بهره مندی از بهترین خواص بارهنگ که باید بدانید!
بارهنگ یکی از گیاهان خیلی قدیمی به شمار می آید که از گذشته تاکنون برای درمان بخش های مختلف بدن مورد استفاده قرار می گرفته است. این گیاه در نقاط مختلف جهان رشد می کند و دانه های ریز و برگ پهنی دارد. خواص بارهنگ آنقدر زیاد است که خیلی از پزشکان طب سنتی آن را با نام داروی زندگی می شناسند.
این گیاه برای نقاط مختلف، از پوست گرفته تا سلول های داخلی بدن بسیار مفید است. به همین دلیل شما نیز می توانید برای برطرف کردن مشکلات مختلف بدن خود، به راحتی از این گیاه استفاده کنید. در ادامه مطلب، به صورت مفصل درباره معجزه بارهنگ صحبت می کنیم و می گوییم که این گیاه به چه صورت می تواند برای بدن شما معجزه بیافریند.
بارهنگ چیست؟
همان طور که گفتیم، بارهنگ به یک گیاه با برگ پهن و دانه های ریز گفته می شود که مزایای بسیار زیادی برای سلامت بدن و درمان بسیاری از بیماری ها دارد. در این گیاه مواد مغذی زیادی مانند انواع آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی وجود دارند. برخی از رایج ترین مواد موجود در بارهنگ، شامل مواردی مانند فیبر و انواع ویتامین ها هستند. این مواد موجب شده اند که این گیاه به یکی از مکمل های گیاهی فوق العاده کاربردی و مفید تبدیل شود.
8 مورد از خواص بارهنگ
گیاه بارهنگ دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی است و برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. به علاوه، در این گیاه مواد مغذی دیگری نیز وجود دارند که ویتامین C، اسیدهای فنولیک، موسیلاژ و فلاونوئیدها برخی از آنها هستند. این مواد مغذی باعث شده اند که بارهنگ خواص زیر را داشته باشد:
- تسکین دادن مشکلات تنفسی
- ترمیم زخم های پوستی
- ضد التهاب بسیار قوی
- درمان مشکلات گوارشی
- ضدعفونی کنندگی بدن
- تنظیم و کاهش فشار خون
- بهبود سیستم ایمنی بدن
علاوه بر این موارد، خواص بارهنگ شامل نمونه های دیگری نیز می شود که در این بخش به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم.
1. خواص بارهنگ برای معده
موسیلاژ موجود در بارهنگ باعث می شود که به تقویت سیستم گوارش کمک بسیار زیادی کند. زمانی که شما این گیاه را مصرف می کنید، یک لایه محافظتی روی دیواره روده و معده به وجود می آید که باعث می شود ناراحتی های گوارشی خیلی کمتر شما را اذیت کنند و کمتر دچار التهابات این چنینی شوید. به همین دلیل اگر مدام ناراحتی های معده مانند سوزش سر دل و ورم معده شما را اذیت می کند، می توانید از دمنوش بارهنگ استفاده کنید.
2. خواص بارهنگ برای زنان
خواص بارهنگ برای زنان بسیار زیاد است و خانم ها می توانند بخش زیادی از مشکلات زنانه خود را با استفاده از این گیاه درمان کنند. برای مثال، این گیاه به پاکسازی رحم و تنظیم چرخه قاعدگی کمک بسیار زیادی می کند. همچنین خانم هایی که به خاطر التهابات رحمی با مشکلات زیادی مواجه هستند، می توانند از این گیاه استفاده کنند و به نتایج بسیار خوبی هم برسند.
3. خواص بارهنگ برای رحم و تخمدان
یکی از مهمترین خواص استفاده از بارهنگ برای خانم ها، تنظیم شرایط رحم و تخمدان است. این مورد یکی از اصلی ترین خواص بارهنگ برای زنان به شمار می آید که می تواند تاثیر بسیار زیادی در سلامت آنها داشته باشد. در نتیجه، خانم ها می توانند بارداری خیلی راحت تری داشته باشند و عوارض جانبی آن را به حداقل برسانند. از آنجا که بارهنگ یک گیاه ضدعفونی کننده است، مصرف آن موجب می شود که رحم شما به طور کامل پاکسازی شود و تمام عفونت های اضافی از آن خارج شود.
4. خواص بارهنگ در قاعدگی
شاید برای شما جالب باشد که بدانید حتی خواص بارهنگ در قاعدگی نیز ثبت شده است. به گونه ای که این گیاه باعث می شود چرخه قاعدگی شما به طور کامل تنظیم و ثابت شود. به همین دلیل خانم هایی که تاریخ قاعدگی آنها به طور مداوم تغییر می کند، می توانند با مصرف بارهنگ یک برنامه حساب شده برای قاعدگی خود داشته باشند. علاوه بر این، خانم هایی که در دوران قاعدگی خونریزی بسیار زیادی دارند نیز می توانند از این خواص بارهنگ برای زنان استفاده کنند.
