ویژگی های شخصیت کنترل گر و نحوه برخورد با آن
به احتمال خیلی زیاد شما هم در اطراف خود افرادی را دیده اید که بیش از اندازه شما و یا بقیه را کنترل می کنند. این افراد در واقع شخصیت کنترل گر دارند و می خواهند به هر قیمتی که شده، روی رفتار و نحوه عملکرد سایرین تسلط داشته باشند.
از طرف دیگر، ذات انسان ها به گونه ای است که به دنبال آزادی هستند و به هیچ عنوان دوست ندارند که تحت تسلط و کنترل دیگران باشند. به همین دلیل هم اگر با شخصیت والد کنترل گر و یا همسر کنترل گر در ارتباط هستید، باید اطلاعات کافی درباره آنها به دست بیاورید.
قبل از این که نشانه های شخصیت کنترل گر را در اختیار شما قرار دهیم، خوب است بدانید که ازدواج با شخصیت کنترل گر می تواند بسیار رنج آور و عذاب آور باشد. فرض کنید که شما باید در تمام ساعات شبانه روز، تحت کنترل شخصی باشید و به طور دائم شخصی بایدها و نبایدهای زندگی را برای شما یادآوری می کند. طبیعتا زندگی با چنین شخصی می تواند بسیار دشوار باشد.
به همین دلیل هم بهتر است حتما اطلاعات کاملی درباره زنان کنترل گر و یا مردان کنترل گر به دست بیاورید تا بتوانید شریک زندگی خود را بهتر انتخاب کنید و یا حتی اگر همسر شما هم کنترل گر بود، بدانید که باید چگونه با او برخورد کنید.
در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات کاملی درباره اختلال شخصیت کنترل گر در اختیار شما قرار می دهیم. پس تا پایان این مقاله، همراه ما باشید تا بدانید که تیپ شخصیتی کنترل گر چگونه است و چه نشانه هایی دارد.
تعریف کنترل گری چیست؟
بر اساس اطلاعاتی که پیش از این به دست آوردید، به احتمال خیلی زیاد متوجه شدید که شخصیت کنترل گر به چه فردی گفته می شود. کنترل گری به این معنی است که فردی علاقه خیلی زیادی به تسلط و نفوذ روی زندگی دیگران دارد و همیشه دوست دارد روی کارها و عملکرد آنها قدرت داشته باشد.
نسل زد چیست و چگونه فکر می کند؟ ویژگی های به خصوص نسل z
به عبارت دیگر، شخصیت کنترل گر همیشه دوست دارد سایر افراد بر اساس علایق و خواسته های او عمل کنند. زیرا فکر می کند که نظرات او بهتر از نظرات هر کسی هستند و شریک زندگی و یا فرزندان او باید بر همین اساس رفتار کنند.
شخصیت کنترل گر می تواند هر کسی و در هر جایگاهی باشد. ممکن است همسر و یا یکی از والدین شما بیش از اندازه کنترل گر باشند. این در حالی است که حتی مدیر، رئیس و یا حتی دوست هم می توانند تیپ شخصیتی کنترلگر داشته باشند.
فرقی نمی کند که کدام یک از افرادی که شما با آنها در ارتباط هستید، اختلال شخصیت کنترل گر دارند؛ در هر شرایطی، باید بتوانید خود کنترلی را به آنها یاد بدهید و نشان دهید که خودتان می توانید از پس زندگی بر بیایید و نیازی ندارید که آنها روی زندگی شما نفوذ و تسلط داشته باشند.
نشانه های کنترل گری
شخصیت کنترل کننده نشانه های مختلفی دارد که شاید از هر فرد تا فرد دیگر متفاوت باشد. به همین دلیل هم بهتر است در ابتدا مطمئن شوید که آیا طرف مقابل شما ویژگی های کنترل گر بودن را دارد یا خیر. در این بخش، مهم ترین نشانه های شخصیت کنترل گر را نام می بریم که با توجه به آنها می توانید تا حد خیلی زیادی شخصیت طرف مقابل خود را بشناسید.
طلاق عاطفی چیست و چه زمانی بین همسران اتفاق میافتد
انتقاد کردن و ایراد گرفتن بیش از حد
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که بسیاری از افراد کنترل گر دارند، این است که از همه رفتارهای شما انتقاد می کنند. درست است که در حالت کلی، انتقاد کردن خیلی هم خوب است، اما این افراد نسبت به هر چیزی انتقاد می کنند.
