوبی برای تصمیم‌گیری بهتر و معقولانه برسد. در خاطرات گذشته غرق نشوید و در صورت لزوم چند هفته‌ای را در خلوت با خود بگذرانید. به یاد داشته‌باشید پذیرش خیانت در طی یک یا دو روز امکان‌‌پذیر نیست.

۴. با یک‌دیگر گفت‌وگو کنید

قطعا در این شرایط پرسش‌های بی‌جواب بسیاری در ذهن شما نقش می‌بندد. زمانی که بعد از خلوت و تنهایی با خود، کمی آرام‌تر شدید و آمادگی شروع گفت‌وگو با همسر خود را دارید، با او صحبت کنید. صحبت کردن، بیان پرسش‌ها و بیان آن‌چه در درونتان می‌گذرد، می‌تواند رابطه‌ی شما را به مسیر بهتری هدایت کند. به جای فکر و خیال بیش از اندازه و داشتن دنیایی از فرضیاتی که ممکن است اشتباه باشد، با شریک خود صحبت کنید. البته به یاد داشته‌باشید این کار به آمادگی روانی و شجاعت بسیار زیادی نیاز دارد. شما نمی‌دانید چه گفته‌ها و حرف‌هایی در انتظار شماست. ممکن است حقایق تلخی را بشنوید. از این رو زمانی این کار را انجام دهید که آمادگی رویارویی با آن‌چه در انتظارتان است را داشته‌باشید.

۵. رابطه‌ی اشتباه باید تمام شود

فرد خیانت‌کار اگر به دنبال بخشیده شدن و بازسازی رابطه با شریک عاطفی خود است، باید در اولین قدم، رابطه‌ی خود با فرد سوم را پایان دهد. وجود هرگونه ارتباطی هر چند کوچک باعث نارضایتی همسر شما خواهدشد.

۶. اعتمادتان را بازسازی کنید

یکی دیگر از راههای کنار آمدن با خیانت همسر ، اعتماد دوباره به فردی که خیانت کرده بوده که کار ساده‌ای نیست. به گفته‌ی محققان چند نکته‌ی اساسی برای بازسازی اعتماد وجود دارد که عبارتند از:

  • قبول مسئولیت و پذیرش اشتباه از سوی فرد خیانت‌کار
  • علاقه و متعهد بودن برای بهبود و درمان رابطه از سوی زوجین
  • گفت‌وگوی صادقانه درباره تمام ابعاد و مسائل زندگی در تمام مراحل درمان
  • بخشش

15 نشانه خیانت زنان در روابط زناشویی چیست؟

۷. به رفتارهای محبت‌آمیز در مراحل بهبود رابطه توجه کنید

یکی از مهم‌ترین رفتارها در تلاش جهت کنار آمدن با خیانت، کنترل خشم و توجه به تلاش‌های همسر برای بهبود این رابطه است. اگر فردی که خیانت کرده تلاش در اصلاح رفتار خود دارد و به دنبال انجام کارهایی برای نشان دادن محبت و علاقه‌ی خود به شماست، به آن‌ها توجه کنید و نادیده نگیرید. اجازه ندهید خشم شما مانع از دیدن تلاش‌های شریکتان برای بهبود رابطه‌ی زناشویی پس از خیانت شود.

۸. مراقب احساسات فرزندانتان هم باشید

اگر فرزندی در رابطه حضور دارد، او را از ابتدای ماجرا وارد مسائل خود نکنید. آن‌ها را تا زمانی که ضرورت ایجاب نکند، از آن‌چه در حال وقوع است، دور نگه دارید. متخصصان معتقدند اگر فرزندان از همان ابتدا وارد درگیری‌های والدین خود شوند، در شرایط سختی قرار گرفته و در نقطه‌ای احساس می‌کنند باید یکی از والدین را انتخاب کنند. اگرچه فرزندان معمولا به راحتی می‌توانند متوجه ناراحتی و آن‌چه در خانه می‌گذرد بشوند اما نباید پیش از قطعی شدن تصمیم‌های شما احساس کنند والدین خود را از دست داده‌اند.