5. خواص بارهنگ برای نوزاد
یکی از مهمترین مشکلاتی که در بدو تولد نوزادان برای آنها به وجود می آید، نفخ و کولیک است. در این شرایط، بارهنگ می تواند برای درمان این نفخ و کولیک و بهبود سیستم گوارشی نوزاد تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. علاوه بر این، گیاه بارهنگ برای درمان التهابات پوستی نوزاد نیز فوق العاده موثر است. با این حال، از آنجا که نوزادان شرایط پوستی و گوارشی بسیار حساس تری نسبت به بزرگسالان دارند، باید حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید و مطمئن شوید که خواص بارهنگ برای نوزاد شما مناسب است یا خیر.
6. خواص بارهنگ برای سرفه
رایج ترین خواص بارهنگ برای سرفه است که می تواند سیستم تنفسی شما را تا حد خیلی زیادی بهبود بخشد. همان طور که در ابتدا نیز گفتیم، این گیاه دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و این موضوع باعث بهبود سرفه و مشکلات تنفسی می شود. گیاه بارهنگ به خاطر داشتن ترکیباتی مانند فنولیک، با عفونت های باکتریایی و ویروسی سیستم تنفسی مقابله می کند و سرفه شما را از بین می برد.
7. خواص بارهنگ برای پوست
افرادی که دچار مشکلات پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس هستند، می توانند از خواص بارهنگ برای پوست بهره مند شوند. این گیاه به خاطر داشتن آلانتوئین، خراش ها و زخم های پوستی را نیز تا حد خیلی زیادی درمان می کند و به ترمیم بافت های آسیب دیده پوستی منجر می شود. به علاوه، از آنجایی که بارهنگ دارای خاصیت ضدمیکروبی است، می تواند برای درمان عفونت های پوستی نیز بسیار موثر باشد.
8. خواص بارهنگ برای عفونت
درمان عفونت های رحم، روده، معده و یا حتی پوست، از دیگر خواص بارهنگ محسوب می شود. برای مثال، فیبر موجود در این گیاه باعث می شود که عفونت روده و معده شما تا حد خیلی زیادی درمان شود. در نتیجه مشکلات گوارشی داشته باشید، این گیاه می تواند با تنظیم حجم مدفوع، به فرایند درمان شما کمک بسیار زیادی کند. به علاوه، خانم هایی که دچار عفونت مجاری ادراری شده اند نیز می توانند برای سلامتی بدن خود از این گیاه استفاده کنند.
روش هایی برای مصرف بارهنگ
چندین روش مختلف برای مصرف بارهنگ وجود دارند که شما می توانید با توجه به شرایط خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. برای مثال، بهترین و منطقی ترین روش مصرف این گیاه این است که یک یا دو قاشق از آن را داخل آب جوش بریزید و بعد از گذشت بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه که دم کشید، میل کنید. علاوه بر این، می توانید قبل از مصرف، بارهنگ را با عرقیات دیگر مانند گلاب یا عرق نعنا ترکیب کنید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.
1. خواص بارهنگ و گلاب
خواص بارهنگ و گلاب نه تنها برای پوست، بلکه برای درمان مشکلات گوارشی نیز بسیار مناسب است. چراکه گلاب خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و به درمان مشکلات معده مانند سوزش و زخم معده، یبوست و رفلاکس معده کمک می کند.
2. خواص بارهنگ و عرق نعنا
افرادی که با مشکلات گوارشی یا تنفسی مواجه هستند، می توانند از ترکیب عرق نعنا با بارهنگ استفاده کنند. این ترکیب علاوه بر درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه و درمان مشکلات گوارشی، به تسکین درد های ناشی از قاعدگی و سردرد نیز منجر می شود.
مضرات بارهنگ
اگرچه بارهنگ خواص بسیار زیادی برای قسمت های مختلف بدن دارد، اما ممکن است استفاده بیش از حد از آن مشکلاتی را نیز برای شما به وجود بیاورد. به همین دلیل اگر بیماری خاصی دارید، حتماً قبل از استفاده از آن با پزشک متخصص مشورت کنید. برخی از عوارض احتمالی که ممکن است بعد از مصرف بارهنگ برای شما به وجود بیایند، عبارتند از:
- بروز واکنش های آلژیک
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
- نفخ
- افت فشار
خانم هایی که در طول اداره بارداری هستند، بهتر است مصرف این گیاه را به بعد از دوران بارداری به تعویق بیاندازند. به علاوه، افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند نیز نباید از این دمنوش ها استفاده نمایند. از طرف دیگر، کسانی که سندروم روده تحریک پذیر دارند هم باید از مصرف دمنوش بارهنگ با عرق نعنا بپرهیزند.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت مفصل درباره خواص بارهنگ برای نواحی مختلف بدن صحبت کردیم. شاید برای شما جالب باشد که بدانید علاوه بر مواردی که نام بردیم، این گیاه خواص دیگری نیز برای نواحی دیگر بدن دارد. برای مثال، بارهنگ می تواند به بهبود سلامت مو و پاکسازی کبد نیز کمک کند. اگر هر یک از مشکلات بالا را دارید، تنها کافی است که مقداری دمنوش بارهنگ میل کنید و ببینید که مشکل شما با چه سرعتی برطرف می شود. فقط به هیچ عنوان نباید در مصرف این گیاه زیاده روی کنید.