برای مثال، زمانی که در گروه های دوستانه خود هستید، عیب های شما را بزرگنمایی می کنند و موقع موفقیت هایتان شما را تشویق نمی کنند. ممکن است طرف مقابل شما که شخصیت کنترل گری هم دارد، در مقابل دیگران شوخی های نامناسبی با شما کند. به طور کلی، شخصیت کنترل گر حتی ممکن است از راه رفتن و یا حرف زدن شما هم انتقاد کند.
احساس گناه دادن
بسیاری از افراد کنترل گر، به گونه ای رفتار می کنند که شما احساس گناه کنید. هر مشکلی در روابطتان پیش بیاید، به گونه ای رفتار می کنند که انگار همه چیز تقصیر شماست و خودشان را از زیر بار همه مسئولیت ها خارج می کنند.
هنگام بروز مشکل، با شما دعوا می کنند و می گویند که همه چیز تقصیر شما بوده و یا نباید کار خاصی را انجام می دادید. آنها به گونه ای رفتار می کنند که انگار مهمترین و اصلی ترین دلیل بروز مشکل، به خاطر شما بوده است.
دادن محبت افراطی
شاید کمی برای شما عجیب به نظر برسد، اما باید بگوییم که خیلی از افرادی که شخصیت کنترل گری دارند، بیش از اندازه به طرف مقابل خود محبت می کنند. دلیل این موضوع هم این است که آنها می خواهند با مهر و محبت زیاد، طرف مقابل را تحت سلطه خود در بیاورند.
به عنوان مثال، ممکن است موقع رفتن به جایی، همیشه شما را برسانند و یا وسایل مورد نیازتان را بخرند. اگرچه این مسئله می تواند خیلی خوب به نظر برسد، اما باید بدانید که همه این رفتارها نشانه های شخصیت کنترل گر هستند.
پیشنهاد لنداسپا: ویژگی افراد درونگرا
دعوا کردن
بدون شک مهمترین ویژگی شخصیت کنترل گر که می تواند تاثیر خیلی زیادی روی روابط شما بگذارد، این است که اگر بر اساس میل به خواسته آنها عمل نکنید، خیلی زود با شما دعوا می کنند. همان طور که پیش از این نیز گفتیم، در دعوا و بحث و جدل هم به گونه ای رفتار می کنند که همه چیز گردن شما بیفتد و احساس گناه و عذاب وجدان داشته باشید.
محدود کردن
یکی از مهمترین ویژگی ها و نشانه های شخصیت کنترل گر که می تواند در همه افرادی که این ویژگی را دارند ظاهر شود، این است که بیش از اندازه شما را محدود می کنند. حالا فرقی ندارد که این شخصیت دقیقا چه کسی است.
فرض کنید که می خواهید با دوستان خود بیرون بروید. اگر پدر و مادر یا همسر شما شخصیت کنترل گری داشته باشند، شما را از بیرون رفتن حتی با افراد درست هم محدود می کنند. دلیل این موضوع هم این است که طرف مقابل، می خواهد شما فقط برای او وقت بگذارید. در این شرایط است که ازدواج با شخصیت کنترل گر می تواند بسیار طاقت فرسا و غیر قابل تحمل باشد.
تهدید کردن
در نهایت، آخرین ویژگی شخصیت کنترل گر در روانشناسی که می تواند آسیب خیلی زیادی به طرف مقابل هم وارد کند، تهدید کردن است. افرادی که شخصیت کنترل گری دارد، به طور مداوم شما را تهدید کرده و یا می ترساند. اگرچه ممکن است در آخر بگوید که شوخی کرده، اما باز هم همه این موارد می توانند نشانه های فاحشی از شخصیت کنترل گر باشند.
به عنوان مثال، ممکن است والدینتان به شما بگویند که در صورت انجام ندادن کاری، شما را ترک می کنند. شاید همسرتان شما را تهدید می کند که طلاق می گیرد و یا حتی رئیستان شما را تهدید می کند که در صورت انجام ندادن کاری تا موعد مقرر، اخراج خواهید شد.
همه این موارد می توانند نشانه های شخصیت کنترل گر باشند که مشکلات خیلی زیادی در روابط به وجود می آورند و می توانند تاثیر منفی روی طرف مقابل و یا خود شما بگذارند. پس اگر هر یک از این نشانه ها را در طرف مقابل خود مشاهده کردید، بهتر است هرچه سریع تر نحوه برخورد با شخصیت کنترل گر را نیز یاد بگیرید.
درمان اختلال شخصیت خودشیفته چگونه است؟
چگونه با شخصیت کنترل گر رفتار کنیم؟
اگر هر یک از اطرافیان شما نشانه های بالا را داشتند، بهتر است هرچه سریع تر بدانید که باید چگونه با آنها رفتار کنید تا به شما هم آسیبی وارد نشود. زیرا گفتیم که داشتن رابطه طولانی با شخصیت کنترل گر می تواند آسیب روحی و روانی خیلی زیادی به خود شما هم وارد کند.
. مهم ترین کاری که شما باید برای نحوه ارتباط درست با شخصیت کنترل گر انجام دهید، این است که بدانید دقیقا چه رفتاری دارند و دلیل بروز رفتار آنها هم چیست
نحوه برخورد با شخصیت کنترل گر
روش های مختلفی وجود دارند که موجب می شوند تا به شخصیت کنترل گر مد نظر خود کمک کنید تا درمان شود. در ادامه، مهمترین کارهایی که شما می توانید برای درمان شخصیت کنترل گر نظر خود انجام دهید و رفتار درستی با او داشته باشید را نام می بریم. پس با دقت به هر یک از این نکات توجه کرده و موقع برخورد با شخصیت کنترل گر، آنها را مدنظر قرار دهید.
تعیین حد و مرزها
بهترین رفتاری که می توانید با شخصیت کنترل گر داشته باشید، این است که برای خودتان و دیگران حد و مرزهایی تعیین کنید.
به عنوان مثال، اگر رئیس شما شخصیت کنترل گری دارد، حد و مرزهایی تعیین کنید و برای او توضیح دهید که فقط در ساعت تعیین شده برای کار، قادر به انجام کار کردن هستید و به هیچ عنوان در ساعات غیر از کار، به تماس های او پاسخ نخواهید داد. البته باید خود شما هم تلاش کنید که به این حد و مرزها پایبند باشید.
حفظ آرامش
در بخش های پیش هم گفتیم که یکی از مهمترین نشانه های شخصیت کنترل گر این است که به طور مداوم به دنبال بحث و دعوا کردن است. در این شرایط، اگر شما هم نتوانید آرامش خود را حفظ کنید، طرف مقابل به هدف خود خواهد رسید و بحث و دعوا بیش از اندازه شدت پیدا می کند. به همین دلیل هم باید تلاش کنید آرامش خود را حفظ کرده و با حرف های منطقی، دعوا را فروکش کنید.
مقاله پیشنهادی:اختلال دو قطبی چیست و دو قطبی ها چگونه افرادی هستند؟
نشان دادن واکنش درست
یکی از مهم ترین کارهای دیگری که می توانید برای درمان شخصیت کنترل گر انجام دهید، این است که موقع دعوا کردن، واکنش درست و منطقی از خود نشان دهید. بدین منظور، باید بدانید که چه چیزهایی موجب تحریک طرف مقابل شما می شوند و رفتارهای متناسبی بر اساس همان محرک ها داشته باشید. گاهی مواقع، نادیده گرفتن و دور شدن از مشاجره می تواند کمک خیلی زیادی به آرام شدن شرایط کند.
کمک گرفتن از مشاور
در نهایت، بهترین روش برای نحوه برخورد درست با تیپ شخصیتی کنترلگر که می تواند برای خود شما هم کمک کننده باشد، این است که با یک مشاور مناسب در این حوزه مشورت کنید.
شخصیت کنترل گر در روانشناسی کاملا شناخته شده است و شما می توانید با مشورت با یک فرد متخصص و با تجربه، نحوه برخورد درست با شخصیت این چنینی را بشناسید. در این شرایط، مشاور از فرد مورد نظر شما تست شخصیت کنترل گر گرفته و بعد از اطمینان از این قضیه، روش های درمان آن را اعمال می کند.
سخن پایانی
در این مقاله از لنداسپا، اطلاعات کاملی درباره کنترل گر بودن در اختیار شما قرار دادیم. همان طور که گفتیم، ازدواج با شخصیت کنترل گر و یا زندگی با این فرد می تواند بسیار دشوار و طاقت فرسا باشد.
به همین دلیل هم شما باید حتما قبل از ازدواج، مطمئن شوید که طرف مقابل شما جزو شخصیت های کنترل گر به شمار نمی رود و در این صورت، چگونه می توانید او را درمان کنید. شما هم تجربه ای در برخورد با مردان یا زنان کنترل گر داشته اید، می توانید تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
شخصیت کنترل گر فخر فروشیه به هیچ وجه موضع خودشو پایین نمیاره
خانوم بنده دارای این شخصیت بسیار وحشتناکه. زندگی خیلی خیلی سختی داریم. حاضر هم نیست به مشاور مراجعه کنیم. هیچ چیزی بدتر از این نیست که آزادی انسان ازش سلب بشه.