با 6 روش برای درمان سیاتیک آشنا شوید
سیاتیک دردی است که به صورت درد پایی به شکل گزشی در قسمت پایینی پشت بدن ایجاد می شود. اگر چه که سوزش در ریشه عصب در دو طرف قسمت پایین ستون فقرات شروع می شود، اما در طول عصب سیاتیک کشیده می شود. درد پا گاهی از درد پشت هم طاقت فرساتر میشود. عصب سیاتیک از باسن تا نوک پا امتداد دارد. علت متداول این درد فتق دیسک است. در این مطلب 6 روش برای درمان سیاتیک را به اختصار معرفی می کنیم.
6 روش درمان سیاتیک
1. برای رهایی از درد سیاتیک از تختخواب بیا بیرون
وقتی کمردرد دارید، حس خارج از شدن از تختخواب را ندارید. دکتر ها اغلب پیشنهاد می کنند که زودتر به فعالیت های روزانه خودتان برگردید. مطالعات نشان می دهد که بیش از یک یا دو روز استراحت روی تحت باعث بدتر شدن درد و کاهش انعطاف پذیری ماهیچه می شود.
2. یوگا برای درمان سیاتیک
مطالعات نشان می دهد که اگر درد عصب سیاتیک بعد از سه ماه از بین نرود یوگا روشی موثر برای درمان سیاتیک خواهد بود. افرادی که 12 هفته در کلاس های یوگا شرکت کرده اند نسبت به افرادی که تنها به پیشگیری بسنده کرده اند، درد کمتری تجربه می کنند. اثرات این روش تا ماه ها بعد از پایان جلسات یوگا هم ادامه دارد.
3. رهایی از درد سیاتیک با جا انداختن ستون فقرات
بعضی از متخصصان ارتوپدی از جا انداختن و دستکاری ستون فقرات برای درمان سیاتیک استفاده می کنند. این روش بر اساس فشار وارد کردن با دست به استخوان ها و بافت های اطراف است. با این کار درد کمر کاهش پیدا می کند. این روش برای همه افراد مناسب نیست.
4. ماساژ درمانی برای کاهش درد سیاتیک
ماساژ می تواند درد طاقت فرسای سیاتیک را کاهش دهد، به خصوص وقتی این روش با تمرین و کشش همراه شود. بیمارانی که هر سه این روش ها را با هم انجام دهند راحت تر حرکت می کنند. این افراد درد کوتاه مدت و بلند مدت کمتری خواهند داشت.
5. درمان سیاتیک با طب سوزنی
طب سوزنی هم برای التیام درد سیاتیک اثر بخش است. افرادی که از درد سیاتیک مزمن رنج می بردند با درمان سیاتیک با طب سنتی بهبود چشمگیری را تجربه کردند.
6. فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک
اگر درد عصب سیاتیک باعث شود تا مدت زیادی در خانه بی حرکت باشید و از فعالیت های روزانه خودتان دور بمانید، یک برنامه درمانی همراه با کشش ماهیچه ها بسیار کمک خواننده خواهد بود. کمک یک فیزیوتراپیست در طول کشش ها و تمرینات به انجام هر چه بهتر و صحیح تر حرکات کمک خواهد کرد.
پیشگیری از درد سیاتیک
در پایان باید گفت که هیچ راهی بهتر از پیشگیری نیست. خودداری از حرکاتی که موجب دردهای شدید کمر می شود بهترین رویکرد برای جلوگیری از گرفتار شدن به درد سیاتیک است. در وزن مناسب باقی بمانید. هر روز و به طور منظم تمرین کنید. با پاهای خود وزنه ها را بلند کنید و نه به وسیله کمر خود. مطمئن شوید که موقعیت نشستن شما در هنگام کار موجب درد های مزمن نمی شود.
جا انداختن رگ سیاتیک
برای رهایی از درد سیاتیک یکی از روش های درمان سیاتیک نرمش برای جا انداختن رگ سیاتیک میباشد. تمارین متفاوتی برای این منظور توصیه شدهاند. این تمارین به شرح زیر میباشند:
-
- روی تخت و یا یک سطح نرم نشسته و هر دو پای خود را دراز کنید، به سمت جلو به آرامی خم شوید و تلاش کنید تا با انگشتان دست نوک پاهای خود را لمس کنید. چند بار تکرار کنید.
- روی یک صندلی بنشینید، دستان خود را روی پایتان بگذارید، از کمر به جلو خم شوید و دستان خود را تا نوک انگشتانتان بلغزانید. ۴ بار تکرار کنید.
- دستانتان را روی باسن بگذارید و سنگینی خود را به سمت پای راستتان بدهید و آن را خم کنید و پای چپ خود را به سمت چپ بدن خود دراز کنید. بایستید. این حرکت را با پای دیگر خود انجام دهید. برای هر پا این حرکت را 7 دفعه تکرار کنید .
- در حالت ایستاده، دستانتان را بر روی باسن خود بگذارید و از کمر به جلو کمی خم شوید و سپس به سمت عقب خم شوید. این حرکت را برای 7 دفعه تکرار کرده و در هر دفعه میزان خم شدن را بیشتر کنید.
سخن پایانی
درمان سیاتیک به دلیل مشغلههای کاری و پشت میز نشستنهای طولانی، دغدغه بسیاری از افراد میباشد. در این مقاله سعی کردیم برای رهایی از درد سیاتیک روشها و نکات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. خوشحال میشویم تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان لنداسپا در میان بگذارید.