۹. به اطرافیان اجازه دخالت ندهید

زمانی که زندگی زناشویی با مشکلی مواجه می‌شود، اطرافیان از خانواده گرفته تا دوستان و آشنایان هر یک نظرات خودشان را بیان می‌کنند. نظراتی که هرگز نمی‌تواند نقش موثری در حل مشکلات داشته‌باشد. تنها باعث تشویش ذهن زوجین خواهدشد. به یاد داشته‌باشید، هیچکس به اندازه دو نفری که در رابطه حضور دارند، نمی‌دانند در این رابطه چه می‌گذرد. اطرافیان تنها بر اساس آن‌چه از بیرون نگاه می‌کنند نظر می‌دهند. در صورتیکه تنها شما و همسرتان از ارزش و مسائل رابطه‌ی خود آگاه هستید. اگر می‌خواهید بدانید که چگونه خیانت را فراموش کنیم باید از متخصص روابط کمک بگیرید. همواره به یاد داشته‌باشید هیچ شرمی در ماندن در یک رابطه پس از خیانت یا ترک آن وجود ندارد.

یکی از شایع‌ترین انواع خیانت، خیانت مرد به زن در روابط زناشویی است

۱۰. تلاش نکنید همه چیز مانند سابق شود

در پاسخ به این پرسش که بعد از خیانت چگونه رفتار کنیم نکته‌ی مهم این است که تلاش نکنید همه چیز مانند سابق و آن‌چه بود شود؛ چراکه شرایط گذشته منجر به خیانت و اتفاقات اکنون شده‌است. در مقابل نکته‌ی کلیدی این است که باید شیوه‌ی زندگی و شرایط آن برای آینده به روش درستی تغییر کند. برای گرفتن نتیجه‌ی متفاوت باید به روش متفاوتی عمل کرد. به جای غرق شدن در گذشته، باید از اشتباهات و مسائل گذشته درس گرفته و آموخته‌های خود را برای تغییر در جهت مثبت برای آینده به کار برید.

۱۱. از خودتان مراقبت کنید

گاهی فرد خیانت‌دیده به قدری در اتفاق پیش آمده، جست‌وجو برای یافتن راه‌حل، خاطرات گذشته و دلایل بروز خیانت غرق شده که از خود غافل می‌شود. مسئله‌ی خیانت سرشار از درد و ناراحتی است. تاثیرات منفی بسیاری بر روی جسم و روان فرد می‌گذارد. غافل شدن از خود تنها به این آسیب‌ها دامن می‌زند. از این رو باید به خودتان و نیازهای جسمی خود بیشتر توجه کنید. به تغذیه، خواب، سلامت روح و روان و فعالیت‌های بدنی خود توجه کنید. در صورت لزوم خودتان را مجبور به انجام فعالیت‌های شادی‌بخش کنید. با دوستانتان معاشرت کنید. به سرگرمی‌های مورد علاقه خود بپردازید. در نهایت از هر روشی که منجر به بهبود حال روحی و جسمی شما می‌شود، کمک بگیرید.

۱۲. به درمان‌گر مراجعه کنید

همانطور که کمک گرفتن و مشورت با اطرافیان و خانواده برای مواجه با خیانت اشتباه است، در مقابل درمان‌گر و متخصص روابط زناشویی به خوبی می‌تواند به پرسش شما درباره چگونه خیانت را فراموش کنیم و بعد از خیانت چگونه رفتار کنیم پاسخ دهد. مشاور به شما این توانایی را می‌دهد که بتوانید به درستی با شرایط پیش آمده و احوالات درونی خود مواجه شوید و به درک صحیحی از آن‌ها برسید. حتی اگر تصمیم به پایان رابطه دارید، بهتر است با یک درمان‌گر صحبت کنید؛ چراکه هرگز در آینده چنین افکاری به سراغتان نمی‌آید که شاید اگر تلاش می‌کردید می‌توانستید رابطه‌ی خود را حفظ کنید. پشیمانی باقی نمی‌ماند. درمان‌گر به شما کمک می‌کند تا عملکرد درستی برای ماندن در رابطه یا پایان آن داشته‌باشید.

سخن پایانی

تمام کسانی که در رابطه‌ی خود خیانت را تجربه کرده‌اند، حداقل برای یک‌بار این سوال را از خود پرسیده‌اند که چگونه خیانت را فراموش کنیم ؟ واقعیت این است که کنار آمدن با چنین اتفاقی و پذیرش آن آسان نیست. تصمیم به ماندن در رابطه یا ترک آن کار دشواری است. با بررسی روش‌های آورده شده در این نوشته می‌توان در مسیر درمان و حل مشکل قرار گرفت، اما برای تصمیمی درست توصیه می‌شود از همان ابتدای مسیر با یک متخصص در ارتباط باشید تا بتوانید برخورد درستی با آن‌چه پیش آمده داشته‌باشید.

5/5 - (3 امتیاز)

عارفه نجمی

اگر در زندگی شخصیت به مشکلی برخورد کردی، میتونم کمکت کنم و پاسخگوی سوالاتت باشم. نگران نباش!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا